Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@02:43:14 GMT

توزیع قدرت و مشارکت سیاسی لازمه امروز افغانستان است

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۲۳۱۴۸

یک تحلیلگر مسایل افغانستان با انتقاد از اجرا نشدن مفاد صلح قبلی افغانستان، گفت: توزیع قدرت و مشارکت سیاسی لازمه امروز افغانستان است و در پروسه صلح نمی توان از یک گروه قدرتمند خواست که تسلیم شود.

به گزارش ایسنا، حمید عزیزی در نشست بررسی جایگاه مهاجرین و واکاوی طرح های جدید در روند صلح افغانستان با اشاره به تحولات چهار دهه گذشته در افغانستان، اظهار کرد:  کشورهایی از جمله امریکا، روسیه، چین، هندوستان، ایران، عربستان و ترکیه همه در صلح افغانستان نقش دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تعداد مهاجرین به اندازه ای هست که بر تحولات افغانستان تاثیرگذار باشند اما مسائل مهاجرین در ایران قربانی مسایل سیاسی می شود. مهاجرین افغانستانی در پاکستان و هند در بحث هویت و امنیت نادیده گرفته می شوند. نگاه به مهاجرین در ایران هم امنیتی است. سازمان ملل هم مسایل و مشکلات مهاجرین را درک نمی کند. مهاجرین در موضع ضعف هستند و بنابراین مهاجرین در برابر تصمیمات دولت های افغانستان و ایران فقط سکوت می کنند.

این تحلیلگر مسایل افغانستان با اشاره به دستاوردهای دولت انتقالی حامد کرزای، تصریح کرد: توزیع قدرت و مشارکت سیاسی لازمه امروز افغانستان است. در پروسه صلح نمی توان از یک گروه قدرتمند خواست که تسلیم شود. چرا مفاد قبلی صلح افغانستان اجرا نشد که الان اعتمادی میان گروه ها وجود نداشته باشد؟

وی خاطر نشان کرد: اشرف غنی می گوید که انتخابات برگزار شود اما  آیا بستر و زمینه برگزاری انتخابات شفاف وجود دارد که مورد پذیرش همه باشد؟ با این شرایط موجود، امکان برگزاری چنین انتخاباتی وجود ندارد. حکومتی برای افغانستان لازم است که منافع همه گروه های سیاسی در آن در نظر گرفته شود.

عزیزی در پایان گفت: باید مهاجرین به عنوان یک واقعیت پذیرفته شوند. ۷ میلیون مهاجر صاحب فکر، فن و دانش است و نباید هویت آنها نادیده گرفته شود. اگر می خواهیم براساس خرد جمعی به تصمیم برسیم نباید رویکرد امنیتی به مهاجرین وجود داشته باشد و هویت آنها پذیرفته شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۳۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ ثبات و امنیت پایدار ، لازمه تحقق اهداف اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ دکتر سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های سفر خود به پاکستان عصر دوشنبه در دیدار «آصف علی زرداری» رئیس جمهور این کشور، اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و پاکستان را از جمله عوامل مهم در تحکیم پیوند‌ها و زمینه‌ساز توسعه و تعمیق روابط میان دو کشور عنوان کرد.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر عزم مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر توسعه و ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی، حفظ ثبات و امنیت پایدار را از جمله زمینه‌ها و ملزومات تحقق اهداف اقتصادی عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت و فرصت مرز‌های مشترک میان دو کشور در جهت انتفاع دو ملت تاکید کرد.

دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فلسطین به‌عنوان مسئله اول جهان اسلام که اکنون مسئله نخست جهان بشریت شده اشاره کرد و گفت: امروز آرمان بلند امام خمینی (ره) مبنی بر آزادسازی قدس شریف به مطالبه همه ملت‌های مسلمان و آزاده تبدیل شده و همه دولت‌های اسلامی باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان نیز در این دیدار عشق و دلدادگی دو ملت ایران و پاکستان به اهل بیت علیهم‌السلام به‌ویژه حضرت رضا (ع) را موجب تعمیق برادری میان دو کشور دانست و با تاکید بر علاقمندی کشورش به توسعه و ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها، بر اراده مسئولان پاکستان برای گشودن فصل جدیدی از روابط با ایران در این راستا تاکید کرد.

رئیس جمهور پاکستان همچنین ضمن محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی بر علیه مردم بی‌دفاع غزه، بر مخالفت دولت پاکستان نسبت به هرگونه دخالت خارجی در منطقه تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۲۶ هزار پاسپورت در پکتیا
  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • بررسی آخرین وضعیت طرح جذب منابع و سرمایه های خرد اتباع
  • افغانستان به مصاف تاجیکستان می‌رود
  • امروز، آخرین مهلت توزیع کارت کنکور/ آغاز رقابت داوطلبان از فردا
  • عراقچی: میدان، دیپلماسی و رسانه سه ضلعِ مهم در هر واقعه نظامی یا سیاسی هستند
  • سه گروه اصولگرایان از نظر عباس عبدی : از "ارزشی های واقعی" تا "بی شخصیت های هتاک"
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است
  • حفظ ثبات و امنیت پایدار ، لازمه تحقق اهداف اقتصادی