Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@21:15:10 GMT

خیز بلند از کوهـسار تا گـینس

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۹۳۵۷

خیز بلند از کوهـسار تا گـینس

همشهری آنلاین _ سحر جعفریان:  ورزش را با «کشتی» آغاز کرده و اکنون سال‌ها است که از فعالیت حرفه‌ای‌اش در رشته «کانگوجامپ» (پرش با کفش‌های فایبرگلاس فنری) می‌گذرد. او به «کانگوران طناب‌زن» شهرت دارد که با ثبت رکوردهای ملی به دنبال درخشش جهانی در کتاب «گینس» است. اتفاقی که آبان ماه سال گذشته در تلاش آن بود، اما کمی بداقبالی مانع از وقوع آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ورزشکار هم‌محله‌ای ناامید نمی‌شود و برای موفقیت‌های پیش‌رو قصد دارد در مهرماه سال جاری‌خیزی بلند بردارد. با ارسلانی در یکی از روزهای نخستین ماه ۱۴۰۰ دیدار و گفت‌وگو کرده‌ایم که با هم می‌خوانیم.  

 ورزش را از کودکی آغاز کردم، اما...

قرارمان با رکورددار کانگوران طناب زن در بوستان «شقایق» است. سر ساعت ۱۰ صبح می‌رسد و خیلی زود گفت‌وگویمان را با مرور خاطرات کودکی و ورزشی او آغاز می‌کنیم: «از کودکی به ورزش‌های «رزمی» علاقه داشتم. زندگی روستایی چندان فرصت پرداختن به این علاقه‌مندی را باقی نمی‌گذاشت. حتی درس و تحصیل را نیز سال‌ها پس از دوره نوجوانی‌ام آغاز کردم. ابتدا به رشته کشتی پرداختم. آن زمان ۱۵ سال داشتم که مقام‌های استانی و کشوری بسیاری را کسب کردم. اما چون یکی از زانوهایم دچار آسیب‌دیدگی شدید شد به توصیه پزشک از کشتی گرفتن منع شدم. دنبال رشته ورزشی دیگری بودم که فشار زیادی را به پاها و زانوهایم تحمیل نکند.
بنابراین «بوکس» را آغاز کردم. سال‌های بین ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰ علاوه بر کسب مقام‌های کشوری در این رشته، به‌عنوان مربی رسمی فدراسیون بوکس ایران نیز فعالیت داشتم. در کنار همه این تجربه‌ها و مقام‌های ورزشی، طناب‌زنی را نیز به‌صورت حرفه‌ای (استقامتی و پرشی) پیگیری می‌کردم. چراکه طناب‌زنی، یکی از علاقه‌مندی‌های اصلی بوکسرها و کشتی‌گیران است.»

 ورزشی با کفش‌های فنری

ارسلانی در ادامه از آموزش در مجموعه ورزشی می‌گوید که داستان کانگوران شدنش در آن آغاز شده است. او می‌گوید: «سال ۱۳۹۷ در یک مجموعه ورزشی محلی مشغول آموزش بوکس بودم که با آقای «غلی اشرفی»، پدر کانگوجامپ ایران و مربی رسمی فدراسیون «ایروبیک»، «استپ» و کانگوجامپ آشنا شدم. شنیده بودم کانگوجامپ با آن کفش‌های فنر مانند به سرعت‌بخشیدن روند بهبود ورزشکاران آسیب دیده کمک می‌کند اما آن روز و در برخورد با ایشان، متوجه شدم کانگوجامپ یک رشته ورزشی هیجان‌انگیز و جدید است که از سال ۱۳۹۲ در ایران به رسمیت شناخته شده است. فدراسیون‌ این رشته نوپدید زیرمجموعه فدراسیون ورزش‌های همگانی قرار دارد. ورزشی که تأمین کفش‌های گران‌قیمت آن، مانع از ورود و پرداختن بسیاری از استعدادها به آن می‌شود.

کفش‌هایی که من نیز با آنها کانگوجامپ را آغاز کردم، لطف یکی از دوستانم بود که اجازه داد کفش‌هایش مدتی در اختیارم باشد تا به رویای رکوردهای جهانی خود برسم. در حقیقت جرقه این رؤیا در ذهن من از ایده ترکیب طناب‌زنی و کانگوجامپ زده شد. ابتدا سال ۱۳۹۸ در برج «میلاد» حدود ۵ ساعت با کفش‌های کانگوجامپ طناب زدم سپس رکورد ۸ ساعت طناب‌زنی با کانگوجامپ را ثبت کردم. دلم می‌خواست کسی رقیب رکوردهایم شود. اما به قدری این ورزش، نوپدید و مهجور بود که باز خودم مجبور شدم رکوردها را افزایش دهم.»

 رکوردی که ثبت نشد

 ورزشکار هم‌محله‌ای حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. او ادامه می‌دهد: «با این هدف که نام ایران را در این شهر سر زبان‌ها بیندازم و از سویی این ورزش را به جوانان علاقه‌مند معرفی کنم، نامه‌نگاری با سایت رکوردهای گینس را آغاز کردم. در نهایت قرار شد آبان ماه ۱۳۹۹ رکورد ۲۴ ساعت طناب‌زنی را با کانگوجامپ ثبت کنم که متأسفانه پایه فلزی یکی از کفش‌ها شکست و تنها توانستم رکورد ۱۷ ساعت در ایران را به ثبت برسانم و ثبت رکورد جهانی منتفی شد. آن لحظه که این اتفاق رخ داد، بسیار ناراحت شدم. آنقدر که به نظرم آمد کاش مدیران مربوطه، امکانات و تجهیزات ورزشی به‌ویژه ورزش‌های جدید را افزایش دهند. به‌گونه‌ایی که استعدادی تلف نشود. امکاناتی که گاهی یا هرگز وجود ندارد یا آنقدر پرهزینه است که هر کسی از عهده تأمین آن بر نمی‌آید.

همین کفش‌های کانگوجامپ به دلیل تحریم‌های موجود، دیگر در کشور وجود ندارد. مگر اینکه توسط مسافری وارد شود. در این شرایط نیز نه می‌توان ورزشکار قهرمان پرورش داد نه حتی در رده‌های قهرمانی و جهانی دیده شد. حمایت‌های مادی جایشان خالی است. از حمایت‌های معنوی هم که خبری نیست. گواه این نکته آن است که قدرت و توانایی ثبت جهانی ۲۴ ساعت طناب‌زنی با کانگوجامپ را داشتم، ولی امکانات و زیرساخت‌ها فراهم نبود. امیدوارم مهرماه امسال با ثبت رکورد تازه‌ای بتوانم فعل «خواستن» را حتی در کمبود امکانات صرف کنم.»

         کانگوجامپ چیست؟

کانگوجامپ رشته ورزشی است که ابتدا از سوی یک ورزشکار «سوئیسی» در دهه ۹۰ میلادی ابداع شد. این ورزش که متمرکز بر پرش با کفش‌های مخصوص بود، به بازیابی عضلات آسیب دیده بیماران و ورزشکاران کمک می‌کرد. بعدها شرکت‌های مختلف به ارتقا و طراحی و تولید مدل‌های مختلفی از آن کوشیدند که با استقبال گسترده‌ای مواجه شد. جنس کفش‌های کانگوجامپ معمولاً «تیتانیوم»، «پلاستیک» و «فایبرگلاس» است. سبک‌های رایج مسابقه‌ای آن نیز «پاور»، «دیسکاوری»، «دنس» و «دیس‌کمپ» است. این ورزش پرشی و شاد از همان ابتدا فدراسیون‌های خود را در سراسر جهان شکل داد و قوانین مسابقه‌ای آن مدون شد. از مزایای آن نیز می‌توان به کاهش وزن، شادابی و افزایش انرژی، رفع آسیب عضلات، کاهش استرس، بهبود جریان گردش خون، بازیابی عملکرد قلب و عروق، افزایش توده‌های استخوانی و جلوگیری از پوکی استخوان اشاره کرد.

مربی بین‌المللی ورزش کانگو جامپ:

شرایط برای پرورش استعدادها فراهم نیست
«علی اشرفی» بنیانگذار کانگوجامپ کشور و تنها مربی بین‌المللی در بخش آقایان است. او از دوستی و همکاری‌اش با ارسلانی می‌گوید: «ورزش‌دوستان بسیاری مانند آقای ارسلانی هستند که استعدادهای فراوانی دارند اما شرایط برای آموزش و پرورش آنها (مادی و معنوی) فراهم نیست. برای این منظور تعدادی کفش کانگوجامپ تهیه کردم تا ضمن آموزش، آنها را در اختیار هنرجوها قرار دهم. این همان فرصتی است که من در ابتدای ورودم به این ورزش از آن محروم بودم.» اشرفی ادامه می‌دهد: «با توجه به محدودیت‌های کرونا و نیمه تعطیلی بسیاری از مجموعه‌های ورزشی، قرارهای ورزشی خود را با هدف تمرین و آموزش در بوستان‌های منطقه می‌گذاریم تا زودتر به ثبت رکورد جدید برسیم.»

کد خبر 592944 برچسب‌ها همشهری محله ورزش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله ورزش آغاز کردم ثبت رکورد طناب زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۹۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های ورزشی گناباد تخصیص یافت

علی اصغر اکبری رئیس اداره ورزش و جوانان گناباد گفت: ۱۲۰ میلیارد ریال از مجموع این اعتبار برای ساخت و تکمیل هشت زمین چمن ورزشی در شهر‌های کاخک و روشناوند، محله نوغاب و استادیوم ورزشی ملت شهر گناباد و روستا‌های سقی، کلات، باغ آسیا و ریاب از توابع این شهرستان تخصیص پیدا کرد.

وی ادامه داد: ۱۰ میلیارد ریال از این اعتبار نیز برای تکمیل گود ورزش‌های باستانی روستای بیلند و پنج میلیارد ریال هم به خانه جوان گناباد تخصیص یافت.

رئیس اداره ورزش و جوانان گناباد گفت: ساخت گود ورزش‌های باستانی روستای بیلند از توابع بخش مرکزی این شهرستان به عنوان بزرگترین گود باستانی شرق کشور از سال ۱۳۹۵ آغاز شد و تا سال ۱۴۰۱ مبلغ ۲۵ میلیارد ریال توسط خیران برای ساخت آن تخصیص پیدا کرد.

اکبری افزود: از محل اعتبارات دولتی هم طی یک سال گذشته ۲۵ میلیارد ریال و امسال هم ۱۰ میلیارد ریال برای تکمیل گود ورزش‌های باستانی روستای بیلند تخصیص یافت و این طرح با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد در حال اجراست و نیمه نخست امسال به بهره برداری می‌رسد.

وی اضافه کرد: با وجود این که ساختمان خانه جوان شهرستان گناباد در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ به عنوان نخستین خانه جوان استان خراسان رضوی افتتاح شد ولی به دلیل تکمیل نبودن امکانات هنوز به بهره برداری نرسیده است.

رئیس اداره ورزش و جوانان گناباد گفت: ساخت خانه جوان گناباد در زمینی به وسعت ۶۶۰ متر مربع و با اعتباری افزون بر ۱۰ میلیارد ریال از سال ۱۳۹۷ آغاز شد و این طرح هم اکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما هنوز زیرساخت‌های آب، برق، گاز، تلفن و سایر تجهیزات مورد نیاز آن تامین نشده است.

اکبری افزود: ۲۵ میلیارد ریال طی یک سال و نیم گذشته برای تکمیل خانه جوان گناباد تخصیص یافت و برای بهره برداری نهایی آن ۱۵ میلیارد ریال نیاز است.

وی با اشاره به بهره برداری از ۱۴ طرح ورزشی با صرف اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال طی سال گذشته در این شهرستان اظهار کرد: از جمله این طرح‌ها زمین چمن مصنوعی و خانه ورزش روستا‌های رهن، مند، ریاب، گوهردشت، نوده، روچی، نوده میرمحراب، فودنجان و نجم آباد و آماده سازی مرحله نخست گود باستانی روستای بیلند و سه سالن و باشگاه ورزشی در گناباد و بیدخت است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • تقویت زیرساخت‌های ورزشی شهر صدرا
  • زیرساخت‌های ورزشی شهر صدرا تقویت می‌شوند
  • این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!
  • این گزارشگر تاکنون گاف نداده است!
  • تسلیت انجمن رسانه‌های ورزشی در‌‌ پی درگذشت مسعود اسکویی
  • استقرار نمایندگی اداره ورزش و جوانان در شهر صدرا
  •  میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های ورزشی گناباد تخصیص یافت
  • اسبقیان: وضعیت سرپرستی در فدراسیون‌ها را جمع می‌کنیم
  • واکنش وزیر ورزش و جوانان به تغییر نام باشگاه های استقلال و پرسپولیس
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب