Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فرهیختگان، احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست راهبرد اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور ضمن اشاره به تعهدات بین‌المللی و تصویب FATF در مجمع نکاتی را مطرح و تاکید کرد عیب بزرگی که درحال‌حاضر وجود دارد، این است که برخلاف گذشته که به شرع، عقل و سپس مصلحت رجوع می‌کردند تا وزن کار مشخص شود، اما درحال‌حاضر سراغ این نکته می‌روند که بدانند مصلحت خود آنها چیست و FATF هم از این مساله جدا نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت مردم آنقدر خراب است که حکومت ملزم است حتی احکام اولیه را هم زیرپا بگذارد

پیش‌فرض ما در این امر این است که آیا پیوستن به FATF در بهبود اوضاع تاثیرگذار است یا خیر، به‌نظر می‌رسد وضعیت مردم آنقدر خراب است که حکومت ملزم است حتی احکام اولیه و اصول اساسی را زیرپا بگذارد و به مردم کمک کند و این پیش‌فرض من است، چراکه اگر حکومت این کار را نکند ممکن است آن اتفاقی رقم بخورد که نباید شود، بنابراین این سوال مهم است. ما اگر بتوانیم ثابت کنیم که FATF وضع را بهتر می‌کند من از آن دفاع می‌کنم اما بنده ثابت می‌کنم که FATF وضع را بهبود نمی‌بخشد.  پیش‌فرض ما این است که FATF یک نهاد سیستمی و شبکه‌ای دارای انعطاف است و هیچ‌شکل ثابتی ندارد و ممکن است در مسیر نظر خود را تغییر دهد. در واقع کشورهای غربی این کنوانسیون را ایجاد کردند تا کشورهای دنیا با هم همکاری کنند و جلوی پولشویی را بگیرند، از سوی دیگر تعیین ریاست FATF گردشی است.
 
اجرای دقیق مقررات FATF در جهت شناسایی منابع تامین قطعات موشکی ایران

در این قضیه، راهکار کنترل تسلیحات موشکی ایران نه تحریم‌های بیشتر، بلکه اعمال قوانین سختگیرانه مالی و بانکی و اجرای دقیق‌تر مقررات FATF در جهت شناسایی منابع تامین قطعات موشکی است که از این رو چه بخواهیم یا نخواهیم FATF به‌ضرر ماست و شکی ندارم. وقتی FATF بیانیه‌ای داد که تا شهریور کار ما را تمام می‌کند و بعد پشیمان شدند و در مهر یک بیانیه‌ای دادند که صرف‌نظر از مساله پولشویی و تروریسم پیشگیری اینها مهم است و من فهمیدم باید از حزب‌الله اجتناب کنیم، لذا وقتی این حرف را بیان می‌کنند باید احتمال عقلایی بدهیم که این کار را می‌کنند.

به‌هرحال جمع‌بندی من این است که FATF برای ما مضر است، اما آیا می‌توان یک امر مضر را برای دفع ضرر بزرگ‌تر پذیرفت؟ بله، می‌توان پذیرفت. اگر ثابت کردید پذیرش FATF دفع ضرری می‌کند که بزرگ‌تر از خود FATF است می‌توانید آن را بپذیرید. ما کارهایی برای پذیرش FATF کردیم که ظاهرا درست است، ولی هنوز می‌گویم خطر FATF بیشتر است و پذیرش آن وضعیت را بهبود نمی‌بخشد.  اما در زمینه بیکاری یک وضعیت در قبل کرونا و یک وضعیت در بعد کرونا داشته‌ایم، اما هر مطلبی که عنوان می‌کنم بعد از کرونا بدتر شده است. در تابستان 97 نرخ بیکاری 12.1 درصد بود و تعداد شاغلان که کار خود را از دست می‌دادند نیز رو به افزایش بود، کسانی که کار خود را از دست می‌دهند دو نوع هستند؛ یک‌سری بیکار هستند و تحصیلات آنها تمام شده و کار ندارند و یک‌سری کار دارند و بیکار می‌شوند که از نظر سیاسی دسته دوم خطرناک‌تر از دسته اول هستند.  

60 درصد جمعیت کشور زیر خط فقر هستند

درمورد تسهیلات نیز متاسفانه گرسنگی و فقر در ایران معنادار شده و تعداد کسانی که زیر خط فقر فرضی هستند 60درصد جمعیت کشور است. مجلس وقتی تصمیم گرفت یارانه بدهد اعلام کرد به 60 میلیون نفر تعلق می‌گیرد که این میزان حدود 72 درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود، یعنی ما می‌پذیریم 73 درصد مردم ایران مستحق اعانه هستند.  مطلب دیگر نقدینگی است که بسیار از آن هراس داریم، در هشت‌سال اخیر سالی 300-200 هزار میلیارد تومان سود به این سپرده‌ها رسیده، یک مورد دیگر نیز مساله اعتماد مردم به حاکمیت است، ما نباید خود را فریب دهیم، درطول 40 سال گذشته ما هیچ‌گاه از این میزان فعلی پایین‌تر نبوده‌ایم و اکنون در حداقل‌ترین میزان ممکن از نظر اعتماد مردم به حکومت قرار داریم.

البته اگر جنگ شود، من معتقدم مردم دفاع می‌کنند؛ چراکه آنها معترض هستند، اما وقتی حکومت را دانا، توانا و خیرخواه بدانند اعتراض نمی‌کنند و این مشروعیت می‌آورد، لذا هر حکومتی باید نزد مردم عاقل، قوی و خیرخواه تلقی شود تا مردم از آن اطاعت کنند.  من در آبان‌ماه و پیش از آن اتفاقات عنوان کردم که باید کارت هوشمند و سبد غذا و بهداشت به مردم بدهید و این نیازها را تضمین کنید، درست مانند کاری که اول انقلاب صورت گرفت که بحث کوپن بود، لذا گفتم این کار را انجام دهید و اگر نکنید باید منتظر شورش تهی‌دستان باشید. اکنون هم می‌گویم خطر بیشتر است، ولی کرونا درحال‌حاضر مانع است. 

‌‌ظریف باصراحت گفت اگر FATF را بپذیریم من تضمین نمی‌کنم وضع بهتر شود!

حال در شرایط فعلی ما می‌گوییم اگر FATF را نپذیرید، سختی کار بدتر می‌شود. اکنون سختی چیست؟ این است که پول داریم، ولی نمی‌توانیم خرج کنیم، مثل کسی که پول خود را در قلک ریخته و کلید را گم کرده است؛ در حساب‌های بانکی ما پول هست، ولی اجازه نمی‌دهند استفاده کنیم. من گفتم اگر FATF را پذیرفتیم آیا با دسته‌ای روبه‌رو هستیم که به ما تسهیلات می‌دهند؟‌ ظریف باصراحت گفت من تضمین نمی‌کنم وضع بهتر شود. پس چه کسانی این را اداره می‌کنند؟

به نظر بنده اگر مجمع برای دولت شرط بگذارد فایده‌ای ندارد، چراکه کسی به FATF به‌عنوان یک مجمع ایراد نمی‌گیرد، اما در اساسنامه FATF آمده است که اعضا می‌توانند به این حق تحفظ اعتراض کنند و با آن طرف کار نکنند، اما آمریکا و 30 کشور دیگر می‌گویند این حق تحفظ به‌درد نمی‌خورد، بنابراین به اعتقاد من وضع بهتر از این نخواهد شد.

پذیرش FATF از لحاظ تاریخی، اعتقادی و تجربه برجام درد کشور را دوا نمی‌کند

وقتی وزیر خارجه ما می‌گوید هیچ‌تضمینی نمی‌دهم بعد از پذیرش FATF اوضاع بهتر شود، پس این امر نشان می‌دهد اوضاع بهتر نمی‌شود، بنابراین اگر بهتر نمی‌شود چرا باید FATF را بپذیریم؟ درحالی‌که اگر بپذیریم هزینه‌های سنگینی در پی دارد. در بیانیه شورای اتحادیه اروپا در 1397 اینستکس امضا شد که بسیار تحقیرآمیز بود و در آن ما جنس خود را به شرکتی که اروپایی‌ها اعلام می‌کردند، می‌دادیم تا آنها برای ما بفروشند و بعدا پول آن را بدهند، چرا باید عزت خود را از دست دهیم و درنهایت چیزی هم نصیب کشور نشود؟ عزت نیز مابه‌ازای سیاسی و اقتصادی دارد و امر احساسی نیست، لذا اگر کشوری عزتمند شود، موضع او در مذاکرات متفاوت است و در چانه‌زنی موضع متفاوتی دارد و حتی طمع از این کشور کم می‌شود.

استدلال من این است که به‌لحاظ تاریخی و اعتقادی و به‌دلایل تجربیات سال‌های اخیر ازجمله برجام پذیرش FATF درد ما را دوا نمی‌کند و با توجه به این موارد که شرح دادم من هم به این موضوع رای نمی‌دهم.

در این زمینه نمی‌توان به این دلیل که ته دل حضرت آقا این لوایح را قبول دارد، به آن رای داد یا به این دلیل که آقا آنها را لوایح استعماری خطاب می‌کنند، رای نداد. برای اینکه بحث مصلحت‌سنجی است. ممکن است لوایح استعماری باشد و شما بپذیرید یا خیلی عالی باشد و شما به دلیلی نپذیرید.

منبع: الف

کلیدواژه: اگر FATF وضع بهتر پذیرش FATF بهتر شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۲۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق

انتشار اخبار مذاکره از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها(رسانه‌های فارسی صدای آمریکا در تهران) و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به گفتگو است!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز شنبه هشتم اردیبهشت در حالی چاپ و منتشر شد که سیاه و سپید اوراق زدایی از بودجه دولت، اوج‌گیری تنش‌ها در دانشگاه‌های امریکا در پی حمایت از غزه و پیگیری دیپلماسی اقتصادی با آفریقا پس از آسیا و برگزاری کنکور در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

ارسال چند پیام از سوی آمریکایی‌ها و سپس تکذیب آن حکایت از سردرگمی کاخ سفید همچنان مورد استقبال رسانه‌های اصلاح‌طلب قرار دارد، روزنامه آرمان ملی در سرمقاله خود با عنوان « پالس‌های مذاکراتی» نوشته است:

این روزها اخبار مختلفی از احتمال تبادل پیام بین ایران و آمریکا در رسانه‌ها منعکس می‌شود که باید این تبادل پیام را به منزله ارسال پالس‌های مثبت به منظور جلوگیری از تنش‌آلود شدن فضا بین دو سویه پرونده هسته‌ای یعنی ایران و آمریکا تحلیل کرد و آن را به فال نیک گرفت.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است:

چرا که هر مقدار شاهد کاهش تنش دو سویه باشیم می‌توان به بهبود شرایط و استفاده از ابزارهای دیپلماتیک امیدوار بود. آنچه در ارتباط با موشک‌پرانی‌های ایران علیه اسرائیل اتفاق افتاد این بود که پالس‌هایی میان ایران و آمریکا تبادل شد. آمریکایی‌ها از طرق مختلف و حتی از طریق عربستان پیام دادند که قرار نیست که آمریکا وارد نبرد ایران و اسرائیل شود.

روزنامه شرق نیز در گزارشی با عنوان « نگرانی افراطی‌ها از احتمال مذاکره» خط گفتگوی مستقیم میان ایران و آمریکا پس از عملیات وعده صادق را پیش کشیده و می‌نویسد:

بلافاصله پس از پاسخ نظامی ایران به حملات اخیر اسرائیل، زمزمه‌های احتمال مذاکره با آمریکا افزایش پیدا کرد. اگرچه‌ ایران و آمریکا انجام چنین مذاکراتی را تکذیب کردند، اما آیا امروز بهترین فرصت برای اقدام به مذاکره مستقیم نیست؟ ‌ ایران این برتری را که با عملیات ۲۶ فروردین به دست آمد، برای چه کاری نیاز دارد؟ قرار است نگه داشته شود تا روزی که دوباره آنها احیانا با یک عملیات متقابل، ورق را برگردانند؟ تصور آنها از آینده چیست؟ کدام کشوری همیشه در موضع‌ برتری مانده و از آن خارج نشده است؟ موضع‌ برتری اگر به کار گرفتن امتیاز در دیپلماسی نخورد، قرار است به چه کار بیاید؟ البته به این پرسش تنها یک دسته‌ جواب روشنی خواهند داد؛ آنهایی که بدون ترس و واهمه می‌گویند: «ما قصد داریم این شرایط برتری را ادامه دهیم تا به یک جنگ فراگیر وارد شده و کار را یکسره کنیم». ‌آیا در میان جریان رادیکال، کسی هست که بتواند به این صراحت دست به چنین اعترافی بزند؟

روزنامه هم‌میهن نیز همین خط خبری را پیش برده و در گفتگو با سیدمحمد صدر اجرای برجام و FATF اولویت نظام را اولویت اصلی کشور خواهنده است؛ در بخشی از این گفتگو آمده است:

در عین حال دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید تمام تلاش خود را به کار گیرد که قضایای مسکوت و معطل‌مانده از گذشته مانند برجام و FATF را نیز حل و فصل کند، چراکه تا این قضایای دیپلماتیک حل‌وفصل نشود، ما از تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی شدید ناشی از آن رنج خواهیم برد.

الان آمریکا در شرایط خاصی قرار دارد. در شش ماه گذشته هم مشخص شد که آمریکایی‌ها به دنبال مشارکت در جنگ یا گسترش بحران در منطقه نیستند و تا این حد مشخص شده‌است که سیاست آمریکا این است که جنگ غزه در سراسر خاورمیانه گسترش پیدا نکند، پای کشورهای دیگر به آن کشیده‌نشود و آمریکا درگیر یک منازعه جدید در منطقه نشود.

انتشار این دست اخبار از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها(رسانه‌های فارسی صدای آمریکا در تهران) و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به آغاز مذاکراتی است که با دادن مشوق‌هایی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مهار کند. به‌عبارتی‌دیگر آمریکایی‌ها پس از مشاهده ضرب دست ایران در عملیات وعده صادق به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش فشار بر ایران کارکرد خود را ازدست‌داده و تنها گزینه فعال روی میز گفتگو است.

در حال حاضر این سوال مطرح است که این جریان چرا تجربه های گذشته را مدنظر داشته و باور نمی کند که دشمنی امریکا با مذاکره برطرف نمی‌شود؟ واقعیت آن است که آمریکا دنبال منافع خودش در ایران است. از دیگر سو در شرایطی که عملیات وعده صادق علاوه بر نشان دادن قدرت سخت جمهوری اسلامی و اراده ملت ایران و قدرت نرمی را نیز میان جبهه مقاومت و تمامی مخالفان جبهه استکباری خلق کرده سخن گفتن از ترس برخی کشورهای منطقه از ایران امتداد دادن عملیات روانی صهیونیست بوده و تکرار آن شائبه دار می باشد.

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش تضمین‌گر تعالی کشور است
  • نیروی دریایی امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه
  • نیروی دریایی ارتش امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده است
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • تضمین سلامت و رضایتمندی مردم«معمولان» در حوزه آرد و نان