Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، هنوز جوهر اعلام نظر و ارائه آمارهای جوجه ریزی از سوی جهاد کشاورزی فارس در رسانه های رسمی استان خشک نشده است که نابسامانی در حوزه تأمین مرغ خود را جلوه گر ساخته و با وجود اعلام قیمت مصوب ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان برای عرضه مرغ به مصرف کننده و به دلیل عدم تأمین کالای مورد اشاره، شهروندان استان و به ویژه شیراز با قیمت های بیش از ۲۷ هزار تومان مرغ روبرو می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه افزایش قیمت مصوب عرضه مرغ دیگر بهانه ای برای مرغدار جهت عدم عرضه کالای تولیدی خود به کشتارگاه و در نتیجه بازار باقی نمی گذارد، اما با وجود تخصیص ارز یارانه ای به نهاده دام و طیور و واگذاری آن به مرغداران در اواسط پاییز سال ۹۹، انتظار بر این بود که قیمت مرغ به نرخ مصوب وقت، نزدیک گردد که زهی خیال باطل و این موضوع محقق نشد.

در ناتوانی مجموعه جهاد کشاورزی برای تأمین مرغ، اعم از سطح کلان تا خرد،  نیازی به قلم فرسایی نیست، چرا که به انحراف رفتن نهاده دولتی و نظارت ضعیف بر به کار انداختن این نهاده ها در فرآیند تولید مرغ مبرهن می باشد اما از برش استانی ناهماهنگی های اقتصادی نیز نباید غافل شد.

حکایت پر درد تولید و عرضه مرغ آنجا کمرشکن می شود که این روزها زمزمه هایی مبنی بر تلاش برای تخصیص ارز یارانه ای برای واردات مرغ در جریان است؛ موضوعی که در صورت صحت و تحقق، این کنجکاوی را به ذهن متبادر می سازد که اگر اختصاص ارز دولتی برای نهاده وارداتی جز اینکه عده ای را یک شبه از فرش به عرش اقتصادی رساند، واردات مرغ چه کسانی را به لحاظ مالی و اقتصادی به پرواز در خواهد آورد؟

البته موضوع قابل حل است وقتی انحراف در واردات نهاده دولتی یا مرغ یارانه ای در قیاس با واردات دکل نفتی قرار می گیرد، اما به راستی چه منطق و عقلانیتی بر عدم مدیریت صحیح بازار مرغ وجود دارد که نه تنها معاش شهروندان استان که فرآیند سالم تولید را خدشه دار می سازد؟

به نظر، آنچه در تیم تصمیم ساز و تصمیم‌گیر اقتصادی فارس به چشم می خورد، بیشتر از آنکه ارتقای رفاه عمومی یا پشتیبانی از تولید باشد، حمایت از تولیدکنندگان از نوع خاص و ژن برتر است که البته با انتصابات اقتصادی توصیه ای پدرخوانده های سیاسی استان دور از انتظار نبوده و نیست، اما احتمالاً محصول آن را در آینده و پازل و بازی های سیاسی استان می توان یافت و نظاره گر بود که در این زمینه حضور دستگاه های نظارتی و امنیتی جهت رصد و اقدام به هنگام ضروری به نظر می رسد.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: مرغ نهاده فارس پدرخوانده ژن خوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۲۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!

بازار خودرو طی سه ماه اخیر شرایط آشفته‌ای از نظر قیمت پیدا کرده است. گران شدن پژو پارس و رسیدن ۲۰۷ به یک میلیارد و گران شدن ۲۵ درصدی خودرو‌های چینی، شرایط را برای مصرف‌کنندگان واقعی سخت‌تر کرده است. سیاست‌های دولت در رابطه با خودرو نیز تاکنون فقط موجب افزایش قیمت و سخت شدن شرایط خرید برای خریدار واقعی شده است.

به گزارش انتخاب، احسان گائینی، کارشناس خودرو، درباره افزایش قیمت خودرو‌های خارجی طی چند ماه اخیر به خبرنگاران گفت: اگر ما از نیمه‌ی بهمن تا پایان فروردین را به عنوان دو ماه اخیر در نظر بگیریم، در ماشین‌های وارداتی چینی، میانگین ۱۵ درصد افزایش قیمت داشتیم که در برخی از مدل‌ها تا ۲۵ درصد افزایش را هم مشاهده کردیم. مثلاً فونیکس اف. ایکس از ۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون به ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون افزایش قیمت را تجربه کرده بود. به هر حال بازار در نوساناتی که با افزایش نرخ ارز داشت، دچار چالش بود و بازار شب عید در اسفند هم مؤثر بود. در فروردین نوسانات ارزی خیلی مؤثر بود. بازار در یک هفته اخیر خیلی داغ نبوده و تعداد خرید و فروش‌ها پایین است. بازار به سمت رکود است و همچنان قیمت‌ها نسبت به آنچه در دی و بهمن داشتیم، بیشتر است؛ و افزود: عرضه‌ی بیشتر و در دسترس بودن خودرو‌های جدید برای خریداری می‌تواند نرخ‌ها را کاهشی کند؛ متأسفانه طی ماه‌های گذشته این عرضه نیز زیاد نبوده و بهتر است اگر می‌خواهیم قیمت‌ها کاهشی باشد، میزان تزریق خودرو به بازار تسهیل شود.

وی درباره سیاست‌های دولت در حوزه ماشین‌های خارجی بیان کرد: با توجه به محقق نشدن وعده‌ای که بابت واردات گسترده با برند‌های متفاوت داده شده بود و همچنان هم ادامه دارد و بوی خوشی از سمت واردات نمی‌آید، مسلماً در ماشین‌های وارداتی و خودرو‌هایی که در گذشته وجود داشت، افزایش قیمت را همچنان خواهیم داشت. بازار در سگمنت خودرو‌های وارداتی بسیار خالیست و به نظر نمی‌رسد امیدی بابت متعادل شدن خودرو‌های وارداتی وجود داشته باشد. خودرو‌های وارداتی عمدتاً بیش از ۵ سال کار کرده‌اند و همچنان قیمت‌های در حال افزایش دارند.

این کارشناس خودرو درباره قیمت غیرواقعی خودرو‌های خارجی در ایران اظهار داشت: قیمت خودرو‌های خارجی در کشور ما گاه ۴ تا ۵ برابر مدل روز خودرو با مدل‌های ۵ سال کارکرده معامله می‌شود. دلیل اصلی عدم وجود خودروی وارداتی صفر با مدل‌های متنوع است. با توجه به واردات محدودی که انجام شد، خودرو‌های وارداتی قیمت‌هایی دارند که نزدیک به سه برابر قیمت واقعی‌شان است. اگر سیاست‌ها به سمت واردات بیشتر برود، تنها راه کاهش قیمت است، در غیراین صورت قیمت‌ها به شدت افزایشی است و واسطه‌ها از آن استفاده می‌کنند.

ائینی در رابطه با تأثیر واردات خودرو بر کاهش قیمت خودرو داخلی گفت: با توجه به شرایط بازار خودرو در کشور، با برنامه‌ریزی کارشناسی شده و استفاده از اهل فن در حوزه‌ی خودرو، با همکاری دولت، برنامه‌ریزی درست و تصویب قوانینی که واردات را تسهیل کند، در سگمنت خودرو‌های وارداتی بازار بهتری را ایجاد کنیم. در خودرو‌های داخلی نیز زمانیکه خودرو وارداتی زیاد شود، قیمت آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. قیمت خودرو‌های داخلی بسیار بالاست؛ اینکه ۱ میلیارد تومان برای ۲۰۷ هزینه کنیم.

دیگر خبرها

  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری