Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نشریات دانشجویی به عنوان بازوی رسانه‌ای دانشگاه‌ها، از اهمیت زیادی در زمینه اثرگذاری و جهت دهی به افکار عمومی برخوردار است. در چندسال گذشته شاهد رشد کمّی نشریات دانشجویی در حوزه‌های مختلف بوده‌ایم؛ اما به عقیده برخی فعالان دانشجویی، با وجود رشد کمی نشریات دانشجویی، شاهد ضعف محتوا، سطحی کارکردن و خلأ جریان‌سازی در این نشریات هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین ارتباط، محمدمهدی احمدی مدیر مسئول نشریه عمار دانشگاه فرهنگیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز، درباره ضعف محتوایی و سطحی کارکردن برخی نشریات دانشجویی اظهار کرد: تا حدی موافقِ ضعف محتوایی و سطحی کارکردن نشریات دانشجویی هستم؛ هر سال بر کمیت نشریات دانشجویی افزوده می‌شود و به همین دلیل، میزان مشغله نویسنده‌ها نیز افزایش پیدا خواهد کرد و در بین نشریات تقسیم‌بندی می‌شوند.

وی افزود: دومین دلیل ضعف محتوایی نشریات دانشجویی این است که بخش قابل توجهی از نشریاتی که در مسابقات نشریات دانشجویی شرکت می‌کنند، نسبت به محتوا، بیشتر به فضاهای گرافیکی و طراحی دقت نظر دارند. سومین دلیل این است که نشریات دانشجویی ماموریت‌محور نیستند؛ یعنی تمامی موضوعات از قبیل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و...، در یک نشریه چاپ می‌شود. تا زمانی که نشریه‌ها دارای جهت گیری و ماموریت خاصی نباشند، نمی‌توانند به محتوای عمیق و قدرتمند دست پیدا کنند.

نشریات دانشجویی ماموریت محور باشند

احمدی ادامه داد: تمامی نشریات دانشجویی باید تخصصی محور فعالیت داشته باشند؛ به عنوان مثال نشریه‌ای که در دانشگاه فرهنیگان منتشر می‌شود، باید با دانشگاه علوم پزشکی تهران متفاوت باشد. درواقع این نشریات نباید به تمامی موضوعات ورود پیدا کنند. بنده همواره به نویسنده‌های نشریه عمار تاکید کرده‌ام که باید ماموریت محور فعالیت داشته باشند و غیر از حوزه فرهنگ و آموزش و پرورش، بر موضوعات دیگر تمرکز نداشته باشند.

مدیر مسئول نشریه عمار دانشگاه فرهنگیان با اشاره برخوردهای سلیقه‌ای معاونان فرهنگی با نشریات دانشجویی تصریح کرد: برخی از معاونان فرهنگی با نشریات دانشجویی برخورد سلیقه‌ای دارند و به جای کیفیت، به دنبال افزایش کمیت نشریات هستند. امسال 6 نشریه دانشجویی در دانشگاه فرهنگیان فعالیت دارد درحالی که اگر فقط بر یک نشریه متمرکز می‌شدیم، شاهد اتفاقات بهتری بودیم.

راهِ آسان راه‌اندازی نشریه دانشجویی

وی اضافه کرد: متاسفانه برخی از فعالان دانشجویی و تشکلی، در نشریه باسابقه دانشگاه خود فعالیت نمی‌کنند بلکه به دنبال راه‌اندازی نشریه جدید می‌‍روند تا بتوانند در آن مسئولیت بگیرند. اعطای مجوز زود هنگام به نشریات دانشجویی نیز، از دیگر مسائلی است که در چندسال گذشته با آن مواجه هستیم؛ به طوری که به هرکدام دانشجویان متقاضی راه‌اندازی نشریه، به راحتی مجوز داده می‌شود. درحالی که اگر سخت گیری‌های بیشتری در این زمینه وجود داشته باشد، از برخوردهای سلیقه‌ای فاصله می‌گیریم.

احمدی درباره گرانی کاغذ و لزوم حرکت به سمت نشریات الکترونیکی گفت: خوشبختانه شرایط کرونا موجب شد تا نشریات به سمت الکترونیکی شدن حرکت کنند. این موضوع  علاوه بر این که موجب صرفه جویی در مصرف کاغذ شده است، نتوانسته تاثیر آنچنانی بر محتوا و کیفیت نشریات داشته باشد. همچنین ارسال نشریات الکترونیکی نسبت به کاغذی، بسیار آسان تر خواهد بود.

مدیرمسئول نشریه عمار دانشگاه فرهنیگان در پاسخ به سوالی درباره کم کاری مسئولان وزارت علوم در زمینه حمایت از نشریات دانشجویی بیان کرد: مسئولان وزارت علوم تاکنون هیچگونه پیشنهادی در حوزه تامین استاد و یا برگزاری دوره‌های آموزشی ارائه نداده‌اند. بلکه تمامی دوره‌های آموزشی از سوی تشکل‌های دانشجویی برگزار شده است. به همین دلیل باید بگوییم وزارت علوم در زمینه حمایت از نشریات دانشجویی کم کاری کرده است.

وی در پایان با اشاره به حمایت مالی از نشریات دانشجویی خاطرنشان کرد: هیچگونه حمایت مالی از نشریات الکترونیکی وجود ندارد و صرفا مبالغ ناچیزی برای طراحی آن پرداخت می‌شود. با این حال اما شاهد هستیم که مسئولان در حرف‌ها و سخنرانی‌ها، صحبت از حمایت مالی می‌کنند.

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1092318 برچسب‌ها نشریات دانشجویی شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم دانشگاه فرهنگیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نشریات دانشجویی شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم دانشگاه فرهنگیان نشریات دانشجویی دانشگاه فرهنگیان وزارت علوم نشریه عمار سلیقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۵۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت

رئیس دانشگاه شاهد گفت: حدود ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد در سال تحصیلی جاری جذب شدند.

چلداوی، رئیس دانشگاه شاهد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به جذب اساتید جدید در این دانشگاه گفت: امسال حدود ۵۰ عضو هیات علمی جدید در دانشگاه شاهد جذب شده و این تعداد برای سال تحصیلی آینده افزایش خواهد یافت.

وی در خصوص نحوه جذب اساتید در این دانشگاه گفت: جذب اساتید در دانشگاه شاهد بر اساس آیین نامه جذب انجام می‌شود و مراحل جذب بر اساس قانون صورت می‌گیرد.

وی در پاسخ به اینکه آیا گزارش یا شکایتی از اساتید از سوی دانشجویان صورت گرفته و چه برخوردی در این خصوص انجام شده گفت: از بین ۳۴۴ استادی که در دانشگاه شاهد تدریس می‌کنند، تنها شکایت از یک استاد از سوی دانشجویان داشتیم که این استاد را خودم شخصا خواستم و صبحت کردم که شروع آن هم یکی از دانشجویان بود که این استاد علیه حجاب در کلاس صحبت کرده بود که به این استاد خاطی گفته شد و تذکر لازم دادیم که تاکنون تکرار نشده است.

چلداوی اضافه کرد: شکایت از اساتید در دانشگاه شاهد بسیار معدود است و اگر موردی هم اتفاق بیفتد برخورد لازم صورت می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد