Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@00:57:59 GMT

همه چیز درباره سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین در «بحث روز»

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۷۸۴۷

همه چیز درباره سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین در «بحث روز»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رادیو ایران، برنامه «بحث روز» رادیو ایران این هفته به سراغ بررسی سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین رفته است. امضای سند جامع همکاری‌های ایران و چین در نخستین روزهای سال جدید، بازتاب‌های متفاوتی را به دنبال داشته است. انتشار دیدگاه‌های مختلف بدون توجه به واقعیت موجود درباره این سند، موجب شده بررسی فنی این سند به حاشیه برود و نگاه سیاسی در تحلیل و بررسی بر آن غالب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارتقای روابط راهبردی ایران و چین از سفر رسمی رییس جمهوری این کشور در زمستان ۱۳۹۴ آغاز شد. در پایان سفر رسمی ۲ روزه شی جین پینگ، بیانیه «مشارکت جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین» در قالب ۲۰ ماده و با هدف تبیین نقشه راه گسترش و تعمیق همکاری‌های مشترک تهران _ پکن در حوزه‌های سیاسی، همکاری اجرایی، انسانی و فرهنگی، منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز قضایی، امنیتی - دفاعی منتشر شد.

پس از آن نیز توافق برای انعقاد یک برنامه همکاری جامع بلند مدت در دستور کار ۲ کشور قرار گرفت که در نهایت هفتم فروردین امسال و با سفر وزیر امور خارجه چین به کشورمان به امضا رسید.

این برنامه ساعت ۱۱:۴۰ امروز چهارشنبه هجدهم فروردین با حضور عطا بهرامی کارشناس مسائل چین و علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت زنده روی آنتن رادیو ایران می رود.

برنامه «بحث روز» گروه سیاسی رادیو ایران به سردبیری فاطمه عبدالوند و اجرای محمدرضا قربانی چهارشنبه ها از این شبکه رادیویی پخش می‌شود.

کد خبر 5183512 نیوشا روزبان

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو ایران برنامه رادیویی صدا و سیما تئاتر ایران حضور هنر ایران در جهان آلبوم موسیقی ویروس کرونا شهید سید مرتضی آوینی فیلم کوتاه موسیقی ایرانی شبکه نسیم فیلم سینمایی رادیو سلامت بازیگر سینما تعطیلی سینماها کارگردان تئاتر سینمای مستند رادیو ایران ایران و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۷۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»

نشست سازمان بین المللی همکاری های اقتصادی (اکو) با موضوع «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم نمایندگان عالی رتبه کشورهای عضو سازمان از جمله دبیرکل اکو، جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان حضور داشته و سخنرانی کردند. 

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با تاکید بر اینکه پیوندهای نزدیک فرهنگی و تاریخی کشورهای عضو و قابلیت های فراوان  آن‌ها در تمامی حوزه ها، بستر مناسبی را برای همکاری فراهم نموده است که گردشگری از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌آید. 

وی افزود: به‌رغم شکل‌گیری مرزهای جغرافیایی، همگرایی منطقه‌ای و کم کردن فاصله‌ها در بسیاری موارد موانع بی‌شماری را از سر راه ملت‌های منطقه برداشته است.  

دیپلمات کشورمان با تاکید بر این مهم که جمهوری اسلامی ایران همواره پایبند به سیاست حسن همجواری و پیوند دوستانه با همسایگان خود است، از همکاری‌های منطقه‌ای استقبال می‌کند.

اسکندری با اشاره به تجربه پایتخت گردشگری اکو در اردبیل در سال ۲۰۲۲ و شهر ساری در سال۲۰۲۳، همکاری کشورهای عضو در معرفی قابلیت های گردشگری یکدیگر را موجب شکل‌گیری همکاری‌های موثر در میان بخش‌های خصوصی فعال در گردشگری کشورهای عضو برشمردند و بر اهمیت نقش مدیران گردشگری در بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین نقش حیاتی تبلیغات و اطلاع‌رسانی تاکید کرد.

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با اشاره به اینکه ایران نیز مانند سایر کشورهای عضو از قابلیت‌های گردشگری در حوزه های مختلفی برخوردار می باشد، بر نقش گردشگری سلامت به ویژه در بخش درمان، گردشگری فرهنگی به ویژه در حوزه ادبیات فارسی، گسترش بازارهای خرید مرزی و انجام کمپین‌های تبلیغاتی بر روی مقاصدی که پیشینه تاریخی مشترکی با یکدیگر دراند را از جمله راهکارهای گسترش و تعمیق روابط فیمابین کشورهای عضو برشمرد. 

همچنین اسکندری به منظور بهبود شرایط در آینده سازمان پیشنهاداتی را به شرح ذیل مطرح کرد:

۱. راه‌اندازی پلتفرم های مشترک دیجیتالی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
۲. افزایش همکاری و تعامل میان اعضاء در جهت تقویت بازاریابی و تبلیغات به منظور معرفی ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو
۳. تقویت شبکه حمل و نقل میان کشورهای عضو
۴. استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت به ویژه در حوزه درمان
۵. برگزاری تور های آشنا سازی تورگردانان با ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو. 

در پایان نشست اعضا با صدور بیانیه‌ای «شهرسبز» را به عنوان پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۴ نامیدند.

لازم به ذکر است که سازمان همکاری اقتصادی یک سازمان منطقه‌ای بین دولتی اقتصادی است که در سال ۱۹۸۵ میلادی تشکیل و کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان اعضای این سازمان می باشند و هفت کشور قزاقستان، آذربایجان، افغانستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در سال ۱۹۹۲ میلادی به طور داوطلبانه به سازمان همکاری اقتصادی پیوستند ‌و در حال حاضر عضو ناظر سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • همکاری‌ های ایران و کوبا در حوزه حمل‌ ونقل توسعه می‌یابد
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • برنامه «خط اول» از رادیو ورزش
  • سفر ریاست جمهور ایران به پاکستان در راستای زمینه سازی وحدت و همکاری منطقه بود
  • وزرای دفاع ایران و چین دیدار کردند
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • قدمت ۶۰ ساله شبکه استانی رادیو همدان
  • سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به تایلند