Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@16:42:55 GMT

انتشار کرونا و تغییر زندگی شهری

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۷۳۱۶

انتشار کرونا و تغییر زندگی شهری

شیوع بیماری کووید -۱۹ باعث شد شهرنشینان متفاوت با گذشته زندگی کنند و به انجام امور روزمره خود بپردازند؛ پیش‌بینی می‌شود این اثرات درازمدت باشد و ظواهر زندگی شهری را به طور قابل توجهی متحول کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شهرنشینان دوران کرونا تحولات زیادی در زندگی خود تجربه کرده و البته از این تغییرات فواید زیادی نیز بهره‌مند شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال، بسیاری از مردم به دورکاری روی آورده‌اند که این امر نه تنها در بهینه‌سازی زمان رفت و آمد به محل کار مؤثر واقع شده بلکه در کاهش انتشار گازهای آلاینده ناشی از تردد وسایل نقلیه نیز سهیم بوده است. اگر بخواهیم زندگی شهری ماقبل دوران کرونا و طی آن را با هم مقایسه کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که طراحی شهری و سبک زندگی انسان‌ها نیازمند تغییراتی مثبت بود که سرایت بیماری کووید -۱۹ این تحولات را تا حد زیادی امکان‌پذیر کرد. در واقع، اگرچه هیچ کسی راضی به ظهور یک پاندمی نظیر کرونا نیست، با این حال، تجربه نشانه داده که همیشه شیوع یک بیماری خطرناک در میان مردم، اثرات مثبت بسیاری از خود در طراحی شهری به جای گذاشته است.

بشر امروزی، نسبت به گذشته، از آزادی بیان بیشتری برخوردار است و همین امر او را در کاوش دنیای اطراف خود موفق‌تر کرده است. بدیهی است که هر چه مردم بیشتر به بررسی ابعاد مختلف زندگی خود بپردازند، از نقص‌های آن بیشتر آگاه می‌شوند و بهتر می‌توانند چالش‌های پیش روی خود را حل کنند. امروزه اغلب مردم در حمایت از یکدیگر تلاش می‌کنند محیط‌های شهری بهتر و پایدارتری برای زندگی خود به وجود آورند و موانع موجود در شهرها را برای سلامت و رفاه خود از بین ببرند.

طی دوران کرونا، عادات روزمره اغلب مردم جهان به طور چشمگیری تغییر پیدا کرده است؛ بیشتر شهرنشینان به دورکاری روی آورده و تکنولوژی را برای انجام مشاغل و ادامه تحصیل خود انتخاب کرده‌اند. نسبت به گذشته، زندگی در محله‌های شهری بیشتر شده و مردم به انجام امور روزمره و خرید ملزومات در مناطق شخصی خود بیشتر از قبل روی آورده‌اند. ایده ایجاد مناطق ۱۵ دقیقه‌ای که در آن‌ها مردم می‌توانند تنها با یک ربع ساعت پیاده‌روی، تمام نیازهای خود را برآورده کنند، در بسیاری از شهرهای جهان ترویج پیدا کرده است.

از سوی دیگر، مردم به کاهش تردد در خارج از مناطق مسکونی پرداخته‌اند و اغلب وسایل حمل و نقل، بساط خود را از خیابان‌های شهرها برچیده‌اند و همین امر، پاکی هوا را در بر داشته است. شهرنشینان به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری روی آورده و از ترس ابتلاء به ویروس کرونا، سبک زندگی سالم و پایدار را اتخاذ کرده‌اند. اغلب صاحبان مشاغل، پس از اعمال قرنطینه‌ها از حضور در فروشگاه‌های خود پرهیز کرده و به فروش اجناس خود از طریق شبکه‌های مجازی پرداخته‌اند و همه این اتفاقات، اثرات مثبت پاندمی کرونا به حساب می‌آید.

اگرچه انتظار می‌رود، با پایان کرونا بسیاری از این تغییرات به روال عادی خود باز گردد، با این حال، احتمالاً بسیاری از آن‌ها، نظیر گرایش مردم به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری اثرات خود را بر شهرها، دست کم تا چند دهه اخیر، به جای بگذارد. در همین راستا، بدون شک طراحی شهری به طور قابل توجهی متحول خواهد شد و مسیرهای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری بخش اعظمی از شهرها را به خود اختصاص خواهد داد. علاوه بر این، بدون شک رغبت مردم به انجام کار در منزل، طراحی سازه‌های شهری را به طور چشمگیری تغییر خواهد داد که در این زمینه، پیش‌بینی می‌شود در طراحی ساختمان‌های جدید، محلی برای انجام کار در نظر گرفته شود.

تمام این تغییرات در راستای بهبود کیفیت خیابان‌ها به عنوان شبکه‌ای از مکان‌های عمومی صورت می‌گیرد که در آن فضاهای مختلفی به پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، تردد وسایل نقلیه و کاشت درختان و بوته‌ها اختصاص داده خواهد شد.

کد خبر 485178

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پیاده روی پیاده رو ترویج پیاده روی سرعت انتشار کرونا تغییر زندگی شهری کووید ۱۹ ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا کرونا و شهرها دورکاری شهرنشینی طراحی شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دوچرخه سواری پیاده روی روی آورده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۷۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر با همراهی شهرداری‌ها و شوراهای استان تهران بیش از ۲۶۵۰۰۰ واحد بناهای فرسوده در حال نوسازی داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ظهر امروز و به مناسبت روز ملی شوراها همایش گرامی‌داشت هفته شوراهای اسلامی شهر با موضوع مشارکت در بازآفرینی شهری با حضور مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری و معاون وزیر راه و شهرسازی، معاون امور عمرانی استانداری تهران، مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران، مدیر کل دفتر فنی حمل و نقل استانداری تهران، روسا و اعضای شوراها و شهرداران شهرهای استان تهران، ائمه جمعه، فرماندار و مسئولان شهرستان بهارستان برگزار شد؛ محمد آیینی در این نشست اظهار کرد: این جلسه در سایر استان‌ها باهدف تقدیر از اعضای شورای شهرها و برای ترویج نوسازی بافت فرسوده برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این نشست‌ها افزود: نگاه دولت مردمی سیزدهم و وزیر راه و شهرسازی در این است که دستگاه اصلی که می‌تواند بازآفرینی شهری را متحول کند، شهرداری‌ها هستند، بر همین اساس شهرداری‌ها شرکای راهبردی وزارت راه و شهرسازی محسوب می‌شوند و در کنار شهرداری‌ها، دستگاه ناظر اعضای محترم شورا هستند که تقاضا داریم سفیران بازآفرینی شهری باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با تاکید بر کارکردهای سفیران بازآفرینی شهری گفت: شوراها باید حمایت‌های قانونی که دولت و مجموعه دستگاه‌های حاکمیتی از مردم در نوسازی بافت‌های فرسوده فراهم کرده را به مردم برسانند و مطالبه‌گر حقوق مردم باشند، من معتقدم هنوز ۷۰ درصد مردم از تسهیلات و مشوق‌ها و راهکارهای احیای بافت فرسوده آگاهی ندارند.

آیینی با بیان اینکه کار اجرایی دولت سیزدهم مردمی‌سازی است و خالص‌ترین شکل مردمی‌سازی در بازآفرینی شهری قابل تحقق است، چون در بازآفرینی شهری مالکیت برای مردم است نوسازی هم باید توسط مردم انجام شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با همراهی شهرداری‌ها و شوراهای استان تهران بیش از ۲۶۵۰۰۰ واحد بناهای فرسوده در حال نوسازی داریم و در سال ۱۴۰۲ رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری طی ۳۰ سال گذشته شکسته شد.

وی با بیان اینکه امسال انتظار داریم با همکاری و تعامل بیشتر و پیگیری از سوی اعضای شورا، جهش جدی‌تری در این زمینه صورت گیرد، افزود: در سال ۱۴۰۳ باید حداقل ۱۵۰۰۰۰ پروانه صادر شود تا پایان سال در حدود ۴۰۰۰۰۰ واحد از بافت‌های فرسوده در دست ساخت داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با تاکید بر اینکه استان تهران از بالاترین درصد بناهای ناپایدار به لحاظ تعدادی برخوردار است، بیان کرد: بیش از ۲۲۵۰۰۰ بنای ناپایدار در استان تهران داریم و جان مردم در خطر است، البته در شهر تهران روند بسیار خوبی در سال ۱۴۰۲ داشته و میزان صدور پروانه‌ها ۲.۸ برابر شده و به بیش از ۲۶۰۰۰ صدور پروانه ساخت رسیده که در سال ۱۴۰۰ تنها ۱۰۰۰۰ پروانه صادر شده بود.

آیینی اضافه کرد: ۵۵ درصد بافت فرسوده استان در شهرستان‌های استان تهران است، متاسفانه عملکرد صدور پروانه زیر ۸ درصد بوده و باید مشکلات این حوزه مرتفع و مردم بتوانند از ظرفیت قانون تعیین وضعیت املاک استفاده کرده و سند دریافت کنند و از ظرفیت ماده ۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده استفاده کنند.

وی در پایان با اشاره به اینکه باید نهضت دریافت سند را راه بیاندازیم، خاطرنشان کرد: در شهرستان‌های استان تهران، شهرهای گلستان و صالحیه جزو شهرهای رتبه بالا بوده و اقدامات بسیار خوبی در حوزه بافت‌های فرسوده انجام داده و روند صدور پروانه در این دو شهر صعودی است، اما انتظار ما یش از این‌هاست.

منبع: فارس

کد خبر 749170

دیگر خبرها

  • نهادینه‌شدن باشگاه شهراندیشان در شهرداری و شهر اصفهان پیگیری می‌شود
  • تغییر ۲۱ شهردار و شورای شهر نسیم‌شهر در ۴ سال
  • حقوق کارگران در موعد مقرر پرداخت شود
  • گفت‌وگوی صریح با رئیس شورای شهر کرج/ برای مردم چه کردید؟
  • آسفالت معابر از اولویت‌های شهرداری است
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • آزمون نهایی طرح ملی «زندگی با آیه ها» در آستارا برگزار شد
  • گرمای شدید و اعلام وضع اضطراری در جنوب آسیا
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها