Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره پیامد‌های زیست محیطی ثبت جهانی خیابان ولیعصرگفت: قطعا ثبت جهانی خیابان ولیعصر باعث ارتقای مولفه‌های محیط زیستی این خیابان خواهد شد.

اما باید به شاخصه‌های محیط زیستی این خیابان توجه شود. بنا به تصور من تحقق مساله ثبت جهانی شدن خیابان ولیعصر می‌تواند کمک کند که وضعیت محیط زیستی و مساله صیانت از درختان این خیابان جدی‌تر دنبال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقا در حال حاضر مساله حفاظت از درختان و فضای سبز خیابان ولیعصر جزو اولویت‌های مدیریت شهری هم محسوب می‌شود. اما ثبت جهانی شدن این خیابان قطعا باعث خواهد شد تا با حساسیت بیشتری این مساله پیگیری شود.

وی درباره اینکه وجود درختان و فضای سبز خیابان ولیعصر چه سهمی در ظرفیت‌هایی این خیابان برای ثبت جهانی شدن دارد ابراز داشت: یکی از مولفه‌های بسیار مهم در واجد صلاحیت شدن این خیابان برای ثبت جهانی شدن قطعا همین مساله است. حالا مثلا این که بحث درازا و طول این خیابان چقدر هست هم یک شاخص خیلی مهمی برای انتخاب این خیابان به حساب می‌آید. اما یکی دیگر از شاخصه‌های بسیار مهم این خیابان همین مساله وجود درختان و قدمت آن‌ها و اهمیتی که دارند و ضرورت صیانت از آنهاست که باعث شده تا این خیابان پتانسیل‌های لازم برای ثبت جهانی شدن را پیدا کند.

بیشتر بخوانید

ترین‌های پایتخت؛ از نخستین آسمانخراش و قدیمی‌ترین ساختمان تهران تا کوچک‌ترین چایخانه جهان

انصاری در واکنش به اینکه شیوه شهرسازی در کلانشهری مثل تهران چه سهمی در بروز آسیب‌های زیست محیطی برای خیابانی مثل ولیعصر داشته گفت: این اتفاقی که برای الگوی شهرسازی در تهران رخ داده در طول یک بازه زمانی طولانی و در ادوار گوناگون مدیریت شهری اتفاق افتاده و طی سال‌های مختلف اتفاقاتی در حوزه ساخت و ساز‌ها رخ داده است.

اما واقعیت این است که همین الان هم این خیابان از ظرفیت‌های خوبی برخوردار است. به خصوص از جنبه محیط زیستی توانمندی‌های بسیار مطلوبی در این خیابان وجود دارد که این ثبت جهانی می‌تواند به حفاظت از داشته‌های محیط زیستی خیابان ولیعصر کمک کند.

مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران درخصوص آثار احداث پیاده راه‌های شهری برای معضل ترافیک و حمل و نقل شهری گفت: اتفاقا به نظر می‌رسد در مورد ساخت و احداث پیاده راه‌های شهری اگر همه ابعاد قضیه دیده شود ضرورت این اقدام درک خواهد شد.

در شهر‌هایی که در کشور‌های توسعه یافته قرار دارند هم این امر قابل مشاهده است که یکی از موضوعات عمده این است که شهر از وضعیت خودرومحور به سمت شرایط انسان محور حرکت کند. از این جهت توسعه پیاده راه‌های شهری می‌تواند هم به افزایش انسان محور شدن شهر کمک کند به این معنا که به جای غلبه داشتن خودرو‌ها و اینکه مرتب خیابان و بزرگراه و اتوبان ساخته شود پیاده راه‌ها گسترش پیدا کند و هم اینکه باعث افزایش تعاملات انسانی می‌شود و می‌تواند مراودات اجتماعی را گسترش دهد؛ بنابراین باید مکان‌هایی در سطح شهر پیش بینی شود که بتوانیم در آن محل‌ها این فضا‌های انسانی را ایجاد کنیم.

انصاری ابراز داشت: امروز در خیابان‌های شهر تهران فضایی برای رفت و آمد انسانی وجود ندارد و از این بابت خطراتی را می‌توان مشاهده کرد. اما اگر مکان‌هایی در سطح شهر جانمایی شود که افراد بتوانند در این مکان‌ها به راحتی با پای پیاده تردد کنند چنین اتفاقی می‌تواند هم از نظر محیط زیستی هم از نظر سلامت فردی و هم از نظر اینکه شهری انسان محور داشته باشیم کمک کند.

وی درباره این گمانه که احداث پیاده راه می‌تواند به ازدحام بیشتر ترافیک بینجامد اظهار داشت: معتقدم در جا‌های دیگری هم باید به مد‌های جدید حمل و نقل عمومی توجه کنیم. به این معنا که مد‌های حمل و نقل پاک از قبیل دوچرخه سواری، توسعه مترو، توسعه اتوبوس‌های سریع السیر مورد توجه و ترویج قرار بگیرند تا در کنار هم بتوانند به داشتن شهری پاک‌تر و محیط زیست شهری سالم‌تر کمک کنند. اما قطعا باید ما وقتی برای توسعه پیاده راه‌ها اقدام می‌کنیم در طرف دیگر برای تردد خودرو‌ها هم حقی را در نظر بگیریم و تمهیداتی قائل شویم.

منبع:میزان

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خیابان ولیعصر ثبت جهانی محیط زیست خیابان ولیعصر ثبت جهانی شدن پیاده راه ها محیط زیستی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۱۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل آب‌گرفتگی بلوار ارغوانیه رفع شد/ آماده‌باش اکیپ‌های ستاد سیل تا پایان بارش‌ها

رئیس اداره هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری اصفهان گفت: با توجه به شدت بارش باران در مدت زمان کم، کانال دفع آب‌های سطحی بلوار ارغوانیه توان خارج کردن آب از مسیر خیابان را نداشت و شاهد آب‌گرفتگی در آن بودیم، اما با فعالیت به‌موقع نیروهای خدمات شهری، مشکل در کمتر از نیم‌ساعت رفع شد.

رامین میرعسگری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر احتمال بارش باران در شهر اصفهان، اکیپ‌های ستاد سیل در سطح مناطق پانزده‌گانه این کلان‌شهر مستقر شده است.

وی افزود: با توجه به بارش باران رحمت الهی از هر منطقه شهرداری، دو اکیپ ستاد سیل برای جلوگیری از آب‌گرفتگی معابر مستقر شدند که با توجه به استمرار نداشتن بارش‌ها، آب‌گرفتگی و مشکل خاصی در سطح شهر نداشتیم.

رئیس اداره هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۵ اکیپ ستاد سیل در سطح شهر اصفهان در آماده‌باش کامل به‌سر می‌برند.

وی با اشاره به آبگرفتگی بلوار ارغوانیه تصریح کرد: شیب کوچه‌های سمت شرق خیابان ارغوانیه به سمت بلوار ارغوانیه و سر خیابان است و کانال دفع آب‌های سطحی آن نیز هیچ مشکلی ندارد، اما به دلیل شدت بارش‌ها در زمان کم، این کانال توانایی خارج کردن آب از مسیر خیابان را نداشت و این اقدام با تأخیر انجام شد، اما با فعالیت به‌موقع نیروهای خدمات شهری، پس از گذشت نیم ساعت مشکل رفع شد.

کد خبر 750174

دیگر خبرها

  • مشکل آب‌گرفتگی بلوار ارغوانیه رفع شد/ آماده‌باش اکیپ‌های ستاد سیل تا پایان بارش‌ها
  • تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • آزرده خاطر شدن شهروند تهرانی از نیمه کاره ماندن مجتمع‌های میدان شهدا
  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • ضرورت همراهی اوقاف برای بازگشایی دروازه ری در قم
  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری تبریز