Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@15:55:44 GMT

«دروگر گیاه سنبل آبی»؛ جدیدترین دستاورد وزارت دفاع

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۵۰۶۲

«دروگر گیاه سنبل آبی»؛ جدیدترین دستاورد وزارت دفاع

با حضور امیر دریادار رستگاری رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، استاندار گیلان، رئیس حفاظت محیط زیست گیلان و جمعی از مسئولان، نخستین شناور بومی دروگر گیاه سنبل آبی ساخت سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد.

امیر دریادار رستگاری در این مراسم اظهار داشت: این شناور کاربرد منحصر به فردی در ریشه کنی گیاهان مضر خودرو در تالاب‌ها بویژه تالاب بندر انزلی داشته و با ساخت این شناور ضمن قطع وابستگی به ورود این نوع شناورها از خارج از کشور، گام بزرگی در تامین شناورهای مشابه با بومی سازی ساخت این کلاس از شناورها در کشور برداشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این شناور با صرف ۱۲۰۰۰ نفر ساعت کار و انجام ۱۵۰۰ فعالیت اجرایی ظرف مدت شش ماه طراحی و ساخته شده است گفت: ساخت این شناور با هشتاد درصد بومی سازی به میزان بیش از ۵۰ درصد صرفه جویی ارزی دربر داشته است.

امیر دریادار رستگاری با بیان اینکه این شناور پس از بررسی مواردی همچون محدودیت‌های منطقه عملیاتی شناور یاد شده نظیر عمق آب، فاصله تا ساحل، نحوه حمل و نقل، عرض آبراه‌ها، تعداد اپراتورها، نحوه پشتیانی و تعمیر و نگهداری و … متناسب با شرایط این منطقه ساخته شده است گفت: فنآوری روز دنیا و استانداردهای لازم در ساخت این شناور به خوبی لحاظ شده است.

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در پایان گفت: امید است با تلاش‌های صورت گرفته که نشان از تعهد سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع برای طراحی و ساخت محصولات مورد نیاز داخلی و تولید در تیراژ بالا دارد؛ بتوان با در نظر گرفتن شرایط فعلی و اعمال محدودیت‌های ظالمانه ناشی از تحریم، گام‌های اساسی در زمینه پیشرفت، توسعه و به‌روزرسانی صنعتی کشور کرد.

ساسان کفایی مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان نیز در آیین رونمایی از این دستگاه که با حضور مقامات کشوری و استانی در صنایع دریایی شهید تمجیدی در بندر انزلی برگزار شد، افزود: جوانان ساعی و تحصیل‌کرده صنایع دریایی شهید تمجیدی در انزلی با حمایت اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان توانستند این دستگاه را طی مدت شش ماه با هزینه کمتر از نصف قیمت نمونه مشابه خارجی آن بسازند و با ساخت آن (نمونه خارجی این دستگاه ۹۰ هزار دلار قیمت دارد) در شرایط تحریم، بالغ بر ۵۰ درصد از لحاظ ارزی صرفه‌جویی کنند.

وی با اشاره به اینکه این دستگاه در تست‌های اولیه نظر کارشناسان را جلب کرده است، تاکید کرد: دستگاه مذکور با کیفیتی هم‌تراز با نمونه خارجی موجود، توان جمع آوری سنبل آبی را از سطح تالاب‌های استان دارد.

وی بیان کرد: گیاه غیربومی و مهاجم سنبل آبی در سال ۱۳۹۰ وارد بوم‌سازگان‌های آبی استان شده و در حال حاضر ۱۸ پهنه آبی در ۱۱ شهرستان با مساحتی بالغ بر شش هزار و ۶۷ هکتار را آلوده کرده است و بیم آن می‌رود زیستگاه‌های آبی بیشتری در این استان به این گیاه مهاجم آلوده شود.

کفایی به اقدامات مناسبی که برای حذف سنبل آبی در برخی مناطق آلوده استان انجام گرفته شده اشاره کرد و افزود: با توجه به وسعت زیاد مناطق آلوده به ویژه در تالاب بین‌المللی انزلی و قدرت تکثیر بالای این گیاه خرید یا ساخت دستگاه دروگر را در اولویت برنامه‌های این سازمان قرار داد تا به صورت مکانیکی و با سرعت بیشتری با این گیاه مقابله شده و آن را از پهنه‌های آبی کشور حذف کنیم.

وی با تاکید بر منویات مقام رهبری در سالی که به شعار تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها مزین شده است، گفت: با پیگیری اداره کل حفاظت محیط زیست، اراده سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور و استانداری گیلان، از قابلیت و توانمندی داخلی به وی‌ژه صنایع دریایی شهید تمجیدی در ساخت این دستگاه دروگر استفاده شد.

شایان ذکر است: سنبل آبی به علت رشد سریع در محیط‌های آبی و تهدیدهایی که می‌تواند بر اکوسیستم‌های آبی تحمیل کند، یکی از خطرناک‌ترین گونه‌های گیاهی مهاجم در دنیاست و از تهدیدهای جدی برای تنوع زیستی تالاب‌های دنیا به غیر از برخی از تالاب‌های آمریکای جنوبی که بومی آن است، به شمار می‌آید.

27215

کد خبر 1502542

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: وزارت دفاع نیروهای مسلح سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع حفاظت محیط زیست تالاب ها سنبل آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۵۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و ابنیه تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، فاطمه داوری در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین اظهار کرد: شرایط آثار و ابنیه تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده، اما در راستای وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین یکی از برنامه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها برگزار کرده است.

وی افزود: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان، پروژه‌ای است که با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، مؤسسه بین‌المللی ایسکارسا است که آخرین نتایج و دستاوردهای متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فرونشست در ابنیه تاریخی عرضه می‌شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این سمینار نشان داد تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی فرونشست‌ها ما را با موضوعی تخریب‌کننده‌ای مواجه کرده بنابراین عزمی راسخ، جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کنیم.

داوری عنوان کرد: بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان یک نمونه و الگو فرایندی است که استاندارد نحوه مواجه با یک اثر تاریخی را با فرونشست در مطالعه و شناخت شناسایی کرد و اطلاعاتی جدید و به روز را در این حوزه اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا این الگو را کامل کنیم تا بتوانیم از آن به‌عنوان یک الگو اجرایی حفاظت و مرمت اثر به سایر آثار و ابنیه تاریخی تعمیم دهیم.

کد خبر 747823

دیگر خبرها

  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • توقیف ۳ شناور با ۱۱ میلیارد تومان قاچاق در بوشهر
  • برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • ببینید | موشک‌ ها و پهپادهای ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی امنیت و دفاع در عراق
  • نشریه آمریکایی: رشد صنایع دفاعی ایران نتیجه تحریم است
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • امدادرسانی به خدمه مصدوم شناور تانزانیایی در آب‌های بوشهر
  • ۱۳۶ دستگاه تاکسی جدید آماده تحویل به رانندگان اهوازی
  • امدادرسانی به ۴۲ شناور و نجات ۱۷۲ دریانورد در آب‌های استان بوشهر