Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیره توکلی گفت: اگر طرح جوانی جمعیت در شورای نگهبان نیز تصویب شود ممکن است زنان باردار ایرانی برای انجام غربالگری و سقط جنین درمانی به کشورهای همسایه مراجعه کنند.

به گزارش برنا؛ نیره توکلی، جامعه شناس و فعال حقوق زنان درگفتگو با خبرنگار برنا در انتقاد از طرح جوانی جمعیت که این روزها در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و به شورای نگهبان ارسال شده است، گفت: با سیاست‌های منفی و سلبی نمی‌توان کاری را پیش برد و با پیر شدن جمعیت مقابله کرد برای مثال چرا در کشورهای اروپایی که سقط جنین آزاد است و انواع و اقسام وسایل جلوگیری از بارداری نیز فراهم است میل به بچه دار شدن بیشتر است؟ جوابش این است که آنها انگیزه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین جوان‌های خودمان که در ایران بچه دار نمی‌شوند به محض اینکه به کشورهای خارجی می‌روند اقدام به فرزندآوری می‌کنند پس این نشان می‌دهد برای اینکه یک پدر و مادر تصمیم به بچه دار شدن بگیرند باید انگیزه و اشتیاق داشته باشند علاوه بر اینکه مادر نیز توانا باشد.

او ادامه داد: سیاست‌های ناتوان کننده هرگز جواب نمی‌دهند چون مادری که از روی استیصال، فقر، ناتوانی و عدم دسترسی به وسایل پیشگیری از بارداری؛ بچه دار شود، هرگز نمی‌تواند فرزندی سالم به دنیا بیاورد، ما سیاهی لشکر نمی‌خواهیم، ما جامعه‌ای می‌خواهیم که شهروندانی مسئول، بدون سوء تغذیه، فقر و بدون مشکلات روانی داشته باشد مخصوصا اینکه این روزها خطرات زیست محیطی باعث شده فرزندآوری دچار حساسیت های خاصی شود و ما باید در این شرایط به مادران اطمینان دهیم که حمایت می‌شوند.

توکلی تصریح کرد: ممنوعیت وسایل پیشگیری از بارداری به نوعی تبلیغ فاصله طبقاتی است چون نشان می‌دهد آنهایی که پول دارند می‌توانند خارج از کشور بروند و درصورت تمایل بچه دار شده و فرزندشان را در امکانات به دنیا بیاورند اما آنهایی که پول ندارند باید بمانند و به دلیل عدم دسترسی به وسایل پیشگیری و ناتوانی باردار شوند.

این فعال حقوق زنان درباره ادعای نمایندگان مجلس که تاکید دارند غربالگری حذف نمی‌شود بلکه محدود می‌شود گفت: اگر غربالگری مخصوص مادران بالای 40 سال و کمتر از 20 سال باشد؛ درواقع فقط مسئله سنی در آن تعیین کننده باشد، جفا در حق مادران در بازه سنی دیگر است و نشان می‌دهد ما علم پزشکی را آسان گرفتیم و به جای پزشکان متخصص فکر کردیم در حالی که تنها عامل سالم یا ناسالم بودن فرزندان سن نیست و صدها عامل دیگر تعیین کننده است در قدیم معتقد بودند مادر بالای 40 سال نمی‌تواند فرزند سالم به دنیا بیاورد و نوزادش به اختلالات ژنتیکی و سندرم داون مبتلا می‌شود اما اکنون می‌بینیم بسیاری از این مادرها فرزندان سالم و باهوش به دنیا می‌آورند بنابراین بهتر است درمورد غربالگری با متخصصان صحبت کرد نه اینکه صرفا بگوییم چون بارداری کمتر از 20 سال و بیشتر از 40 سال خطرناک است پس این مادران فقط غربالگری شوند.

توکلی در ادامه این گفتگو با اشاره به افزایش سقط‌های غیرقانونی و مراجعه زنان به کشورهای دیگر برای انجام غربالگری و سقط جنین به دنبال تصویب طرح جوانی جمعیت گفت: هر کشوری که بتواند امکانات بیشتری فراهم کند، حق انتخاب بیشتری به مردم خود دهد و همچنین پزشکی سالم‌تری داشته باشد، موفق‌تر است اما در مقابل اگر کمبودهایی وجود داشته باشد و دسترسی مردم به امکانات مانند وسایل پیشگیری از بارداری کاهش پیدا کند قاعدتا بازار آزاد، خروج ارز از کشور و درنهایت فساد افزایش پیدا می‌کند ضمن اینکه اگر مواد طرح جوانی جمعیت در شورای نگهبان نیز تصویب شود ممکن است زنان باردار برای انجام غربالگری و سقط جنین درمانی به کشورهای همسایه بروند علاوه بر اینکه به طور کلی با ایجاد چنین محدودیت‌هایی جمعیت جوان از کشور خارج می‌شود.

این فعال حقوق زنان در ادامه به عدم مناسب سازی شهرها برای زنان باردار اشاه کرد و افزود: به جای انجام این کارها باید آرامش زنان در دوران بارداری را فراهم کنیم، متاسفانه فضای شهری اصلا برای زنان باردار مناسب نیست برای مثال در اتوبوس هیچ فضایی برای مادران و بچه‌هایشان نیست و بعضا مشاهده شده زنان بچه‌هایشان را جاهایی می‌نشانند که خطر برق گرفتگی وجود دارد، رفت و آمد با کالسکه، روروئک، دوچرخه و.. اصلا مناسب نیست، پیاده راه امن نداریم و شهرها را تماما در اختیار برج سازان قرار دادیم و برای کم توانان که زنان باردار جزء آنان هستند اصلا فکری نکردیم حال با این شرایط نمی‌توان انتظار داشت مادری چند فرزند به دنیا بیاورد وقتی ابتدایی‌ترین امکانات در دسترسش نیست.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه زنان مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان کشورهای اروپایی سقط جنین بارداری ایران پدر و مادر فقر مشکلات زیست محیطی فاصله طبقاتی پول حقوق نمایندگان مجلس ارز اتوبوس برق برج سقط جنین فعال حقوق زنان غربالگری طرح جوانی جمعیت ممنوعیت سقط جنین طرح جوانی جمعیت وسایل پیشگیری زنان باردار سقط جنین بچه دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۵۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایده آل گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرهاد بشارتی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون درباره رویداد ملی جایزه جوانی جمعیت عنوان کرد: در سال‌های اخیر جمعیت به سمت میانسالی سوق پیدا کرده است و این شاید از جهتی خوب باشد، اما منفی هم محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه مردم فرزندآوری در ذهنشان سخت شده و به نوعی ایده آل گرا شده‌اند، گفت: کاهش جمعیت نسل جوان در بلندمدت اثرات منفی خود را می‌گذارد. شرایط باید به گونه‌ای باشد که اذهان نسبت به فرزندآوری سهل گیر‌تر شوند. بشارتی در ادامه افزود: مردم نسبت به فرزندآوری باید خوش بین شوند چرا که جامعه اگر به سمت کهنسالی سوق پیدا کند، آسیب‌هایش زیاد است. جامعه جوان پویا است و آینده کشور را می‌تواند بسازد، وگرنه در آینده باید به فکر این باشیم که چه کسانی و چطور از سالمندان نگهداری کند و چه کسانی به فکر ساختن مملکت باشند.

این هنرمند شناخته شده اظهار داشت: الان مدتی است که در آثار تلویزیونی شاهد انعکاس توجه به فرزندآوری هستیم منتها فقط با تبلیغات کار پیش نمی‌رود، اثرش باید در جامعه دیده شود و در کنارش تبلیغات هم صورت بگیرد. هنرمند هم دراین زمینه نقش موثری دارد. وی با اشاره به سیاست‌های تشویقی دولت برای جوانی جمعیت گفت: اینها باید عملی شود، هنوز اول سال هستیم و گرانی اجناس، کرایه خانه‌ها، ماشین و احتیاجات مردم سر به فلک کشیده دراین زمینه باید خیلی مراقبت شود تا مردم بتوانند به فرزندآوری فکر کنند. دولت می‌بایست تمهیدات عملی را جلوی پای خانواده‌ها بگذارد

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اهمیت جایگاه خانواده برای جوانان تبیین شود
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • برگزاری رویداد جوانی جمعیت یک اتفاق بزرگ است
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • واشنگتن و لندن ناتوان از مقابله با حملات ارتش یمن
  • رفع موانع ازدواج و فرزندآوری مقدمه جوان سازی و ازدیاد جمعیت
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است
  • ایدئال‌گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • اهمیت خانواده و ازدواج برای نسل جوان تببین شود
  • ایده آل گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد