Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسام سلیمانی مطلق مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: به صنایع بزرگ نفت و گاز کشور نیاز‌های متنوعی دارند که پیش از این تنها از طریق واردات تامین می‌شد. در سال‌های اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان تلاش کرده‌اند تا این محصولات را بومی‌سازی کنند. ما نیز به عنوان یک مجموعه دانش‌بنیان، نیاز‌های مختلف شرکت‌های بزرگ را بررسی کرده‌ایم و بر اساس این نیازها، محصولات فناورانه‌ای را بومی‌سازی کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: شرکت‌های فعال در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به ابزارآلات مختلفی نیاز دارند که بعضاً باید از آلیاژ‌ها و مواد خاصی ساخته شود و ما این ابزار‌ها را تولید می‌کنیم. یکی از محصولات، یک آچار هیدرولیک برای پیچ و مهره با یک گشتاور مشخص است. این محصول در کشور ما بیشتر در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کاربرد دارد. البته در صنایعی مختلف دیگری مانند فولاد سازی، صنایع نیروگاهی و کشتی‌سازی نیز از این محصول استفاده می‌شود.

او همچنین بیان کرد: این محصول یک کالای مصرفی است و پیش از این به صورت کامل از خارج از کشور وارد می‌شد. این نوع از آچار باید از مواد خاصی تولید شود تا بتواند سطح بالای از فشار را تحمل کند. این آچار پس از مدتی باید جایگزین شود و به همین دلیل یک محصول مصرفی محسوب می‌شود. به پیشنهاد پروژه پارس جنوبی، مراحل بومی‌سازی و تولید داخلی این محصول را آغاز کردیم و توانستیم پس از آزمایش موفقیت‌آمیز نمونه تولید شده، تاییدیه‌های لازم را در خصوص کیفیت این کالای دانش‌بنیان، اخذ کنیم.

سلیمانی مطلق، ضمن توضیح مراحل تحقیقاتی مختلف انجام گرفته بر روی این محصول، گفت: این محصول به پتروشیمی شیراز ارائه شد و موفق شدیم، تاییدیه این مجموعه بزرگ صنعتی را نیز اخذ کنیم. در حال حاضر این آچار هیدرولیکی با قیمتی در حدود ۵۰ درصد ارزان‌تر از نمونه مشابه خارجی در داخل کشور، عرضه می‌شود.

این فعال دانش‌بنیان افزود: در حال مذاکره هستیم تا خرید نمونه مشابه خارجی این محصول ممنوع شود. با توجه به وجود نمایندگی محصول وارداتی در کشور، این کار بسیار سختی است. در حال حاضر خوشبختانه شرکت ملی گاز، تنها از محصول ایرانی استفاده می‌کند و استفاده از نمونه مشابه خارجی را ممنوع کرده است. با این همه زمان زیادی لازم است تا دیگر واحد‌های تابعه وزارت نفت نیز، از این مسئله تبعیت کنند و استفاده از کالای ایران‌ساخت را جایگزین خرید آچار هیدرولیکی خارجی کنند.

او با اشاره به چالش‌های پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: امیدوار هستیم با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، شرکت‌های مختلف را مجاب کنیم که محصولات ایرانی را جایگزین نمونه مشابه خارجی کنند. زیرا هم قیمت کمتری دارند و هم از لحاظ کیفیت از سطح بالای کیفی برخوردار هستند.

بیشتربخوانید

باید از دلالی و شبه تولید در کشور جلوگیری شود/ قوه قضاییه با مفسدان واردکننده تجهیزات خارجی برخورد کند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانش بنیان پتروشیمی نمونه مشابه خارجی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۱۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین شکری*، طی یادداشتی مأموریت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری را پیگیری بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دانست.

متن یادداشت به شرح زیر است؛

« حوزه حمل‌ونقل سهم قابل‌توجهی از توسعه اشتغال و رونق اقتصادی هرکشور را به خود اختصاص داده است. ما در ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری مأموریت داریم تا در بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه را پیگیری کنیم و درحوزه‌های مرتبط نظیر خودروهای الکتریکی واحتراقی، طراحی وساخت هواپیما، بالگرد، پهپاد، تجهیزات فرودگاهی، ماهواره و ماهواره‌بر، شناور، واگن مترو و... در تعامل و هم‌افزایی با دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط مشارکت کنیم.

از جمله برنامه‌های ستاد می‌توان به ایفای نقش حداکثری در توسعه زیست‌بوم نوآوری، فناوری و ایجاد ظرفیت و برنامه‌ریزی برای ارتقای سهم اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با رویکرد مشارکت حداکثری ذی‌نفعان خصوصی و دولتی، تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی جهت بهینه‌سازی و تنوع‌بخشی به سبد حوزه صنعت حمل‌و‌نقل کشور و حل نیازهای این حوزه با تمرکز بر داخلی‌سازی اقلام راهبردی و ارزبر، ارائه برنامه و پیاده‌سازی پروژه‌های اقتصادمحور، پیشران و راهبردی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با کلیه نهادهای حاکمیتی، سازمان‌های مرتبط دولتی و بازیگران بخش خصوصی با نگاه بلندمدت اشاره کرد.

در افق پیش روی ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی در زمینه خودرو، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه با راهکارهای فناورانه به‌ویژه دربخش صنعت حمل‌و‌نقل الکتریکی و خودران از دغدغه‌های اصلی به‌شمار می‌رود. همچنین ارتقای مشارکت نخبگان در شناسایی و حل مسائل حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با همکاری تنگاتنگ سایر ارکان تصمیم‌ساز، تصمیم‌گیر و اجرایی دولتی و خصوصی، هم‌افزایی فعالیت‌های مرتبط با حوزه هوایی و هوانوردی و نظارت بر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان صنایع مربوط در سطح کشور از جمله برنامه‌های ستاد خواهد بود.»

* دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌ و‌ نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌