Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@19:56:25 GMT

پشت پرده طرح صلح عربستان سعودی در یمن چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۲۵۴۶۲

طرح صلح عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن محدودیت های زیادی برای عملیاتی شدن دارد.

به گزارش گروه روی خط رسانه‌های برنا، عربستان که در آوریل ۲۰۱۵، محاصره و حمله به یمن را با عنوان «عملیات طوفان قاطع» به بهانه بازگرداندن دولت مستعفی یمن به قدرت آغاز کرد، اخیرا طرح صلحی را برای پایان دادن به این باتلاق نظامی خودخواسته ارائه کرد که محدودیت‌های زیادی برای اجرایی شدن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشکیل ائتلاف سعودی توسط عربستان و در دست گرفتن هدایت آن، نشان می‌داد که ریاض برای رسیدن به اهداف خود مصمم است و از تمامی ابزار‌ها در جهت دستیابی به اهداف خود استفاده می‌کند.

اما گذشت بیش از ۶ سال از آغاز این جنگ، حمایت‌های همه جانبه آمریکا و حمایت نظامی کشور‌های غربی کاملا آشکار کرد که عربستان برخلاف ادعا‌های اولیه در دستیابی به اهداف خود ناکام مانده است.

ریاض در ۲۲ مارس (دوم فروردین) طرح صلح جدیدی را به یمن پیشنهاد کرد که نشان دهنده تلاش مجدد عربستان برای یافتن راهی جهت خروج از جنگ مرگبار یمن بود.

خبرگزاری «آناتولی» در گزارشی به موضوع پیشنهاد صلح عربستان پرداخته و نوشت، اگرچه چنین پیشنهاداتی امید برای پایان دادن به درگیری‌ها در یمن را افزایش می‌دهد، اما تنش‌های مداوم همچنان مانعی بر سر راه حل و فصل پایدار بحران یمن می‌شود؛ از جمله این موانع و تنش‌ها می‌توان به نگاه عربستان برای ادامه حضور در یمن با وجود توافق صلح اشاره داشت.

طرف یمنی نیز این طرح صلح را تکرار طرح‌های صلح شکست خورده قبلی دانسته و به مقابله خود با حملات ائتلاف سعودی شدت بخشیده است.

گزارش «آناتولی»، دلایل عربستان برای ارائه پیشنهاد صلح را این چنین تشریح می‌کند:

- تشدید فشار‌ها بر عربستان از جانب واشنگتن، ریاض را وادار به مصالحه کرده است.

به نظر می‌رسد، عدم قطع کامل حمایت نظامی آمریکا از عربستان، سبب نوعی توافق میان طرفین شده است؛ ادامه حمایت نظامی آمریکا از عربستان در مقابل توافق صلح پیشنهادی عربستان.

- خارج شدن وضعیت بحران یمن از کنترل در پی حمله نظامی عربستان به این کشور

- تشدید حملات نیرو‌های یمنی به خاک عربستان به ریاض ثابت کرد که آن‌ها حاضر به عقب نشینی و دادن امتیاز به این کشور نیستند.

- خروج امارات از همکاری و شراکت با عربستان در جنگ با یمن، آن هم در شرایطی که این کشور شریک اصلی ائتلاف سعودی در سال ۲۰۱۵ بود.

به نظر می‌رسد صلح در یمن نیازمند اجماعی جهانی و بین المللی است؛ به این معنا که جامعه جهانی باید برای یافتن راه حلی سیاسی در یمن با مشارکت بازیگران منطقه‌ای تلاش کند.

منبع:میزان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: عربستان یمن طرح صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۵۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره

به گزارش همشهری‌آنلاین، رسانه‌های اسرائیلی از سفر محرمانه روز چهارشنبه رئیس ستاد کل ارتش هرتزی هالوی و رئیس سازمان امنیت داخلی (شاباک) رژیم صهیونیستی رونین بار به مصر با هدف بررسی چندین پرونده حسساس از جمله حمله نظامی به شهر رفح خبر دادند.

تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز بدون اشاره به جزئیات بیشتر ادعا کرد که هالوی و بار در این سفر با رئیس دستگاه اطلاعات مصر عباس کامل دیدار کردند.

اما رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که سفر هالوی و بار در راستای تدارک برای حمله زمینی قریب‌الوقوع به رفح صورت می‌گیرد.
این در حالی است که یک شب پیش از این سفر، قاهره صحت گزارش رسانه‌های آمریکایی مبنی بر مراوده با تل‌آویو درباره طرح‌های نظامی مربوط به رفح را تکذیب کرده بود.

ضیاء رشوان رئیس سازمان اطلاع رسانی مصر با صدور بیانیه‌ای در این خصوص تاکید کرد که «موضع قاطع مصر چندین بار توسط رهبری سیاسی در رد کامل این تهاجم اعلام شده است».

در حالی که قاهره بارها مخالفت کامل خود با حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح را اعلام کرده، رئیس‌جمهور مصر عبدالفتاح السیسی در روز چهارشنبه نیز در گفت‌وگوی تلفنی با نخست‌وزیر هلند مارک روته درباره «پیامدهای فاجعه‌بار» هرگونه حمله احتمالی به رفح در جنوب نوار غزه که از بیش از ۲۰۰ روز پیش شاهد جنگ ویرانگر اسرائیلی است، هشدار داد.

کد خبر 847136 منبع: فارس برچسب‌ها مصر اسرائیل خبر ویژه رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • پشت‌ پرده استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
  • پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد