Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@17:59:36 GMT

انتقال ۴۵ محکوم ایرانی از عراق به کشور

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۸۸۸۲

انتقال ۴۵ محکوم ایرانی از عراق به کشور

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و رئیس کمیته انتقال محکومان جمهوری اسلامی گفت: ۴۵ محکوم ایرانی به دنبال سفر اخیر رئیس قوه قضائیه و وزیر دادگستری به عراق و رایزنی با مقامات قضائی این کشور از عراق به ایران منتقل شدند.

به گزارش ایمنا، محمود عباسی اظهار کرد: این محکومان در چارچوب موافقت‌نامه انتقال محکومان بین ایران و عراق و در اولین مرحله از انتقال محکومان، امروز در مرز شلمچه به کشور منتقل و تحویل مقامات قضائی و انتظامی ایران شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اتهام بیشتر این افراد قاچاق مواد مخدر، قاچاق عتیقه جات و ورود غیر مجاز به عراق است و از میان محکومان منتقل شده یک نفر زن است که این افراد باید ادامه محکومیت خود را در زندان‌های کشور بگذرانند.

عباسی اظهار کرد: حدود ۴۰۰ تن از محکومان و متهمان ایرانی در زندان‌های عراق به سر می‌برند که در اولین مرحله در سال جاری ۴۵ تن از محکومان به حبس، به کشور منتقل شدند و در تلاش هستیم تا در مراحل بعدی تعداد بیشتری از این محکومان را منتقل کنیم.

رئیس کمیته انتقال محکومان جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: همه محکومان کشورمان در زندان‌های دیگر کشورها از جمله عراق علاقمند به انتقال به زندان‌های کشور هستند و این در حالیست که با وجود رایزنی با زندانیان عراقی از مجموع ۹۰ نفر محکوم عراقی در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران هیچیک آمادگی خود را برای انتقال به کشور متبوعشان اعلام نکرده‌اند.

وی اضافه کرد: در خصوص سایر کشورها هم همین وضعیت وجود دارد و این امر حکایت از استاندارد بودن زندان‌های جمهوری اسلامی و خدمات ارائه شده در این زندان‌ها دارد. ای کاش مجامع حقوق بشری بازدیدی از زندان‌های جمهوری اسلامی ایران، کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و حتی کشورهای بسیار پیشرفته شرق آسیا به عمل می‌آوردند و در مقایسه گزارشی از آن به مجامع بین‌المللی ارائه می‌کردند یا لااقل زندانیان آزاد شده از این کشورها گزارشی از وضعیت زندان‌های این کشورها ارائه می‌کردند تا موجب تنویر افکار عمومی در مجامع بین‌المللی شود و کسانی که مرتکب جرم می‌شوند بدانند که چه دوران سیاهی در انتظار آنهاست.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری با قدردانی از ریاست قوه قضائیه و هیأت همراه از جمله وزیر دادگستری و رئیس سازمان زندان‌ها که در سفر به عراق رئیس قوه قضائیه را همراهی کردند، روابط حقوقی و قضائی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق را بسیار خوب توصیف کرد و انتقال این محکومان به کشور را نتیجه دیپلماسی فعال حقوقی و قضائی برشمرد.

وی از مقامات عالی‌رتبه قضائی و وزارت دادگستری عراق، سفیر ایران در عراق، معاونت کنسولی وزارت امور خارجه، سازمان زندان‌ها، معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، وزارت کشور، پلیس بین‌الملل و نیروی انتظامی، رئیس کل دادگستری استان خوزستان، دادستان خرمشهر، مرکز مدیریت بیماری‌ها وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی استان و همکاران خود در دفتر همکارهای‌های بین‌المللی وزارت دادگستری، صدا و سیما و سایر رسانه‌ها و دیگر مسئولان و دست اندرکارانی که در این انتقال همکاری کردند تشکر و قدردانی کرد.

منبع: ایرنا

کد خبر 485564

منبع: ایمنا

کلیدواژه: انتقال محکومان محکومان عراقی وزارت دادگستری معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری بازگشت محکومان ایرانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انتقال محکومان وزیر دادگستری جمهوری اسلامی قوه قضائیه بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۸۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!

تین نیوز

به گفته مدیرکل بازرگانی خارجی راه آهن، مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است و ادعای اینکه زیرمجموعه دولت ایران، وزارت راه یا شرکت راه آهن است، صحیح نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، شهرام جعفری مدیرکل بازرگانی خارجی راه آهن، درباره برخی ادعاهای مطرح شده از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، گفت: شرکت های بخش خصوصی ایران در پروژه های مختلف بین المللی در کشورهای مختلف مشغول فعالیت هستند اما هیچ شرکت خصوصی نمی تواند ادعا کند که زیر مجموعه وزارتخانه یا دولت جمهوری اسلامی ایران یا مجموعه های دولتی است و هزینه کردن از عنوان وزارت راه و شهرسازی و نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان برای توجیه خطای صورت گرفته است.

جعفری ادامه داد: کنسرسیوم مورد اشاره، با انتساب خود به مجموعه های دولتی همچون وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، نزد ذینفعان مختلف داخلی و بین المللی، از جمله راه آهن افغانستان، وجهه حاکمیتی برای خود ایجاد کرده که مورد تایید راه آهن جمهوری اسلامی ایران، به عنوان مرجع رسمی حمل و نقل ریلی کشور نیست.

وی افزود: ادعای تشکیل کنسرسیوم ذیل وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، یک ادعای واهی است، زیرا چنین امری به لحاظ قانونی اساساً امکان پذیر نیست، به طوری که یک شرکت خصوصی زیر مجموعه یک بخش دولتی باشد.

جعفری افزود: علاوه بر مشکل قانونی این ادعا، مشکل دیگر این است که مدیریت این کنسرسیوم با حاشیه هایی که از بابت اعزام یک رام قطار باری از مبدا ایستگاه روزنک افغانستان به سمت ایران ایجاد کرد و نشان داد تجربه و تخصص لازم را جهت بهره برداری از شبکه ریلی کشور افغانستان را ندارد، زیرا بر اساس رویه تعریف شده جهت حمل و نقل بین المللی لازم است تمامی فرایند اجرای کار از طریق شرکتهای فوروادری که مورد تایید شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرد و در این مورد خاص با توجه به اینکه بر اساس خبرهای رسیده مقصد حمل بار کشور ترکیه تعیین شده است و از طرفی این حمل با واگنهای ایرانی انجام پذیرد بنابراین لازم است موافقت اولیه راه آهن ترکیه با توجه به نوع محموله و نوع واگن اخذ شود، لذا جدا از عدم اخذ تاییدیه شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعزام این قطار به سمت ایران، کشور مقصد هم به دلیل عدم انعکاس مراتب به آن راه آهن بدیهی است موافقتی برای این حمل صادر نکرده است.

وی ادامه داد: حمل بار از طریق خطوط ریلی، تابع شرایط و مقررات مشخصی است و همه بارهای بین المللی بر اساس همین پروتکل ها حمل می شوند اما کنسرسیوم مذکور به جای هماهنگی با راه آهن ایران و طی روال قانونی، مسیر فشار رسانه ای را انتخاب کرد و همین امر موجب ایجاد چالش در این مسیر شده است.

شهرام جعفری گفت: البته با وجود عدم هماهنگی با راه آهن و همچنین طی نشدن مسیر قانونی لازم، جهت مساعدت حمل این محموله تجاری، مدیرعامل راه آهن دستور حمل این بار را از ۷ روز قبل صادر کرد؛ اما کنسرسیوم مذکور پس از چند روز هنوز اقدامات لازم از جمله انجام تشریفات گمرکی را تکمیل نکرده است و به محض وصول تاییدیه گمرک، سیر واگن ها انجام خواهد شد.

جعفری تاکید داشت: شرکت راه آهن قطعا از توسعه ارتباط ریلی با کشور افغانستان استقبال می کند اما بدون لحاظ ایمنی تردد ناوگان و همچنین طی روال قانونی لازم، این امر امکان پذیر نیست و امیدواریم با توجه به این دو مولفه، هرچه زودتر اقدامات لازم جهت آغاز بهره برداری تجاری از مسیر ریلی ایران و افغانستان فراهم شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مشکلات و مسائل زندان و زندانیان قابل انفکاک از دستگاه قضائی نیست
  • کمک ۱۳ میلیاردی تومانی خیران زنجانی برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد
  • جلوگیری از اطاله دادرسی از اولویت‌های دستگاه قضا در سال جاری
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • اطلاعیه جدید وزارت حمل و نقل عراق درباره انتقال مسافران از اروند رود
  • سریال قطب شمال اقتباسی از رمان کنت مونت کریستو یا نسخه ایرانی یک سریال ترکی؟
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • ۳۵ نفر از محکومان مالی با کمک‌های انسان دوستانه آزاد شدند