Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مسئولان استان کردستان برای رفع مشکلات مردم روستای مالوجه قروه نگاه ویژه و پای کار بیایند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   سنندج  ، راه شهر قروه را از سنندج پیش می‌گیریم به بهانه عزیمت به روستای "مالوجه" یکی از روستاهای بزرگ و پرجمعیت شهرستان قروه تا کم و کاست و پتانسیل‌های بالقوه و بالفعل در این روستا را بازتاب رسانه‌ای دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از حدود دو ساعت پیمودن جاده  به مالوجه یکی از روستاهای شهرستان قروه در بخش دلبران با قریب به 5هزار نفر جمعیت و یک هزار و 400 خانوار و مساحتی بالغ بر 97هکتار مساحت در 31کیلومتری شهر قروه واقع شده است، می‌رسیم.

درآمد و شغل بیشتر مردم روستای مالوجه را کشاورزی در باغات انگور و مزارع دیم و دامداری تشکیل می‌دهد.

قربان معظمی به عنوان دهیار روستای مالوجه به مشکلات موجود در این روستا اشاره و گفت: یکی از مهمترین مشکلات روستای مالوجه وجود آرسنیک در آب شرب و آشامیدنی روستا به دلیل  نزدیکی  روستا به معدن طلاهای منطقه است.

وی افزود: از دیگر نیازهای اصلی روستا طرح دفع فاضلاب روستا است که متاسفانه در رابطه با این معضل مهم، هیچ‌گونه اقدامی صورت نگرفته و برای برطرف کردن این مهم قریب به 3میلیارد تومان اعتبار لازم است.

دهیار روستای مالوجه در ادامه خاطرنشان کرد: نبود امکانات تفریحی و اجرانشدن درست و کامل طرح هادی در روستا و نداشتن معلم‌های سطح یک برای تدریس در مدارس این روستا از دیگر مشکلات روستای مالوجه است.

وی بیان کرد: البته امکانات زیربنایی زیادی مانند وجود شبکه گازرسانی و برق و اینترنت پرسرعت در مالوجه اجرا شده است.

معظمی در پایان سخنان خود اذعان کرد: متاسفانه اعتیاد در روستای مالوجه دامن بسیاری از خانواده‌ها را گرفته و به معضل اجتماعی در روستا بدل شده است.

در ادامه محمد معظمی به عنوان یکی از ساکنان روستای مالوجه از نبود امکانات رفاهی در روستا گفت و اظهار داشت: من به عنوان یک فرد که اهل مالوجه هستم به دلیل نبود شغل مجبور به مهاجرت به شهرهای بزرگ شده‌ام چرا که در روستا هیچ شغل و کاری وجود ندارد و برای امرار معاش مجبور به مهاجرت هستیم.

وی بیان کرد: مشکلات روستای مالوجه بسیار زیاد است اما آنچه که در ذوق روستا می‌زند و اهالی را اذیت می‌کند نامرتب بودن کوچه و خیابان‌های روستا است.

این روستانشین مالوجه‌ای گفت: نبود شبکه دفع فاضلاب و روانی فاضلاب منازل در کوچه و خیابان‌های روستا می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های عفونی بخصوص در بین کودکان این روستا شود.

گلایه مردم روستای " کَلِسکان چابهار " از افت شدید ولتاژ برق/ 200 خانوار با خاموشی‌های فراگیر مواجه‌انداستاندار کرمان: روستاهای بدون شورا دچار عقب‌ماندگی توسعه‌ای می‌شوند

روستای مالوجه با یک درمانگاه و دو خانه بهداشت و فعالیت یک پزشک و یک ماما در آن به مشکلات مردم رسیدگی می‌کنند.

بشیر فرج‌پور، پزشک درمانگاه مالوجه نیز می‌گوید: متاسفانه برخی از بیماری‌ها مانند سرطان خون و سرطان‌های عفونی در این روستا در مقایسه با دیگر روستاهای منطقه زیادتر است و دلیل آن می‌تواند وجود آرسنیک در آب شرب مردم این روستا باشد.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه این درمانگاه قریب به 6هزار نفر از مردم منطقه را پوشش می‌دهد کادر درمانی و امکانات کافی را ندارد و لازم است برای این مشکل چاره‌ای اندیشیده شود.

فرج‌پور در پایان یادآور شد: متاسفانه باتوجه به اینکه در تعطیلات عید دید و بازدیدها بین خانوارهای روستا بیشتر شده بود همین امر باعث شد تا شیوع کرونا در روستا شیب صعودی داشته باشد و جمعیت کرونایی روستا را افزایش دهد.

در ادامه مجید معظمی یکی دیگر از روستاییان مالوجه‌ای که شاید حالا نامش برای تمام مردم ایران به واسطه حضور در عصر جدید آشنا باشد، گفت: آنچه که حضور عصر جدید به من یاد داد این بود که باید سخت برای رسیدن به اهدافت تلاش کنی و الان دیگر هدف و شغل من فقط فعالیت در بخش هنر موسیقی است.

وی افزود: متاسفانه هیچکدام از مسئولان استانی برای من هیچ کاری نکرده‌اند و من برای پیگیری هدف خودم که همان کار موسیقی است مجبور هستم در هفته اگر امکانش باشد یک بار به قروه بروم تا درس موسیقی خودم را پیگیری کنم.

در ادامه احمد معظمی یکی دیگر از روستاییان مالوجه‌ای گفت: آب شرب ما به دلیل وجود معادن طلا آرسنیک دارد و این باعث شده تا تعدادی از کودکان ما با بیماری‌های مادرزادی و معلولیت جسمی متولد شوند.

وی نیز از همه مسئولان استان خواست تا همتی در حل مشکلات این روستا داشته باشند و مشکلات مالوجه را که مهمترین آنها مشکلات محیطی و اجتماعی است را بررسی و برای حل آنها راه حلی پیدا کنند.

به گزارش تسنیم؛ در پایان آنچه مهم و مسلم است این است که مسئولان استان باید به روستاها توجه ویژه‌ای داشته باشند چراکه این روستا است که می‌تواند منبع تولید در استان باشد؛ البته از آنجا که در هر روستا، باید برای حل مشکلات "همکاری و انسجام" وجود داشته باشد در روستای مالوجه نیز همت خود مردم نیز در این راستا، مهم است.

گزارش از میلاد مرادی

انتهای پیام/487/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: روستای مالوجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۹۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد

به گزارش خبرآنلاین ،رئیس شورای روستا در اینستاگرامش قصه لک‌لک جدید را منتشر می‌کند و از سراسر ایران، دوستداران محیط‌زیست چند نفری هزینه ساخت خانه جدید را برعهده می‌گیرند و برایش به اندازه نیاز خرید مواداولیه پول می‌ریزند. چند روز بعد آهنگر روستا که برادر رئیس شورای روستاست، سفارش جدید را تحویل می‌دهد. او نیز فقط پول آهن آشیانه لک‌لک را می‌گیرد و دستمزدش حال خوب لک‌لک‌هاست. از میان روستاهای اطراف تالاب، لک‌لک‌ها در ‌ روستای کپرجودکی لانه می‌سازند؛ چرا که این سهم از زمین‌های تالابی با اراده اهالی همین روستا تالابی مانده است. جعفر کرمی‌پور، رئیس شورای روستای کپرجودکی در گفت‌وگو با همشهری از ترجیح عمده جوانان روستا می‌گوید ‌که « می‌خواهیم ‌تالاب را برای لک‌لک‌ها حفظ کنیم.»

چه شد که به فکر ساختن لانه برای لک‌لک‌ها افتادید؟

به گزارش همشهری، سیل سال۱۳۹۸ برای روستای ما برکت آورد. تالاب پرآب شد و ۲سال بعد از آن هم به لطف خدا، بارندگی خوب بود. از آن سال زادآوری لک‌لک‌ها خیلی خوب شد. هرکدام ۳تا جوجه را بزرگ کردند. لک‌لک‌ها تمام سال اینجا ماندند و فقط بچه‌هایشان لانه را ترک کردند. سال بعد لک‌لک‌های بالغ به روستا برگشتند.

عید۱۴۰۱ ‌ناگهان، تمام تیرهای برق پر از لک‌لک شد. نمی‌دانستیم چطور به لک لک‌ها کمک کنیم. از دوستان محیط‌زیستی پرسیدیم آنها گفتند برخی لاستیک کهنه به سر تیر می‌اندازند. آنها ده‌ها بار چوب سرلاستیک‌ها آوردند و باد زد و لانه را خراب کرد. یکی از فعالان محیط‌زیست اراک پیشنهاد داد که برایشان سبد آهنی بسازیم ولی برای این کار اداره برق باید همکاری کند و سیم‌های برق را از بالای دکل، کمی پایین‌تر بیاورد.

عید۱۴۰۱ نخستین آشیانه‌های آهنی را نصب کردیم. یک روز صبح دیدم که در تمام لانه‌ها لک لک نشسته است. اما خشکسالی همان سال باعث شد لک‌لک‌ها جوجه‌هایشان را از لانه بیرون بیندازند. بحمدالله در سال۱۴۰۲ لک‌لک‌ها ۲۳لانه درست کردند و همه جوجه‌هایشان را نگه داشتند. هیچ تلفاتی هم نداشتیم چون تالاب خشک نبود. از ابتدای امسال تا الان با کمک خیرین و دوستداران محیط‌زیست ۶لانه ساخته ایم.
مردم چطور کمک می‌کنند؟
وقتی در پیج اینستاگرام اعلام می‌کنم که می‌خواهیم برای لک‌لکی آشیانه بسازیم، مردم به‌صورت مشارکتی هزینه ساخت لانه را پرداخت می‌کنند. افراد با نیت خیرات برای اموات پول ساخت را به دهیاری روستا می‌دهند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901044

دیگر خبرها

  • عشق معلمی دَربیابان
  • رفع مشکلات ارتباطی روستای گنجگان با نصب سایت جدید
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • اولویت شوراها در شهریار گره‌گشایی مشکلات مردم باشد
  • بودجه و امکانات شوراها گرفتار مشکلات قانونی است
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر
  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه