Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@19:59:48 GMT

تست‌های مثبت کرونا ۵ برابر شده/مردم احساس خطر کنند

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۰۵۷۰

تست‌های مثبت کرونا ۵ برابر شده/مردم احساس خطر کنند

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: نیازمند نگرانی مردم هستیم و باید مردم نسبت به ابتلاء به بیماری احساس خطر کنند، تست‌های مثبت کرونا در مراکز ۵۲ گانه حدوداً ۵ برابر شده است و شرایط به زودی حادتر نیز می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، رضا فدایی پیش از ظهر امروز - چهارشنبه ۱۸ فروردین - در نشست خبری روز جهانی بهداشت در خصوص آخرین وضعیت کرونا در استان اصفهان، اظهار کرد: در آبان ۹۹ زمانی که در پیک سوم بودیم به دنبال یک تعطیلی دو هفته‌ای موج ایپدمی شکسته شد و آمار ابتلاء بستری و مرگ و میر کاهش یافت این روند تا بهمن ماه ادامه داشت و از اسفند ماه شواهدی مبنی بر افزایش ایپدمی دیده می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه به دلیل مسافرت‌ها عدم رعایت‌ها و عدم محدود کردن استان‌های قرمز شاهد قرمز شدن تقریباً همه استان‌های کشور هستیم، افزود: در مراکز ۵۲ گانه اختصاصی که در نقاط مختلف اصفهان برای شناسایی بیماران سرپایی در نظر گرفته‌ایم در حال حاضر موارد مثبت روزانه از حدود ۳۰۰ مورد به حدود یک هزار و ۳۰۰ مورد رسیده است و این موارد به غیر از مواردی است که در بیمارستان‌ها شناسایی می‌شود و تست‌های مثبت کرونا در مراکز ۵۲ گانه حدوداً ۵ برابر شده است و شرایط به زودی حادتر نیز می‌شود.

تدفین در آرامستان‌ها تقریباً سه برابر شده است

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان کرد: از بین بیماران سرپایی آنها که بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت و چاقی مفرط دارند سریع‌تر از دیگران راهی بیمارستان‌ها می‌شوند، تعداد تخت‌های اشغالی در حال حاضر افزایش چشمگیری داشته و به حدود یک هزار و ۴۰۰ تخت رسیده است، ویروس کرونا دچار جهش‌های زیادی می‌شود همچنان که در حال حاضر جهش انگلیسی در کشور و در استان سوش غالب انگلیسی و بعدها نیز ممکن است جهش‌های دیگری در جهت بدتر شدن و یا ضعیف شدن ویروس به وجود بیاید، اما باید بدانیم ویروس همیشه در جهت انتشار بیشتر دچار جهش و تغییر می‌شود.

فدایی دورهمی‌ها، مسافرت‌ها، دید و بازدیدها و دیدارهای نوروزی معوقه را یکی از عامل اصلی خیز چهارم دانست و گفت: عدم قرنطینه درست بیماران ناقل، حضور در اماکن تجمعی و عدم رعایت محدودیت‌ها به ویژه در تعطیلات نوروز باعث چرخش بیشتر ویروس و ورود به خیز چهارم شده، مردم باید بدانند بیماری بسیار خطرناک شده است.

وی با اشاره به اینکه تدفین‌ها در آرامستان‌های کشور تقریباً سه برابر شده است، افزود: در بحران کووید ۱۹ اطلاع‌رسانی درباره خطر به بارزترین مصداق خود رسیده است اما اکنون نیازمند نگرانی مردم هستیم و باید مردم نسبت به ابتلاء به بیماری احساس خطر کنند، متأسفانه عادی انگاری درباره بیماری کووید ۱۹ شدت گرفته است، اجرای محدودیت‌ها لازم است اما مردم نیز باید به باور لازم برسند تا بتوانیم به نتایج مؤثری دست یابیم.

برای مهار بیماری با واکسن فاصله زیادی داریم

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان با تأکید بر اینکه افرادی که علامت دار می‌شوند باید سریع به پزشک مراجعه کنند، تصریح کرد: علائمی از جمله بدن درد، تب، عطسه، سرفه، علائمی است که باید جدی گرفته شود و افراد سریعاً به پزشک مراجعه کنند تا بیماری کنترل شود و تخت‌های بیمارستانی پر نشود، اگر یکی از اعضا خانواده علامت دار و مبتلا شود سایر اعضا نیز باید برای انجام تست اقدام کنند تا اگر تست آنها مثبت بود اقدامات درمانی و قرنطینه شدن برای آنها اجرا شود.

وی با توضیح اینکه تقریباً تمام استان‌ها در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند، ادامه داد: سفرها باید به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع شود البته علاوه بر رعایت دستورالعمل‌ها و اجرای محدودیت‌ها چاره نهایی برای مقابله با این پاندمی واکسیناسیون است اما باید بدانیم برای مهار بیماری با واکسن فاصله زیادی داریم و فعلاً باید نکات بهداشتی مقابله با کرونا ویروس را رعایت کنیم و با اپیدمی مدارا کنیم تا واکسیناسیون عمومی انجام شود.

فدایی با بیان اینکه تاکنون ۲۰ هزار نفر از گروه‌های واجد شرایط در بخش‌های مختلف بهداشت و درمان واکسینه شدند، اظهار کرد: برخی از کادر درمان نوبت دوم واکسن را نیز دریافت کرده‌اند و برخی منتظر دوم هستند اما باید بدانیم هنوز همه کادر درمان و بهداشت در استان واکسینه نشده‌اند، در ابتدا باید همه آنهایی که با بیماران کرونا سروکار دارند واکسینه شوند تا از چرخه خدمت‌رسانی خارج نشوند و دچار کمبود نیروی انسانی نشویم.

تزریق واکسن به کادر درمان عوارض خاصی نداشته است

وی با تأکید بر اینکه بعد از کادر درمان گروه‌های آسیب پذیر واکسینه می‌شوند، ادامه داد: بیماران خاص، بیماران زمینه‌ای، سالمندان در مراحل بعد واکسیناسیون قرار دارند، یک محموله بیش از ۷۰۰ هزار دوزی از واکسن کوواکس وارد کشور شده و امیدواریم بتوانیم با ورود این محموله واکسیناسیون کادر درمان را به اتمام برسانیم و واکسیناسیون سایر گروه‌ها را نیز با دریافت سهمیه لازم واکسینه کنیم.

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان در خصوص عوارض واکسن‌ها گفت: عوارض واکسن‌هایی که به کادر درمان تزریق شده در حد تب خفیف و بدن درد بوده است و تزریق واکسن عوارض خاصی نداشته است، بحث‌های زیادی درباره ارجعیت واکسن‌ها وجود دارد اما باید بدانیم زمانی که میزان واکسیناسیون افزایش یابد از هر نوعی که باشد اثرات آن را در کاهش مرگ و میر و کاهش ابتلاء مشاهده خواهیم کرد.

واکسیناسیون پاکبان‌ها پس از کادر درمان

وی با توضیح اینکه در زندگی صنعتی مشکلاتی فراتر از کم تحرکی و تصادف وجود دارد، افزود: باید بدانیم طبیعت هرچند وقت یک بار با حربه‌ای به سراغ بشر می‌آید، بشر باید توانایی لازم را برای شناسایی این گونه وقایع و مقابله با آنها داشته باشد.

فدایی در خصوص واکسیناسیون پاکبان‌ها تصریح کرد: ابتدا باید کادر درمان کرونا واکسینه شوند تا دچار مشکل نشویم و بعد از آن مشاغل پرزحمت مانند پاکبان‌ها واکسینه خواهند شد و جای نگرانی وجود ندارد و بر اساس اولویت‌های موجود و میزان دریافت واکسن تمام گروه‌ها واکسینه خواهد شد.

کد خبر 485422

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تست های مثبت کرونا تدفین در آرامستان ها وضعیت قرمز کرونا مرگ و میر ناشی از کرونا واکسیناسیون پاکبان ها واکسیناسیون کادر درمان اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اما باید بدانیم برابر شده کادر درمان گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۰۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی

مشکلات پایان ناپذیر کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، باعث شده برخی از پزشکان و پرستاران، خدمت در بخش خصوصی را به ماندن در بیمارستان‌های دولتی ترجیح دهند.‌

به گزارش مشرق، بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • واکنش کریستیانو رونالدو به 66امین هت‌تریک؛ احساس فوق العاده‌ای است + عکس
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • کسی احساس تکلیف کند در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شود
  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد