Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@19:32:33 GMT

«نا» چرا این قدر کم‌حجم است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۸۲۳۳

«نا» چرا این قدر کم‌حجم است؟

در مورد کتاب «نا» نوشته مریم برادران چند مسئله را مطرح می‌کنم:

۱-«نا» زندگی‌نامه‌ای مبتنی بر ادبیات است، یعنی زبان، لحن، رنگ ادبی و فصل داستانی، تعلیق و پایان باز دارد که ویژگی‌های یک زندگی‌نامه است. شاید زمان آن رسیده باشد که فکر کنیم و ببینیم می‌توانیم درباره این موضوعات داستان بنویسیم و پرسش بعدی این است، آیا می‌توانیم یک زندگی خصوصی را در بستر ادبیات ارائه کنیم؟

علما ذاتاً نویسندگانی هستند که زبان و ادبیاتی فاخر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهضتی درباره این ادبیات در ایران شکل گرفته است که نویسندگان زبان کامل و فاخر ادبی علمای گذشته را به زبان معمول ترجمه می‌کنند که در این ترجمه میزان توان نویسنده بسیار مهم است. نویسنده در این نوع کار باید داستانی جذاب بنویسد و عظمت موضوع هم منتقل شود؛ بنابراین نویسنده کار را به سمت مسائل عاطفی می‌برد که البته به خاطر غلبه احساس در خانم‌ها نویسندگان زن در این امر موفق‌تر هستند. این روش و توصیف ابرقهرمان، رفتار و کردار فرد را منتقل می‌کند.

۲- اما نکته بعدی، یک پرسش است. آیا این کتاب می‌تواند جزو کتاب‌هایی باشد که خواندنش به مخاطب پیشنهاد شود؟ یعنی اگر به یک کتاب‌فروشی مراجعه کنیم و درخواست کتاب شرح حال علما را داشته باشیم آیا این کتاب را به ما پیشنهاد می‌دهد؟ آیا این کتاب را در شمار کتاب‌های زندگی عالمان شیعه می‌بیند؟ یا مجموعه آرا و افکار شهید صدر در این کتاب است؟

۳- مسئله بعدی حجم این کتاب است. «نا» چرا این قدر کم‌حجم است؟ این حجم و فشردگی کار را هم برای نویسنده و هم مخاطب سخت می‌کند. آیا اصراری بوده است کتاب در این حجم نوشته شود؟ احتمالاً هنگام سفارش اثر تعداد کلمات اهمیت داشته است. اگر نا جزو آثاری است که می‌تواند اسوه‌سازی و فرهنگ‌سازی کند، من همین جا از ناشران تقاضا می‌کنم، نویسندگان را برای نوشتن اثری مختصر تحت فشار قرار ندهند، اثر ادبی وقتی ماندگار می‌شود که نویسنده بتواند توانایی ادبی خود را نشان دهد و نشان دادن این توانایی در گستره کاری است که می‌تواند ارائه کند. «نا» روایتی دراماتیک نیست، بلکه حزن‌آلود است؛ این کار می‌توانست حماسه‌نویسی باشد. در اینجا باید دست نویسنده را باز بگذاریم و اجازه دهیم تا جایی که حجم داستان می‌طلبد، قلم‌فرسایی کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سعید تشکری نویسنده نقد کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۸۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «محمد دبیر سیاقی: احوال و آثار» نوشته مهدی مظفری ساوجی توسط انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

این‌کتاب از مجموعه سرگذشت‌نامه‌ها و یادنامه‌هاست که تلاش می‌کند تصویری از زندگی و فعالیت های علمی محمد دبیرسیاقی به عنوان پژوهشگر، لغت شناس و مصحصص متون کهن ارایه کند.

«محمد دبیر سیاقی: احوال و آثار» با ۱۶۶ صفحه و قیمت ۱۳۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

کد خبر 6098314 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند