Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@20:47:51 GMT

راهکارهای انطباق بهتر سیستم‌های آموزشی با شرایط کرونا

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۸۶۵۶

راهکارهای انطباق بهتر سیستم‌های آموزشی با شرایط کرونا

با وجود گذشت بیش از یک سال از شروع پاندمی کرونا در جهان، محققان در کشورهای مختلف کماکان در حال تحقیق برای سازگاری بیشتر با وضعیت ایجادشده هستند. در همین راستا، محققان کشور چگونگی انطباق بهتر شرایط آموزشی دانشگاه‌ها با این موضوع را بررسی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، بیماری کووید-19 نوعی جهانی از همه‌گیری را ایجاد کرده است و باعث مشکلات و نگرانی‌های زیادی درباره سلامت عمومی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پاندمی نه‌تنها بر زندگی انسان‌ها اثرگذار بوده، بلکه آموزش را هم در سراسر دنیا تحت تأثیر قرارداده است. دانشگاه‌های زیادی در سراسر دنیا برنامه‌های خود شامل کارگاه‌ها، سمینارها، برنامه‌های ورزشی و سایر فعالیت‌ها را تعلیق کرده‌اند. بااین‌وجود، این مؤسسات آموزشی پژوهشی برای کاهش اثرات پاندمی و پیشرفت دانشجویان و در عین حال حفظ سلامت آن‌ها، راهبردهای گوناگونی را به کار بسته‌اند که آموزش آنلاین یکی از مهم‌ترین آن‌ها است.

بر اساس نظرات متخصصان، شش گام اساسی برای آموزش آنلاین موفق لازم است که این گام‌ها شامل 1) داشتن راه‌های جایگزین برای شرایطی که پلت فرم‌های تدریس آنلاین با مشکلات مواجه می‌شود، 2) تبدیل یک محتوای پرحجم به تعدادی محتوای با حجم کمتر برای افزایش تمرکز دانشجویان حین یادگیری، 3) توجه بیشتر به اثر «صدا» در آموزش آنلاین، 4) فراهم آوردن افراد کمک کننده در آموزش آنلاین، 5) در نظر گرفتن راهکارهایی برای نظارت بر فعالیت دانشجویان و 6) ترکیب کردن یادگیری آنلاین با خودآموزی هستند. در این راستا، برخی کشورهای جهان به دانشگاه‌ها پیشنهاد کرده‌اند که مطالعاتی را در جهت ثبت اثرات کووید-19 بر آموزش دانشگاه‌های خود انجام داده و تغییراتی را در برنامه‌های آموزشی خود برای انطباق آن‌ها با شرایط موجود اجرا کنند.

با توجه به اهمیت این موضوع، با وجود گذشت بیش از یک سال از بروز پاندمی بزرگ کرونا، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پژوهشی را به‌منظور مرور راهبردهای آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی برتر جهان در پاسخ به اثرات بیماری کووید-19 انجام داده‌اند که توجه به آن‌ها در مسیر مقابله با این بیماری، ضروری است.

در این مطالعه مروری، محققان از اطلاعات 50 دانشگاه برتر سال 2020 براساس نظام جهانی QS برای رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی، استفاده کرده و با استفاده از وب‌سایت این دانشگاه‌ها، راهبردهای آموزشی اتخاذشده توسط آن‌ها را در بحران کووید-19 بررسی کردند.

نتایج این بررسی‌ها نشان داد که آموزش از راه دور، تغییر در کریکولوم و طرح دوره، تغییر در ارزشیابی و نمره‌دهی، تغییر در رتبه‌بندی دانشجویان و تمهیداتی برای جشن فارغ‌التحصیلی و پیشگیری از تقلب در امتحانات از مهم‌ترین راهبردهای آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی برتر جهان بوده‌اند.

در این خصوص، پریسا سلطانی، محقق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و چهار همکار دیگرش اظهار داشته‌اند: «دانشگاه‌های برتر جهان در مواجهه با بحران پاندمی کووید 19 به‌سرعت تغییر روند آموزش و ارزشیابی به‌صورت مجازی را انتخاب کرده‌اند و برای انجام این تغییر به بهترین نحو، سیاست‌های گوناگونی را مد نظر قرار داده‌اند».

به گفته آن‌ها، «اگرچه کلیات این سیاست‌ها در وب‌سایت دانشگاه‌ها به‌خوبی بیان شده، اما وب کاوی برای رسیدن به جزییات هرکدام کافی نیست و پیشنهاد می‌شود برای دستیابی به جزییات اقدامات انجام شده، ارتباط با دانشگاه‌ها از طریق بخش بین‌الملل دانشگاه‌ها برقرار شود».

بر این اساس، نتایج این تحقیق می‌تواند در انتخاب دانشگاه‌ها برای برقراری ارتباطات بعدی به نحو ارزنده‌ای کمک کننده باشد.

این یافته‌ها را نشریه‌ای به نام «مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی» وابسته به مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان منتشر کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس آموزش مجازی آموزش آنلاین دانشگاه ها علوم پزشکی کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۸۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟

آفتاب‌‌نیوز :

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره علت مرگ «فرزانه اکبری» پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی توضیحاتی ارائه داد.

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: «علت فوت «فرزانه اکبری» پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در دست بررسی است و شایعات در فضای مجازی صحت ندارد.»

او ادامه داد: «فرزانه اکبری، پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی، چهارم اردیبهشت ماه، در جهرم به خاک سپرده شده است و پزشکی قانونی علت مرگ او را محرمانه، به اطلاع خانواده‌اش خواهد رساند.»

«فرزانه اکبری»، همسر دکتر «فرید شهریور» فوق تخصص چشم بود که هفته پیش درگذشت.

در چند روز اخیر، خبر‌هایی مبنی بر مصرف مشروبات الکی تقلبی و مسمومیت ۲۹ پزشک در جهرم، در یک میهمانی منتشر شده است که تاکنون هیچ منبع موثقی این خبر را تایید نکرده است. 

در این خبر آمده است که چند پزشک، کلیه خود را از دست داده‌اند و چند پزشک هم در کما هستند.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جهرم بستری بودن پزشکانی تحت این عنوان را نیز تایید نکردند.

امروز هم برخی رسانه‌ها در فضای مجازی از دستگیری عوامل فروش مشروبات الکی تقلبی در جهرم خبر داده‌اند که پلیس هنوز این موضوع را تایید نکرده است.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

دیگر خبرها

  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • ویدئوی عجیب از وضعیت آموزشی دانشجویان دندانپزشکی 
  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی
  • برگزاری هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری
  • علت فوت پزشک متخصص در جهرم چه بود؟
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران