Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@14:44:41 GMT

نقش بنیادی بنگاه‌های خرد در توسعه اقتصادی کشور

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۶۳۹۰

نقش بنیادی بنگاه‌های خرد در توسعه اقتصادی کشور

صادقی گفت: کسب و کارهای کوچک نقش بنیادی و اساسی در توسعه اقتصادی کشور ایفا می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت صادقی از اساتید دانشگاه های هرمزگان در گفتگو  با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی هرمز اظهار کرد: بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط به لحاظ ایجاد اشتغال و تولید ارزش‌افزوده، نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشورها ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد دانشگاه های هرمزگان گفت: شیوع ویروس کووید‌۱۹ پیامدهای شدیدی همچون افت تقاضا و در نتیجه کاهش درآمدها، افزایش هزینه‌ها، مشکلات تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش را در این بنگاه‌ها به دنبال داشته است.

صادقی افزود: در مجموع اثرات مخرب شیوع ویروس کرونا بر واحدهای خرد، کوچک و متوسط در قیاس با واحدهای بزرگ‌تر، شدیدتر ارزیابی می‌شود.

وی ادامه داد: محدودیت منابع‌ و موانع پیش‌روی تأمین هزینه‌های جاری، آسیب‌پذیری بیشتر، توان مقاومت کمتر با توجه به مقیاس و اندازه فعالیت آنها و سطح پایین اکتساب فناوری‌های نوین و کمتر‌ دیجیتالی‌‌ بودن دلیل آسیب پذیری این بنگاه‌هاست.

فعال دانشگاهی تصریح کرد: مشکل مضاعف آن است که با وجود رفع برخی محدودیت‌های اولیه و بازگشایی‌ فعالیت‌ها، تقاضای کل برای محصولات و خدمات این کسب‌وکارها نسبت به دیگر بازارها به‌شدت کاهش یافته است که آنها را حتی با خطر ورشکستگی نیز مواجه می‌کند و در نتیجه، این کسب‌وکارها برای حفظ مشتریان فعلی و یافتن مشتریان جدید با چالش‌هایی مواجه‌اند.

صادقی اظهار کرد: در دوران پساکرونا به ‌دلیل برخی ویژگی‌های ماهوی کسب ‌وکارهای خرد، کوچک و متوسط، به دلیل انعطاف‌پذیری و چابکی بالاتر، از جهاتی بازگشت به وضعیت سابق برای آنها در قیاس با کسب‌وکارهای بزرگ آسا‌ن‌تر خواهد بود.

وی گفت: سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) مطالعه‌ای را درخصوص سیاست‌های حمایتی کشورها از کسب ‌وکارهای کوچک و متوسط در ۵۳ کشور توسعه‌یافته و در‌حال ‌توسعه انجام داده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه این سیاست‌ها در چهار حوزه دسته‌بندی شده‌اند،تشریح کرد:نیروی انسانی، شامل پرداخت یارانه دستمزد، پرداخت حقوق برای افراد ‌بیکار شده، برنامه‌های خاص برای خوداشتغالی، تعویق پرداخت‌ها شامل تعویق مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش‌افزوده، بیمه، تعویق مهلت پرداخت بدهی‌ها، اجاره‌بها یا مالیات و عوارض محلی‌ است.

صادقی خاطرنشان کرد: ابزارهای مالی شامل تمدید یا تسهیل ارائه ضمانت وام، اعطای وام مستقیم به کسب‌وکارهای خرد، کوچک و متوسط، پرداخت کمک‌های بلاعوض و یارانه‌ و انواع بیمه (ارائۀ تخفیف یا استمهال پرداخت حق بیمۀ تامین اجتماعی و کلیۀ موارد مشابه تا یک مدت مشخص و پرداخت حق بیمۀ بیکاری) و همچنین سیاست‌های ساختاری شامل آموزش و توسعه مهارت، نوآوری، ترویج کار از راه دور و دیجیتالی‌شدن، از دیگر عوامل توسعه بازارهای جدید است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کوچک و متوسط بنگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۶۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند

ایسنا/لرستان استاندار لرستان پایه اقتدار حکومت اسلامی را مردم دانست و با بیان اینکه هرجا خطا کرده‌ایم جاهایی بوده که از حضور مردم در صحنه‌های مختلف اقتصادی و اجرایی غفلت کرده‌ایم، گفت: باید کارها را به مردم واگذار کنیم.

ابوطالب شفقت امروز، هشتم اردیبهشت ماه در جلسه شورای شهرداران و شوراهای اسلامی که در محل سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد، اظهار کرد: شورا پل ارتباطی بین دولت و مردم است، حال چه شورای اسلامی شهر باشد چه مجلس شورای اسلامی. ضرورت دارد در جریان اقتصادی و تولیدی مردم را مشارکت دهیم و آنان را تشویق به کسب و کار و مشارکت در کارهای تولیدی و اقتصادی کنیم.

استاندار لرستان بیان کرد: انتظار می‌رود اعضای شورای اسلامی شهر و روستاهای استان علاوه بر قانون شناسی، فرصت‌های موجود را شناسایی کنند. همچنین استفاده از پیمانکاران بومی به خصوص در طرح‌های کوچک شهرداری‌ها مدنظر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مناقصه محدود مسابقه محلی است، بیان کرد: باید مناقصه‌ها محدود برگزار شود و از ظرفیت پیمانکاران استان در پروژه‌های کوچک استفاده شود.

شفقت با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های استان در داخل استان بهره‌برداری شود و ارزش افزوده در شهرداری‌ها مساله‌ای مهم است، اضافه کرد: در استفاده از پیمانکاران بومی به ویژه در کارهای کوچک تعلل نکنید.

وی عنوان کرد: لرستان استانی سیل‌خیز است و ضرورت دارد منابع طبیعی، محیط زیست در اطراف شهر عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری را انجام دهند.

شفقت برساماندهی رودخانه‌های لرستان تاکید کرد و افزود: اختلاف‌نظری بین شهرداری خرم‌آباد و آب منطقه‌ای لرستان روی ساماندهی خرم‌رود وجود دارد که باید حل و فصل شود و هر کدام از آن‌ها که متولی محسوب می‌شوند موظف به ساماندهی رودخانه هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • شناسایی ۵۰۵ خوشه صنعتی در سطح کشور
  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر
  • مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟