Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@15:09:57 GMT

 حاکمیت راهبرد پول و پیمانکاری بر مدیریت شهر تهران 

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۲۴۱۰۲


طی سالیان گذشته و از همان وقتی که ما دچار بیماری مزمن نئولیبرالیزم کاریکاتوری برتمام شئون زندگی سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی وخصوصا اقتصادی ومدیریتی خود شدیم بدون انکه دیگر ابعاد دیگر مسیر توسعه همچون حاکمیت قانون وسیاق مدیریتی نظام مند آن را تدارک دیده باشیم ، نمیدانستیم که درحال سوزاندن سرمایه ذیقمیت و وگرانمایه ای به نام سرمایه اجتماعی در کوره سوزان مطامع قدرت و ثروت ، طماعان وفرصت طلبان روزگارمان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و این سرمایه ، سرمایه ای است که اگر از دست رفت دیگر به راحتی به دست نخواهد آمد وچه بلایی بالاتر برای مردمان اجتماع وشهری که اطمینان واعتماد وهماهنگی و همدلی مابین آنها و بین آنها ومدیران وبرنامه ریزان آن از دست برود .

و بدین سیاق ، مدیریت شهری ما هم اکنون به گونه ای شده است که بدون آنکه دیگر امیدی به احیاء و بهره مندی از سرمایه گریزان اجماع و اجتماع مرم این شهر پریشان داشته باشد ، راه حل مشکل و معضل ریز و درشت این شهر را به عهده نقد ترین ابزار(البته برای خودشان ) ، یعنی پول و لشکر بزرگ پیمانکاران عزیز آن دانسته و می دانند.

می‌خواهیم معضل ترافیک شهری را برطرف کنیم، بجای آنکه با جلب وبه جریان انداختن تعامل عمومی بعنوان بخش مهمی از راه حل رفتار و فرهنگ ترافیکی عموم مردم را اصلاح کنیم ، راه حلهای در دسترس و دلچسب و چشم نواز و دهان پرکن ولی بسیار گرانقیمت را در پیش می گیریم ، بزرگراه می سازیم ، مترو می سازیم ، پولش را از کجا بیاوریم؟ شهر را می فروشیم ، ازدهام وتراکم بیشتری ایجاد می کنیم ، باغ وبوستان ومنظره وطبیعت شهر را به تاراج می دهیم ، دور باطلی که حاکمیت پول و شاید بهتر بگوییم حاکمیت افسار گسیخته طمع بر مردم شهر تحمیل ساخته است. خواه طمع پول وثروت باشد ، خواه کسب قدرت و شهرت ، راست وچپ هم ندارد.

شکی نیست که مترو وبزرگراه از الزامات زندگی شهری است ، مشروط برآن که هزینه اش درونزا واز محل در آمد سالم شهری سالم باشد ، شهری که در آن قانون ونظم وسلامت درستی حاکم باشد ، شهر با حاکمیت قانون ، نظم وسرمایه گرانقدر اجتماعی .

ولی این سبک مدیریت شهری که با وجود بیماری وآشفتگی خیال به جای مراقبه و امساک چاره راه را با زیاده خواری و هزینه و مصرف بیشتر می بیند، نتیجه ای جز آشفتگی بیشتر و احتضار نخواهد گرفت .

واز این رهگذر است که طایفه پیمانکاران تازه به دوران رسیده ویا تازه به دوران رسیده های پیمانکار را وهمراه کننده های آنان را همچنان فربه و فربه تر کرده است .

پیمانکارانی که اکنون خود بدل به بخشی از حاکمیت پنهان این شهر شده اند و برای حضور و بقای هرچه بیشتر خود درصورت لزوم گزینه پیوند خود با سیاست و قدرت را قطعا از نظر دور نخواهند داشت ، وبهترین ابزار شان هم مطابق معمول پول است ، پیمانکارانی که به انحاء مختلف با واسطه و ویا بی واسطه برای سیاست ورزان وحضور موفق آنان در جلب آرا وتبلیغات سرکیسه های پول خود را سخاوتمندانه شل می کنند .

برخی از این سیاست ورزان سالها است به تهران به عنوان ممر ومنبع در آمد برای باقی ماندن در قدرت و برنامه های سیاسی خود می نگرند، راست وچپ هم ندارد.

اینها بخشهایی از پازل و دور مخاطره آمیز مدیریت بر مبنای پول و پیمانکار است که به نام مردم هزار بلا بر سر آنها وشهرشان می آورد، وبر اساس همین دور باطل است که اعتماد وهمراهی و امید وهمدلی مردم با مدیریت شهری روبه افول قرار گرفته است .

تهران را ناسازی و ترافیک وآشفتگی فراگرفته است ، مقصر این آشفتگی باوجود صرف این همه پول و پیمانکار چیست .

اکنون دیو خفته ای به نام خطر زلزله در دل این شهرسالهاست که درحال خرناس کشیدن است ، و اگر بیدار شود و شهر را بر سر مردمش آوار کند ، مسولیت خسارتهای مرگبارش را کدام پیمانکار ، بساز بفروش و مدیر و عضو شورای شهر غیر مسول بر عهده خواهد گرفت .

اکنون درآستانه انتخابات دیگری برای انتخاب اعضای شرای شهر تهران هستیم ، کمتر از سه ماه دیگر ، وبرای این دوره کدام تفکر و منش آزاده و تحول آفرین کدام همت و اراده جهادی و انقلابی می تواند گردونه این دورانهای باطل را فروبریزد و شهر ومدیریت آن را با احساس و تعهد و اطمینان عموم مردم آشتی بخشد .

اشتباه نکنیم و فریب نخوریم ، آینده شهر تهران راپروژه های گران قیمت ودهن پرکن وتبلیغاتی نخواهد ساخت ، آینده این شهر را شهرت های عامیانه عنوانهای واهی و ژستهای تبلیغاتی نخواهد ساخت ، این شهر را نظام پیمانکاری بی تعهد وبی مسولیت وبیگانه از مردم ومنافع آنها نخواهد ساخت،

این شهر را دروغ ها و فریبها تبانیها ولابیها ، نخواهد ساخت این شهر فقط از راه البته سخت ودشوار تعامل و مشارکت و همراهی فراگیر مردم ساخته خواهد شد وسروسامان خواهد گرفت ، این شهر را حقیقتها و واصالتها خواهد ساخت، تخصص و علم ودانش اصیل ، منش مردمی و پاک طینتی و پاکدستی اصیل مردم شهر خصوصا نسلهای آینده آن تشنه این حقیقتها واصالتهای آن هستند.

و در نهایت این شهر با حاکمیت تمام وکمال قانون ونظم همراه با مشارکت وهمراهی مردم است که ساخته خواهد شد .اگر این بنیانها حاصل شود به دنبال خود توسعه وپیشرفت مادی و ظاهری نیز به شکل اعلای آن نیز فراهم خواهد گردید.

 بازیابی و احیاء این سرمایه وگوهر ناب زندگی اجتماعی در شهر ، کاری است بس مشکل اما شدنی .انشاالله 


*کارشناس ارشد مدیریت شهری

 

 

منبع: الف

کلیدواژه: مدیریت شهری نخواهد ساخت مدیریت شهر خواهد ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۴۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با تاکید بر ارائه بسته‌های تشویقی به سرمایه‌گذاران ادامه داد: هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود و در عین حال باید به‌طور مستمر فرصت‌های جدید با توجه به موقعیت هر منطقه و بافت اجتماعی قالب آن اقدام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مسعود حیدری مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان در اولین نشست از سلسله نشست‌های ادواری مسئولان سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی مناطق شهرداری اصفهان در ۱۴۰۳ با تاکید بر اهتمام مسئولان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی مناطق شهرداری اصفهان بر تحقق شعار سال جاری که مزین به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» شده است، اظهار کرد: انتخاب این عنوان برای سال جاری، وظیفه سازمان را سنگین‌تر می‌سازد و ضرورت دارد با پیگیری مستمر در مناطق مختلف شهرداری اصفهان، زمینه مساعد برای افزایش مشارکت مردم را در پروژه‌های شهری فراهم سازیم.

وی افزود: باید بپذیریم که سرمایه‌گذاران، شریک شهرداری هستند و باید با احترام ضمن درک شرایط آن‌ها و با اتخاذ تدابیر مناسب نسبت به رفع موانع و تسریع در روند اداری فعالیت آن‌ها کوشا باشیم.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان تصریح کرد: ضرورت دارد از طریق مشارکت‌های سه‌جانبه در شهر اصفهان، سازوکاری حقوقی به منظور جذب سرمایه‌های خرد فراهم شود و مسئولین سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شهرداری در مناطق مختلف باید این نیازها را شناسایی و با پیگیری و حضور پویای خود آنها را مرتفع سازند.

حیدری با اشاره به ضرورت فعال‌سازی پروژه‌های راکد، آن‌ها را سرمایه‌های شهر و شهرداری اصفهان قلمداد کرد و گفت: پروژه‌های مختلفی با پیشرفت فیزیکی بالا در مناطق مختلف بلاتکلیف مانده‌اند و باید با بازنگری در فرایندهای اداری و مانع‌زدایی از مسیر اجرای آن‌ها، امکان تکمیل و بهره‌برداری را فراهم سازیم.

وی اضافه کرد: برای هدفی بزرگ گرد هم آمده‌ایم و باید وظایف خود را به درستی انجام دهیم؛ باید قبول کنیم که برای توسعه شهر، چاره‌ای به جز مشارکت مردم و فعالان بخش خصوصی در اداره شهر وجود ندارد.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با تاکید بر ارائه بسته‌های تشویقی به سرمایه‌گذاران ادامه داد: هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود و در عین حال باید به‌طور مستمر فرصت‌های جدید با توجه به موقعیت هر منطقه و بافت اجتماعی قالب آن اقدام کرد.

کلیدهای موفقیت در مدیریت پسماند شهری، آگاهی و مشارکت شهروندان است

غلامرضا ساکتی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این سازمان در راستای افزایش مشارکت شهروندی برای حفظ محیط زیست، اقدام به شناسایی مشترکان خود در گروه‌های هدف مختلف کرده است، گفت: کلیدهای موفقیت در مدیریت پسماند شهری، آگاهی و مشارکت شهروندان است و مشارکت شهروندان در فرآیند مدیریت پسماند از طریق کاهش تولید و تفکیک پسماندها از یکدیگر در مبدأ به عنوان یکی از کاراترین و اقتصادی‌ترین روش‌های پردازشی در بیشتر کشورهای دنیا صورت می‌گیرد.

وی با تشریح پروژه‌های شاخص مشارکتی سازمان مدیریت پسماند افزود: استفاده از تکنولوژی‌های نوین و هوشمند از ابتدا در دستور کار سازمان مدیریت پسماند قرار داشته است. همچنین پروژه احداث هاضم بی‌هوازی به‌ظرفیت ۳۰۰ تن در روز، احداث نیروگاه ریجکت‌سوز ۳۰۰ تن در روز، پروژه تولید سوخت مشتق از پسماند RDF به ظرفیت روزانه ۱۵۰ تن و احداث کارخانه بازیافت پسماندهای ساختمانی از جمله سایر پروژه‌های شاخص مشارکتی این سازمان است و پروژه مشارکتی شیرابه که اثرات بسیار مثبت زیست محیطی دارد، نیز آماده بهره‌برداری است.

به گزارش ایمنا، اولین نشست از سلسله نشست‌های ادواری مسئولان سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی مناطق شهرداری اصفهان در ۱۴۰۳ که با میزبانی سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان و با محوریت بررسی پروژه‌های مشارکتی این سازمان برگزار شد، بر ضرورت ارائه راهکارهای عملی و عینی برای تحقق شعار سال تاکید شد.

در این نشست درباره مصوبه هفته گذشته شورای عالی سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها و تاکید بر پاسخگویی استعلام‌های این سازمان از معاونت‌ها و سازمان‌ها و مناطق شهرداری اصفهان اشاره شد که با امضای شهردار اصفهان ابلاغ شده است.

کد خبر 750016

دیگر خبرها

  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • شهرداری اصفهان باید فصل وصل سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر با شرکت‌های دانش‌بنیان باشد
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • مدیریت شهری شانس گرفته شده از مردم برای دوچرخه ها را دوباره به آنها برگرداند
  • چین: فیلیپین اراده پکن برای حفاظت از حاکمیت خود را به جالش نکشد
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • نیروی انتظامی آماده تعامل بیشتر با مدیریت شهری است
  • ۴۰ پروژه عمران شهری در ایلام اجرا شد