Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@11:34:21 GMT

استدلال مخالفان FATF چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۱۲۹۹

چند تن از عضا مجمع تشخیص مصلحت نظام در سلسله جلسات بررسی زوایای جدید لایحه FATF که توسط اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل برگزار شد، نظر خود را درمورد این لایحه به صراحت بیان کردند. ناطقان: احمد توکلی در این جلسه با بیان اینکه نه پیوستن به این کنوانسیون‌ها خیلی فشار را از کشور کم می‌کند و نه نپیوستن به آن‌ها خیلی فشار را زیاد می‌کند، گفت: علل بسیاری از مشکلات اقتصادی به مسائل داخلی مربوط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثر تحریم زمانی با شدت مشخص می‌شود که مشکلات داخلی ادامه داشته باشند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر ثابت شود که FATF این وضع را بهتر می‌کند، با آن موافق خواهم بود. برآورد من این است که پذیرش توصیه‌های FATF در وضع مردم تاثیری ندارد. حتی خود آقای ظریف نیز با صراحت گفته است که تضمینی نمی‌دهد که با پذیرش توصیه‌های FATF شرایط بهتر شود.

وی خاطرنشان کرد: درخصوص حق شرط نیز باید گفت که در اساسنامه FATF آمده که اعضا می‌توانند به حق شرط یک کشور اعتراض کنند که در این صورت حق شرط بین آن کشور و کشورهای معترض، بی‌اثر می‌شود.

توکلی تصریح کرد: قدرت منطقه‌ای ما که با فداکاری بسیار تامین شده است، با پذیرش این توصیه‌ها تحت شعاع قرار می‎گیرد. عزت و قدرت است که امکان چانه‌زنی در مذاکرات را فراهم می‌کند.

در ادامه آیت الله محسن مجتهد شبستری با اشاره به اینکه پذیرش توصیه‌های FATF تاثیری در حل مشکلات اقتصادی نخواهد داشت، گفت: تصویب این مصوبات با حق شرط، از نظر بین‌المللی ممکن نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اینکه با تصویب این کنوانسیون‌ها گشایش اقتصادی حاصل می‌شود، گزاره‌ درستی نیست.  خودشان هم اعتراف کردند که معلوم نیست با تایید این دو مصوبه، مشکل گرانی و تورم از بین برود. سوالاتی نیز برای اعضای مجمع ایجاد شده است، از جمله اینکه گام بعدی بعد از تصویب و اجرای ۴۱ توصیه FATF چیست؟ از دولت خواسته شده که به صورت مکتوب به این سوالات پاسخ دهد و تا کنون که من اطلاع دارم جواب مکتوبی از سوی دولت ارسال نشده است. هرچند نمایندگان دولت مانند وزیر نفت و رییس بانک مرکزی در مجمع حاضر شدند اما پاسخ قانع‌کننده‌ای ندادند.

وی خاطرنشان کرد: اگر به این کنوانسیون بپیوندیم باید تبادل اطلاعات انجام دهیم و آن‌ها می‌خواهند که از این طریق بیشتر به مسائل اقتصادی کشور آگاهی داشته باشند. در این شرایط دیگر دور زدن تحریم‌ها ممکن نخواهد بود و وضع اقتصادی بدتر خواهد شد.اشکالات دیگری نیز بر مسئله FATF وارد است و به طور کلی صلاح نیست که ما به این کنوانسیون‌ها بپیوندیم.

سید مرتضی نبوی نیز بیان کرد: واقعیت این است که هنوز تصمیم قطعی درمورد FATF نگرفته‌ام و بنای کار سیاسی در این زمینه نیز ندارم. تصور من این است که اکثر اعضای مجمع دنبال این هستند که تصمیماتشان در جهت حفظ منافع ملی، امنیت کشور و تحقق ارزش‌های جمهوری اسلامی باشد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان افزود: برای من روشن نیست که حق شرط کارکرد نداشته باشد. وضعیت به این صورت است که اگر کشوری حق شرط ما را نپذیرفت، صرفا معاهده بین ما و کشوری که شرط ما را نپذیرفته برقرار نمی‌شود. تا این جا نتیجه بنده این است که با وجود تحریم‌های ثانویه امریکا دولت اجازه پیوستن به پالرمو و CFT را ندارد اما اگر برداشته شد، اشکالی ندارد. درخصوص حق شرط نیز باید تامل کرد، کشورهای دیگر نیز با حق شرط به این کنوانسیون‌ها پیوسته‌اند و ممکن بوده است. منبع: ایسنا برچسب ها: استدلال ، مخالفان ، اف ای تی اف

منبع: ناطقان

کلیدواژه: استدلال مخالفان اف ای تی اف مجمع تشخیص مصلحت نظام کنوانسیون ها توصیه ها حق شرط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۱۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب رئیس هیئت اتومبیل رانی و موتورسواری استان اصفهان

مجمع انتخاباتی هیئت موتورسواری و اتومبیل‌رانی استان اصفهان با حضور اعضای مجمع در سرای ورزش‌کاران برگزار شد که حسینی آذرخوارانی با کسب ۱۲ رأی به عنوان رئیس هیئت اتومبیل‌رانی و موتورسواری استان اصفهان انتخاب شد.


این مجمع انتخاباتی با کاندیدایی سیدمرتضی حسینی آذرخوارانی و ۱۵ رأی مأخوذه برگزار شد که حسینی آذرخوارانی با کسب ۱۲ رأی به‌عنوان رئیس هیئت اتومبیل‌رانی و موتورسواری استان اصفهان انتخاب شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • یسلیانی، سکان‌دار هیئت اسکی و ورزش‌های زمستانی اصفهان شد
  • کشتی همدان سروسامان می‌گیرد
  • فیلم| مخالفان سیاست‌های نتانیاهو خیابان‌ها را بستند
  • فیلم/ مخالفان نتانیاهو خیابان‌ها را بستند
  • مخالفان سیاست‌های نتانیاهو خیابان‌ها را بستند + فیلم
  • ببینید | مخالفان سیاست‌های نتانیاهو خیابان‌ها را بستند
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • انتخاب رئیس هیئت اتومبیل رانی و موتورسواری استان اصفهان
  • مجمع وارس ۱۴۰۳ | چه میزان سود تصویب شد؟
  • همایش «دین، سلامت و کمک‌ های بشر دوستانه» برگزار می شود