Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@05:48:30 GMT

کشت چغندرقند و شالی در گلستان سبب نابودی آبخوان ها می شود

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۹۷۳۱

کشت چغندرقند و شالی در گلستان سبب نابودی آبخوان ها می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محسن حسینی در دیدار با فرماندار شهرستان کلاله اظهار کرد: خاک های شرق استان بیشتر لسی بوده و به سرعت با بارش باران شسته می شود و به دلیل کشاورزی در اراضی شیبدار، رسوبات فراوانی سالانه به رودخانه ها و سدهای این منطقه وارد شده که در همین راستا ساماندهی اراضی شیبدار استان ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان بیان کرد: سد بوستان در ابتدای احداث در ۱۵ سال گذشته حدود ۵۴ میلیون متر مکعب ظرفیت داشت که به دلیل رسوبات بالادست به ویژه رسوباتی که از اراضی شیب‌دار به پایین دست منتقل می شود نیمی از ظرفیت آن از رسوب پر شده است.

حسینی در ادامه با اشاره به کاهش ۲۷ درصدی بارش های استان گفت: هنوز بعد از دهه ها که اقتصاد استان بر پایه کشاوزی می چرخد اما نقشه راه مشخصی برپایه منابع پایدار از جمله آب موجود به چشم نمی خورد و در سال های اخیر کشت چغندرقند در استان انجام می شود و این در حالی است که چغندر بالای ۲۰ هزار متر مکعب آب مصرف دارد.

وی افزود: آب منطقه ای استان برای کشت چغندرقند و شالی هشدار لازم را در سال ۱۴۰۰ اعلام کرده است و ادامه کشت این دو محصول منجر به نابودی آبخوان های استان و در نتیجه نشست زمین می شود که پس از آن هیچ راه چاره ای برای بازسازی سفره ها وجود ندارد.

حسینی تصریح کرد: ۳۲۱ کیلومتر رودخانه در شهرستان کلاله وجود دارد که نیازمند ساماندهی است و با اعتبارات ناچیز مهندسی رودخانه نمی توان اقدام مناسبی برای رودخانه های استان انجام داد که تلاش ما برای افزایش اعتبارات ادامه دارد.

وی بیان کرد: هر واحد مسکونی که داخل حریم و بستر رودخانه باشد نمی تواند خدماتی از قبیل آب و برق وگاز دریافت کند.

کد خبر 5184385

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان سید محسن حسینی آب منطقه ای گلستان ویروس کرونا شیوع کرونا آمار کرونا کرمانشاه بوشهر انتخابات شورای شهر و روستا گرگان ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت های کرونایی ماه مبارك رمضان اردبیل انتخابات 1400 شهرستان کرج اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۹۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس ۲۴، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی امروز خود در دانشگاه سوربن تاکید کرد که اروپا در معرض نابودی و فروپاشی قرار دارد.

وی افزود: با توجه به متغیرهای ژئواستراتژیک و تغییر قواعد بازی کشورهای جهان، اروپا با خطر افول و نابودی رو به رو است. ما خواهان تدوین راهبرد جدید برای اروپای قدرتمند بر اساس استقلال در حوزه‌های مختلف از جمله دفاع مشترک، دیپلماتیک، انرژی و علوم هستیم.

ماکرون اضافه کرد: قواعد بازی به دلیل حضور قدرت‌هایی مثل ایران و روسیه تغییر کرده است.

وی در خصوص لزوم استقلال یافتن از آمریکا تاکید کرد: ما خواهان یک اروپای قدرتمند هستیم که بتواند امنیت خود را تضمین کرده و استقلال راهبردی خود را باز پس گیرد. هر تصمیمی که وجود دارد باید در شرایط کنونی و نه یک دهه آینده اتخاذ شود. ما شاهد تضعیف اقتصاد کشورهای اروپایی در مقایسه با چین و آمریکا هستیم.

کد خبر 6088619

دیگر خبرها

  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • رها سازی آب سد وشمگیر از امروز؛ مردم به حریم رودخانه گرگانرود نزدیک نشوند
  • ماکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد
  • بازگشایی محور گنبدکاووس به کلاله حد فاصل پل بایلر
  • آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول
  • ویدیو/ سیل خط راه‌آهن تهران - گرگان را زیر آب برد
  • ویدیو/ سیل خط راه‌آهن گلستان - تهران را زیر آب برد
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • رودخانه «قره سو» پُرآب شد
  • حدود ۶۰ هزار تن چغندرقند از مزارع خوزستان برداشت شد