Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@23:47:17 GMT

دستاوردهای سند همکاری تهران - پکن

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۵۳۴۸

دستاوردهای سند همکاری تهران - پکن

عضو کمیته ملی روابط آمریکا و چین معتقد است امضای سند همکاری جامع تهران و پکن یک تحول چشمگیر در عرصه بین المللی است و تلاش‌های واشنگتن برای منزوی کردن ایران را بی‌اثر می‌کند.

به گزارش مشرق، سال ۱۴۰۰ را می‌توان سالی ویژه برای آسیا دانست. سالی که در روزهای آغازین آن دو قدرت غرب و شرق آسیا سندی ۲۵ ساله را برای تقویت همکاریهای دو جانبه در زمینه‌های مختلف امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران قدرت اول غرب آسیا در زمینه‌های متعددی همچون حکومت مستقل، منابع طبیعی، ثبات، امنیت و عمق استراتژیک و چین قدرت اول شرق آسیا و اقتصاد دوم جهان سندی را برای گسترش همکاری‌ها امضا کرده‌اند که این سند با واکنش رسانه‌های آمریکایی و صهیونیستی و آغاز اعتبار زدایی از آن مواجه شد.

بیشتر بخوانید: آثار کلان همکاری بلند مدت ایران و چین

چین که پیش از این با پروژه «یک جاده یک کمربند» در صدد بود تا با احیای جاده ابریشم حضور اقتصادی خود در جهان را گسترش بدهد اکنون با امضای این سند فرصت‌های جدیدی را پیش روی خود می بیند.

کشوری که پیشتر گفته شده بود تا سال ۲۰۲۵ تبدیل به بزرگترین اقتصاد جهان می‌شود و اخیراً نیز اعلام شده که این اتفاق زودتر از زمان پیش بینی شده به وقوع می‌پیوندد، برای رسیدن به این هدف دست همکاری به سوی ایران دراز کرده است.

موقعیت ژئوپلیتیک ایران در منطقه غرب آسیا موجب شده تا کشورهای زیادی به دنبال همکاری با آن باشند و در این راه کشورهای غربی به غلط سال هاست که درصدد هستند به جای همکاری از طریق فریبکاری برای خود جایی را در ایران پیدا کنند.

پروفسور زو: دلیل اصلی نگرانی برخی از سند همکاری‌های ایران و چین آن است که با امضای این سند و همکاری گسترده پکن و تهران تحریم‌های آمریکا علیه ایران اساساً بی‌اثر می‌شوند

برای تحلیل بهتر این سند همکاری با «جی چون زو» استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه «باکنل» آمریکا به گفتگو نشستیم.

آقای زو از اعضای کمیته ملی روابط آمریکا-چین است که در سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ مدیر مؤسسه چین در دانشگاه باکنل بوده و پیش از آن نیز در دانشگاه بریجپورت، دانشکده همیلتون و دانشگاه کارولینای جنوبی تدریس می‌کرد. وی همچنین سابقه تدریس در دانشگاه شانگهای در رشته مطالعات بین‌الملل را نیز دارد. وی در خصوص سیاست خارجی چین و مسائل بین‌الملل بیش از ۱۰ کتاب به رشته تحریر درآورده است.

متن این گفتگو به شرح زیر است:

*همانطور که مطلع هستید ایران و چین سند جامعی برای همکاری‌های امنیتی و اقتصادی امضا کرده‌اند و برخی کارشناسان اعتقاد دارند که با امضای این سند تلاش‌های آمریکا برای منزوی کردن ایران شکست خورده است، با این اوصاف تحلیل شما از امضای این سند چیست؟

امضای این سند نه تنها در فضای سیاسی خاورمیانه بلکه در فضای سیاسی فعلی بین‌الملل نیز یک رویداد ویژه محسوب می‌شود. کاملاً واضح است که رقابت ایالات متحده و چین یکی از ملاحظات این توافق نامه است. می‌توان تصور کرد که دولت ایالات متحده از این پیشرفت (امضای سند میان ایران و چین) بسیار ناامید شده زیرا رسیدگی به مسئله ایران را برای دولت بایدن دشوارتر می‌کند.

به نظر من با امضای این سند موقعیت ژئوپلیتیک ایران مطمئناً گسترش خواهد یافت و علاوه بر آن همکاری جامع ایران و چین در بخش‌های انرژی و اقتصادی موجب بی اثر شدن تحریم‌های آمریکا علیه تهران می‌شود.

*به نظر شما چه دلایلی باعث شده‌اند تا چین خواهان امضای چنین سندی با ایران باشد؟

فکر می‌کنم هم چین و هم ایران خواستار این توافق باشند. با توجه به آنکه روابط این دو کشور (ایران و چین) با آمریکا بیش از گذشته از بین رفته هم تهران و هم پکن باید این حس را داشته باشند که به یکدیگر پیوند خورده‌اند.

در خصوص چین دولت بایدن به دنبال جلب حمایت متحدان و شرکای آمریکا برای مقابله با «چالش چین» است و از سوی دیگر چین در حال تقلید از استراتژی ایالات متحده برای همکاری با دوستان خود مانند روسیه، ایران، پاکستان و کره شمالی برای تشکیل یک جبهه متحد در برابر ایالات متحده است.

عضو کمیته ملی روابط آمریکا-چین: امضای سند جامع همکاری میان ایران و چین نه تنها در فضای سیاسی خاورمیانه بلکه در فضای سیاسی بین‌الملل نیز یک رویداد ویژه محسوب می‌شود

*برخی از مقامات آمریکایی درباره سند همکاری‌های ایران و چین ابراز نگرانی کرده‌اند، به اعتقاد شما چرا آمریکا و یا کشورهای دیگر باید نگران چنین توافقی باشند؟

دلیل اصلی نگرانی آنها این است که با امضای این سند و همکاری گسترده ایران و چین تحریم‌های آمریکا علیه تهران اساساً بی اثر می‌شوند. کشورهایی که درباره این سند ابراز نگرانی می‌کنند همچنین نگران افزایش نفوذ چین در خاورمیانه هستند.

*با این اوصاف شما وضعیت تنش‌های میان چین و آمریکا را در دوره ریاست جمهوری جو بایدن چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا این تنش‌ها در این دوره بدتر می‌شوند یا آنکه ما شاهد روابط بهتری میان پکن و واشنگتن در زمان حضور بایدن در کاخ سفید خواهیم بود؟

با توجه به اختلافات ساختاری و ایدئولوژیک، تنش‌های میان آمریکا و چین همچنان ادامه خواهد داشت. اگر چه بایدن علاقه کمتری به اتخاذ رویکرد یکجانبه و تقابلی با چین دارد اما با این وجود وی عمدتاً سیاستی را در خصوص چین به کار برده که از دولت ترامپ به ارث برده است، بر همین اساس بعید است که در کوتاه مدت شاهد پیشرفت روابط آمریکا و چین باشیم.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا سند همکاری ایران و چین ایران واشنگتن بایدن کره شمالی آمریکا کاخ سفید امضای این سند فضای سیاسی روابط آمریکا ایالات متحده ایران و چین سند همکاری بین الملل بی اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۵۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در تشریح برنامه‌های این شرکت در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: برگزاری نشست‌های علمی- فنی و بازرگانی و معرفی دستاوردهای ارائه‌شده در غرفه خودکفایی و دانش‌بنیان شرکت ملی گاز مهم‌ترین محورهای فعالیت این شرکت در نمایشگاه خواهد بود.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سیدمحمد پیشوایی با اشاره به برنامه‌ریزی منسجم این شرکت به‌منظور بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت‌های بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، ‌گفت: این نمایشگاه یکی از مهم‌ترین رویدادهای ملی و بین‌المللی در صنعت نفت است.

وی ادامه داد: برپایی مستمر ۲۸ دوره این نمایشگاه که با وجود برخی محدودیت‌های ناشی از فشارهای خارجی، در هر دوره نسبت به دوره پیش پربارتر و با افزایش کمی و کیفی سطح شرکت‌های داخلی و بین‌المللی مشارکت‌کننده برگزار شده، مؤید این واقعیت است که صنعت نفت ایران صنعتی خودکفا، بالنده و پویا است که توانسته ضمن تأمین نیازهای خود، توان صادرات کالا و خدمات را در بخش‌های بالادست و پایین‌دست اثبات کند.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران افزود: لذا با توجه به گستردگی بی‌بدیل زمینه‌های مرتبط با صنعت نفت و گاز، نمایشگاه نفت نمادی از موفقیت رویکرد باور به توان داخلی برای عبور از مشکلات در همه ابعاد است.

غرفه خودکفایی صنعت گاز؛ محلی برای ارائه دستاوردهای فنی_تخصصی 

پیشوایی با بیان این‌که این شرکت به‌عنوان یکی از چهار شرکت اصلی وزارت نفت و بزرگترین تأمین‌کننده سبد انرژی کشور، مانند سال‌های گذشته، حضوری فعال در این نمایشگاه دارد، گفت: همکاران من در واحد روابط عمومی، براساس تجربیات ارزشمند اندوخته طی سال‌های گذشته و با بهره‌مندی از دانش روز، از ماه‌ها پیش برای مشارکت هرچه بهتر شرکت ملی گاز ایران در این رویداد ملی و بین‌المللی برنامه‌ریزی کردند و به لطف خدا امید داریم که امسال نیز غرفه شرکت ملی گاز ایران از نظر جذب مخاطب و عرضه خدمات و دستاوردها، جزو غرفه‌های برتر باشد.

وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد شرکت ملی گاز ایران در تأمین تجهیزات از تولیدکنندگان داخلی و همچنین دستاوردهای شگرف پژوهشی و مهندسی شرکت که زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی و محصولات صنعت به خارج از کشور را فراهم کرده، درخواست‌های متعددی برای برگزاری نشست‌های دوجانبه علمی، فنی و بازرگانی از سوی شرکت‌های داخلی و خارجی با مدیران صنعت گاز داده شده است.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران افزود: افزون بر نشست‌های تخصصی، مدیران عامل و متخصصان بیش از ۵۰ شرکت تابع اصلی شرکت ملی گاز ایران به همراه همکاران ما در مدیریت‌های ستادی شرکت در ایام نمایشگاه به تناوب در غرفه اصلی شرکت در سالن ۵ (سالن ملل) و غرفه خودکفایی و دانش‌بنیان که در جنب سالن ۵ برپا شده، آماده هستند تا اطلاعات مربوط به خدمات و دستاوردهای صنعت گاز را به استحضار بازدیدکنندگان رسانده و قدرت خوداتکایی و توانستن را به منصه ظهور برسانند.

شرح دستاوردهای یک‌سال اخیر صنعت گاز

پیشوایی با تأکید بر این‌که سال ۱۴۰۲ از منظر اقدام‌ها و دستاوردها سالی پربار برای شرکت ملی گاز ایران بوده است، گفت: پارسال حجم تولید،  انتقال، توزیع و صادرات گاز سیر صعودی داشته و در کنار آن در بحث گازرسانی شهری و روستایی، اجرای طرح‌های زیرساختی کلان مانند گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، ذخیره‌سازی گاز، تقویت شبکه و هوشمندسازی، تأمین گاز مشترکان عمده و جزء، همکاری با تولیدکنندگان داخلی، تولیدات ساخت بار اول، همکاری صنعت و دانشگاه و طرح‌های سرمایه‌گذاری صنعت گاز، آمارهای مثبت و چشمگیری ثبت شده است.

وی افزود: از سویی روایت توان مهندسی و مجاهدت و ایثار ملی برای ناکام گذاشتن نقشه دشمن که در زمستان پارسال با اقدام‌های خرابکارانه علیه تأسیسات انتقال گاز در صدد ایجاد بحران در کشور بودند، مبحث بسیار مهمی است که به‌عنوان یکی از دستاوردهای تلاشگران صنعت گاز روز پنجشنبه (۲۰ اردیبهشت) در نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در محل کنفرانس خبری نمایشگاه شرح داده خواهد شد.

حرکت صنعت گاز بر مدار جهش تولید و بهینه‌سازی فن‌آورانه

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در ادامه، با اشاره به همسویی شعار نمایشگاه بیست و هشتم نفت و گاز با نامگذاری سال ۱۴۰۳ گفت: انتخاب شعار نمایشگاه امسال با عنوان صنعت نفت، جهش تولید و بهینه‌سازی فناورانه، نشان‌دهنده اهتمام عملی دست‌اندرکاران وزارت نفت دولت سیزدهم به منویات مقام معظم رهبری است و شرکت ملی گاز ایران نیز در دو سال گذشته ضمن جهت‌دهی سیاستگذاری کلان خود بر روی مصرف بهینه گاز، طرح‌های بزرگی در این زمینه اجرا کرده است.

پیشوایی با بیان این‌که برآیند اقدام‌ها و سیاستگذاری‌های کلان شرکت ملی گاز ایران حاکی از حرکت این شرکت بر مدار جهش تولید و بهینه‌سازی فناورانه‌ است، اظهار کرد: همانطور که اعلام شد، شرکت ملی گاز ایران تأمین‌کننده بیش از ۷۰ درصد سبد انرژی کشور است و در سراسر کشور حدود 30 میلیون مشترک درمجموع، از محصولات این شرکت استفاده می‌کنند.

به گفته وی، براین اساس، مصرف بهینه در بخش خانگی و تجاری این امکان را فراهم خواهد کرد که گاز بیشتری به بخش مولد اقتصاد تزریق شود؛ به همین منظور، با هدف مشارکت مردم در اقتصاد و جهش تولید، شرکت ملی گاز ایران طرح‌های متنوعی را برای مشارکت مردم در طرح‌های سرمایه‌گذاری صنعت گاز و تشویق به مصرف بهینه ارائه کرده است.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود، درباره مصادیق عملکرد این شرکت در موضوع بهینه‌سازی فناورانه، تصریح کرد: طرح کلان هوشمندسازی کنتورهای گاز به‌عنوان یک عملکرد مشخص برای بهینه‌سازی فناورانه است؛ ضمن آن‌که در حوزه سیاستگذاری کلان، امسال مدیریت انرژی و کربن در ساختار شرکت تأسیس شده که مأموریت اصلی آن، اقدام همسو با امور بهینه‌سازی است.

پیشوایی در پایان یادآور شد: بار دیگر از عموم هموطنان، اصحاب رسانه، فرهیختگان دانشگاهی، دانشجویان و پژوهشگران، فعالان حوزه انرژی و تمامی علاقه‌مندان دعوت به عمل می‌آورد که با حضور در نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز  از دستاوردهای صنعت به ویژه دستاوردهای شرکت ملی گاز ایران در زمینه خودکفایی و تولید بار اول دیدن کنند.

دیگر خبرها

  • اعلام برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • رایزنی گروسی و امیر عبداللهیان در تهران
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای ایران بازدید کرد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان