Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@03:31:30 GMT

وخامت وضعیت حقوق بشر در انگلیس شتاب گرفته است

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۳۶۱۸

به گزارش فارس، سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی آورده است اوضاع حقوق بشر در انگلیس «به سرعت در حال حرکت به سمت لبه پرتگاه» است.

به نوشته روزنامه «گاردین»، این سازمان در گزارش سالانه خود نوشته است، رفتار سیاست‌مداران انگلیسی در برپا داشتن و حفظ قوانین حقوق بشری «موجب نگرانی جدی» است.

در این گزارش، ضعف مقامات انگلیس در مقابله با ویروس کرونا، حمله به حق اعتراضات مردمی (از طریق ارائه لایحه‌ای علیه برگزاری تجمعات)، تبعیض پلیس انگلیس علیه سیاه‌پوستان و شهروندان دارای تابعیت آسیایی و تداوم فروش تسلیحات به عربستان سعودی، برجسته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انگلیس از نظر وضعیت شیوع ویروس کرونا، یکی از بدترین شرایط موجود در اروپا را دارد. تاکنون نزدیک به 75 هزار نفر در این کشور در اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. در این میان، بی‌توجهی دولت انگلیس به مراکز نگه‌داری سالمندان و افراد ناتوان، ساکنین آن‌ها را به یکی از قربانیان عمده ویروس کرونا تبدیل کرده است.

از سوی دیگر، هفته گذشته وزیر کشور و نخست‌وزیر انگلیس اعتراض مردم بریستول به لایحه افزایش قدرت سرکوب پلیس را شرم‌آور توصیف کرده و «حمایت مطلق» خود از نیروهای پلیس را اعلام کردند.

لایحه «پلیس، جرائم، محکومیت و دادگاه‌ها» معروف به لایحه «نظم و قانون»، همه ساله در پارلمان انگلیس ارائه می‌شود اما امسال با توجه به قتل یک زن جوان توسط مأمور پلیس این کشور، بر حساسیت آن افزوده شده است.

عباراتی که بیش از هر چیز توجه منتقدان را جلب کرده است، جرم‌انگاری «ایجاد سر و صدا» و ایجاد «مزاحمت‌های جدی» است. در این لایحه برای ایجاد مزاحمت از طریق سر و صدا، تا ده سال حبس در نظر گرفته شده است.

«کیت آلن» مدیر بخش انگلیس سازمان عفو بین‌الملل درباره این گزارش به گاردین گفت: «بریتانیا سال‌ها است که در زمینه حقوق بشر در مسیر اشتباه حرکت می‌کند و حالا این وضعیت با شتاب بالایی در حال وخیم‌تر شدن است».

آلن در ادامه گفت: «دولت [انگلیس] پس از اشتباهات مرگبار مکرر در خلال همه‌گیری ویروس کرونا، اکنون به‌طور شرم‌آوری در تلاش است حق قانونی ما در به چالش کشیدن تصمیماتش، هرچقدر هم که ضعیف باشند، از ما دریغ کند».

این مقام عفو بین‌الملل افزود، مخالفت دولت انگلیس با انجام تحقیقات مستقل درباره نحوه مدیریت شیوع ویروس کرونا «نمایشی تکان‌دهنده از بی‌میلی دولت در درس گرفتن و اِعمال فوری آن‌ها است. باید تحقیقاتی انجام شود که تا عمق قضیه را بررسی کند».

آلن همچنین دو قانون‌گذاری در انگلیس که پلیس، جاسوسان و نظامیان انگلیسی را از رسیدگی به اتهامات قتل، شکنجه و تجاوز مصون نگه‌می‌دارد را محکوم کرد.

وی همچنین تداوم فروش سلاح به سعودی‌ها از یک سو و قطع کمک‌های بشردوستانه به مردم یمن از سوی دیگر را مایه تأسف دانست.

اخیراً «دومینیک راب»، وزیر امور خارجه انگلیس در یک فایل صوتی که به بیرون درز کرده به مقام‌های این کشور گفته انگلیس باید هنگام تجارت با سایر کشورها بی حقوق بشر اعتنا نکند.

انگلیس یکی از تأمین‌کنندگان سلاح‌های عربستان سعودی در جنگ یمن است. انگلستان از زمان آغاز جنگ یمن مجوز فروش میلیاردها دلار تسلیحات اعم از جنگنده، بمب و موشک به عربستان را صادر کرده است.

این در حالی است که بسیاری از گروه‌های حقوق بشری از انگلستان خواسته‌اند فروش سلاح به عربستان سعودی و امارات را متوقف کند.

ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است.

این حملات به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف می‌کنند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: عربستان سعودی ویروس کرونا حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۳۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پادشاه انگلیس طرح جنجالی اخراج پناهجویان را تائید کرد

به گزارش قدس آنلاین، دفتر ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که نخستین پرواز انتقال پناهجویان به روآندا هماهنگ شده است. این پرواز ظرف ۱۰ تا ۱۲ هفته دیگر انجام خواهد شد و به دنبال آن، چندین پرواز دیگر برنامه‌ریزی خواهد شد.

طرح جنجالی اخراج پناهجویان از خاک انگلیس دوشنبه گذشته پس از ماه‌ها بحث و بررسی، در پارلمان انگلیس تائید شد و راه را به گفته کارشناسان، برای ایجاد «سابقه‌ای خطرناک در نقض قوانین حقوق بشری» باز کرد.

با قانونی شدن این طرح، پناهجویانی که از یکم ژانویه ۲۰۲۲ به صورت غیرقانونی از یک کشور امن مانند فرانسه وارد انگلیس شده‌اند، به رواندا منتقل می‌شوند تا پرونده آن‌ها توسط وزارت کشور انگلیس بررسی شود. آن‌ها ظرف ۲۸ روز از انگلیس اخراج می‌شوند؛ حق اعتراض ندارند و از بازگشت به این کشور در آینده منع خواهند شد.

اگر پرونده این افراد پذیرفته شد، به انگلیس منتقل می‌شوند؛ در غیر اینصورت می‌توانند برای اقامت در رواندا یا هر کشور دیگری به‌غیر از انگلیس درخواست پناهندگی کنند. دولت انگلیس معتقد است که این طرح پناهجویان را از ورود غیرقانونی به خاک این کشور منصرف می‌کند.

سخنگوی نخست وزیر انگلیس به خبرنگاران گفت؛ نخستین گروه پناهجویان برای انتقال به روآندا انتخاب شده‌اند. وی افزود که دولت سرگرم پیگیری مقدمات حقوقی انتقال این افراد است.

این درحالیست که موسسات خیریه هشدار داده‌اند که «تصمیم ظالمانه و ناپسند» دولت برای انتقال پناهجویان به هزاران کیلومتر دورتر، نه تنها در پاسخ به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه «به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد».

آن‌ها قصد دارند تا از ظرفیت دادگاه اروپایی حقوق بشر برای توقف انتقال پناهجویان استفاده کنند. نهادهای حقوق بشری دو سال پیش هم با ارجاع این پرونده به دادگاه اروپایی حقوق بشر، مانع اخراج پناهجویان شدند.

از سویی ۱۶۰ موسسه خیریه و فعال حقوق بشری در نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر انگلیس طرح دولت در این زمینه را محکوم کرده و آن را ظالمانه و شرم‌آور خواندند.

سازمان ملل متحد هم هشدار داده است که این طرح، بر خلاف کنوانسیون پناهندگان است و سابقه‌ای خطرناک در سطح جهانی ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد
  • پادشاه انگلیس طرح جنجالی اخراج پناهجویان را تائید کرد
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد