Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت دفاع افغانستان، امروز (دوشنبه) با انتشار طلاعیه‌ای اعلام کرد: در نتیجه درگیری میان نیروهای امنیتی افغان و طالبان در هشت ولایت این کشور، ۱۱۰ شبه نظامی طالبان کشته و ۸۱ تن دیگر زخمی شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از خامه پرس، در این اطلاعیه آمده، شبه نظامیان طالبان طی ۲۴ ساعت گذشته در درگیری‌ها و حملات متقابل نیروهای امنیتی افغانستان کشته و زخمی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد طالبان در ولایت‌های غزنی، ننگرهار، زابل، هرات، کندز، بغلان، بدخشان و قندهار افغانستان کشته و زخمی شده‌اند.

براساس این اطلاعیه، در این رویداد ۱۳۵ مین که توسط طالبان در نقاط مختلف افغانستان جاسازی شده بود، خنثی شد و مقداری زیادی از جنگ افزار این گروه نیز تخریب شد. گروه طالبان هنوز در این مورد چیزی نگفته است.

این رویداد در شرایطی رخ داده که در این روزها درگیری میان نیروهای امنیتی افغان و گروه طالبان در نقاط مختلف افغانستان افزایش یافته است.

سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان، روز گذشته گفت: «طالبان اکنون بیش از ۲۷ سال است که به کشتار و جنگ و خشونت ادامه داده است و به هدف خود یعنی کسب قدرت نرسیده و بعد از این هم هرگز از این طریق به هدف نخواهد نرسید. نه افغانستان امروز افغانستان دو یا سه دهه پیش است و نه دنیای امروز دنیای سه دهه پیش. امروزه در افغانستان نسل جدیدی به وجود آمده که از متن مکتب و دانشگاه و تکنولوژی برخاسته و می‌داند که از حقوق و آزادی‌های خود چگونه دفاع کند».

دانش تاکید کرد: «حکومت افغانستان در رابطه با روند صلح تا کنون از هر نوع اقدامی که باعث ایجاد فضای اعتماد شود دریغ نکرده است و در جریان مذاکره هم بیشترین تلاش را برای پیشرفت آن انجام داده است و برای تحقق صلح هم طرح خود را دارد و هم از هر طرح معقول و منطقی دیگر استقبال می‌کند ولی متأسفانه طرف مقابل (طالبان) نه برای صلح سازی و پاسداری از آن طرحی دارد و نه در مذاکره از خود صداقت و حسن‌نیت نشان داده است بلکه بر عکس تا هنوز هم بر تداوم جنگ و تشدید خشونت پافشاری می‌کند».

او از گروه طالبان خواست، به خواسته‌ها و مطالبات برحق مردم افغانستان تن دهند و راه گفت‌وگو را برای حل سیاسی و مسالمت آمیز قضیه بپذیرند. او ابراز امیدواری کرد در کنفرانس استانبول شاهد پیشرفت‌های چشمگیر در روند صلح افغانستان خواهد بود.

قرار است در آینده نزدیک در نشست مقام‌های ارشد افغانستان و طالبان در استانبول ترکیه، طرح صلح آمریکا برای افغانستان که بخشی از آن به ایجاد دولت انتقالی تاکید کرده است، مورد بررسی قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افغانستان نیروهای امنیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۸۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشت: رواداری برای دولت‌ها یک راهبرد مفید و موثر برای دست‌یابی به موقعیت در سیاست‌های داخلی و خارجی است. اِعمال این راهبرد در زمینه سیاست داخلی هر قدر بیشتر باشد بهتر است ولی در مورد سیاست خارجی اگر مرز مشخصی رعایت نشود، قطعاً زیان‌های فراوانی به همراه خواهد داشت.

از حکمرانان یک نظام سیاسی دینی همچون نظام جمهوری اسلامی انتظار اینست که حداکثر رواداری را در سیاست داخلی اِعمال کنند و به این فرموده پیامبر خدا صلی‌الله علیه وآله پای‌بندی نشان دهند که اگر حاکم در عفو اشتباه کند بهتر است از اینکه در عقوبت کردن گرفتار خطا شود. «...فان الامام لان یخطئ فی العفو خیر له من ان یخطئ فی العقوبه». متاسفانه سیاست داخلی ما بر این توصیه رسول‌الله مبتنی نیست و بعضی از حکمرانان ما تصورشان اینست که با سختگیری و فشار حداکثری در کیفر دادن می‌توانند مردم را به مسیری که می‌خواهند سوق دهند. عجیب است که علیرغم تجربیات متعدد و مستمری که در زمینه کارآمد نبودن سیاست زور و فشار وجود دارد، این دسته از حکمرانان همواره بر استمرار این سیاست شکست‌خورده اصرار می‌ورزند.

عجیب‌تر اینکه همین حضرات که اِعمال فشار حداکثری در سیاست داخلی را می‌پسندند، در زمینه سیاست خارجی به ویژه درباره بعضی کشورها که خطرناک بودنشان برای منطقه و آینده منافع ملی ایران اظهر من‌الشمس است، به رواداری کامل و بدون قید و شرط معتقدند! با اینکه طبق ضرب‌المثل معروف «مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد» حکمرانان ما باید از کسانی که بدترین سابقه تروریستی، تکفیری، بدعهدی و پای‌بند نبودن به قوانین و مقررات بین‌المللی را دارند برحذر باشند، آنها را به راحتی تحمل می‌کنند، تخلفاتشان را نادیده می‌گیرند و امتیازات زیادی در اختیارشان قرار می‌دهند.

امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت خودخوانده طالبان که از سران بدسابقه این گروه تروریستی تکفیری است، اخیراً ضمن انکار حضور داعش در افغانستان گفته است این گروه تحت حمایت سه کشور منطقه قرار دارد و این سه کشور داعش را حمایت می‌کنند و باعث ناامنی منطقه شده‌اند. هرچند امیرخان اسمی از این سه کشور نیاورده ولی آشنایان با تفکر او گفته‌اند منظورش سه کشور تاجیکستان، ایران و پاکستان هستند که طبق ادعای این طالب متوهم، اولی نیروی انسانی داعش را تامین می‌کند، دومی راه عبور را برایشان باز می‌گذارد و سومی بودجه و مراکز برنامه‌ریزی آنها را برعهده دارد.

جالب است که دولتمردان تاجیک و پاکستانی همواره از وجود گروه‌های متعدد تروریستی ازجمله داعش در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر می‌دهند و این کشور را کانون ناامنی می‌دانند. از طرف دیگر، هر وقت قتل و غارت و جنایتی در افغانستان اتفاق می‌افتد حکومت خودخوانده طالبان آن را به گردن داعش می‌اندازد در حالی که همه می‌دانند طالبان با داعش تقسیم کار کرده و جنایت‌های خود را به گردن داعش می‌اندازد و داعش هم که با طالبان همدست است، این تقسیم کار را پذیرفته و جنایات را گردن می‌گیرد. با اینکه این واقعیت کاملاً قطعی و روشن است، امیرخان متقی با وقاحت تمام ادعا می‌کند داعش در افغانستان حضور ندارد و این سه کشور حامیان داعش هستند.

پاکستان و تاجیکستان در حال تسویه ‌حساب با طالبان هستند و آنچه مایه تاسف است اینست که ایران هنوز به سیاست مدارا با این گروه تروریستی تکفیری ادامه می‌دهد و این گروه علیرغم بدعهدی‌ها و تخلفاتی که از قوانین بین‌المللی دارد دائماً از ایران امتیاز می‌گیرد. در نزدیک سه سالی که طالبان بر افغانستان سلطه دارد هنوز حاضر نشده حقابه ایران از هیرمند را بدهد و اخیراً که سرریز سیل به سیستان رسید، طالبان آن را به عنوان حقابه ایران جا زد! امتیازات سیاسی و تجاری زیادی نیز از ایران می‌گیرد و مهم‌تر اینکه خطر ناامنی در ایران به دلیل ورود عناصر وابسته به طالبان هر روز افزایش می‌یابد ولی حکمرانان ما به هشدارها اعتنا نمی‌کنند. حالا که امیرخان هم ایران را به همکاری با داعش متهم کرده آیا باز هم سیاست مدارا با طالبان جایز است؟ خط قرمز کجاست؟

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901685

دیگر خبرها

  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • درگیری بزرگ در لیگ یونان: نتوانستند مربی را کنترل کنند!
  • اذعان ارتش صهیونیستی به کشته و زخمی شدن 3 نظامی خود در غزه
  • روسیه: ۹۱۵ نیروی ارتش اوکراین کشته شدند
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه