Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@03:35:15 GMT

دخالت آشکار آمریکا در امور داخلی قرقیزستان

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۲۱۹۵

دخالت آشکار آمریکا در امور داخلی قرقیزستان

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، باشگاه تحلیلگران منطقه‌ای «پیکر» کنفرانسی تحت عنوان «فرایندهای سیاسی در قرقیزستان؛ تأثیر عوامل خارجی در انتخابات آینده و برگزاری همه پرسی قانون اساسی جدید» در قرقیزستان برگزار کرد.

«ایگور شستاکوف» کارشناس ارشد مسائل سیاسی در این کنفرانس به موضع آمریکا نسبت به قرقیزستان اشاره کرد و گفت: آمریکا حتی در زمانی که جباراف فقط کاندیدای ریاست جمهوری بود، گفته بود اصلاح قانون اساسی را قبول ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه دپارتمان دیپلماتیک در این زمینه باید سیاست درستی را نشان دهد.

وی افزود: اکنون همه نقاب‌ها افتاده و ما شاهد فشار آشکار آمریکا بر دولت فعلی هستیم.

این کارشناس افزود: «جوبایدن» رئیس جمهور آمریکا گفته بود واشنگتن روند سیاست خارجی را افزایش می‌دهد. در واقع این مرحله جدیدی از جنگ سرد است و قطعاً سناریوهایی را در اینجا طراحی خواهد کرد که با سناریوهای سال‌های 2013-2014 در اوکراین قابل مقایسه است.

شستاکوف افزود: علاوه بر این ، آمریکا با ثبت «مسکو» و «پکن» به عنوان دشمن، به وضوح موضع خود را تعیین و مشخص کرده است. قرقیزستان که دارای روابط متحد با روسیه و روابط دوستانه با چین است و از طریق سازمان پیمان امنیت جمعی و سازمان شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با این کشورها همکاری می‌کند، به عنوان یک زمین آزمایش برای بازی برخی از مدل‌های ژئوپلیتیک در نظر گرفته خواهد شد. سپس آنها این بازی را برای کشورهایی که با فدراسیون روسیه و چین همکاری می‌کنند( به کشورهای پساشوروی مانند بلاروس ) منتقل می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد امسال 3 انتخابات در تغییر قانون اساسی در  قرقیزستان برگزار می‌شود، به علاوه  کشور در سخت‌ترین وضعیت اقتصادی - اجتماعی قرار خواهد داشت. همه این عوامل بر اوضاع سیاسی - اجتماعی داخلی تأثیر منفی می‌گذارند. بنابراین، فشار بازیکنان خارجی به قرقیزستان نیز بی‌سابقه است.

«اصیل بیک اناربایف» دیگر کارشناس مسائل سیاسی نیز در سخنان خود در مورد فشار آشکار غرب بر روندهای سیاسی قرقیزستان تأکید کرد و گفت: انتقاد از موافقان ویرایش جدید قانون اساسی بدون دلیل نیست. طبق اطلاعات تأیید نشده اخیراً سفارت آمریکا مبلغ 60 میلیون دلار دریافت کرده است که اکنون رسانه‌های طرفدار غرب و نمایندگان سازمان‌های غیردولتی این سفارش را انجام می‌دهند.

به گفته وی، در هر صورت دخالت علنی در امور کشور از طرف آمریکا وجود دارد. آنها تحت پوشش دموکراسی، در تلاش هستند تا کشورهای مستقل و تصمیمات آنها را تحت فشار قرار دهند. به احتمال زیاد، این به دلیل طرفداری ما از روسیه و حمایت روسیه از کشور ما است که دولت جدید آمریکا آن را دوست ندارد.

اناربایف توضیح داد: بنابراین، من اطمینان دارم که تلاطم‌های ژئوپلیتیک در کشور ما در آینده نزدیک، شدت خواهد گرفت.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا قرقیزستان کارشناسان منطقه دخالت در امور سیاسی قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۲۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«مصطفی سعیدی سیرایی» از حوزه کرج، فردیس و اشتهارد به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

*در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

با توجه به شکل گیری جریان‌های سیاسی جدید و تغییر موازنه قدرت بین اکثریت اصولگرای سنتی و رویش‌های جدید انقلابی، مجلس دوازدهم باید از پویایی و نشاط سیاسی ویژه ای برخوردار باشد و لابی گری های مرسوم بهم بخورد و در مجموع با درصد قابل توجه نمایندگان انقلابی امیدواریم شاهد تغییرات محسوس به نفع مردم باشیم.

*مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

نقشه راه اجرای برنامه هفتم توسعه، واقعی دیدن بودجه‌ها و جلوگیری از ناترازی بودجه. به فرمایش مقام معظم رهبری ام الخبائث ناترازی بودجه است.

*اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

به دلیل حوزه تخصصی اینجانب و کمبود سرانه‌ها و زیر ساخت‌ها در حوزه انتخابیه حتی الامکان در کمیسیون برنامه و بودجه حضور پیدا خواهم کرد.

*مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟

کمبود زیرساخت‌ها و عدم نظارت دقیق بر عملکرد مدیران و غیربومی بودن آنها از اساسی‌ترین مسائل ما در استان البرز است که علیرغم نزدیکی به مرکز جزو محروم‌ترین استان‌ها با بیش از ۶۰ محله محروم هستیم که نیازمند رسیدگی فوری هستند.

کد خبر 6098773

دیگر خبرها

  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • برگزاری تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد ارتش و ۵ کشور
  • دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت
  • چین، اتهامات دخالت در امور انتخاباتی کانادا را بی‌اساس خواند
  • وزیر امور خارجه: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • عضو ارشد حماس: آمریکا نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا تصمیمی سیاسی بگیرد که منجر به توافق آتش بس شود/ رژیم صهیونیستی به دلایل سیاسی داخلی هنوز نتوانسته تصمیم لازم برای رسیدن به توافق را اتخاذ کند