Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@07:55:53 GMT

جایزه‌ای که کامتان را تلخ می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۷۴۳۵

جایزه‌ای که کامتان را تلخ می‌کند

چند سالی است که در کشورمان با پدیده جدیدی با عنوان کلاهبرداری به بهانه برنده شدن در مسابقات مختلف رو به رو شده‌ایم. یک شگرد مجرمانه که هزاران نفر را در دام کلاهبرداران گرفتار و میلیاردها تومان به جیب خلافکاران و مجرمان سرازیر کرده است.

در این شگرد فردی در تماس با تلفن همراه قربانی خود مدعی می‌شود که وی در یک مسابقه رادیویی و تلویزیونی یا مسابقات شرکت‌های مخابراتی برنده جایزه شده است و حالا برای دریافت این جایزه که معمولاً نیز مبالغی بین 2 تا 10 میلیون تومان عنوان می‌شود فرد مورد نظر باید به نزدیک‌ترین دستگاه عابر بانک مراجعه کند تا با اجرای دستوراتی که فرد تماس گیرنده به وی می‌دهد پول به حسابش واریز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این در حالی است که اغلب افراد پس از این تماس‌ها به واقعی بودن آن شک نکرده و بلافاصله برای دریافت جایزه خیالی خود به دستگاه عابر بانک مراجعه می‌کنند اما فقط با وارد کردن چند شماره و فشردن چند کلید نه تنها پولی به حسابشان واریز نمی‌شود بلکه تمام موجودی حسابشان نیز در کمتر از چند ثانیه خالی شده و به حساب کلاهبرداران منتقل می‌شود.
خانم جوانی که چند ماه قبل قربانی یکی از همین تماس‌های کلاهبردارانه شده بود در تماس با روزنامه ایران گفت: عصر یک روز جمعه تلفن همراهم زنگ خورد و خانمی خوش بیان خبر برنده شدن مرا به خاطر خوش حسابی در پرداخت هزینه تلفن همراهم اعلام کرد. او به من گفت 5 میلیون تومان جایزه به من تعلق گرفته است. سپس از من خواست برای دریافت جایزه‌ام به پای دستگاه عابربانک بروم. من که کمی مشکوک شده بودم پرسیدم چرا باید این کار را بکنم و چرا خودشان این جایزه را به حسابم واریز نمی‌کنند که با چرب زبانی به گونه‌ای مرا قانع کرد که بدون هیچ پرسشی به نزدیک‌ترین عابر بانک رفتم. به شماره‌ای که با من تماس گرفته بود زنگ زدم همان خانم گوشی را جواب داد و از من خواست مراحل انتقال وجه را انجام دهم وقتی دکمه پایان عملیات را فشار دادم ناگهان پیامکی برایم ارسال شد که از دیدن آن شوکه شدم پیامک از بانک بود اما نه تنها پولی به حسابم واریز نشده بود بلکه کل موجودی حسابم نیز خالی شده بود.
خانم جوان ادامه داد: اما بدتر از این کلاهبرداری اتفاقی بود که در پیگیری پرونده‌ام رخ داد. وقتی به پلیس شکایت کردم و پرونده‌ام پس از حدود دو ماه به دادسرا رفت پس از بررسی پرونده در حالی که پلیس حتی رد مرد کلاهبردار را هم پیدا کرده بود در دادسرا برای پرونده‌ام منع تعقیب زدند و گفتند جرم کلاهبرداری اتفاق نیفتاده است. حالا مانده‌ام که باید چه کار کنم؟ این در حالی است که نمونه این پرونده‌ها در کشور بشدت افزایش یافته است و تحقیقات پلیسی نشان می دهد این کلاهبرداری ها اغلب از سوی زندانیان سابقه دار و از داخل زندان هدایت می شود. در همین رابطه روز گذشته سردار علیرضا لطفی، رئیس پلیس آگاهی پایتخت، این موضوع را کلاهبرداری دانسته و گفت: در چند سال اخیر جرمی در سطح کشور به‌صورت حرفه‌ای و شبکه‌ای تحت عنوان کلاهبرداری تلفنی یا همان کارت ‌به کارت رواج پیدا کرده است‌.‌  در این روش کلاهبرداران با استفاده از گوشی تلفن همراه اقدام به برقراری تماس با شهروندان کرده و به بهانه‌های مختلف مثل برنده شدن سفر زیارتی در قرعه‌کشی همراه اول، برنامه رادیویی و... افراد را مجاب به حضور در پای خودپرداز کرده و با القای اعداد و ارقام، اقدام به انتقال وجوه آنها به حساب‌های در اختیار خود می‌کنند. حتی با مواردی مواجه بودیم که با در اختیار گرفتن رمز دوم حساب وجوه شاکی‌ها را از حسابشان برداشت کردند. سردار لطفی با بیان اینکه برای پیشگیری از وقوع این جرم اقدامات متعددی انجام شده، افزود: از جمله تعدادی از بانک‌ها اقدام به درج مطالبی در صفحه مانیتور دستگاه خودپرداز کردند، همچنین‌ ‌اطلاع‌رسانی‌ در جراید و رسانه‌های گروهی منجر به کاهش وقوع این جرم شد اما با وجود اطلاع‌رسانی انجام شده متأسفانه هنوز آمار وقوع بسیار زیاد بوده و تعداد زیادی از هموطنان گرفتار حیله کلاهبرداران می‌شوند. با تحلیل علت وقوع جرم و مصاحبه با مالباختگان متوجه شدیم که این افراد به علت عدم اطلاع دقیق، قربانی شیادان شده‌اند.  وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین نکته کلیدی‌ که‌ همه افراد باید بدانند این است که برای دریافت جایزه نیازی به مراجعه به دستگاه خودپرداز نیست!

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: برای دریافت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۷۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخگویی به بیش از ۲۲ هزار گزارش مردمی در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، ایرج حسن پور، افزود: طی سال ۱۴۰۲، از طریق مرکز جامع مدیریت یکپارچه پاسخگویی و پایش خدمت اداره کل صمت استان به ۲۲ هزار و ۴۴۲ گزارش مردمی پاسخ داده شده که ۱۵ هزار و ۵۹۴ مورد تماس تلفنی مردمی و میزان پنج هزار و ۶۹۰ تماس ضبط شده از طریق صندوق صوتی مرکز بوده که توسط کارشناسان مرکز پیگیری شده و همچنین در همین مدت نیز تعداد یک هزار و ۱۶۰ مراجعه حضوری به مرکز پاسخگویی انجام شده که کارشناسان این مرکز به تماس گیرندگان و مراجعین مشاوره داده و آنها را راهنمایی کرده اند.

وی افزود: براساس آمارثبت شده در سامانه ۱۲۴ در مدت اعلام شده، کارشناسان مرکز پاسخگویی طی این مدت ۴۱۵ ساعت و ۲۴ دقیقه معادل حدود ۱۷ روز کامل و یا معادل ۵۲ روز کامل اداری تماس تلفنی با تماس گیرندگان داشته اند، که میانگین زمان پاسخگویی یک دقیقه و ۲۱ ثانیه بوده و پایین‌تر از استاندار تعریف شده (۲ دقیقه) است.

حسن پور ادامه داد: در همین بازه زمانی بالغ بر ۷۳ درصد از شرکت کنندگان (تعداد ۶۶۰ نفر) در نظر سنجی که به صورت الکترونیک انجام شده از نحوه‌ی پاسخگویی کارشناسان این مرکز، رضایت کامل داشته اند که این موضوع نشان دهنده توجه ویژه این اداره کل به موضوع استفاده از نقش مردم در فعالیت‌ها است.

مدیرکل صمت استان درادامه خاطرنشان کرد: طی مدت اعلام شده کارشناسان مرکز پاسخگویی جمعاً تعداد ۲۲ هزار و ۴۴۲ گزارش را ثبت سامانه کرده اند و برای رسیدگی به حوزه‌های مختلف از جمله بازرسی ونظارت اداره کل صمت استان و سازمان جهادکشاورزی استان ارجاع کرده اند.

حسن پور ادامه داد: بیشترین گزارشات اخذ شده مردمی طی همین مدت، مربوط به گرانی کالا بویژه مواد غذایی، خوراکی، نوشیدنی، مرغ، نانوایی، گاز مایع و خدمات خودرو بوده است.

کد خبر 6089515

دیگر خبرها

  • تماس‌های غیررسمی پرسپولیس با سرمربی تیم‌ملی
  • شهروندان مراقب این مدل از کلاهبرداری پر رونق باشند | فیلم
  • با این کلاهبرداری‌های اینترنتی آشنا شوید
  • ببینید | روایت خبرگزاری فارس از ترفند جدید کلاهبرداری از مردم
  • تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • بيش از 89 هزار تماس با مرکز فوريت هاي پليسي گلستان
  • درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟
  • پاسخگویی به بیش از ۲۲ هزار گزارش مردمی در سال ۱۴۰۲
  • ثبت بیش از ۴۳۴ هزار تماس با سامانه ۱۴۱ استان البرز