Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خبرگزاری تسنیم:  در  15 ماه گذشته ایران درگیر ویروس کرونا بوده است در این مدت از نظر شیوع و میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری افت و خیزهای زیادی داشته‌ایم و اکنون در پیک چهارم کرونا و با افزایش تعداد بستری های کرونا نگران کننده و  زنگ خطر جدی در سراسر کشور نواخته شده است.

بی‌توجهی به رعایت ضوابط بهداشتی، سبب گردش ویروس در کشور شده است و رنگ شیوع ویروس از آبی و سبز در 86 درصد از شهرستان ها به نارنجی و قرمز تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منحنی رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بروز بیماری دو روی سکه است و هرگاه رعایت پروتکل‌ها کاهش‌یافته، بیماری افزایش داشته است، شهروندان باید تمامی پروتکل‌ها ازجمله ماسک زدن و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

کاهش استفاده از ماسک  و شیلد صورت توسط شهروندان نسبت به اسفند و دی‌ماه و افزایش قابل ملاحضه مسافرت ها و حضور تجمعات و دورهمی‌ها و دیدوبازدیدهای عید و برگزاری مراسم‌های عروسی تأثیر زیادی در افزایش ابتلا به ویروس داشته است و رنگ قرمز شیوع کرونا در 257 شهرستان و رنگ نارنجی کرونا در 129 شهرستان حاصل همین رعایت نکردن پروتکل ها است.

رعایت قرنطینه برای افراد دارای تست مثبت، الزامی است و شکستن قرنطینه، تبعات بدی به همراه دارد. دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برای قرنطینه افرادی که مکان مناسب ندارند در نظر گرفته است. افراد دارای تست مثبت و یا با علائمی شبیه به سرماخوردگی باید به‌طورجدی از حضور در خیابان‌ها و شکستن قرنطینه خودداری کنند، چراکه آسیب زیادی به سلامت خود و دیگران وارد می‌کنند و یک فرد مبتلا به ویروس کرونا می‌تواند تعداد زیادی از افراد را  درگیر کند.

‌کرونا در خوزستان "عصبی" شد /‌ سوش غالب ‌"انگلیسی" است

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه ‌سوش غالب کرونا در استان خوزستان کرونای انگلیسی است، گفت: کرونای انگلیسی نسبت به نوع قبلی کرونا جهش یافته‌تر و مهاجم‌تر شده است.

سید محمد علوی در گفت وگویی با ‌بیان اینکه بهترین راهکار مقابله با کرونا ویروس رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی‌، فاصله‌گذاری اجتماعی و ماسک زدن است، اظهار داشت:‌ میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی باید   بالای 95 درصد باشد این در حالی است  که این میزان در استان کمتر  از 50 درصد است.‌

وی با بیان اینکه ‌سوش غالب کرونا  در استان خوزستان کرونای  انگلیسی است، افزود:‌ کرونای  انگلیسی نسبت به  نوع قبلی  کرونا جهش یافته‌تر و مهاجم‌تر شده و با علائم مختلف از جمله گوارشی، عصبی و قلبی خود را نشان می‌دهد و دوران کمون کمتری دارد.

‌علوی با بیان اینکه هر نوع علائم از جمله سردرد، درد عضلانی، اسهال، سرماخوردگی، آبریزش بینی و … مخصوصا اگر به همراه تب باشد، کرونای انگلیسی است مگر خلافش ثابت شود، تصریح کرد: خطرناک‌تر از اپیدمی  کرونا، اپیدمی باور‌های غلط نسبت به آن است و باید از این گونه باور‌ها دوری کرد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان  با اشاره به هشدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص نگرانی‌ها از شیوع ویروس کرونا برزیلی ادامه داد: کشتی‌های مختلف  برای تخلیه و بارگیری ‌کالا به بندرگاه‌های استان تردد می‌کنند و به علت ورود کشتی‌های برزیلی به خوزستان، هشدار‌هایی در خصوص شیوع ویروس برزیلی داده شده و در نامه‌نگاری‌ با سازمان بنادر و  دریانوردی نکات و اصول بهداشتی در خصوص جلوگیری از ورود خدمه این کشتی‌ها و قرنطینه سازی  انجام شد.

به گزارش تسنیم، هم‌اکنون 16 شهرستان  اندیمشک، دزفول، لالی، شوشتر، ایذه، اهواز، کارون، باغملک، شوش، خرمشهر، آبادان، رامهرمز، ماهشهر، امیدیه، مسجدسلیمان  و بهبهان در وضعیت قرمز قرار دارند.

همچنین 9 شهر‌ستان   آغاجاری،   رامشیر، اندیکا، گتوند، دشت آزادگان، هندیجان، شادگان، هفتکل و باوی در وضعیت نارنجی قرار دارد.

8 شهر استان هرمزگان در وضعیت قرمز کرونای انگلیسی قرار گرفتند

از روز گذشته با تغییر برخی شاخص‌ها در اعلام رنگ‌بندی شهرها، هرمزگان نیز در وضعیت بحرانی کرونا قرار گرفته است.

در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به افزایش موارد ابتلا در شهرستان‌های مختلف استان هرمزگان، شمار شهرهای با وضعیت قرمز به 8 شهر افزایش یافته است.

وی افزود: علاوه بر شهر بندرعباس، اکنون پارسیان، بندرخمیر، قشم، کیش، هرمز، بندرلنگه و میناب در وضعیت قرمز کرونای انگلیسی قرار دارند و موارد ابتلا به طرز چشمگیری شاهد افزایش بوده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حال حاضر شهرستان‌های جاسک، رودان و حاجی‌آباد در وضعیت نارنجی قرار دارند که با افزایش موارد ابتلا در این شهرستان‌ها، تغییر رنگ احتمالی و قرمز شدن دور از انتظار نیست.

وی تاکید کرد: 4 شهرستان شامل بستک، بشاگرد، سیریک و بوموسی نیز در وضعیت زرد قرار گرفته‌اند.

نوروزیان گفت: در حال حاضر 227 بیمار با تشخیص بیماری کرونا در بیمارستان‌ها بستری هستند که از این تعداد 43 نفر در بخش ای سی یو بستری شده‌اند و حال 10 نفر نیز وخیم است.

وی ادامه داد: تعداد 3226 نفر بیمار نیز در منزل قرنطینه هستند، در شبانه روز گذشته با یک فوتی جدید نیز شمار جان باختگان کرونایی استان به عدد 1067 مورد قطعی رسید.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تاکید بر وضعیت بسیار بحرانی استان، از مردم خواست در رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی و عدم حضور در تجمعات و مراسمات از سلامت خود و سایرین مراقبت کنند.

روند صعودی بسیار سریع کرونا در خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند، محمد دهقانی فیروزآبادی صبح امروز در بازدید از بیمارستان ولی عصر بیرجند اظهارکرد: سایر شهرستانهای استان وضعیت نارنجی رنگ یا پرخطر و شهرستان خوسف در وضعیت زرد(متوسط خطر) قرار دارد که نشان دهنده این است ما به سرعت در حال افزایش موارد مثبت مبتلا به کرونا و همچنین موارد بستری ناشی از بیماری کرونا در سطح بیمارستان های استان هستیم.

 وی با بیان اینکه حدود 50 درصد تخت‌هایی که برای کرونا در سطح استان آماده شده در عرض حدود یکی دو هفته به طور کامل پر شده افزود: یک روند صعودی بسیار سریعی رادر سطح استان شاهدیم که در صورت تداوم،تخت های ما در فاصله زمانی بسیار کوتاهی پر خواهد شد و مشکلات زیادی را برای حوزه درمان در ارائه خدمات ایجاد خواهد کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی و درمانی بیرجند خاطرنشان کرد: براساس رنگ بندی و وضعیت مخاطره جدید شهرستان ها، الزامی است که همه ی دستگاه های اجرایی نسبت به اجرای مفاد دستور العمل محدودیت هوشمند مصوبه ستاد ملی اقدام کنند.

 وی افزود: براین اساس محدودیت‌های لازم اعمال شود تا با همراهی مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی، بتوانیم از اوج گیری بیشتر پیک چهارم در سطح استان پیشگیری و هر چه سریع تر این پیک را بشکنیم تا آسیب بیشتری به مردم وارد نشود.

منبع: فردا

کلیدواژه: بستری های کرونا بحران قرمز کرونایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۰۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • هشدار قرمز بارندگی شدید؛ افزایش شدت بارندگی در تهران + فیلم
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • آژیر قرمز آموزش عمومی؛ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • سوژه امسال نون خ لب مرز بود | ۲ خط قرمز مهم که در این سریال رعایت شد
  • ویدئوی عجیب از وضعیت آموزشی دانشجویان دندانپزشکی