Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@13:43:07 GMT

چرا باید به فکر طراحی شهرهای پایدار در آینده بود؟

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۹۷۵۳

چرا باید به فکر طراحی شهرهای پایدار در آینده بود؟

اگرچه ویروس کرونا به بدترین شکل ممکن شهرها و ساکنان آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده، با این حال، بسیاری از منتقدان بر این باورند که از این بحران می‌توان به بهترین نحو برای ایجاد تغییرات مثبت در شهرها بهره برد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، برای بسیاری از مردم دنیا، شهرها خانه‌های آن‌ها به حساب می‌آید و با افزایش چشمگیر جمعیت شهرنشینی تا سال ۲۰۵۰، انتظار می‌رود که تعداد مناطق شهری نیز رو به افزایش بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدیهی است که شهرها مناطقی برای کسب آموزش، یافتن شغل و تبادل فرهنگ به شمار می‌رود که البته شیوع بیماری کووید -۱۹ فعالیت شهروندان در این زمینه‌ها را به حداقل رسانده است. در واقع، شروع قرنطینه‌های دوران کرونا باعث شده اغلب مردم بخش اعظم زندگی خود را در خانه‌هایشان سپری و از حضور در فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی خودداری کنند. همین امر، رغبت آنان را به زندگی در حومه‌های شهر افزایش داده چرا که در خارج از شهر می‌توانند به فضایی بیشتر و سالم‌تر دسترسی داشته باشند.

گزارشات حاکی است که طی دوران کرونا، جمعیت کلانشهر لندن پس از گذشت ۳۰ سال، به طور قابل توجهی کاهش یافته که البته خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز در وقوع این رویداد بی تأثیر نبوده است. بدیهی است که خالی شدن شهرها از جمعیت یک فاجعه برای آن‌ها به حساب می‌آید که می‌تواند تمام جنبه‌های زندگی شهری نظیر اقتصاد، فرهنگ و آموزش را تحت تأثیر قرار دهد. در همین راستا، مدیران شهری باید از هم اینک به فکر ایجاد مثبت‌ترین تغییرات در طراحی مناطق باشند تا بتوانند شهرهایی با بیشترین زیست‌پذیری را برای ساکنان آینده به وجود آورند. اما پرسشی که در اینجا ممکن است ذهن همه را به خود درگیر کند اینکه چگونه این کار امکان‌پذیر است؟

بهبود دسترسی به فضاهای سبز

زمانی که ویروس کرونا برای اولین بار در کشور انگلستان شروع به انتشار کرد، شکاف بزرگی در وضعیت زندگی افراد دارای باغ‌های شخصی و سایرین به وجود آمد. در آن زمان، مردمی که از فضاهای سبز در محیط زندگی خود بهره‌مند بودند، می‌توانستند در دوران قرنطینه از هوای آزاد و پاک آن‌ها استفاده کنند، حال آنکه سایر مردم در آپارتمان‌هایی کوچک و بدون دسترسی به حتی یک بالکن، روزهای سخت کرونایی را یکی پس از دیگری پشت سر می‌گذاشتند. همین امر باعث شد مردم به اهمیت وجود فضاهای سبز پی ببرند و به پرورش باغچه‌هایی حتی در فضایی به اندازه یک متر مربع روی آورند.

بدیهی است که وجود فضاهای سبز در تمام نقاط یک شهر امری ضروری است که در کنار تمام مزایای خود، به ایجاد برابری در میان شهرنشینان منجر می‌شود. بنابراین، مدیران شهری باید از هم اینک به فکر بهبود شرایط فضاهای سبز باشند تا بتوانند آینده‌ای پایدار و برابر برای تمام مردم ساکن در شهرهای آینده رقم بزنند.

استفاده بهتر از داده‌ها در طراحی شهری

اهمیت داده‌ها در بهبود کیفیت زندگی شهری بر هیچکس پوشیده نیست اما پاندمی کرونا این واقعیت را بیش از پیش به تصویر کشید و نشان داد که ثبت و تحلیل داده‌ها نقش بسیار مهمی در قدرت شهرها برای مقابله با بحران‌ها ایفا می‌کند. به عنوان مثال، در بسیاری از شهرهای جهان، مدیران با ثبت داده‌ها توانستند از میزان شیوع بیماری کووید -۱۹ در نقاط مختلف باخبر شوند و اقدامات خود برای مهار ویروس را در آن نقاط، جدی‌تر پیاده‌سازی کنند.

با این وجود، زیرساخت‌های هوشمند شهری نیز می‌تواند احتمال وقوع خطرات ناشی از سایر رویدادها نظیر سیل و تغییرات اقلیمی را نیز به حداقل برساند. در واقع، شهرهای هوشمند نسبت به سایر نقاط دنیا، از مراکزی پایدارتر، ایمن‌تر و سالم‌تر برخوردار هستند چرا که اطلاعات مختلف آن‌ها به خوبی در اختیار برنامه‌ریزان قرار دارد و مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.

ایجاد اهدافی جدید برای زیرساخت‌های قدیمی

در مطالعات متعدد آمده که سازه‌های شهری بیش از یک سوم انرژی جهان را مصرف می‌کنند و سهم بزرگی در انتشار گازهای آلاینده در هوا را به عهده دارند. بدیهی است که مدیران شهری می‌توانند با به کار بردن استراتژی‌هایی خلاقانه، این مشکل را تا حد زیادی برطرف نمایند و به عنوان مثال، استفاده از انرژی تجدید پذیر را جایگزین انرژی شهری کنند. از سوی دیگر، ترویج استفاده از مواد پایدار در احداث سازه‌های شهری می‌تواند از اثرات جزایر گرمایی بکاهد و نیاز به خنک‌کننده‌های هوا در منازل را به حداقل برساند.

مهم‌تر از همه اینکه، استفاده دوباره از زیرساخت‌های قدیمی متروکه و اصلاح مصرف انرژی در آن‌ها می‌تواند در ذخیره مقدار زیادی کربن منتشرشده در محیط زیست، بسیار مؤثر واقع شود. به عنوان مثال، ایجاد یک خانه با دو اتاق خواب، در سازه‌ای که به مدت چند دهه بدون استفاده باقی مانده می‌تواند به حذف بیش از ۸۰ تن دی اکسید کربن از هوای شهرها منجر شود.

اگرچه چنین اقداماتی بسیار کارآمد محسوب می‌شود، با این حال، همیشه پیاده‌سازی آن‌ها امکان‌پذیر نیست. در واقع، در استفاده از سازه‌های قدیمی باید جنبه‌های مختلفی را به طور همزمان در نظر گرفت که پیاده‌سازی تمام آن‌ها شاید در یک سازه غیر ممکن باشد.

کد خبر 485518

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فضای شهری طراحی فضای شهری ویروس کرونا کرونا و شهرها شهرها و کرونا فضاي سبز شهري شهر هوشمند فضاي سبز شهرهای جهان فضای سبز شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فضاهای سبز داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۹۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، این سلسله نشست‌ها به ابتکار شهرداری تبریز برگزار خواهد شد و در ماههای آینده به صورت مستمر بین شهرداران شهرهای جاده ابریشم ادامه خواهد یافت.

یعقوب هوشیار شهردار تبریز در این نشست که در قالب وبینار برگزار خواهد شد به ارائه ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی و توریستی شهر تبریز و تبیین جایگاه ژئوپلتیک این شهر در مسیر جاده ابریشم می پردازد.

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت با حضور موتونوبو ناکاگاوا شهردار نارا (از شهرهای ژاپن)، فضل‌الدین عمراف شهردار سمرقند (از شهرهای ازبکستان) و یعقوب هوشیار شهردار تبریز برپا خواهد شد.

معرفی شهر نارا، جایگاه بین المللی و نقش آن در مسیر جاده ابریشم و همچنین معرفی شهر سمرقند توسط شهردار این شهر از دیگر بخش‌های این وبینار خواهد بود.

رویداد دوجانبه «مجمع ژاپن و ایران در زمینه معماری و مسائل شهری» که در ژاپن بین فوریه و می در سال ۲۰۱۸ برگزار شد، بستر این تبادل فرهنگی را تشکیل داده است. در این راستا و در ادامه فعالیت‌های دیپلماسی شهری و پس از ارایه نامه رسمی شهردار تبریز به شهردار نارا، گفتگو های مابین دو شهر برای اولین بار آغاز شده و امید است گفتگوی شهرداران نتایج خوب و ملموسی را برای شهروندان طرفین داشته باشد.

این نشست به عنوان پیش زمینه‌ای برای نشست دوم که همزمان با همایش فرصت‌های سرمایه گذاری تبریز در سال جاری برگزار می‌شود، خواهد بود.

از نتایج پیش بینی شده برای این نشست می‌توان به برگزاری هفته‌های فرهنگی در شهرهای جاده ابریشم، مفاهیم مدرن و بروز در حوزه تعاملات بین المللی در دیپلماسی شهری بین شهرها، توسعه شهری شهرهای تاریخی حول محور تاریخی، تبیین سیاست‌های جاده ابریشم در حوزه‌های تبادلات فرهنگی، گردشگری و احیا بافت‌های تاریخی و توسعه و گسترش تعاملات علمی بین شهرهای جاده ابریشم از طریق برگزاری جلسات و کنفرانس‌ها و بسترسازی توسعه این ارتباطات اشاره کرد.

کد خبر 6092841

دیگر خبرها

  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • ۱۷۶ پروژه عمران شهری طی ۲ سال گذشته در استان زنجان اجرا شد
  • وحدت اعضای شورا با شهرداران باعث رونق امور شهری می‌شود
  • نخستین مرکز مانیتورینگ مراکز معاینه فنی شهر اصفهان راه‌اندازی می‌شود
  • «سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها
  • حفر و تجهیز ۳۷ حلقه چاه آب شرب طی سال گذشته در همدان
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها