Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@00:19:32 GMT

سهم ۷۴ درصدی دولت تدبیر و امید از صادرات صنایع دستی

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۹۰۲۵

سهم ۷۴ درصدی دولت تدبیر و امید از صادرات صنایع دستی

صادرات صنایع‌دستی و هنرهای‌سنتی در حدود دو دهه گذشته ارزش تقریبی ٢ میلیارد و ۶٠۶ میلیون دلار را ثبت کرده، که ٧۴ درصد آن در دولت تدبیر و امید انجام شده است.

به گزارش ایمنا، وقتی سخن از اقتصاد بدون نفت و صادرات غیرنفتی به میان می‌آید، اولین و مهمترین صنعت جایگزینی که مطرح می‌شود گردشگری است، صنعتی که به شکل ذاتی خدماتی است و پشتوانه و سرمایه آن جاذبه‌های فرهنگی تاریخی، چشم‌اندازهای طبیعی و البته هنرهای سنتی و صنایع‌دستی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برند هنرهای‌سنتی و صنایع‌دستی ایران همواره معرف محصولاتی کم‌نظیر با ویژگی‌های منحصر به فرد، ذوق سرشار و کیفیت ممتاز است و در بازارهای جهانی در کنار نمونه‌های مشابه، کاملاً متفاوت و قابل تمایز است.

صنایع دستی ایران در بازار جهانی چنان مورد توجه خریداران و متقاضیان است که بسیاری از کشورها نمونه‌های تولیدی خود را با برچسب تولید ایران به مشتری قالب می‌کنند، اما مشتریان باهوش و حرفه‌ای کالای بدیع، بی‌بدیل و اصیل ایرانی را به راحتی تشخیص می‌دهند.

از طرفی صنایع‌دستی در چند سال اخیر علاوه بر جایگاه فرهنگی، نقش اقتصادی خود را در هم پیدا کرده است و به یک جریان اقتصادی و اشتغال‌زا در کشور تبدیل شده است به گونه‌ای که علی اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی معتقد است «صنایع‌دستی به جریانی زنده و پویا در جامعه تبدیل و در میان جوانان هم رونق پیدا کرده است هم دولت و هم مجلس به آینده وزارتخانه امیدوارتر نگاه می‌کنند».

بر اساس آمار، ارزش کل صادرات رسمی صنایع‌دستی در ١٨سال گذشته ۲ میلیارد و ۱۷۳ میلیون دلار بوده است، و با توجه به ثبت و ارزیابی تقریبی صادرات غیر رسمی (تجارت چمدانی) به میزان ۴٣٣ میلیون دلار در ۴ سال گذشته، کل رقم ارزآوری صنایع دستی کشور (در کمتر از دو دهه) به ۲ میلیارد و ۶۰۶ میلیون دلار می‌رسد که ٧۴ درصد آن در فاصله زمانی دولت یازدهم و دوازدهم انجام شده است.

این در حالی است که صادرات صنایع‌دستی پیش از دولت یازدهم در سال‌های ٨٢ تا ٩١ به میزان ۵۶۵ میلیون دلار بوده است که در دولت یازدهم به ۶٧٧ میلیون دلار رسید، در حالی که ارزش تقریبی مجموع صادرات رسمی و غیررسمی (تجارت چمدانی) صنایع‌دستی از ابتدای دولت یازدهم تا شهریور سال ٩٩ بیش از ۲ میلیارد و ۴۱ میلیون دلار ثبت شده است.

آمار نشان می‌دهد که صادرات رسمی صنایع‌دستی کشور در دولت یازدهم و دوازدهم تا ۶ ماهه اول سال ٩٩به میزان یک میلیارد و ۶۰۸ میلیون دلار و صادرات غیررسمی (تجارت چمدانی) صنایع دستی کشور در سال ٩۶ به ارزش تقریبی ۴٩ میلیون دلار از ٢٢ استان و در سال ٩٧ به ارزش تقریبی ٩٢ میلیون دلار از ١٨ استان بوده است که این مقدار در سال ۹۸ با آمارگیری از همه استان‌های کشور رشد٣٠٠ درصدی را نشان می‌دهد و ارزش تقریبی آن ٢٩٢ میلیون است.

از آغاز دولت دوازدهم تا پایان شهریور ماه ٩٩ بخش صادرات رسمی صنایع‌دستی رقم ٩٣١ میلیون دلار را ثبت کرده و ارزش تقریبی تجارت چمدانی صنایع‌دستی در همین مدت، ۴٣٣ میلیون دلار بوده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد صادرات محصولات صنایع‌دستی در ۶ ماهه نخست سال ٩٩ به ارزش تقریبی ١٠۶ میلیون دلار بوده و این رقم در پایان آذرماه به ۲۱۴ میلیون دلار رسیده است و به گفته پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور بر اساس آمار گمرک از ابتدای دولت دوازدهم تا آذر سال ۹۹ صادرات رسمی صنایع‌دستی به بیش از یک میلیارد دلار رسیده است.

صنایع‌دستی و هنرهای سنتی، حوزه‌ای وسیع است که بیش از نیم میلیون هنرمند و صنعتگر را در برمی‌گیرد و معاونت صنایع‌دستی و هنرهای‌سنتی وزارت میراث فرهنگی در حوزه تولید با اعطای ۱۸۱ هزار و ۷۹۵ مجوز صنایع‌دستی در سه بخش انفرادی، گروهی و مشاغل خانگی برای ۱۴۴ هزار و ۷۶۲ نفر شغل از محل مجوزهای تولید صنایع‌دستی و با پرداخت ۲۳۵ میلیارد تومان تسهیلات از محل مجوزهای مشاغل خانگی، ۳۳ هزار و ۹۷۲ شغل ایجاد کرده است.

پویا محمودیان درباره اعطای تسهیلات اشتغال‌زا به فعالان صنایع‌دستی می‌گوید: بیش از ۶۶ میلیارد تومان تسهیلات از محل کمک‌های فنی و اعتباری به ذی‌نفعان صنایع‌دستی پرداخت شده است، در زمینه تسهیلات روستایی هم بیش از ۲۵۶ میلیارد تومان از محل تسهیلات روستایی به حوزه صنایع‌دستی پرداخت و از پرداخت این میزان تسهیلات، ۱۹ هزار و ۲۶۵ فرصت شغلی ایجاد شده است. بیش از ۹ میلیارد تومان نیز تسهیلات از محل اشتغال فراگیر اختصاص پیدا کرد که منجر به ایجاد ۵۰۷ فرصت شغلی شد.

این در حالی است که در سال ۹۷ (بعد از پنج سال توقف) بیمه تأمین اجتماعی هنرمندان مجدد برقرار شد و ۸۱۲ نفر از هنرمندان حوزه صنایع دستی و از محل صندوق عشایری و روستایی ۳ هزار و ۴۶۵ نفر را بیمه شده‌اند. همچنین در سال ۹۹ با دستور رئیس جمهوری و بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که بسته شد سهمیه ۱۵۰ هزار نفری از محل صندوق بیمه روستایی به هنرمندان صنایع‌دستی اختصاص پیدا کرد.

احیا و باززنده‌سازی ۱۰۵ رشته صنایع دستی، صدور ۱۰۵۴ گواهی کیفیت و مرغوبیت، اخذ گواهی استاندارد توسط ۳۸ رشته صنایع‌دستی، دریافت ۸۳۱ گواهینامه مهر اصالت ملی، ۴۶ مهر اصالت بین‌المللی، ۳۶ نشان ملی جغرافیایی، هشت نشان ملی بین‌المللی جغرافیایی و ثبت ۱۴ شهر و روستای جهانی و ۵۲ شهر و روستای ملی حوزه صنایع‌دستی از اقدامات و دستاوردهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که موجی از امید و هویت بخشی در میان هنرمندان و صنعتگران در سراسر کشور ایجاد کرده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 485566

منبع: ایمنا

کلیدواژه: صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری وزير ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري صادرات صادرات غیرنفتی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق صنایع دستی و هنرهای سنتی صادرات رسمی صنایع دستی میلیون دلار بوده میلیارد تومان صنایع دستی تجارت چمدانی صنایع دستی ارزش تقریبی دولت یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۹۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی

مدیرکل گمرک استان مرکزی از رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی خبر داد و گفت: فروردین ماه امسال ۱۰۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۰ میلیون دلار از گمرکات استان مرکزی به ۴۶  کشور جهان صادر شده است. - اخبار استانها -

روح‌الله غلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به عملکرد فروردین ماه 1403 اداره کل گمرکات استان مرکزی، اظهار داشت: فروردین ماه امسال 106 هزار تن کالا به ارزش 70 میلیون دلار از گمرکات استان مرکزی به 46  کشور جهان صادر شده است که نشان از رشد 16 درصدی از نظر وزن و 23 درصدی از نظر ارزش دارد.

وی با اشاره به 5 کشور مقصد صادراتی استان از جمله پاکستان و افغانستان 25 درصد، عراق 12 درصد، ترکیه 7 درصد و امارات 5 درصد افزود: عمده کالای صادراتی شامل انواع هیدروکربن‌ها، گاز مایع، پلی اتیلن، روغن صنعتی، قوطی آلومینیوم، ظروف شیشه‌ای، مصنوعات پلاستیکی، محصولات لبنی، دستمال کاغذی و عایق رطوبتی است.  

سرپرست گمرکات استان مرکزی با اشاره به واردات استان عنوان کرد: فروردین‌ماه امسال 13 هزار و 500 تن کالا به ارزش 32 میلیون دلار از 21 کشور به گمرکات استان وارد شده است که  از لحاظ وزن 12 درصد رشد داشته است.

غلامی عمده واردات استان را از 5 کشور امارات، چین، ترکیه، هنگ کنگ و  قطر عنوان کرد و گفت: عمده کالای وارداتی شامل گلیسیرین، ورق فولادی، شمش آلومینیومی، آنتی اکسیدان‌ها، مواد اولیه دارو، موز سبز، اسانس خوراکی، اسانس‌های بهداشتی ، اجزا و قطعات ماشین آلات خط تولید است. 

وی در ارتباط با مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد: 2 پرونده در فروردین ماه توسط گمرک کشف شده که جهت سیر مراحل قضایی به مراجع ذیربط ارسال شده است، همچنین در این مدت  47 پرونده از سایر نهادهای کاشف توسط مرجع رسیدگی به گمرک ارجاع  که کار تطبیق اسناد و تعیین ارزش آن توسط گمرکات استان انجام شده است.  

سرپرست گمرکات استان مرکزی افزود: مجموع درآمدهای وصولی گمرکات استان مبلغ یک هزار و 203 میلیارد ریال بوده که رشد 52 درصدی به همراه داشته است، از این رقم مالیات بر ارزش افزوده با  600 میلیارد ریال و رشد 12 درصدی را پشت سر گذاشته است.  

غلامی خاطرنشان کرد: همچنین در رویه کارنه تیر و ترانزیت مقصد مجموعا تشریفات گمرکی 40 هزار تن کالا  انجام شده است که از لحاظ وزن رشد 37 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید