Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، پس از آنکه مذاکرات سد النهضه بدون هیچ نوع پیشرفتی در کینشازا پایان یافت، خارطوم اعلام کرد همه گزینه‌های ممکن برای حمایت از امنیت و شهروندانش روی میز خواهد بود.

تیم مذاکره کننده سودان درباره سد النهضه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: آبگیری دوباره سد بدون اینکه از پیش اعلام شود، تهدید واقعی محسوب می‌شود که نمی‌توان آن را پذیرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیانیه افزود: اتیوپی با همه پیشنهاد‌های سودان برای ایفای نقش شرکای بین المللی برای میانجی‌گری میان سه طرف مخالفت کرد.

از سوی دیگر، وزارت خارجه اتیوپی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد توافقی را امضا نخواهد کرد که آن را از حقوق قانونی در رود نیل در دوره کنونی و آینده محروم کند.

وزارت خارجه اتیوپی بر پایبندی به مرحله دوم آبگیری سد النهضه تاکید کرد.

خارطوم و قاهره‏ میانجیگری اتحادیه آفریقا در مذاکرات مربوط به سد النهضه را کافی نمی‌دانند و خواهان مشارکت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا در این مذاکرات هستند و معتقدند در این صورت، کشور‌های حوزه رودخانه نیل می‌توانند به یک توافقنامه الزام آور در خصوص تقسیم آب این رودخانه دست پیدا کنند، اما اتیوپی با رد درخواست آن‌ها معتقد است، اتحادیه آفریقا به تنهایی می‌تواند مشکلات مربوط به قاره سیاه را حل و فصل کند.

اتیوپی به طور یکجانبه اقدام به ساخت سد النهضه بر روی رود نیل، بزرگترین رود قاره سیاه کرده است. از آنجا که رود نیل نقشی حیاتی در کشور سودان و مصر دارد، این موضوع باعث ایجاد چالش‌های امنیتی و سیاسی میان این سه کشور شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سد النهضه تنش سودان و اتیوپی اتحادیه آفریقا سد النهضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۶۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح می شود

جنبش‌های حماس و فتح و یک دیپلمات در پکن عصر جمعه اعلام کردند که چین میزبان مذاکرات آشتی داخلی میان گروه‌های فلسطینی خواهد بود.   به گزارش ایسنا، رویترز به نقل از ۲ مقام در جنبش‌های فتح و حماس گزارش داد که ریاست هیئت حماس برعهده موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی این جنبش و ریاست هیئت جنبش فتح برعهده عزام الاحمد، یکی از اعضای کمیته مرکزی این جنبش است.   خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات در پکن که اشاره‌ای به نامش نشده است، گزارش داد که این مذاکرات با هدف حمایت از تلاش‌ها در راستای آشتی میان ۲ جنبش فتح و حماس انجام می‌شود.   پیشتر مسکو میزبان نشست مشابهی در اواخر ماه فوریه برای رایزنی درخصوص تشکیل دولت وحدت ملی فلسطین و بازسازی نوار غزه بود.   یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس پیشتر به شبکه المیادین اعلام کرد که این جنبش با دعوت چین از همه جناح‌های فلسطینی برای حضور در نشستی تحت عنوان «آشتی ملی» موافقت کرده است.   پس از آنکه وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در ۱۸ آوریل گفت که ایالات متحده باید از قطعنامه سازمان ملل برای آتش‌بس در نوار غزه حمایت کند، مقامات چینی به طور فزاینده‌ای به تجاوزات مداوم اشغالگران به نوار غزه پرداخته‌اند.   وزیر خارجه چین با تکرار درخواست‌های پکن برای «آتش‌بس فوری»، جنگ اسرائیل علیه غزه را «تراژدی برای بشریت و ننگ تمدن» توصیف کرد.   در ماه مارس گذشته، ژانگ جون، نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد بر لزوم توقف حمله به غزه و توقف آسیب‌های وارده به غیرنظامیان تاکید کرد.   وی خواستار «لزوم رفع محاصره تحمیلی غزه و برداشتن موانع ورود اقلام بشردوستانه و اطمینان از ورود آنها به مقدار کافی به غزه» شد.   شی جینپینگ رئیس‌جمهور چین نیز خواستار برگزاری «کنفرانس بین‌المللی صلح برای حل مناقشه» شد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • چین، میزبان مذاکرات آشتی حماس و فتح
  • امیرعبدالهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح می شود
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • امیرعبداللهیان: روابط با آفریقا مبتنی بر احترام متقابل است
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند