Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوری گفت: متاسفانه امسال با کاهش شدید نزولات آسمانی در سال جاری با مشکل آب مواجه شده ایم که اگر چاره اندیشی نشود شاهد مهاجرت، بیکاری و حاشیه نشینی جامعه روستایی و عشایری خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوسف، «هادی نوری آهنگر» امروز (16 فروردین) در جلسه مشورتی خشکسالی خوسف با اشاره به اینکه 13 درصد جمعیت شهرستان خوسف را عشایر تشکیل می دهد، اظهار کرد: هزار و 500 کیلومتر ایل راه شهرستان خوسف نیاز به مرمت دارند چراکه وسعت بالای شهرستان مشکلات فراوانی را برای عشایر ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس اداره امور عشایری خوسف با بیان اینکه سالانه برای آبرسانی به مناطق عشایری شهرستان خوسف 10 میلیون لیتر آب حمل می شود، افزود: سال گذشته بیش از 8 میلیارد تومان معرفی تسهیلات داشته ایم.

 

نوری از توزیع یک هزار و 500 تن نهاده دامی بین عشایر شهرستان خبر داد و تصریح کرد: جهاد کشاورزی باید برای افزایش سهمیه نهاده دامی اختصاصی به شهرستان اقدام کند چراکه عشایر در شرایط خشکسالی دغدغه چرای دام و تغذیه دام هایشان را دارند.

 

وی تصریح کرد: در سنوات گذشته شاهد مهاجرت معکوس به مناطق عشایری خوسف بوده ایم، اقدامات خوبی در حوزه آبخیزداری انجام شد که با اندک باران بندها و پشته های خاکی آبگیری می شد اما متاسفانه امسال با کاهش شدید نزولات آسمانی در سال جاری با مشکل آب مواجه شده ایم که اگر چاره اندیشی نشود شاهد مهاجرت، بیکاری و حاشیه نشینی جامعه روستایی و عشایری خواهیم بود.

 

رئیس اداره امور عشایری خوسف لاغری دام، شیوع بیماری ها، کاهش دبی آب و خشک شدن چشمه سارها، افزایش تردد عشایر در جاده های مواصلاتی برای جابه جایی دام ها، هجوم دلال ها برای خرید ارزان دام عشایری به دلیل ناتوانی عشایر در نگهداری دام ها را از عوامل خشکسالی عنوان و تصریح کرد: خرید دام مولد مازداد عشایر باید توسط شرکت پشتیبانی دام انجام شود چراکه  دامداران دغدغه نگهداری دام ها در شرایط خشکسالی و کمبود علوفه را دارند.

 

نوری  با بیان اینکه در حوزه آبرسانی انتهای حوزه آبرسانی آب و فاضلاب، آغاز خط خدمات رسانی به عشایر است، افزود: با توجه به اینکه 450 خانوار عشایر باید آبرسانی سیار شوند نیاز به حفر حداقل یک عدد چاه جدید داریم.

 

وی توزیع سم رایگان، توزیع مکمل های تغذیه ای یارانه ای از طریق دامپزشکی، جمع اوری گیاهان مرتعی حاشیه ای جاده ای برای جلوگیری از هجوم شترها و خطرات تصادفات جاده ای را از اقداماتی برشمرد که باید توسط دستگاه های متولی انجام شود.

 

در این جلسه وحید شریفی، رئیس دامپزشکی شهرستان خوسف اظهار کرد: برای تأمین مکمل های یارانه ای و واکسن های مورد نیاز دام ها برای سه ماه آینده سهمیه ای مازاد بر نیاز شهرستان دریافت شده است.

 

وی در پایان با اشاره به اینکه درخواست خروج دام از شهرستان خوسف توسط دامداران زیاد شده است، گفت: در این خصوص باید بررسی های لازم و تصمیم مناسب اتخاذ شود.

پایان پیام/575

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهرستان خوسف بیرجند خراسان جنوبی شهرستان خوسف دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۷۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، گفت: زنان توانمند و غیور عشایری ایل شاهسون در تولید بیش از ۳۰ نوع صنایع دستی و رشته‌های متنوع هنر صنعت بی‌بدیل نمایان و آشکار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدی‌ادیب عصر امروز در جریان بازدید از بافته‌های زنان عشایر مغان در جعفرآباد، اظهار داشت: عشایر استان اردبیل با نام ایل شاهسون معروف است و دارای 13 هزار خانوار بوده و 5.6 دهم جمعیت عشایری کشور را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: در کشورمان بیش از 300 رشته صنایع دستی رایج و مرسوم است که از این تعداد 30 رشته صنایع دستی ویژه مناطق عشایری ایل شاهسون است که سالانه با تولید محصولات متنوع و عرضه آن به بازار سعی می‌کنند برای خود و خانواده تأمین معاش کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: تنوع تولید محصولات صنایع دستی و اصالت آنها به حدی است که در قالب نمایشگاه‌های مختلف امکان عرضه و به نمایش گذاشتن این آثار در غرفه‌های متعدد وجود دارد.

محمدی‌ادیب افزود: ما به آموزش مؤثر و گسترده صنایع دستی در بین علاقه‌مندان جامعه عشایری راغب هستیم و در این زمینه آمادگی همکاری را با بخش‌ها و گروه‌های مختلف داریم تا زمینه و بستر انتقال مفاهیم آموزشی در این ارتباط فراهم آید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با پرداخت تسهیلات کم‌بهره از هنرمندان و صنعتگران این حوزه حمایت می‌شود تا تولیدات خود را با کیفیتی مناسب تولید و به بازار عرضه کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: توانمندی زنان عشایر شاهسون در این بخش بی‌بدیل و بی‌نظیر است و در تولید فرش، گلیم، جاجیم، عروسک‌بافی، کیف و کفش و سایر صنایع دستی مهارت این هنرمندان توانمند عشایری را شاهد هستیم.

محمدی‌ادیب بیان کرد: در کنار نمایش آثار ارزشمند صنایع دستی عشایر، بافته‌های گران‌قیمت آنها نیز در معرض دید مخاطبان قرار گرفته تا همگان به انگشتان هنرمندانه این زنان غیور و توانمند پی برده و بستر معرفی آنها در عرصه‌های ملی و بین‌المللی نیز به شایستگی فراهم آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، یادآور شد: در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر که به میزبانی جعفرآباد برگزار شد در کنار عرضه این محصولات ارزشمند هنرمندان و صنعتگران عشایری، تلاش شد تا بازاریابی نیز در سطح بین‌المللی اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان