Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس برنامه به وقت ایران با حضور علی کیانی‌راد رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی و ذبیح الله اعظمی ساردویی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با موضوع «کشاورزی» از شبکه هفت سیما روی آنتن رفت. 

ساردویی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر یکی از عوامل اصلی و اشکالاتی که در بازار وجود دارد، حتی در موضوع مرغ به قانون تمرکزی برمی گردد که در سال ۹۸، آن را  از وزارت جهاد کشاورزی به شورای سران قوا برده و به وزارت صمت انتقال داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: وظیفه مجلس این است که قوانین دست و پاگیر را حذف کند و قوانین مورد نیاز مصوب شود. بانک‌ها یکی از موانع اصلی در این مسیر هستند، درصدها  و وثیقه‌هایی که از تولید کننده گرفته می‌شود از موانع  پیش روی تولیدکننده می‌باشد.

ساردویی یکی از اشکالات اساسی را تربیت نکردن کارشناس کشاورزی مهارت محور دانست و گفت: در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کشاورزی کشور کارشناس مهارت محور تربیت نمی‌شود. یکی از نگرانی‌های وزیر جهاد کشاورزی و کمیسیون کشاورزی مجلس این است که در آینده کشاورزی کشور به دست چه کسانی خواهد بود. 

وی بیان کرد: در مدیریت بهره‌وری در بخش کشاورزی، برای آب و زمین باید زیرساخت‌ها فراهم شود. 

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: متاسفانه از 150هزار مهندس کشاورزی در کشور 83هزار نفر آنها بیکار هستند.  

ساردویی با اشاره به اینکه کشاورزی در کشور با ریسک بالا صورت می گیرد، افزود: دولت‌ها تا آنجا که می‌توانستند سرمایه‌گذاری بسیار خوبی در بخش صنعت انجام داده‌اند لیکن در بخش کشاورزی کم کاری شده است. تنها مواردی که با جدیت دنبال شده آبیاری‌های نوین است. 

وی انتقال دانش به کشاورزان را یکی از مسائل مهم دانست و گفت: تولید بذر هیبرید(Hybrid )یکی از مشکلات کشور در بخش کشاورزی است و این موضوعی است که وزارت علوم و وزارت جهاد کشاورزی از آن آگاه هستند. مشکلی که خوشبختانه شرکت‌های دانش بنیان در این مسیر به کمک آمده‌اند.  

ساردویی با بیان اینکه کشاورز تولید می‌کند اما در کشور اصلا حمایت نمی‌شود، گفت: وزارت جهاد کشاورزی آمار دقیقی از سطح زیر کشت ندارد.  

وی افزود: یکی از مشکلات اساسی کشور در بحث زیرساختها مانند مرتب سازی، بازاریابی و بسته بندی شیک است.

در ادامه این برنامه؛ علی کیانی‌راد رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: زنجیره‌های عرضه محصولات کشاورزی و غذا در دنیا جزو پیچیده‌ترین طولانی‌ترین و پرنفع‌ترین زنجیره‌ها به شمار می‌آیند که مدیریت آنها بسیار سخت است. بنابراین؛ وقتی از تولید محصولات کشاورزی صحبت می‌شود بدون توجه به بیش از مزرعه و سفره مردم نمی‌توان از موانع سخن بگوییم. 

وی افزود: بدون داشتن نظام توزیع و الگوی مصرف مناسب در تولید محصولات کشاورزی قطعا نمی‌توان موفق بود. 

کیانی‌راد بیان کرد: بخش کشاورزی از سایر بخش‌های اقتصادی جدا نیست. متاسفانه بیشترین نکته‌ای که باعث عدم پشتیبانی و ایجاد مانع برای بخش کشاورزی می‌شود، این است که به تولید کشاورزی و تولید کننده  به عنوان یک فعالیت اقتصادی در کشور نگاه نمی‌شود. در ایران به اسم حمایت از مصرف کننده سرکوب قیمت را برای تولیدکننده بعمل می‌آید در حالی که باید به این موضوع توجه داشت که وقتی تولیدکننده از قیمت دریافتی بخش کشاورزی حمایت نشود، پایداری امنیت غذایی به خطر خواهد افتاد. 

وی اضافه کرد: متاسفانه مدیریت زنجیره ارزش غذا در کشور از مدیریت واحدی برخوردار نیست. 

کیانی‌راد خاطرنشان کرد: کشور در فرایند تصمیم‌سازی، سیاست‌سازی، تصمیم‌گیری، سیاست‌گذاری و اجرای سیاست‌ها و برنامه‌ها در حوزه کشاورزی دارای نقص است. 

وی افزود: ایجاد، تکمیل، توسعه و حمایت زنجیره ارزش نکته مغفول مانده بخش کشاورزی و تولید غذایی کشور است.

کیانی‌راد همچنین عنوان کرد: یکی از موانع مهمی که در توسعه زنجیره‌های ارزش کشاورزی و غذا در ایران وجود دارد، کمبود سرمایه‌گذاری و عدم توجه تاریخی است. متاسفانه سهم سرمایه‌گذاری انجام شده در بخش کشاورزی نسبت به کل سرمایه‌گذاری در اقتصاد هیچ‌گاه بالای 5درصد نرفته است. سهم سرمایه‌گذاری انجام شده در بخش کشاورزی از کل سرمایه‌گذاری در تمامی بخش‌های اقتصادی کشور از 6/4دهم درصد در سال 90به 6/3 دهم درصد در سال 98رسیده است. این در حالی است که رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی از رقم 5و نیم درصد در سال 90 به 8/8 درصد در سال 98 رسیده است. این سوال پیش می‌آید که چطور ممکن است که این اتفاق افتاده باشد، جز این بوده که بر منابع پایه فشار وارد شده است. که در دو حوزه سرمایه‎گذاری زیرساختی و حوزه ماشین‌آلات خود را نشان می‌دهد. 

وی افزود: ترکیب سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی نامناسب بوده و بیشتر در حوزه زیربنایی سرمایه‌گذاری شده که محصول سیاست‌گذاری نامناسب است. 
کیانی‌راد با بیان اینکه تولید در بخش کشاورزی با نگاه بازار صورت نمی‌گیرد، تاکید کرد: مانع اول سرمایه گذاری، مانع دوم سیاست گذاری‌های کلان اقتصادی و نوع نگاه سیاستگذاران به بخش کشاورزی است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: به وقت ایران کمبود مرغ کمیسیون کشاورزی مجلس وزارت جهاد کشاورزی بخش کشاورزی سرمایه گذاری درصد در سال کیانی راد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۳۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل

رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، پارسال بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.

او تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.

یوسفی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی گفت: پارسال در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین افزود: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.

او با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.

یوسفی گفت: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.

او اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • مدیرکل اقتصادی استانداری، از سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چین در بخش کشاورزی مازندران خبر داد
  • جامعه کارگری استان مرکزی همسو با سیاست های کلی کشور گام برمی دارد
  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!