Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت گفت: سازوکاری همانند خرید تضمینی گندم در بخش کشاورزی را در قالب خرید تضمینی محصولات صنعتی آغاز می کنیم و در هفته‌های آینده اولین قراردادهای مربوط به خرید تضمینی تجهیزات منعقد خواهد شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بیژن زنگنه، وزیر نفت در مراسم امضای قرارداد ساخت 24 دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ با سازندگان داخلی و قرارداد جمع‌آوری گازهای همراه نفت منطقه رگ سفید، اظهار داشت: امسال با تدبیر مقام معظم رهبری با نام تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی، ها نامگذاری شده و ما هم از روز اول کاری سال کمیته‌ای تشکیل دادیم تا در شرکت‌های زیرمجموعه همه پای کار بیایند؛ همچنین چهاردهم فروردین ماه نیز جلسه دیگری با حضور مدیران راشد صنعت نفت کشور برگزار شد و برنامه و مسئولیت های هر شرکت را برای تحقق این شعار در وزارت نفت تعیین کردیم که این برنامه ها و وظایف، در روزهای آینده به همه شرکت‌ها ابلاغ خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: امضای قراردادهای ساخت 24 دستگاه کمپرسور با سازندگان داخلی به عنوان بخشی از اقدامات وزارت نفت برای پشتیبانی از تولید داخل انجام می‌شود که البته طرح جمع آوری گازهای همراه نفت و انتقال آن به پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و پتروشیمی مارون پیش‌تر آغاز شده، طرح‌های امروز بخشی از برکات این طرح بیش از یک میلیارد یورویی جمع آوری گازهای همراه نفت و داخلی کردن ساخت الکتروکمپرسورهای این طرح است.

وزیر نفت با بیان اینکه "بنده همیشه از سوختن گازهای همراه میادین نفتی ناراحت بودم"، گفت: در واقع وقتی گازهای همراه می‌سوزد و هدر می‌رود بدین معناست که دلار و طلا می‌سوزد و ثروت ملی هدر می‌رود و با ایجاد آلودگی زیست محیطی مردم خوزستان نیز دچار رنجش می‌شوند.

وی افزود: در کشورهای پیشرفته دنیا اینگونه نیست که مناطق نفت‌خیز آنها هوایی پر از دود داشته باشد، در حالی که اگر شما با هواپیما به سمت خوزستان حرکت کنید، از آلودگی هوا در ارتفاعات بالا متوجه خواهید شد که این استان خوزستان است.

زنگنه با بیان اینکه "یکی از اولویت‌های رهبر انقلاب نیز در حوزه نفت و انرژی که به رئیس‌جمهور ابلاغ شده، جمع‌آوری گازهای همراه و جلوگیری از سوزانده شدن آنها بوده"، گفت: اولین کاری که در این حوزه انجام دادیم طرح آماک بود که گازهای اسیدی را جمع کردیم و با آن پتروشیمی مارون ساخته شد که یکی از سودآورترین پتروشیمی‌های ایران است.

وی ادامه داد: برنامه ما این بود که تا پایان سال 1400 دیگر هیچ گاز همراهی در مشعل‌ها نسوزد، اما با توجه به اقداماتی که در دستور کار است، تا پایان سال 1400 سوختن گازهای همراه نفت به حداقل ممکن می رسد و این مهم در سال 1401 به انجام می‌رسد و در پایان این سال دیگر گاز همراهی وجود ندارد که در مشعل‌ها بسوزد.

وزیر نفت با اشاره به اینکه "ایده جمع‌آوری گازهای همراه و انتقال آن به پالایشگاه بیدبلند طرح مهمی بود که بسیاری از کارشناسان بر روی آن کار کردند"ف گفت: تغییر پارادایم در وزارت نفت مبنی بر اینکه NGLها بخشی بالادستی نیستند و ما می‌توانیم آنها را به بخش خصوصی واگذار کنیم در ایجاد NGL 3100، NGL 3200 و پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس نقش مؤثری داشت.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های ما این است که در کنار این طرح‌ها با توجه به ضرورت اشتغال‌زایی و همچنین استفاده از توانمندی داخلی هر چقدر بتوانیم میزان ساخت داخل در این پروژه‌ها را افزایش دهیم؛ پیچیده‌ترین تجهیزات صنعت نفت مربوط به ماشین‌های دوار است که شامل الکتروموتورها، پمپ، کمپرسورها و توربین‌های گازی است که در مراسم امروز دو توربین‌ساز و کمپرسورساز بزرگ کشور حضور دارند.

زنگنه با بیان اینکه "امروز ما از سازندگان نفت می‌خواهیم برای ما تجهیزات بسازند و دیگر بدین صورت نیست که آنها از ما بخواهند، بلکه ما از آنها تقاضا داریم که بیایند و ما را توانمند کنند"، گفت: ما از شرکت‌های سازنده تجهیزات نفت خواستیم کمپرسورهای فرآیندی را بسازند و این تجهیزات در داخل کشور قابل ساخت هستند و فقط باید به آنها سفارش بدهیم.

وی ادامه داد: یکی از راه‌حل‌های ما برای حمایت از ساخت داخل تأسیس پارک فناوری نفت و صندوق فناوری نفت بود؛ بدین صورت که سفارش‌گذاری کالاها و خرید تضمینی آنها انجام شود و دیگر حالتی پیش نمی‌آید که شرکتی تجهیزی را بسازد و کارفرمایان از او تجهیزات را نخرند، بلکه با ایجاد این ساختارها، خودِ وزارت نفت جدای از کارفرماها حاضر به خرید تضمینی تجهیزات نفتی خواهد بود و سازوکار این روش همانند خرید تضمینی گندم در بخش کشاورزی است که ما آنرا در قالب خرید تضمینی محصولات صنعتی آغاز می کنیم و در هفته‌های آینده اولین قراردادهای مربوط به خرید تضمینی تجهیزات منعقد خواهد شد.

وزیر نفت با بیان اینکه "هیچ خط لوله‌ای به اندازه خط لوله گوره-جاسک تماما ایرانی نیست"، گفت: در دو یا سه هفته آینده اولین نفت را وارد خط لوله گوره-جاسک می‌کنیم.

وی افزود: ما نمی‌خواهیم در شرایط تحریم زیاد حرف بزنیم و بهتر است بیشتر عمل کنیم؛ امروز شرکت‌های ایرانی از ابرقدرت‌های توربین‌ساز در دنیا از لحاظ تکنولوژی جلوتر هستند.

وزیر نفت از برنامه ریزی برای ساخت یک پتروپالایشگاه در مسجدسلیمان خبر داد و گفت: درباره مسجدسلیمان ما در حال پخت و پز طرحی هستیم که پیمانکار و سرمایه‌گذار برای آن پیدا کنیم؛ مسجدسلیمان هنوز نفت زیادی برای تولید دارد و اما آنچه مهم است تولید نفت نیست، بلکه مهمتر از آن افزایش ضریب بازیافت است که این موضوع نیاز به تکنولوژی دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زنگنه وزیر نفت تزریق نفت خط لوله گوره جمع آوری گازهای همراه گازهای همراه نفت خرید تضمینی وزارت نفت وزیر نفت شرکت ها خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۸۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید

به گزارش خبرنگار مهر، علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور طی نامه‌ای سرگشاده به رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نوشت؛

«جهش تولید با مشارکت مردم»

رهبر معظم انقلاب اسلامی

محضر مبارک جناب آقای دکتر عسگری

رئیس محترم کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی

به استحضار می‌رساند؛ همان طور که مطلع هستید بخش کشاورزی نقش بسزایی در امنیت غذایی، اشتغال، قطع وابستگی و حفظ استقلال کشور دارد.

کشاورزی اقتصادی است بسیار طاقت‌فرسا و با درآمد و سود کم نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی کشور مانند خدمات و صنعت و دارای ریسک بالا در برابر حوادث قهری طبیعی چون سیل، سرما، خشکسالی، آفات و بیماری‌ها، تگرگ، طوفان و موارد دیگر و به همین دلیل انگیزه‌ای برای جوانان چه تحصیل کرده چه سایر اقشار برای ورود به این بخش وجود ندارد. افزایش سن بهره‌برداران در بخش کشاورزی خود موید این موضوع است لذا به همین دلیل کشاورزی در تمام دنیا مورد حمایت دولت‌هاست.

بر همین اساس امامین انقلاب در گفتمان‌های خود تاکید بر حمایت از بخش کشاورزی داشته و دارند اما با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، نهاده‌ها، ماشین آلات، قطعات حمل و نقل دستمزدها و سایر موارد مرتبط با کشاورزی تحت تأثیر نرخ ارز پیوسته در حال افزایش بوده و هست چون کشاورزان به جز اندک کود یارانه‌ای که تکاپو نیاز آنها را نمی‌کند و باقی کود مورد نیاز را باید از بازار آزاد تهیه نماید تمام نیازهای خود را با ارز آزاد تهیه می‌کنند و در نرخ گذاری محصولات لحاظ نمی‌شود،

به همین دلیل کشاورزان زحمتکش و تلاشگر که با نرخ سود بالای بانکی و هزینه‌های گزاف تولید می‌کنند نرخ تضمینی گندم علی رغم اینکه در ابتدای فصل زراعی مطابق قانون خرید تضمینی ۱۹.۵۰۰ تومان تعیین گردیده بود ما بعد از گذشت چند ماه علی رغم افزایش نرخ نهاده‌ها به ویژه کود و سم و تورم متأسفانه نرخ به ۱۷.۵۰۰ تقلیل یافت که حضرت عالی هم بارها با ارسال نامه به ریاست محترم جمهوری و مصاحبه در شبکه‌های تلویزیونی و رادیو و مطبوعات و فضای مجازی نرخ ۱۷.۵۰۰ را خلاف قانون دانسته و از دولت خواستید که به قانون تمکین کند و نرخ ۱۹.۵۰۰ را بپذیرد یا در قالب جایزه تحویل کسری را جبران کند.

امروز که به فصل برداشت محصول گندم رسیده‌ایم خدا را شاکریم به دلیل نزولات جوی و تشکر از مسئولان محترم وزارت جهاد کشاورزی به دلیل تأمین نهاده‌های آموزش بهره‌برداران، بذور اصلاح شده، توسعه مکانیزاسیون، مبارزه به موقع با آفات و بیماری‌ها، تأمین سم مورد نیاز و موارد دیگر مرتبط با تولید و تلاش گندم‌کاران کشور را در تأمین گندم نان مردم بی‌نیاز نمودند، انتظار گندم‌کاران بر این است که حضرت عالی به عنوان رئیس کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی از بعد نظارتی به این موضوع ورود پیدا نموده و با اصلاح نرخ گندم که مورد تأیید دو عضو ناظر از طرف شما در شورای قیمت گذاری بوده بارقه‌ای امید در دل گندم‌کاران هم در سال جاری و هم برای سال آینده که امید به خودکفایی ۱۰۰ درصدی در تولید گندم داریم به وجود آمد.

از طرف دیگر تقاضا داریم که برای جلوگیری از ورود دلالان و واسطه‌ها و خروج گندم از چرخه خرید تضمینی ترتیبی اتخاذ شود که مطالبات گندم‌کاران در موعد مقرر پرداخت شود چون از ابتدای فصل برداشت ۷ فروردین ماه تا کنون نزدیک یک ماه بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم تحویل سیلوهای دولتی شده هنوز ریالی بابت بهای گندم پرداخت نشده است که این موضوع موجبات نگرانی را در جامعه گندم‌کاران به وجود آورده و پای دلالان واسطه‌ها را به بازار گندم باز نموده لذا مجدداً تاکید می‌نماید که حضرت عالی و اعضای کمیسیون کشاورزی و سایر نمایندگان محترم مجلس تلاش نمائید تا با اقدامی شایسته و عملی رضایت گندم‌کاران جلب شود؛ انشاالله.

کد خبر 6089590 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • 0 تا 100 ایستگاه پمپاژ فاضلاب؟ تجهیزات و قیمت | مزایا و نکات مهم در انتخاب
  • آغاز به کار سامانه جامع خرید تضمینی گندم
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور
  • افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟