Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «محمد الهاشمی» تحلیلگر سیاسی عراق، در آستانه آغاز دور جدید گفت‌وگوی راهبردی میان بغداد و واشنگتن که قرار است، امروز به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شود، گفت که قصد آمریکا از این گفت‌وگو، گرفتن پوشش و مجوز قانونی از دولت عراق برای تمدید بقای خود در این کشور تحت عنوان مبارزه با تروریسم و حمایت از نیروهای امنیتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: کلیه تحرکات ایالات متحده آمریکا از احداث پایگاه‌ها و مقرهای نظامی گرفته تا دخالت‌ها و تجاوزها به حاکمیت عراق بیانگر آن است که این کشور در خروج از عراق جدی نیست.

این تحلیلگر عراق توضیح داد: پس از صدور مصوبه پارلمان در خصوص اخراج نیروهای آمریکایی از عراق، واشنگتن تلاش دارد تا یک پوشش و مجوز قانونی برای باقی ماندن نیروهایش در عراق ایجاد کند.

وی تاکید کرد: هدف از گفت‌وگو با دولت الکاظمی، صرفا گرفتن یک پوشش و مجوز قانونی برای باقی ماندن در عراق و صرفا کم کردن تعداد نیروهای آمریکایی است. بهانه این امر نیز، حمایت از نیروهای عراقی و آموزش آنهاست و نشانه‌های آن را دیروز شاهد بودیم که آمریکا اقدام به توزیع برخی سلاح‌های خود در میان نیروهای امنیتی عراق کرد.

به اعتقاد این کارشناس عراقی، توافقنامه راهبردی سابق میان بغداد و واشنگتن پس از حمله جنگنده‌های آمریکایی به مقرهای ارتش و الحشد الشعبی، هدف قرار دادن فرماندهان پیروزی بر داعش و مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای خارجی از کشور دیگر دارای وجهه قانونی نیست.

دور جدید گفت‌وگوی راهبردی بغداد-واشنگتن قرار است، امروز، هفتم آوریل (۱۸ فروردین) ازسر گرفته شود. در حالی که برخی گروه‌های سیاسی عراق بر ضرورت گنجاندن موضوع اخراج نیروهای آمریکایی از عراق در این دور از گفت‌وگو تاکید دارند اما «فوزی حریری» رئیس هیأت منطقه کردستان در تیم مذاکراتی عراق در گفت‌وگوی راهبردی با ایالات متحده گفت که بغداد در دوره‌های پیشین گفت‌وگوی راهبردی در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق نشده بود بلکه به ارزیابی موضوع ماندن و حمایت این نیروها بر اساس داده های علمی، نظامی و امنیتی پرداخته بود.

حریری تصریح کرد که داده‌های کنونی نیز نشان می دهد عراق به حمایت اطلاعاتی و لجستیکی علاوه بر تسلیح و پوشش هوایی نیروهای آمریکایی نیاز دارد. در چنین شریطی انتظار می‌رود که با روی کار آمدن «جو بایدن»، رئیس‌جمهور دموکرات در آمریکا، گفت‌وگوی راهبردی میان بغداد و واشنگتن، مجددا از صفر آغاز شود.

این مقام کُرد درباره میزان هماهنگی و همسویی مطالبات نمایندگان اربیل و بغداد در این گفت‌وگو، به ویژه درباره باقی ماندن نیروهای آمریکایی در عراق گفت که خروج نیروهای آمریکایی از عراق از سوی برخی طرف‌های سیاسی مطرح شده است و برخی طرف‌های سیاسی دیگر نیز خواستار باقی ماندن این نیروها هستند. اما تیم مذاکره‌کننده عراقی با تمام اعضایش، خواهان اخراج نیروهای آمریکایی از عراق نیست.

گفت‌وگوهای راهبردی بغداد- واشنگتن ژوئن ۲۰۲۰ به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد و دو طرف بر اهمیت روابط راهبردی و تلاش برای اتخاذ تصمیمات مناسب در راستای تأمین منافع دو کشور و تحقق امنیت و ثبات منطقه تأکید کردند.

آمریکا دی ماه سال پیش در اقدامی تروریستی سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه و ابومهدی المهندس، جانشین رئیس الحشد الشعبی را به همراه نیروهای همراه آن دو در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف قرار داد و به شهادت رساند. پارلمان عراق در واکنش به این اقدام، طرح اخراج نظامیان آمریکا از این کشور را به تصویب رساند.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: گفت وگوی راهبردی بغداد واشنگتن محمد الهاشمی تحلیلگر عراقی مصوبه پارلمان عراق نیروهای آمریکایی از عراق گفت وگوی راهبردی اخراج نیروهای باقی ماندن گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۶۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن امروز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: درخواست ها از کنگره آمریکا برای افزایش تدارکات تسلیحاتی برای اوکراین چیزی را عوض نمی کند.

بر اساس اعلام این خبرگزاری، سفیر روسیه در واشنگتن در این باره ادامه داد: اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین هم وضعیت را در میدان نبرد تغییر نمی دهد.

آناتولی آنتونوف در ادامه افزود: آمریکا باید در لفاظی های تهاجمی خود نسبت به روسیه تجدید نظر کند. رویارویی دو قدرت هسته ای به نتایج غیرقابل پیش بینی منجر خواهد شد و ما این موضوع را پیشتر هم اعلام کرده بودیم.

این در حالیست که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور پس از آنچه تهدیدهای تحریک‌آمیز برخی مقامات غربی خوانده شده، دستور آغاز رزمایش‌های نظامی استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را صادر کرد.

بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه، مطابق با دستور پوتین، در این رزمایش آمادگی نیروهای هسته‌ای غیر راهبردی مسکو به منظور انجام عملیات‌های جنگی به بوته آزمایش گذاشته خواهد شد.

همچنین، در این رزمایش‌های نظامی تمرین آماده‌سازی و استقرار تسلیحات هسته‌ای غیر راهبردی نیز گنجانده خواهد شد. به گفته وزارت دفاع روسیه، آرایش‌های موشکی در منطقه نظامی جنوبی و نیروهای دریایی در این رزمایش مشارکت خواهند داشت.

کد خبر 6098607

دیگر خبرها

  • متفاوت ترین حمایت دانشجویان آمریکایی از فلسطین | ویدئو
  • واشنگتن: ارسال تسلیحات و مهمات آمریکایی به اسرائیل متوقف شد
  • آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود