Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@15:52:00 GMT

بازخوانی دوباره آبان ۹۸ به بهانه انتشار یک فیلم

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۶۶۸۹

بازخوانی دوباره آبان ۹۸ به بهانه انتشار یک فیلم

روز دوشنبه 16 فروردین‌ماه 1400 ويديويي چندثانیه‌ای از برنامه اينترنتي جدال كه به گفت‌وگو با محمود صادقي، نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي اختصاص داشت منتشر شد که به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعي دست‌به‌دست شد.

در اين فيلم كوتاه، محمود صادقي به گفت‌وگوی خود با علي شمخاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي در جريان اعتراضات آبان ماه 98 اشاره می‌کند كه در آن وی به رفتار سخت‌گیرانه در قبال معترضان اشاره دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلافاصله روز بعد يعني 17 فروردین‌ماه مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اظهارات محمود صادقی را تکذیب کرد. دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در اطلاعيه منتشرشده آورده بود كه اين نماينده سابق مجلس «اظهارات غیرواقعی و بی‌اساسی را به دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نسبت داده که تماماً کذب و عاری از واقعیت است».

در پايان اين اطلاعيه آمده بود: «با توجه به اظهارات مشابه از سوی صادقی در موضوعات مختلف که عمدتاً بدون ارائه هرگونه مستند قابل دفاع مطرح‌شده، سوء‌نیت نامبرده از بیان موضوعاتی ازاین‌دست محرز است. صحبت‌های غیرواقعی اخیر نامبرده صرف‌نظر از اهداف سیاسی آن، به‌طورقطع دارای پیامدهای کلان امنیتی برای کشور است و قابل‌اغماض نیست؛ بنابراین موضوع، برای روشن شدن ابعاد و قصد و نیت وی از این اظهارات از طریق مراجع قضایی ذی‌صلاح پیگیری خواهد شد».

روايت جديد نماينده سابق مجلس كه با تكذيبيه دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي مواجه شد، احتمالاً آخرين بازگويي از اتفاقات تلخ آبان 1398 نباشد. ازاین‌رو اين امكان وجود دارد كه در ماه‌ها و سال‌های آينده نيز بحث‌های جديدي دراین‌باره منتشر شود و احتمالاً بعدازآن تائيديه‌ها و تکذیبیه‌هایی انتشار يابد.

***

نیمه‌شب بيست چهارم آبان 1398 به‌یک‌باره اعلام شد که بنزین سهمیه‌بندی و قیمت آن 200 درصد افزایش‌یافته است. این اقدام پیرو تصمیم شوراي عالی هماهنگی اقتصادی متشكل از روساي وقت سه قوه انجام‌شده بود که با اعتراضاتی در سطح كشور روبه‌رو شد. اين آشوب‌ها چند روز به طول انجاميد و تعدادی در جریان اعتراضات کشته شدند که تا مدت‌ها اطلاع‌رسانی رسمی درباره اتفاقات آبان ماه صورت نگرفت.

با استفاده از خلاء پیش‌آمده، روز 3 دی‌ماه 1398 خبرگزاری انگلیسی رویترز در گزارشی درباره تعداد کشته‌شدگان حوادث آبان ماه مدعی شد ۱۵۰۰ نفر جان خود را در این حوادث ازدست‌داده‌اند. منبع خبر رویترز منافقین بود.

نکته جالب آن‌که عفو بین‌الملل یک هفته قبل‌تر تعداد کشته‌ها را حداقل 304 نفر و وزارت خارجه آمریکا نیز در گزارش خود به رقم چند صد نفر اشاره‌کرده بود.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه 10 دی‌ماه 1398 در پاسخ به سؤالی مبنی بر آمار رویترز گفت: شاهد دروغ‌سازی‌ها و جعل اخبار از سوی رسانه‌های بیگانه در حوزه‌های مختلف هستیم و این‌ها متخصص جعل خبر در دنیا هستند و اکاذیبی را اعلام می‌کنند و به‌هیچ‌عنوان مطالب منتشره آن‌ها و آمار اعلامی آن‌ها با واقعیات انطباق ندارد.

اسماعیلی گفته بود که شورای امنیت ملی مسئول اعلام تعداد جان‌باختگان حوادث اخیر (آبان ماه) است.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور نیز در نشست خبری 27 بهمن 1398 در پاسخ به پرسش خبرنگار نیویورکر مبنی بر تعداد کشته‌های آبان ماه گفت: «در این حادثه رسانه‌های خارجی اغراق و مبالغه عجیب‌وغریبی کردند و عددهای عجیب‌وغریبی اعلام کردند. اول یک عددی را اعلام کردند بعد به آن‌ها چیزی گفته نشد همین‌طور روزانه عدد را صد نفر صد نفر بالا بردند تا از هزار هم عبور کرد.»

روحانی گفت: «این اعداد کاملاً نادرست است...این‌که چند نفر کشته شدند آمار آن در اختیار پزشکی قانونی کشور است اگر برای پزشکی قانونی همه ابعاد روشن است که قاعدتاً در این مدت باید روشن باشد آن‌ها می‌توانند این مسئله را اعلام کنند و مشکلی نیست. ولی آمار واقعی آنچه تاکنون اطلاع داریم و اعلام‌شده با آماری که در رسانه‌ها اعلام می‌شود فاصله خیلی زیادی دارد.»

روز 28 بهمن‌ماه 1398 یعنی تنها یک روز بعد از سخنان رئیس‌جمهور، عباس مسجدی آرانی، رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور درباره اعلام آمار حوادث آبان ماه گفت: «ارائه آمار حوادث اخیر، بر عهده شورای امنیت کشور است.»

در 11 خرداد 1399 و پس از شش ماه عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در یک برنامه تلویزیونی و در میان سخنانش ناخواسته آمار را اعلام کرد. رحمانی فضلی گفت 20 درصد کشته‌شدگان شهید محسوب می‌شوند که حدود 40 تا 45 نفر هستند. قاعدتاً با این سخن باید گفت که آمار کلی بین ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر است.

12 خرداد 1399 مجتبی ذوالنور، رئیس کمیسیون امنیت ملی در دوره دهم مجلس هم دراین‌باره عنوان داشت «6 مأمور رسمی نیروهای امنیتی به شهادت رسیدند، حتی یک کشته، مجروح و جانباز برای ما سخت و سنگین است، رسانه‌های بیگانه آمارهای دروغین اعلام کرده و تا ده هزار نفر کشته اعلام کردند، 230 کشته درمجموع داشتیم که 6 نفر از مأموران بودند».

بااین‌وجود درباره حوادث آبان ماه 98 هنوز ابهاماتی وجود دارد که متأسفانه هیچ‌کدام از مقامات مسئول تاکنون گزارش دقیق و کاملی که به شفافیت کمک کند ارائه نداده‌اند. بنابراین همان‌گونه که اشاره شد احتمال این‌که در آینده نیز این‌گونه اتفاقات مانند صحبت‌های محمود صادقی و تکذیبیه دبیرخانه شورای امنیت رخ داد وجود دارد.

منبع: الف

کلیدواژه: امنیت ملی رسانه ها آبان ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۶۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی


به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وزارت خزانه داری آمریکا در ادعای خود علیه جمهوری اسلامی ایران آورده است: اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را که نقش اصلی در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های وزارت دفاع ایران که خود در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و جنگ روسیه در اوکراین نقش دارد، تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که شرکت تندر صحرا، شرکت اصلی است که بر فعالیت‌های تجاری وزارت دفاع ایران در حمایت از این تلاش‌ها نظارت می‌کند.
وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: شرکت تندر صحرا همچنین نقش کلیدی در طراحی، توسعه، ساخت و فروش هزاران پهپاد ایران ایفا می‌کند که بسیاری از آنها در نهایت به روسیه برای استفاده در جنگ تجاوزکارانه این کشور علیه اوکراین منتقل شدند.
وزارت خزانه داری آمریکا ادامه داد: اداره کنترل دارایی خارجی همچنین دو شرکت و یک کشتی که کالا‌های ایرانی را حمل می‌کنند و به نفع شرکت سپهر انرژی جهان نما پارس عمل می‌کنند تحریم می‌کند. این شرکت به طور مشابه نقش پیشرو در فعالیت‌های تجاری ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران (AFGS) ایفا می‌کند.
وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد: همزمان با این اقدام، انگلیس و کانادا تحریم‌هایی را علیه چندین نهاد و افراد دخیل در خرید پهپاد و سایر فعالیت‌های نظامی مرتبط با ایران اعمال می‌کنند.
برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و مالی مدعی شد: «وزارت دفاع ایران با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، حمله بی سابقه به اسرائیل و تکثیر پهپاد‌ها و سایر سخت افزار‌های خطرناک نظامی برای نیرو‌های وابسته و تروریست‌ها به بی ثبات کردن منطقه و جهان ادامه می‌دهد.»
او ادامه داد: ایالات متحده در هماهنگی نزدیک با شرکای انگلیسی و کانادایی خود، به استفاده از تمام ابزار‌های موجود برای مبارزه با کسانی که فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران را تامین مالی می‌کنند، ادامه خواهد داد.
وزارت خزانه داری آمریکا ۴ اردیبهشت ماه نیز در تداوم تحریم‌های واشنگتن علیه تهران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ادعا‌های ضد ایرانی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیت‌های مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دست داشتند، تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: این بازیگران بیش از ده‌ها شرکت آمریکایی و نهاد‌های دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.
به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام امروز، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت‌های سایبری علیه نهاد‌های آمریکایی را منتشر می‌کند.

دولت بایدن از نخستین روز سال ۱۴۰۳ هجری شمسی به بهانه‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.
دولت دموکرات جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه با تحریم‌های پی در پی به بهانه‌های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته‌ای و حقوق بشر، در راستای سیاست‌های شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.

دیگر خبرها

  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» کشته شد
  • سلبریتی عراقی تیک‌تاک به ضرب گلوله کشته شد | عکس
  • پخش گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم از شبکه خبر
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • ام فهد، زن مشهور عراقی کیست و چرا کشته شد؟
  • امام جمعه اهواز به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی
  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک