Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرداد رحمانی، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه اقتصاد چندنرخی باعث ضربه به بازار شده است، گفت: اگر بخواهیم تمام مشکلات اقتصادی ۱۰ سال اخیر را به طور کامل به تحریم‌های خارجی و اعمال فشار دولت‌های متخاصم خارجی گره بزنیم، مرتکب یک اشتباه راهبردی شده‌ایم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهرداد رحمانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی صبح قزوین؛ درباره چگونگی کنترل التهاب موجود در بازارها اظهار کرد: بهترین راهکار برای اینکه ما از این فضای ملتهب کنونی خارج شویم و این فضای بی‌اعتمادی که در بین مردم ایجاد شده رفع شود این است که دولت در سیاست گذاری‌های خود از آموزه‌های علم اقتصاد استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تقابل در سیاست‌گذاری با علم اقتصاد باعث می‌شود که ما همواره شاهد افزایش قیمت‌ها در اقتصاد باشیم که زیان و دودش هم به چشم مصرف کننده و تولیدکننده داخلی می‌رود و منافعش فقط توسط یکسری افراد سودجو دریافت می‌شود.

کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه دولت باید چند اقدام سریع و ضربتی در حوزه اقتصاد انجام دهد، گفت: یک اقدام بحث حذف نرخ ارز ترجیحی چهار هزار و 200تومانی و رجوع به نرخ ارز بازار برای واردات تمامی کالاها است و همچنین صادرات هم باید با همین نرخ ارز بازار صورت گیرد. یعنی باید از یک اقتصاد چند نرخی خیلی سریع به یک اقتصاد تک نرخی منتقل شویم.

اقتصاد چندنرخی باعث رانت جویی عده‌ای شده است

وی ادامه داد: چون در این صورت میزان رانت به طور کلی حذف می‌شود و دیگر بستر رانت جویی در اقتصاد وجود ندارند که برخی افراد با سوء استفاده و لابی، اقدام به اخذ مجوزهای انحصاری و تجارت سوری نموده و از محل آن برای خود منافع نامشروعی را بدست آورند.

رحمانی تاکید کرد: دولت وقتی که نرخ ارز ترجیحی را بردارد و نرخ ارز آزاد را برقرار کند طبق برآوردی که در لایحه بودجه 1400 داشتم، می‌تواند حدود 160 هزار میلیارد تومان عایدی داشته باشد که از این محل می‌تواند برای حمایت از اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه استفاده کند.

این استاد دانشگاه ابراز کرد: اقدام بعدی این است که دولت فضای کسب و کار را رونق ببخشد که در سال‌های اخیر اقداماتی انجام شده اما سرعت کافی و نتیجه لازم را نداشته که نیاز است اقدام کافی و مناسبی در این زمینه صورت گیرد و بتوانیم در یک دوره حداکثر پنج ساله بهبود شگرفی را در شاخص‌های محیط کسب و کار در ایران داشته باشیم تا تولیدکنندگان با کمترین هزینه و زمان مجوزهای لازم برای شروع کسب و کار در هر عرصه‌ قانونی را اخذ کنند.

وی تصریح کرد: سرکوب قیمت‌ها باید برای همیشه از اقتصاد کشور برداشته شود و دولت اجازه دهد که نیروهای عرضه و تقاضا در بازار قیمت کالاها و خدمات را تعیین کنند و اینگونه است که شاهد خواهیم بود، کمبود و صف‌نشینی در بازار کالاها ایجاد نمی‌شود.

سرکوب قیمت‌ها انگیزه تولیدکنندگان را کاهش داد

کارشناس مسائل اقتصادی افزود: وقتی سرکوب قیمت نباشد، تولیدکننده می‌تواند طبق قیمت‌های بازار کالای خود را بفروشد و سودآوری داشته باشد و این سودآوری تولیدکننده را برای گسترش تولید و افزایش سطح تولیدات تشویق می‌کند و از طرفی با افزایش عرضه جلوی افزایش قیمت‌ها گرفته می‌شود.

رحمانی بیان کرد: دلیل افت کیفیت بسیاری از محصولات و کالاهای تولید داخل هم به علت سرکوب قیمتی است که دولت طی سال‌های گذشته داشته است؛ چون زمانی که تولیدکننده ببیند با سرکوب قیمت‌ها دیگر تولید برای او صرفه اقتصادی ندارد، به اجبار به سمت کاهش تولید کالا، کاهش کیفیت محصول و حتی در نهایت تعطیلی واحد تولیدی سوق پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: قطعا اگر این سرکوب قیمت‌ها را در اقتصاد ایران شاهد نباشیم و قیمت‌ها در بازار آزاد و رقابتی و از طریق نیروهای عرضه و تقاضای بازار شکل گیرد، آنگاه با افزایش سطح کیفی کالاهای تولید شده در بنگاه‌ها هم مواجه خواهیم بود.

75درصد مشکلات اقتصادی منشا داخلی دارد

این استاد دانشگاه اذعان کرد: بنابراین عدم سرکوب قیمت‌ها، احترام به نظام اقتصاد آزاد و رقابتی برای تعیین قیمت تمامی کالاها و خدمات، عدم استفاده از نرخ ارز ترجیحی و رجوع به نرخ ارز تک نرخی بازار، تلاش برای بهبود شاخص‌های محیط کسب و کار از جمله اقداماتی است که باید دولت انجام دهد.

کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: بهبود شاخص‌های محیط کسب و کار با ابلاغ بخشنامه و آئین‌نامه حاصل نمی‌شود بلکه باید یک اقدام اساسی و عاجل را انجام داد؛ امیدواریم دولتی که در آینده روی کار می‌آید به این اقدامات و تصمیمات توجه کند.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم تمام مشکلات اقتصادی 10 سال اخیر را به طور کامل به تحریم‌های خارجی و اعمال فشار دولت‌های متخاصم خارجی گره بزنیم، مرتکب یک اشتباه راهبردی شده‌ایم. هر چند که تحریم‌ها و خصومت‌های برخی دولت‌های خارجی می‌تواند بر اقتصاد ما موثر باشد اما قسمت عمده‌ای از مشکلات اقتصادی داخلی ما منشا داخلی دارد و ناشی از تحریم‌های خارجی نیست.

رحمانی بیان کرد: شاید حداکثر 25 درصد مشکلات اقتصادی ما ناشی از تحریم‌ها باشد و حدود 75 درصد مشکلات منشا داخلی دارد و با تصمیمات نادرست اتخاذ شده که با منطق علم اقتصاد هم سازگاری ندارند، ایجاد شده است.

وی در پایان گفت: ما باید بپذیریم که اگر این تحریم‌ها باز هم ادامه داشته باشد می‌توانیم با تصمیمات و سیاست گذاری درست و کارشناسی شده و پرهیز از اخذ تصمیمات سلیقه‌ای و غیرعلمی، از فشار تحریم‌ها بکاهیم و عمده مشکلات داخلی را حل کنیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مسائل اقتصادی مشکلات اقتصادی سرکوب قیمت ها اقتصاد چند کسب و کار تحریم ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۰۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول

قیمت خودرو امروز، چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ صعودی گزارش می‌شود. قیمت‌ها در برخی موارد تا ۹۰ میلیون تومان افزایش یافته و در هر دو بازار داخلی و مونتاژی دیده می‌شود.

به گزارش مشرق، قیمت خودرو امروز، چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ پس از دو هفته رکود و افت ناچیز قیمت‌ها، سرانجام افزایشی شد. از صبح امروز اغلب محصولات داخلی و مونتاژی رشد قیمت دارند و در برخی موارد یک خودرو وارداتی همانند هونگچی H۵، بالغ‌بر ۹۰ میلیون تومان گران‌تر شده است. روز گذشته نرخ ارز در بازار آزاد افزایش یافت و همین موضوع باعث شد تا قیمت خودرو بلافاصله دچار رشد قیمت شود.

با توجه به قیمت‌های وب‌سایت ایران‌جیب، بازار خودرو از ابتدای روز جاری تغییر چندانی پیدا نکرده است.

قیمت خودروهای داخلی

قیمت خودروهای داخلی، رشد چند درصدی نسبت به روز گذشته دارد.

کوییک S دنده‌ای یکی از هاچ‌بک‌های اقتصادی سایپاست که نسبت به روز گذشته چهار میلیون تومان گران‌تر شده و با ۴۳۶ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

شاهین G استاندارد جزو معدود محصولات شرکت سایپا به شمار می‌رود که از ابتدای امروز هفت میلیون تومان رشد قیمت دارد و با ۷۴۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

پژو ۲۰۷i دنده‌ای یکی از رکوردداران افزایش قیمت در بازار خودروهای داخلی به شمار می‌رود که با رشد ۲۰ میلیون تومانی نسبت به ابتدای روز، به نرخ ۷۵۶ میلیون تومان رسید.

دنا پلاس توربو اتوماتیک که روز گذشته رکورددار افت قیمت در بازار داخلی بود، امروز رکورد رشد قیمت را زد و ۴۵ میلیون تومان افزایش یافت. این خودرو هم‌اکنون با یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی هم از صبح امروز صعودی گزارش می‌شود.

جک J۴ آپشنال یکی از ارزان‌ترین محصولات کرمان موتور محسوب می‌شود که از صبح امروز ۱۳ میلیون تومان گران‌تر شد و به ۸۴۰ میلیون تومان رسید.

ام‌وی‌ام X۳۳ کراس اتوماتیک جدیدترین کراس‌اوور اقتصادی مدیران خودرو است که رشد ۲۰ میلیون تومانی را به ثبت رساند و با یک میلیارد و ۲۷۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

فیدلیتی پرستیژ هفت نفره که محصول جدید گروه بهمن به شمار می‌رود، تنها در یک روز توانسته ۶۰ میلیون تومان گران‌تر شود و رکورد رشد قیمت محصولات مونتاژی را نصیب خود کند. این خودرو هم‌اکنون با دو میلیارد و ۵۷۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

منبع:تجارت‌نیوز

دیگر خبرها

  • دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • کارگران سربازان بی‌ادعای جبهه اقتصادی‌اند
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر