Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، «اندرو کوریبکو» استاد و عضو هیات ‌علمی موسسه مطالعات استراتژیک و آینده‌پژوهی در دانشگاه دوستی روسیه طی مقاله‌ای برای روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» به بررسی چگونگی بهره مندی پاکستان از سند جامع راهبردی ایران و چین پرداخت.

وی در این یادداشت می نویسد: پاکستان طرف سومی است که از سند جامع همکاری‌های ایران و چین که اواخر ماه مارس در تهران به امضا رسید، سود می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براین اساس پکن قصد دارد طی ۲۵ سال آینده چندصد میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری کند.

این تحلیلگر آمریکایی افزود: تهران از یک سو با تحریم‌های آمریکا و از سوی دیگر ماجراجویی‌های اسرائیل با پشتیبانی واشنگتن در منطقه مواجه است.

وی اظهار داشت: اخیرا مجمع گفت‌وگوهای امنیتی در اسلام‌آباد برگزار شد و رهبران سیاسی و نظامی پاکستان از پیشبرد دیپلماسی اقتصادی، ژئوپلتیک اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای سخن گفتند. با توجه به اینکه پاکستان با چین در طرح مشترک کریدور اقتصادی "سی‌پک" شریک می‌باشد طبیعی است که این پروژه از طریق ایران می‌تواند به سمت غرب توسعه یابد.


سند جامع ایران-چین، بهترین فرصت برای توسعه طرح سی‌پک

اندرو کوریبکو افزود: ما می توانیم شاهد چشم انداز ادغام منطقه‌ای به صورت توسعه طرح سیپک به سمت غرب از طریق ایران به جمهوری آذربایجان و ترکیه و در نهایت به روسیه و اروپا باشیم. همکاری ایران و چین با محوریت انرژی همچنان ادامه خواهد داشت که البته به حوزه های دیگر نیز توسعه خواهد یافت. این یک فرصت برای شرکت‌های پاکستانی خواهد بود که آنان می توانند از این روابط برای تقویت مناسبات تجاری خود نهایت استفاده را ببرند.

وی گفت: در بعد ژئو پولتیک بلند مدت نیز باتوجه به تقویت همکاری نزدیک میان جمهوری آذربایجان، پاکستان و ترکیه پیرامون تحولات جنگ اخیر در قره‌باغ، چشم انداز بهتری از همکاری‌های منطقه‌ای ایجاد شده که البته بهبود هر چه بیشتر روابط ترکیه و جمهوری آذربایجان با ایران می تواند منجر به ظهور یک بلوک جدید متشکل از ایران، پاکستان، ترکیه و جمهوری آذربایجان شود.

استاد دانشگاه دوستی روسیه اظهار داشت: این بلوک در جهت گسترش ادغام طرح اقتصادی سی‌پک به سمت غرب می تواند جایگاه ژئوپولتیک فرامنطقه‌ای را تقویت کند. همزمان با این تحول، گسترش پروژه چینی یک کمربند یک جاده به کشورهای عمدتا مسلمان و با ثبات اقتصادی حوزه سازمان اکو در آسیای مرکزی و غربی می تواند اهمیت این منطقه را افزایش دهد.

هفتم فروردین امسال و در جریان سفر وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین به تهران، سند همکاری‌های جامع راهبردی ایران و چین به امضای وزیران خارجه دو کشور رسید.

سابقه این سند به سفر رسمی شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین به تهران برمی‌گردد که در جریان‌ آن جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین با صدور بیانیه‌ای، سطح روابط دو کشور را به «مشارکت جامع راهبردی» ارتقاء دادند.

برچسب‌ها روسیه جمهوری اسلامی ایران پاکستان ایالات متحده آمریکا سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین سازمان اکو پروندهٔ خبری سند جامع همکاری‌های ایران و چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه جمهوری اسلامی ایران پاکستان روسیه جمهوری اسلامی ایران پاکستان ایالات متحده آمریکا سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین سازمان اکو اخبار کنکور جمهوری آذربایجان ایران و چین سند جامع منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۷۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه، روز سه‌شنبه در دیدار با تیبولیته انگارته روبارد - وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی - با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشورمان در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست اظهارکرد: ایران آماده اعطای بورس به دانشجویان آفریقای مرکزی برای کسب علم در تمامی حوزه‌های فنی مهندسی، پزشکی و بالاخص حوزه محیط زیست است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری آفریقای مرکزی از سال ۲۰۱۶ سعی کرده تا از زیر پرچم استعمار غرب خارج شود، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از ندای آزادی‌خواهی در هرگوشه از جهان حمایت کرده است و در این راستا هر توانی که در حوزه محیط زیست داریم را در اختیار مردم و دولت شما قرار خواهیم داد.

معاون رییس جمهوری تصریح کرد: کشور ما در کلیه زمینه‌های فناوری علمی به‌ویژه انرژی‌های نو، مدیریت منابع آب و پساب، مدیریت پسماند، حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و توسعه رشته‌های دانشگاهی مختلف در حوزه محیط زیست می‌تواند نیازهای مردم آفریقای مرکزی را تامین کند و در این راستا حتماً پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم برای دعوت از وزیر محیط زیست این کشور برای حضور در ایران انجام خواهد گرفت.

سلاجقه با تاکید بر اینکه در آموزه‌های دینی و فرهنگی کشور ما ارتباط با ملت‌های جهان مبتنی بر انسانیت و تقوا تعریف شده است و رنگ و نژاد هیچ جایگاهی در تعریف روابط و ارتقای سطح مراودات ندارد، افزود: امیدوارم با توجه به موج جدید استعمارستیزی که در کشورهای آفریقای مرکزی آغاز شده است، استثمار برای همیشه از منطقه قاره کهن آفریقا رخت ببندد و مردم شریف این کشورها در صلح و آرامش باشند.

در ادامه این جلسه تیبولیته انگارته روبارد - وزیر شرکت های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی - با اشاره به مشکلاتی که کشور فرانسه طی سال‌ها استعمار برای آفریقای مرکزی ایجاد کرده است، اظهارکرد: من امروز به عنوان نماینده کشور آفریقای مرکزی اعلان می‌دارم که متاسفانه فضای رسانه‌های کذب و دروغ ما را از این کشور و ظرفیت‌های عالی پیشرفت آن محروم کرده و رشد چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها و نگاه انسانی شما به ارتباطات سرآمد جهان است. ما به‌صورت جدی در جمع‌آوری و مدیریت پسماندها در شهرها و روستاهای کشورمان دچار مشکل هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی باعث شده تا مردم و جوامع محلی دست به برداشت بی‌رویه از جنگل‌های آفریقای مرکزی بزنند، یادآور شد: این برداشت‌ها به همراه تغییرات اقلیمی باعث شده تا توازن فصل‌های ما که قبلاً شش ماه بارندگی و شش ماه خشکی بوده، تغییر یابد و ما اکنون برخی سال‌ها چهار ماه بارندگی یا چهار ماه خشکی داریم و این آسیب جدی به کشاورزی ما وارد کرده است.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی گفت: ما نیازمند واردات فنآوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم و در این خصوص از جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم تا در این زمینه به ما کمک کند.

کد خبر 6093483

دیگر خبرها

  • امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند