Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@11:15:59 GMT

دلار در آینده از حاکمیت هژمونیکی جهان خارج می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۵۳۳۵

دلار در آینده از حاکمیت هژمونیکی جهان خارج می‌شود

کارشناس مسائل سیاسی گفت: با خروج دلار از چرخه تعامل سه کشور که یک‌چهارم جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، در دهه آینده دلار از حاکمیت هژمونیکی جهان خارج خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ سجاد شهرانی کارشناس مسائل سیاسی درخصوص نگرانی آمریکا و انگلیس از توافق راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین در یادداشتی نوشت: سند راهبردی همکاری ایران و چین به دلیل حساسیت‌هایی که آمریکا و غرب نسبت به شکل‌گیری یک بلوک اقتصادی قدرتمند، دارند با فضاسازی و جریان‌سازی‌های گسترده‌ای از سوی رسانه‌های صهیونیسم آمریکایی مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سند نتیجه رایزنی هوشمندانه کارشناسان برجسته اقتصادی ایران و چین و بر اساس منافع مشترک دو کشور با حفظ الگوهای ملی و ارزش‌های دینی ملت ایران تهیه‌شده و هیچ‌گونه ابهامی در پیش‌نویس سند وجود ندارد.

ازآنجاکه روابط ایران با چین جدی است و بستر همکاری‌های اقتصادی و راهبردی میان دو کشور را در قالب سند ۲۵ ساله تشکیل می‌دهد، طبیعی است که کشورهای غربی نگران چنین روابطی باشند. اصولاً سیاست آنگلوساکسون، آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها تمرکز بر فشار بر ایران با هدف دورنگه ‌داشتن این کشور از چین و روسیه است.

سرمایه‌گذاری 600 میلیارد دلاری چین در ایران طی 25 سال آینده می‌تواند به ارتقاء سطح درآمدهای ملی دو کشور کمک کند، ضمن اینکه برنامه‌ریزی چین در دهه آینده این است که این کشور به قدرت نخست اقتصادی جهان تبدیل شود. تجربه چین در حفاری‌های نفتی و فناوری بالای این کشور در حوزه‌های صنایع بالادستی و آمادگی ایران برای تبدیل‌شدن به بزرگ‌ترین قطب صنعتی و کشاورزی منطقه و جهان آینده روشنی را برای ملت ایران نوید می‌دهد.

موضوع دیگر تعامل ایران و چین با ارزهای محلی است که این اتفاق می‌تواند حاکمیت دلار را از چرخه اقتصادی دو کشور خارج کند. با توجه به اینکه در آینده روسیه نیز به‌عنوان شریک تجاری راهبردی ایران و چین به بلوک اقتصادی دو کشور خواهد پیوست. لذا پیش‌بینی می‌شود با خروج دلار از چرخه تعامل سه کشور که یک‌چهارم جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، در دهه آینده دلار از حاکمیت هژمونیکی جهان خارج خواهد شد.

از مزایای دیگر این‌گونه تعامل اقتصادی، شکستن حلقه تنگ محاصره اقتصادی ایران، چین و روسیه است که آمریکا سال‌ها است به‌عنوان اهرم فشار علیه تهران، پکن و مسکو مورد استفاده قرار می‌دهد. هر سه کشور در طول یک دهه گذشته به‌ویژه از سال 2016 که دونالد ترامپ وارد کاخ سفید شده با یک سری تحریم‌های ظالمانه مواجه شده‌اند که این تحریم‌ها به نزدیکی سه کشور برای تشکیل یک جبهه قدرتمند اقتصادی منجر شده است.

در تجزیه‌وتحلیل چرایی این تحریم‌ها می‌توان نتیجه‌گیری کرد که آمریکا تلاش دارد تا از رهگذر فشار اقتصادی به ایران، چین و روسیه قصد دارد تا اقتصاد سه کشور را دچار ایستایی کند. از این‌رو و به دلیل اهمیت سند راهبردی ایران و چین رسانه‌های صهیونیستی، غربی و آمریکایی یک سلسله جریان ساری‌هایی را علیه دو کشور آغاز کرده‌اند تا زمینه لازم را برای جلوگیری از عملیاتی شدن سند فراهم کنند. محور ورودی رسانه‌های غربی که به صورتی هماهنگ عمل می‌کنند، شایعه‌سازی در راستای برانگیختن حس ناسیونالیستی ایرانیان است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ایران و چین دو کشور سه کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۵۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به جایگاه رفیع شغل معلمی گفت: اهمیت کار معلمی به اندازه‌ای است که اگر بخواهیم آینده جامعه بشری را ببینیم، باید به تلاش امروز معلمان و اساتید نگاه کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت _ در آستانه هفته گرامیداشت مقام معلم، در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم در استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت پاسداشت مقام معلم، اظهار کرد: کار معلمی قابل ارزش‌گذاری نبوده و حق معلم‌ها به هیچ عنوان قابل ادا کردن نیست.

وی افزود: پرداختی به معلم‌ها نه ادای حق معلمی، بلکه تنها جبران بخش کوچکی از زحمات معلم‌ها برای گذران زندگی است.

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به جایگاه رفیع شغل معلمی، گفت: اهمیت کار معلمی به اندازه‌ای است که اگر بخواهیم آینده جامعه بشری را ببینیم، باید به تلاش امروز معلمان و اساتید نگاه کنیم.

وی گفت: تک تک شاگردان یک معلم یا استاد امانت‌هایی هستند که به او سپرده شده‌اند و هر چه معلم برای شاگردانش بیشتر دل بسوزاند و با آمادگی بیشتری در کلاس‌های درس حاضر شود، تأثیر او در تعلیم و تربیت شاگردانش بیشتر خواهد بود، اگر هم معلمی نسبت به مسئولیت خود بی‌توجه باشد به همان اندازه شاگردانش دچار خسران خواهند شد.

غفوری با اشاره به تأثیرگذاری بالای معلمین بر شاگردانش گفت: هنر معلم این است که شاگردانش را ضمن آشنا کردن با کتاب خدا و علوم الهی، با عقلانیت، تفکر و تعقل بار بیاورد تا انسان‌هایی تربیت کند که منشأ تولید علم و فکر شوند و در آینده هم بتوانند نسل بعد را به خوبی تربیت کنند.

وی تاکید کرد: اگر نسلی افتخارآفرین و منشأ تحول و پیشرفت می‌شود، باید موفقیت آن‌ها را در وجود اساتید و معلم‌های نسل قبل جست‌وجو کرد.

امام جمعه کرمانشاه ادامه داد: دانش‌آموزان امروز در حالی در آینده نزدیک عهده‌دار اداره امور کشور خواهند شد که همه داشته‌های خود را از اساتید و معلم‌های خود آموخته‌اند.

وی سپس اشاره‌ای هم به رخدادهای این روزهای دانشگاه‌های آمریکا داشت و گفت: اخیراً یکی از تحلیل‌گران غربی گفته بود ما قبلاً فکر می‌کردیم امام خمینی (ره) تنها دانشگاه‌های ایران را متحول کرده، اما گویی ایشان یک مأموریت دنباله‌دار داشته و هنوز در حال احیای دانشگاه‌های دنیا است که ظاهراً این مأموریت امروز به سمت دانشگاه‌های آمریکا رفته است.

غفوری ادامه داد: یکی دیگر از مشاوران امنیتی سابق آمریکا در یک برنامه زنده تلویزیونی ادعا کرده ایران در خیزش این روزهای دانشگاه‌های آمریکا دست دارد، غافل از اینکه آنچه امروز در دانشگاه‌های آمریکا می‌گذرد ریشه در موج گرایش جهانیان به اسلام دارد.

وی سپس اشاره‌ای هم به مشکلات اقتصادی کشور داشت و گفت: دولت سیزدهم در حالی کشور را تحویل گرفت که بدهی فراوانی از دولت قبل به جا مانده بوده و شرایط کشور به لحاظ اقتصادی به‌گونه‌ای بود که تحلیلگران اقتصادی ادامه کار دولت را بدون چاپ پول شدنی نمی‌دانستند، اما با وجود همه مشکلات اقتصادی این دولت حتی در ماه اول هم به سمت چاپ پول نرفت.

امام جمعه کرمانشاه اضافه کرد: امروز در حالی شاهد رشد اقتصادی چهار درصدی یا به ادعای برخی کارشناسان اقتصادی شش درصدی در کشور هستیم که رشد اقتصادی کشور در ۱۰ سال گذشته متوقف بود.

وی افزود: شرایط اقتصادی کشور رو به بهبود است و به یاری خداوند در آینده دولت می‌تواند خدمات بیشتری به مردم ارائه دهد.

کد خبر 748929

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم