Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جریان موج جدید کرونا، اخرین اعلام مسئولان گمرک ایران در رابطه با وضعیت مرزها  از این حکایت دارد که در حال حاضر تبادلات تجاری با رعایت پروتکل های بهداشتی در حال انجام است اماتردد مسافر از مرزهای زمینی به روال سابق  با محدودیت هایی مواجه بوده و در مرز ترکیه نیز این تردد ممنوع و تنها با مجوزهای خاص صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، با شیوع ویروس کرونا از پایان سال ۱۳۹۸ بود که محدودیت هایی در تبادلات تجاری و مسافری در برخی از مرزها اعمال شد ولی به تدریج تبادلات تجاری البته با رعایت ضوابط مربوط به کرونا به روال قبل برگشت اما تردد مسافران هنوز عادی نشده است. 

با توجه به اوج گرفتن بیماری کووید ۱۹ و اعمال محدودیت هایی در مرزها، آخرین وضعیت تردد مسافر و تبادل کالا از گمرک ایران مورد پیگیری قرار گرفت و در این رابطه سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرک ایران توضیحاتی به ایسنا ارائه کرد. 

 جریان عبور کالا و مسافر از مرز ترکیه 

وی گفت که تبادلات تجاری در تمامی مرزها انجام می شود ولی بر اساس شرایط موجود و یا آنچه که طرف مقابل تعیین شده  است؛ به طوری که در مرز ترکیه تبادلات تجاری با مشکل خاصی مواجه نیست اما در تردد مسافر از همان اوایل شیوع ویروس کرونا تاکنون تردد زمینی ممنوع بوده و تنها با مجوزهای خاص مثلا دانشجو، تجار، اتباع و یا درمان صورت می گیرد.

به گفته وی، در حال حاضر تبادل کالا در مرز ترکیه بدون مشکل انجام و آمار از این حکایت دارد که روزانه حدود ۷۰۰ کامیون بین دوکشور کالا مبادله می شود.

محدودیت تردد مسافر در مرز عراق بیشتر شد

طبق اعلام لطیفی، در مرزها عراق وضعیت تجاری با مشکلی مواجه نیست و تبادل کالا صورت می گیرد ولی برای مسافران محدودیت هایی بیش از قبل اعمال شده و در این مرز نیز تردد مسافر فقط با همان مجوزهای خاص انجام می شده که در حال حاضر محدودیت ها در این خصوص نیز افزایش یافته است. 

این در حالی است که در اوایل اسفند ماه و با شیوع ویروس کرونای انگلیسی برای مدتی مرزهای ایران و عراق در مرزهای  بخش عربی  بسته شده بود که در حال حاضر باز است.

محدودیت حمل کالا در مرز افغانستان

در مرز افغانستان نیز تبادل کالا و مسافر انجام می شودو این جابجایی کالا به صورت ترانشیپمنت است یعنی کالا در مرز تخلیه و توسط کامیون های افغانستانی بار گیری می شود. 

اما به گفته لطیفی، اخیرا این موضوع از سوی افغانستان مطرح شده که بارگیری  بیش از ۵۰ تن توسط کامیون های ورودی به افغانستان ممنوع خواهد بود  اگرچه کامیون های ایرانی بیش از ۲۰ تا ۲۵ تن بار حمل نمی کردند ولی در مجموع می تواند به دلیل کاهش خروجی زمان تبادل کالا را افزایش دهد و باعث ایجاد صف در مرزهت به ویژه در مرز ماهیرود خراسان جنوبی در ماه رمضان شود. 

از مرز ترکمنستان چه خبر؟

در مورد مرز ترکمنستان نیز  سخنگوی گمرک گفت که تبادل مسافر در دوران کرونا صورت نمی گرفته و در مورد تبادل کالا نیز محدودیت هایی نیز در مرزهای چهارگانه آن وجود دارد؛به طوری که مرز باجگیران بسته است در مرز اینچه برون به صورت ریلی در سرخس ریلی و جابجایی یدک و در لطف آباد با ریلی به صورت محدودتر وجابجایی با یدک کالا انجام می شود. 

به گفته وی، در سایر مرزها نیز مشکلی وجود نداشته و تبادل کالا در حال انجام است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گمرك مرز افغانستان ترکمنستان تركيه عراق سرخس تبادلات تجاری محدودیت هایی حال حاضر تردد مسافر تبادل کالا مرز ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۲۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد

به گزارش صدای ایران از انتخاب، اردوغان که در یک گردهمایی ابراز همبستگی با فلسطینیان از طریق ویدیو سخن می‌گفت، افزود: «مرکز راداری در کورجیک [استان ملطیه]هیچ ربط، ارتباط، و پیوندی با هیچ کشوری بجز امنیت کشورمان و متحدانمان ندارد و نمی‌تواند داشته باشد.»

رئیس جمهوری ترکیه در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد کشورش روابط دیپلماتیک و تجاری با اسرائیل را کاهش داده و محدودیت‌های تجاری بیشتری علیه اسرائیل وضع خواهد کرد.


به گفته او، از منظر تجاری، ترکیه تنها کشوری است که در ۵۴ گروه کالایی محدودیت علیه اسرائیل وضع کرده است.

رئیس جمهوری ترکیه شنبه این هفته با یک هیئت حماس به سرپرستی اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در استانبول دیدار کرد.

به گفته عباس ولی، استاد علوم سیاسی، ترکیه تحت رهبری اردوغان حماس را بر تشکیلات خودگردان فلسطینی ارجح می‌داند.

آلومینیوم، فولاد، محصولات ساختمانی، سوخت جت، و کود‌های شیمیایی از جمله محصولاتی هستند که ترکیه صادرات آنها به اسرائیل را محدود کرده است.

اسرائیل نیز در واکنش به این اقدام ترکیه، برخی محصولات این کشور را ممنوع کرده است.

دیگر خبرها

  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • رشد ۱۰ درصدی تخلیه و بارگیری در راه آهن شمال شرق۲
  • اعمال محدودیت تردد در ۵محور آزاد راهی و شریانی کشور
  • پلمب سه شرکت حمل و نقل بار و مسافر در قروه
  • محدودیت تردد در آزادراه‌های تهران-پردیس و تهران-ساوه
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد