Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@23:17:52 GMT

راه‌های درمان ترشح پشت حلق

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۴۶۳۹

ترشح پشت حلق در واقع ترشحات مخاطی از مجاری پشت بینی است که احساسات ناخوشایندی را در فرد به وجود می‌آورد. ناطقان: به نقل از نشریه لیو استرانگ آکادمی جراحی گوش، حلق، بینی و سر و گردن آمریکا اطلاع می‌دهد که غدد موجود در بینی و گلوی هر یک از ما روزانه یک یا دو چهارم از مخاط بدن را تولید کنند. این مخاط نقش مهمی در سلامتی انسان ایفا می‌کند که از جمله مهم‌ترین عملکرد‌های آن می‌توان به تمیز و مرطوب نگه‌داشتن پوشش داخلی بینی و جلوگیری از ایجاد عفونت اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حال پی‌ان‌دی با افزایش میزان ترشحات و احتقان در مسیر تنفسی که معمولا در نتیجه آلرژی، ریفلاکس اسید، سینوزیت و عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا رخ می‌دهد، مشکلاتی را برای افراد به وجود می‌آورد.

کسانی که دچار ترشح پشت حلق می‌شوند، بیشتر موارد علائمی مانند احساس وجود ترشحات مخاطی در قسمت پشتی حلق، تلاش برای بیرون راندن این ترشحات و همچنین سوزش و درد گلو دارند.

موارد زیر قبل از مراجعه به پزشک توصیه می‌شود:

شست‌وشوی بینی

اولین راه حل و در عین حال ساده‌ترین روش استفاده از اسپری‌های نرمال سالین یا همان آب نمک یا کیت‌های نمکی شست‌وشوی بینی است. دیده شده که چنین روش‌هایی نه تنها تهاجمی نیستند بلکه می‌توانند به طور موثری خاتمه‌دهنده ترشحات مخاطی بینی و احتقان ناشی از آن هم باشند.

بهتر است برای شست‌وشوی بینی تنها از آب مقطر، استریل یا محلول‌های نرمال سالین استفاده شود و آب شیر جایگزین موارد مذکور نشود.

نوشیدن آب

یکی دیگر از روش‌های ساده برای مقابله با ترشحات مخاطی افزایش یابنده در بینی، افزایش آب مصرفی طی روز به شمار می‌رود. متخصصان گوش و حلق و بینی معتقد هستند که پر کردن لیوان با H۲O هیچگاه فکر بدی نخواهد بود و می‌تواند به مرور منتج به بهبود شرایط شود.

هنگام دراز کشیدن ترشحات مخاطی در قسمت پشت گلو جمع شده و باعث می‌شوند که فرد دچار آبریزش، گرفتگی مسیر تنفسی و سرفه شود. مجموعه این عوامل فرآیند خواب را بر هم زده و منجر به بیدار کردن شما خواهند شد.

برای آن که بتوانید از چنین عوارضی پیشگیری کنید، استفاده از یک بالش اضافی زیر سر، راهگشا خواهد بود. با افزایش ارتفاع سر، نیروی جاذبه به حرکت رو به پایین ترشحات و خواب راحت‌تر کمک می‌کند.

استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز در ساعات شب

هوای خشک منجر به تحریک بیشتر سینوس‌ها شده و باعث می‌شود که در واکنش به آن بدن تولید مخاط را افزایش دهد. برای مقابله با این وضعیت می‌توان از روشی ساده و در دسترس استفاده کرد و آن هم چیزی نیست جز بالابردن رطوبت اتاق خواب در ساعات شب و هنگام آماده‌شدن برای خواب شبانه. دستگاه‌های رطوبت‌ساز با تامین رطوبت مورد نیاز به پاکسازی مجاری بینی کمک می‌کنند.

درمان‌های دارویی بدون نیاز به نسخه

اگر هیچ‌یک از روش‌های شست‌وشوی بینی، نوشیدن آب، افزایش ارتفاع سر هنگام خواب یا دستگاه رطوبت‌ساز به بهبود شرایط کمک نکردند، می‌توانید برای تسکین کوتاه‌مدت ترشح پشت حلق از درمان‌های دارویی بدون نیاز به نسخه پزشک یا همان دارو‌های OTC استفاده کنید. البته توصیه می‌شود برای انتخاب مناسب‌ترین داروی ممکن، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. گزینه‌های پیشنهادی شامل موارد زیر خواهند بود:

- گایافنزین به منظور نرم و نازک‌شدن ترشحات مخاطی

- ضد احتقان‌های موضعی بینی مانند قطره فنیل‌افرین (توجه داشته باشید که به علت عارضه احتقان برگشتی این قطره نباید بیش از ۳ الی ۴ روز مورد استفاده قرار گیرد.)

- انواع آنتی‌هیستامین‌ها مانند سیتریزین، لوراتادین یا فکسوفنادی منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: درمان ، ترشح ، پشت حلق

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درمان ترشح پشت حلق شست وشوی بینی ترشحات مخاطی ترشح پشت حلق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۴۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان 

علی راه انجام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در نشست وبیناری طرح افزایش تولید گوجه فرنگی گفت: در صورت تخصیص اعتبار و تسهیلات کم بهره به مکشاورزان و بهره برداران می‌توان سطح زیرکشت گوجه فرنگی در مزارع استان را با روش سایبان افزایش داد و در فصل پاییز هم به تولید قابل توجهی دست یافت.

وی بیان کرد: قزوین یکی از استان‌های مهم در تولید گوجه فرنگی است و امسال بر اساس برنامه ابلاغی و با توجه به الگوی کشت پنج هزار و ۸۰۰ هکتار برای کشت گوجه فرنگی به استان تخصیص یافته که پیش بینی می‌شود بیش از چهار هزار تن محصول گوجه فرنگی تولید شود که بیش از ۵ درصد تولید آن در فصل پاییز خواهد بود.

راه انجام اضافه کرد: استان قزوین به دلیل استفاده از ارقام جدید، روش‌های نوین کشت و بهره گیری از کشت سایبان و داربستی کردن مزارع عملکرد بالای حدود ۷۵ تا ۸۰ تن در هکتار در مزارع را بدست آورده است. 

وی افزود: در طرح سایبان در کشت گوجه فرنگی در دو سال گذشته حدود ۲۷ هکتار از مزارع گوجه فرنگی به این طرح اختصاص یافته که پیش بینی می‌شود امسال این میزان به ۶۰ هکتار افزایش یابد.

راه انجام بیان کرد: حفظ رطوبت، جلوگیری از تابش نور خورشید و عملکرد بالای محصول حتی تا بیش از ۲۰۰ تن در هکتار از مهمترین مزایای اجرای این طرح است.

در این نشست در خصوص اهمیت تولید گوجه فرنگی در پاییز برای کنترل قیمت این محصول و امکان افزایش عرضه آن و معرفی استان قزوین بعنوان پایلوت مهم در اجرای این طرح تبادل نظر شد.

در این نشست در خصوص طرح افزایش تولید گوجه فرنگی در فصل پاییز با دو روش، افزایش سطح زیر کشت در استان‌های جنوبی کشور و کشت داربستی در مناطق تولید تابستانه شامل استان‌های فارس، آذربایجان شرقی، قزوین و زنجان گفتگو شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • حمایت درمانی خانواده شهدا ۱۰۰ درصد افزایش یافت
  • امارات سطح هشدار آب و هوایی خود را مجددا افزایش داد
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • تهرانی‌ها منتظر باران باشند
  • ۲۵ هزار کارگر ساختمانی در کردستان بیمه ندارند
  • پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان 
  • پیش بینی افزایش ابر در استان مرکزی
  • زیر آب رفتن شهرهای اسپانیا تا ۲۰۵۰
  • زیر آب رفتن شهرهای اسپانیا تا سال ۲۰۵۰