Web Analytics Made Easy - Statcounter

 با گذشت دو روز از خنثی شدن طرح کودتا در اردن، ابعاد جدیدی از این ماجرا افشا شده است که نشان می‌دهد صهیونیست‌ها نقش فعالی داشته‌اند. به نوشته پایگاه خبری اکسیوس، منابع نزدیک به خاندان سلطنتی اردن اعلام کردند که یک جاسوس سابق موساد در اقدام به کودتا در اردن دست داشته است. گفته می‌شود که روی شاپوشنیک، تاجر اسرائیلی و جاسوس سابق موساد به شاهزاده حمزه بن حسن، ولیعهد سابق اردن پیشنهاد ارسال هواپیمای خصوصی برای فرستادن همسر و فرزندانش به اروپا را داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پایگاه خبری نوشت: «دولت اردن اعلام کرد که این اسرائیلی با موساد مرتبط است در حالی که او تأکید می‌کند که فقط دوست شاهزاده است.» بر اساس این گزارش، «دولت اردن اعلام کرده است که شاهزاده حمزه و وابستگان او به همراه افرادی در خارج از این کشور در حال توطئه علیه ملک عبدالله دوم بوده‌اند و دولت اردن در حالی بر روابط خود با اسرائیل و موساد در اقدام علیه این توطئه تمرکز کرده است که اردنی‌ها نگرش منفی به اسرائیل دارند.» از سوی دیگر ایمن صفدی، معاون نخست‌وزیر اردن، یک شنبه شب در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «تحقیقات اولیه، وجود ارتباط افراد دستگیر شده با حلقه اطراف شاهزاده حمزه را اثبات کرده است و کسانی که ادعاها و پیام‌ها را به طرف‌های خارجی منتقل می‌کنند به اصطلاح از جمله دشمنان خارجی به شمار می‌آیند که برای تحریک علیه امنیت داخلی و تحریف حقایق مأموریت دارند.» به نوشته اکسیوس، «شاپوشنیک ۴۱ ساله، ۱۵ سال پیش از فعالان سیاسی در حزب کادیما در اسرائیل بود که به یک شرکت وابسته به بنیانگذار بلک‌واتر که در حال آموزش سربازان عراقی در اردن بود، خدمات لجستیکی ارائه می‌داد و در آنجا از طریق یک دوست مشترک با شاهزاده حمزه ملاقات کرد». این درحالی است که عدم واکنش رسمی مقامات تل‌آویو به رخدادهای اخیر اردن و صدور بیانیه‌های رسمی در این باره احتمال دست داشتن اسرائیل در روند کودتا را تقویت می‌کند. روابط اردن و رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر تنش‌آلود شده و به جنگ لفظی مقامات دو طرف کشیده شده است. این تنش‌ها پس از آنکه اردن اجازه نداد هواپیمای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای سفر به امارات از آسمان اردن استفاده کند، تشدید شد و متعاقب آن اسرائیل نیز دستور لغو پروازهای اردنی از مسیر اسرائیل را صادر کرد.


مقابله با نفوذ عربستان

علاوه بر دست داشتن صهیونیست‌ها در کودتای نافرجام در اردن، گمانه‌زنی‌ها از دست داشتن سعودی‌ها در این ماجرا نیز حکایت دارد. همچنان که یدیعوت آحارونوت، با استناد به آنچه منابع بسیار گسترده در اردن توصیف کرد، نوشت که عربستان سعودی و یکی از امارت‌های خلیج فارس در پشت صحنه تلاش برای انجام کودتا در اردن دست داشته‌اند. هرچند سعودی‌ها برای حفظ ظاهر حمایت خود را از عبدالله دوم، پادشاه اردن اعلام کردند، اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که شخص محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در این اقدام نقش داشته است و به همین خاطر، دولت اردن تلاش می‌کند نفوذ عربستان را در این کشور کاهش دهد. روزنامه فرانسوی لوفیگارو روز دو شنبه با اشاره به تصفیه حساب سیاسی برای پایان دادن به اقدامات فاسدان پیرامون خاندان سلطنتی اردن، به نقل از منابعی نوشت که ماهیت این اقدام پیشگیرانه، مقابله با فعالیت‌های همسایه بزرگ اردن یعنی عربستان سعودی است. این روزنامه فرانسوی به نقل از یک تحلیلگر اردنی که خواست نامش فاش نشود، نوشت: «آنچه در اردن رخ می‌دهد معیاری برای پیش‌بینی و تصفیه حساب است، عبدالله دوم می‌خواهد با استفاده از حمایت‌های امریکا، نفوذ عربستان در اردن را خنثی کند چرا که عربستان به برخی محافل اردن از جمله محافل نظامی و حتی کاخ پادشاهی نفوذ کرده است.» لوفیگارو همچنین نوشت: «از زمان امضای توافقنامه سازش موسوم به «توافق آبراهام» بین امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی و بهبود روابط این کشورها با تل‌آویو، روابط اردن با ریاض، تل‌آویو و ابوظبی دچار تنش شده است.» پس از سازش اعراب با رژیم صهیونیستی، روابط اردن با رژیم‌های عربی حاشیه خلیج فارس تا حدی کاهش یافته است و سعودی‌ها تلاش می‌کنند با تقویت مناسبات با اسرائیل، زعامت بیت‌المقدس و مسجدالاقصی را که اکنون در دست اردن قرار دارد، در اختیار بگیرند.

کد خبر 1501854

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اردن عربستان رژیم صهیونیستی اسرائیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۲۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد

سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» از دولت جو بایدن خواسته است تا توافقنامه‌ای را برای برقراری روابط دیپلماتیک میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برای کمک به ایجاد زمینه برای توافق صلح با فلسطینی‌ها انجام دهد.

سناتور گراهام یکشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو حداقل تا حدی به تمایل عربستان سعودی برای یک پیمان نظامی با آمریکا بستگی دارد.

به نقل از ایسنا این سناتور که برای دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی چندین بار به عربستان سعودی سفر کرده است، گفت درباره این موضوع با بایدن و مقامات ارشد دولت او از جمله «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا صحبت کرده است.

گراهام گفت: «عربستان سعودی خواهان یک توافق دفاعی متقابل با ایالات متحده است. ما هفته‌ها روی این موضوع کار می‌کنیم. آنتونی و جیک، به بستن قرارداد در مورد معاهده ادامه دهید. بدون این معاهده، ولیعهد سعودی نمی‌تواند اسرائیل را به رسمیت بشناسد و بخشی از توافق، ارائه راه‌حلی برای مشکل فلسطین خواهد بود.»

بایدن مدعی شده است که پیشرفت او در میانجی‌گری برای توافق سازش میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی ممکن است انگیزه حملات غافلگیرکننده حماس در اکتبر گذشته علیه رژیم صهیونیستی باشد که منجر به جنگ اخیر در غزه شد. این جنگ که براساس گزارش‌ها، بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی را به شهادت رسانده است، مذاکرات تل‌آویو با ریاض را از مسیر خود خارج کرد.

گراهام گفت، بحران غزه بدون تکمیل توافقنامه رژیم صهیونیستی و عربستان قابل حل نیست. این نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا مدعی شد: «اگر بتوانیم بین عربستان سعودی و اسرائیل به توافق برسیم، این به درگیری اعراب و اسرائیل پایان می‌دهد، ایرانی‌ها را تنها می‌کند، برای فلسطینی‌ها امید ایجاد می‌کند و امنیت را به شکل واقعی برای اسرائیل تأمین می‌کند.»

عربستان سعودی نفت‌خیز ادعا می‌کند که ۷ درصد از ذخایر اورانیوم جهان را در اختیار دارد. گراهام گفت برنامه‌های مذکور از آمریکا می‌خواهد غنی‌سازی این ذخایر را به‌عنوان بخشی از پیشنهاد ریاض برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی کنترل کند. چنین توافقی براساس «توافقنامه ابراهیم» است که براساس آن بحرین و امارات متحده عربی روابط دیپلماتیک با تل‌آویو برقرار کردند و سودان و مراکش هم بعدا این توافقنامه را امضا کردند.

گراهام گفت: «می‌خواهم به رئیس‌جمهور بایدن کمک کنم تا این کار را انجام دهد. بدون این توافق هیچ راه‌حلی برای مشکل فلسطین وجود ندارد. بدون این معامله، همه چیز بدتر می‌شود. بنابراین، اجازه دهید معامله را انجام دهیم، زمان ما در حال اتمام است.»

دولت پیش از بایدن – دونالد ترامپ– میانجی توافق‌های ابراهیم بود. گراهام در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ ممکن است در رقابت با بایدن در انتخابات امسال تلاش کند توافق تل‌آویو – ریاض را تضعیف کند، گفت این رئیس‌جمهور سابق آمریکا «می‌خواهد کشتار پایان یابد.»

این سناتور آمریکایی افزود: «ما ماه نوامبر در اینجا انتخابات خواهیم داشت، اما آیا می‌توانیم قبل از نوامبر جان چند نفر را نجات دهیم؟»

به گزارش راشا تودی، بلینکن که راهی تور منطقه‌ای شده است، روز جمعه به سی‌ان‌ان گفت می‌توان چارچوبی برای راه‌حل دو دولتی و عادی‌سازی روابط با ریاض ایجاد کرد.

دیگر خبرها

  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟