Web Analytics Made Easy - Statcounter

امضای سند جامع همکاری های ایران و چین نگاه رسانه های گروهی کشورهای جهان به ویژه کشورهای عربی از جمله مصر را متوجه خود کرد و در مطبوعات این کشور به طور چشمگیری انعکاس یافت.

به گزارش امروز (دوشنبه) ایرنا، رسانه های گروهی مصر از جمله روزنامه های "المصری الیوم"، "الوفد" و "الوطن" سند مذکور را که در روز شنبه هفتم فروردین ماه جاری میان وزیران خارجه دو کشور در تهران امضا شد، از زوایای مختلف مورد بحث و کنکاش قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی تاثیر شدن تحریم ها

روزنامه "المصری الیوم" در گزارشی با عنوان "سند همکاری ایران و چین باعث بی تاثیری و بی نتیجه ماندن تحریم های آمریکا می شود" نوشت: رییس جمهوری آمریکا حق دارد از توافق مشارکت راهبردی ایران و چین دچار نگرانی شود، زیرا این توافق تا سطح یک ائتلاف ارتقا یافته است و باعث می شود تا تاثیر تحریم های آمریکا علیه ایران به شدت کاهش یابد.

"اسامه غریب"، نویسنده این گزارش با اشاره به اینکه "چین بر اساس سند همکاری ۲۵ ساله علاوه بر همکاری نظامی و اطلاعاتی در ازای دریافت نفت، مبلغ ۴۰۰ میلیارد دلار در تاسیسات زیربنایی و صنایع نفت و بنادر ایران سرمایه گذاری خواهد کرد" تاکید نمود: این توافق باعث می شود تا تحریم های آمریکا علیه ایران تاثیر خود را به طور کامل از دست داده و بی نتیجه شود.

وی می افزاید: واشنگتن از توان اقتصادی و نفوذ خود در جهان برای رام کردن همپیمانان و ترساندن رقبای خود سوء استفاده می کند و تحریم ها هم اکنون منحصر به ایران نیست، بلکه آمریکایی ها از آن به عنوان یک سلاح تهدیدآمیز علیه همگان سود می برند.

غریب از سند همکاری ایران و چین به عنوان «پایان دهنده به سلطه غرب بر مراکز تصمیم گیری جهان» نام برده و خاطرنشان کرده است: آمریکا و  همپیمانانش نیز به چنین نتیجه ای دست یافته اند و در صورت تحقق یافتن توافق ایران و چین دیگر تهران نیازی به بازگشت آمریکا به توافق هسته ای و لغو تحریم ها نخواهد داشت.

گزارشگر روزنامه المصری الیوم معتقد است که بهترین گزینه برای ایران در حال حاضر آن است که بدون دادن امتیازات در خصوص پرونده هسته ای بتواند با استفاده از توافق همکاری خود با چین تاثیر تحریم های آمریکا علیه خود را از بین ببرد.

وی همچنین با اشاره به احتمال شکل گیری سند همکاری مشابه میان ایران و روسیه نیز نوشته است، در صورت تحقق این امر ما با «پیدایش جهان جدیدی» مواجه خواهیم شد و در آن صورت نگرانی رئیس جمهور بایدن بسیار بیشتر خواهد بود.

غریب از نزدیک شدن ایران، روسیه و چین به یکدیگر به عنوان یک «کابوس واقعی» نام برد که به تسلط دلار بر جهان پایان خواهد داد و در آن صورت یوان چین به ارز قابل قبول جهانی تبدیل خواهد شد.

در ادامه این گزارش از ائتلاف تهران، پکن و مسکو به عنوان «چالش» فراروی جهان غرب نام برده شده که در سال های آینده مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و سیاسی آمریکا و انگلیس را به خود مشغول خواهد کرد.

تحقق پیروزی تهران

الوفد دیگر روزنامه مصری امضای این سند را تحقق پیروزی تهران بر آمریکا خواند.

الوفد در گزارشی به قلم "سناء السعید" از سند همکاری ایران و چین به عنوان یک «گزینه کارآمد» برای دور زدن تحریم های آمریکایی - اروپایی اعمال شده علیه ایران نام برد.

السعید می نویسد: بر اساس توافق به عمل آمده میان ایران و چین دو کشور در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فناوری، دفاعی، نظامی، رزمایش های مشترک و روزآمد کردن فرودگاه ها و بنادر ایران و ساخت بنادر جدید و بهینه سازی خطوط راه آهن و تقویت تاسیسات زیربنایی در ایران و همچنین در بخش انرژی، نفت و پتروشیمی با یکدیگر به همکاری خواهند پرداخت.

وی می افزاید، این سند همکاری به ایران این انگیزه را داد تا با روسیه نیز به یک توافق مشابه درازمدت دست یابد که می توان از آن به عنوان نقشه راه همکاری اقتصادی میان دو کشور نام برد.

السعید در ادامه از انعقاد سند همکاری ایران با چین به عنوان «پیروزی ایران بر آمریکا» نام برده و تاکید کرده «تهران هم اکنون دریافته که انجام مذاکره با آمریکا چیزی جز هدر دادن وقت نیست و سودی از آن نخواهد برد».

اثرگذاری بر منطقه

روزنامه الوطن مصر هم از تاثیر گذاری امضای این سند بر تحولات منطقه در آینده نوشته، اقدامی که تغییر و تحولات بسیاری برای منطقه به همراه خواهد داشت.

روزنامه الوطن در گزارشی به قلم "محمد بسیونی" نوشت: بر اساس سند همکاری چین با ایران، پکن به مدت ۲۵ سال مبلغ ۲۸۰ میلیارد دلار در صنعت نفت و گاز و ۱۲۰ میلیارد دلار نیز در صنعت حمل و نقل و بنادر ایران سرمایه گذاری خواهد کرد و ایران نیز در ازای آن نفت و گاز و مواد پتروشیمی به چین صادر خواهد کرد.

بسیونی به نقل از گزارش های انتشار یافته از سوی روزنامه های ایران و چین در ارتباط با دیدار وزیران خارجه دو کشور می افزاید، میزان ارزش سرمایه گذاری های چین در ایران تا سقف ۴۵۰ میلیارد دلار افزایش می یابد.  

وی تاکید کرد: نزدیک شدن ایران و چین حتی اگر یک مانور سیاسی بیش نباشد باز هم از تغییر و تحولات بسیاری حکایت دارد که ممکن است در آینده در منطقه ما روی دهد.

۱۴۸۷

برچسب‌ها مسکو انگلیس روسیه واشنگتن ایرنا چین ایالات متحده آمریکا مصر نفت ایران پکن پروندهٔ خبری سند جامع همکاری‌های ایران و چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مسکو انگلیس روسیه مسکو انگلیس روسیه واشنگتن ایرنا چین ایالات متحده آمریکا مصر نفت ایران پکن اخبار کنکور سند همکاری ایران و چین تحریم های آمریکا میلیارد دلار تحریم ها نام برد دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۴۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل

سران اعضای سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پانزدهمین اجلاس این سازمان که در گامبیا برگزار شد بر لزوم تحریم همه‌جانبه رژیم صهیونیستی و انجام همه تلاش‌ها و اقدامات لازم جهت به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین و مقابله با اشغالگری صهیونیست‌ها تاکید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان همکاری اسلامی در اجلاسی که در دو روز گذشته تحت عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» در «بانجول» پایتخت گامبیا برگزار شد و «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان حضور فعالی در آن داشت در بیانیه پایانی این اجلاس از 57 کشور عضو این سازمان خواست تا رژیم صهیونیستی را به دلیل جنایت‌هایی که علیه مردم فلسطین انجام می‌دهد تحریم کنند.

در بیانیه پایانی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا که تحت عنوان اعلامیه بانجول صادر شد از کشورهای عضو این سازمان خواسته شده تا فشارهای دیپلماتیک و سیاسی و حقوقی را علیه رژیم اشغالگر افزایش دهند و این رژیم را در تمامی سطوح اقتصادی، ورزشی، فرهنگی و بین‌المللی تحریم کنند.

شرکت کنندگان در این اجلاس تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و کشتار و آوارگی مداوم مردم فلسطین در این منطقه توسط نیروهای اشغالگر را محکوم و تاکید کردند که باید آتش بس فوری و بدون قید و شرط در اراضی فلسطینی برقرار شود و کمک‌های بشردوستانه به شکل مستمر وارد غزه گردد.

شرکت کنندگان در این اجلاس که در روزهای شنبه و یکشنبه برگزار شد خواستار اتخاذ تمامی اقدامات لازم برای حفظ هویت اسلامی قدس شریف در برابر توطئه صهیونیست‌ها برای یهودی‌سازی این مکان مقدس شدند.

آنها همچنین بر لزوم حمایت از تلاش‌ها جهت به رسمیت شناختن کشور فلسطین در جهان و عضویت کامل آن در سازمان ملل متحد و نیز حمایت از اقدامات قانونی برای مقابله با سیاست‌های اشغالگری و استعماری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین تاکید کردند و از جامعه جهانی خواستند تا سیاست‌های آپارتایدی که توسط رژیم اشغالگر در سرزمین‌های تاریخی فلسطین اجرا می‌شود را جرم انگاری کند و اقدامات لازم جهت پایان دادن به اشغالگری صهیونیست‌ها در فلسطین و نیز حمایت از پایداری مردم فلسطین در سرزمین خود را اتخاذ نماید.

خبرگزاری آناتولی به نقل از منابعی گزارش داد که سازمان همکاری اسلامی با اضافه کردن قطعنامه‌ای که از اعضای آن می‌خواهد در پرونده شکایت علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری مداخله کنند موافقت کرده است.

این منابع گفتند که این پیشنهاد توسط ترکیه ارائه شده و توسط اعضای سازمان همکاری اسلامی تایید شد.

در بیانیه این اجلاس همچنین آمده است که اعضایی که از تصمیمات سازمان همکاری اسلامی تبعیت نمی‌کنند با اقدامات قانونی همچون تعلیق عضویت آنها مواجه خواهند شد. همچنین کشورهایی که با رژیم صهیونیستی همکاری کنند در جنایت نسل کشی آن علیه مردم فلسطین شریک هستند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار این نشست کشورهای اسلامی گفت: پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی در پایتخت گامبیا شروع شد. علاوه بر مباحث مربوط به توسعه پایدار کشورهای اسلامی تبعاً مسئله توقف جنگ در غزه در دستور کار جدی این اجلاس قرار داشت و در نشست کارشناسان ارشد و پیش از آن وزرای خارجه در این رابطه بحث‌های زیادی در سطح سران و وزرای خارجه مطرح شد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: ما امیدوار هستیم که حقوق ملت فلسطین مورد توجه قرار بگیرد و شرایطی فراهم بشود که بتوانیم شاهد توقف جنایت و نسل‌کشی در غزه باشیم و شرایط در غزه برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه و جابه‌جایی ساکنان غزه به‌سمت مناطق و منازل خودشان به‌درستی فراهم بشود.

درخواست عربستان بر ایجاد گذرگاه امن برای کمک به غزهامیرعبداللهیان: توقف جنگ در دستورکار سازمان همکاری قرار داردمتن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمریکا در ۴۵ سال اخیر هیچ پیروزی‌ای در مقابل جمهوری اسلامی نداشته است
  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • گرگ و میش توافق