Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران(ایسکانیوز)، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور نوشت: تیم مذاکره کننده به‌دلیل در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و برتری بخشیدن به جناح خود، از منافع ملی و موضع‌گیری به حق ایران دست نکشند.

در بخش ابتدایی این نامه آمده است: در نشست مجازی کمیسیون مشترک برجام که در ١٣ فروردین ماه برگزار شد، علی‌رغم دیدگاه مثبتی که وجود داشت، نشست در حالی پایان یافته که گویا طرح مدالیته برای احیای برجام مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح مدالیته همان بازگشت گام به گام به تعهدات است، با این تفاوت که دو طرف اقدامات خود را به صورت جداگانه و در یک چارچوب مشخص کرده و به صورت موازی آن را پیش خواهند برد. در روز سه‌شنبه، ١٧ فروردین ماه نیز نشست کمیسیون برجام با حضور ایران، اتحادیه اروپا و آمریکا که حضوری غیررسمی دارد، برگزار خواهد شد.

در نامه خطاب به رئیس جمهوری بیان شده است: این همان عدول از سیاست قطعی ایران در رابطه با برجام است؛ چرا که طبق صحبت‌های رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران، آمریکا تنها تحریم‌هایی که مغایرت با توافق هسته‌ای دارد را رفع خواهد کرد، نه تمام تحریم‌هایی که بعد از اجرای برجام در سال ٢٠١۶ وضع شده است. البته معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، جلینا پورتر، لغو همین تحریم‌ها را هم قطعی و پیش‌بینی‌پذیر نمی‌داند.

در این نامه مطرح شده است: آن‌ها در حالی ادعا می‌کنند اگر ایران برای بازگشت به توافق جدی باشد، ما هم جدی هستیم که نه تنها به تعهدات خود در برجام عمل نکرده‌اند، بلکه تحریم‌ها را تشدید کرده و در روابط تجاری سایر کشورها با ایران دخالت می‌کنند.پذیرش ایران برای حضور در جلسات این‌چنینی که آمریکا با وجود خروج کامل از توافق و عهدشکنی تمام در آن شرکت می‌کند، یعنی رسمیت بخشیدن تدریجی به حضور آمریکا؛ حتی اگر حضورش غیررسمی باشد. آمریکا تنها می‌خواهد با دادن امتیازاتی کوچک و جزئی، دوباره اقدام به محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران کند و ساختار کلی تحریمی خود را حفظ کنید.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: از تیم مذاکره کننده انتظار می‌رود که برخلاف سخنان صریح رهبری عمل نکنند و مذاکره با آمریکا را چه مستقیم و چه غیرمستقیم منوط به لغو تمامی تحریم‌ها کنند. پرونده سیاه آمریکایی‌ها می‌تواند گواهی باشد بر این‌که آن‌ها هیچ‌گاه تمامی تحریم‌ها را لغو نمی‌کنند. در روزهای پایانی دولت نیز که معیشت مردم سخت دچار مشکل شده است، دور شدن از مطالبات معیشتی دردی از مردم دوا نمی‌کند و دولت باید به دنبال بی‌اثر کردن تحریم‌ها باشد.

در بخش پایانی این نامه خاطرنشان شده است: با توجه به نکات مطرح شده از تیم مذاکره‌کننده انتظار می‌رود که به سیاست قطعی و رسمی نظام توجه کافی داشته باشند. همچنین به‌دلیل در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و برتری بخشیدن به جناح خود، از منافع ملی و موضع‌گیری به حق ایران دست نکشند. زیرا ملاک اصلی برای احیای برجام باید منافع بلند مدت جمهوری اسلامی باشد و مقولات کوتاه مدت از جمله انتخابات، نباید باعث تعجیل در فرایند مذاکرات شود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1092424 برچسب‌ها برجام مذاکره با آمریکا حسن روحانی دانشگاه علامه طباطبایی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: برجام مذاکره با آمریکا حسن روحانی دانشگاه علامه طباطبایی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۹۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیش‌بینی ۳۰ میلیارد دلاری تجارت بین ایران و امارات، از آماده‌سازی ۲۲ سند همکاری بین دو کشور در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و امارات برای امضا شدن خبر داد.

به گزارش ایسنا، اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی به ریاست مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور و بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در ابوظبی برگزار شد.

آخرین اجلاس این کمیسیون در فروردین ۱۳۹۳ برگزار شده است. این نشست پس از گذشت ۱۰ سال؛ به منظور توسعه همکاری‌های دو کشور در همه زمینه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه گذاری و حمل و نقلی (هوایی، دریایی، جاده‌ای و ترکیبی) برگزار شد.

به گزارش وزارت راه و شهرسازی، توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین المللی بویژه کریدور شمال- جنوب به منظور ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار این نشست قرار داشت.

پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار

مهرداد بذرپاش -وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات- در حاشیه نشست این کمیسیون که صبح امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه در ابوظبی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: بعد از حدود ۱۰ سال نشست کمیسیون مشترک همکاری بین دو کشور برگزار شد و در ابتدای آن ۲ سند در جهت رسمیت بخشی به خود کمیسیون به امضا رسید.

وی با بیان این که در مجموع ۲۲ سند از گذشته و در پی نشست‌های مقدماتی آماده شده که بین دو کشور به امضا برسد، گفت: در این نشست در بخش‌های مختلف گردشگری، تسهیل تردد تجاری، نقش هر کشور در کریدور شمال - جنوب، توسعه فعالیت‌های بندری، افزایش تعداد پروازها بحث و گفت و گو شد.

بذرپاش ادامه داد: توسعه فعالیت‌های بندری و سرمایه‌گذاری شرکت‌های اماراتی در بنادر ایران یکی دیگر از موضوعات مهم مطرح شده در این نشست بود. موضوع دیگر تسهیل فرآیندهای بانکی بود که یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای تجارت و خواسته تجار ایرانی از امارات است که تبادلات مالی بانکی تسهیل شود و قول‌های خوبی در این زمینه داده شد که امیدواریم بتوانیم در این زمینه پیشرفت‌های خوبی را شاهد باشیم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به این که در سال گذشته تجارت بین دو کشور ۲۷ میلیارد دلار بود و بعد از چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری ما کشور امارات است، گفت: امارات نقش به سزایی به عنوان مقصد صادراتی کالاهای ما دارد و به همین دلیل فراهم‌سازی زیرساخت‌های توسعه تجارت، هم در بخش تعرفه و هم در بخش حمل و نقل بسیار مهم است.

وی افزود: یکی دیگر از زمینه‌های همکاری بین دو کشور موضوع گردشگری است و هر دو کشور زیرساخت‌های مطلوبی را برای توسعه گردشگری ایجاد کرده‌اند.

به گفته بذرپاش، فعالیت بین اتاق‌های بازرگانی دو کشور و نیز ایجاد صندوق ضمانت با مشارکت دو طرف از دیگر موضوعات مطرح شده بین دو کشور بود.

بذرپاش ادامه داد: مجموعاً با همه فشارهایی که کشور آمریکا ایجاد کرده که کشورهای منطقه و به ویژه کشور امارات رابطه خود را با ایران کاهش دهد، مانعی برای توسعه همکاری‌ها وجود ندارد و امیدواریم بعد از این نشست کمیسیون مشترک، سال آینده سال متفاوتی در حجم فعالیت‌های دو کشور باشد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خصوص توسعه بخش ترانزیت بین دو کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه ایران راه که در کشور این روزها در دستور دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی افزود: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه صورت گرفت و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خاتمه در خصوص پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: ۲۷ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در ۲ کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار افزایش می یابد
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • نشست هم‌افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است