Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق بررسی ها در طول تاریخ کشور پوشش گیاهی بیش از ۹۵ درصد، درختان میوه و گیاهان زراعی ودارویی بوده که هرگز پوشش انبوهی از درختان بی ثمر و چمن نداشتیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم«پرونده معجزه آبخیزداری»؛ درختکاری و جنگلکاری در مباحث آبخیزداری، به خاطر آثار و دستاوردهای متعدد آن مثل مقابله با شدت سیل، کاهش فرسایش خاک، کاهش آلودگی هوا و غیره از اهمیت فراوانی برخوردار است و در این میان لازم است به کاشت درختان میوه و گیاهان مزروعی اهتمام جدی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق بررسی ها برخلاف وضع حاضر که نزدیک به صد در صد پوشش فضاهای سبز و جنگلکاری های دست کاشت در طرح های مختلف مثل بیابانزدایی و مقابله با ریزگرد، کاشت چوب و غیره، درختان بی ثمر و چمن است، طبق بررسی ها در طول تاریخ کشور پوشش گیاهی در بیشه زارها، مراتع، جنگل های طبیعی، باغ های ایرانی و مزارع بیش از 95 درصد درختان میوه و گیاهان زراعی، دارویی و مرتعی بوده که هرگز پوشش انبوهی از درختان بی ثمر و چمن نداشتیم.

مطالعات نشان می دهد، در مراتع و جنگل های خودروی ایران کمتر از 5 درصد درختان و گیاهان غیرمثمر وجود داشته و اکثریت را گونه های مثمر تشکیل می دهند. به عنوان مثال حدود 60 درصد جنگل های زاگرس بلوط و 35 درصد آن را بادام و پسته وحشی و 5 درصد باقی را زالزالک و آلوچه و غیره تشکیل می دهند پس بیش از 95 درصد پوشش جنگل های طبیعی غرب کشور را گیاهان و درختان مثمر تشکیل می دهند. که متاسفانه این جنگل ها در معرض تخریب و نابودی قرار دارند. بر اساس آمارنامه سال 1381 وسعت جنگل های استان ایلام بین 469 تا 500 هزار هکتار برآورد شده است که حدود 90 درصد از پوشش جنگلی این استان را گونه ای که بلوط زاگرس نامیده می شود تشکیل می دهد. بلوط حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی است که به سلامت قلب کمک می کند، اسهال را درمان کرده و برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت مفید می باشد.

در خصوص پوشش جنگلی ایران در شمال نیز زمانی سراسر سواحل خزر پوشیده از انار جنگلی و انواع و اقسام درختان میوه مثل گردو و آلوچه بوده است. جنگل های اردبیل (فندقلو) به طوری که از اسمش پیدا است فندق، گردو، ازگیل، سیب جنگلی، نسترن، انواع آلوچه های جنگلی و انواع درختان میوه دیگر را تشکیل می دهد.

اما متاسفانه در وضعیت کنونی در کاشت گونه های فضای سبز و نیز جنگل های دست کاشت و پارک های جنگلی  به کاشتن درختان غیرمثمر وارداتی که مضرات آن اثبات شده است مبادرت بیشتری شده و هر چه جنگل دست کاشت در یک قرن اخیر احداث شده است همگی از درختان غیرمثمر و علی الخصوص از نوع وارداتی و بعضا مهاجم مانند گونه های کهور و اوکالیپتوس بوده است که با سیاست های نادرست درختان مثمر جنگل ها قطع شده بدون اینکه جای آنها کشت شود. این سوء مدیریت در حالی است که اولا  ایران از نظر نوع تنوع گیاهان دارویی در دنیا رتبه چهارم دارد و امکان کاشت انواع درختان میوه و گیاهان مزروعی و گیاهان دارویی وجود دارد و ثانیا در سراسر جهان به ویژه در ایالت های مختلف آمریکا و همچنین کانادا و انگلستان به کاشت درختان میوه و جنگل های غذایی عنایت ویژه داشته و سازمان ها و تشکل های مردم نهاد فراوانی هستند که پیگیر کاشت درختان میوه در فضاهای عمومی هستند.

از این رو سزاوار است فرهنگ کاشت درختان میوه بجای درختان بی ثمر و نیز کاشت گیاهان مزروعی بجای چمن در کشور گسترش یابد و توجه به کاشتن درختان مثمر و گیاهان مزروعی در اولویت نخست طرح های آبخیزداری و آبخوانداری باشد. البته در این باره باید افزود هرنوع درختان میوه و گیاهان مزروعی می توان کاشت و طبیعی است که اولویت در هر شهر و هر منطقه و هر قسمت فضای سبز با توجه به آب و هوا و فرهنگ و خاک و نیازها می تواند متفاوت باشد ولی با تحقیق بهترین و زیباترین درختان نخل و انگور و زیتون و انار و سدر هستند که تقریبا در همه نقاط کشورمان رشد می کنند و بومی چندهزار ساله هستند و اولویت بعدی درختان و گیاهان مزروعی هستند که در هر شهر در باغات آن از دیرباز پرورش یافته است و بومی آن شهر است.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

«معجزه آبخیزداری» | حکایت معاون آموزش جهاد سازندگی از چگونگی تبدیل تهدید سیل به فرصت آبادانی«معجزه آبخیزداری»|ضرورت توجه به آبخوانداری و پخش سیلاب در قانون برنامه هفتم توسعه چیست؟«معجزه آبخیزداری» | 9 راهبرد و 20 سیاست آبخیزداری برای مقابله با سیل در شهرها«معجزه آبخیزداری» | نجات شهرها از سیل با پارک آبخیز/ آیا می توان در تهران پارک آبخیز احداث کرد؟«معجزه آبخیزداری»| باغ قرآنی؛ بهترین راه مقابله با چالش های زیست محیطی/اثرات زیبانبار کاشت درختان غیرمثمر مضر چیست؟«معجزه آبخیزداری» |چرا قانون آبخیزداری باید در مجلس شورای اسلامی تصویب شود؟«معجزه آبخیزداری»| معنای واقعی مشارکت مردمی در آبخیزداری چیست؟«معجزه آبخیزداری» |سیل نفرین نیست ...«معجزه آبخیزداری»| سود 25 برابری آبخیزداری شهری در برابر هزینه های آن«معجزه آبخیزداری»| وجوه تمایز دانش آبخیزداری با دانش رسمی مدیریت آب/ دلیل بی توجهی به آبخیزداری چیست؟«معجزه آبخیزداری»|آبخیزداری؛ راهبردی برای محرومیت‌زدایی«معجزه آبخیزداری»|نقش ویژه ائمه جمعه و جماعات در تقویت گفتمان آبخیزداری در کشور«معجزه آبخیزداری»| تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی با آبخیزداری و آبخوانداری«معجزه آبخیزداری» |شکست طرح های انتقال آب در دنیا/ تأمین آب شرب شهری و روستایی با آب باران«معجزه آبخیزداری»|تاریخچه احداث سدهای زیرزمینی در ایران و دنیا«معجزه آبخیزداری»|دیدگاه 10 نفر از اساتید دانشگاه درباره اهمیت آبخیزداری«معجزه آبخیزداری»|افزایش 10 برابری روزهای گردوغباری در ایران؛ راه حل چیست؟«معجزه آبخیزداری»|آمریکا چگونه تالاب‌هایش را احیا کرد؟«معجزه آبخیزداری»|ضرورت پیوند اخلاق و آبخیزداری/ راز حکمرانی خوب در مدیریت آب کشور چیست؟«معجزه آبخیزداری»|ذخیره‌سازی آب زیر زمین/ نظر مفسرین قرآن کریم در‌این‌باره چیست؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیل سازمان جنگل ها سیل سازمان جنگل ها درختان میوه و گیاهان کاشت درختان میوه معجزه آبخیزداری درختان بی ثمر درختان مثمر جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۷۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس

رئیس اداره برق کاشان ضمن اشاره به نصب ۶.۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کاشان گفت: کاشان رتبه نخست کشوری نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، شاپور حدادی بعد از ظهر امروز امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال 50 ترانس جدید برای پایداری و تقویت شبکه برق شهرستان کاشان پیش‌بینی شده که 40 میلیارد تومان به این موضوع اختصاص داده می‌شود، اظهار داشت: برای توسعه زیرساخت‌های برق شهرستان کاشان 300 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده و طی دو سال اخیر در شهرستان کاشان 23 درصد افزایش مصرف برق داشته و این افزایش مصرف نسبت به افزایش مصرف کشوری بیش از دو برابر است.

رئیس اداره برق شهرستان کاشان با بیان اینکه 17 درصد از مشترکین خانگی این شهرستان از خرداد تا شهریور سال گذشته پرمصرف هستند، ابراز داشت: 26 درصد از مشترکین خانگی در ایام عادی یعنی از مهر تا اردیبهشت نیز پرمصرف بوده و این مشترکین یقینا با ارائه و دریافت آموزش‌های لازم تعداد این نوع از مشترکان کاهش قابل توجهی پیدا می‌کند.

وی ضمن گرامیداشت روز ملی صنعت برق گفت: طی دو سال گذشته 212 کیلومتر شبکه فشار ضعیف ایجاد شده و 36 کیلومتر شبکه فشار متوسط نیز ایجاد شدا است و 19هزار و 852 لامپ معیوب و سوخته نیز تعویض شده و 216 دستگاه ترانس هوایی در دو سال گذشته نصب شده است.

حدادی با بیان اینکه بودجه سال جاری نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش پیدا می‌کند، تصریح کرد: امیدواریم این بودجه در سال جاری جذب شود در حالی که سال گذشته بودجه عمرانی به 170 میلیارد تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه تعداد کل مشترکین شهرستان کاشان 212هزار و 519 نفر است، تاکید کرد: 81 درصد مشترکین خانگی، کشاورزی و صنعت و روشنایی معابر هر کدام یک درصد، مشترکان عمومی سه درصد و سایر مصارف 13 درصد است.

رئیس اداره برق کاشان با بیات اینکه 42 درصد از مصرف برق این شهرستان را حوزه صنعت تشکیل می‌دهد، افزود: 26 درصد از مصارف برق در کاشان را حوزه مشترکین خانگی تشکیل می‌دهند  در حالی که کاشان طی هشت ماه مناطق عادی محسوب شده و چهار ماه جزء مناطق گرمسیری محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه تعرفه برق مناطق گرمسیری شامل قمصر، برزک و نیاسر کاشان نمی‌شود، ابراز داشت: تعرفه برق مناطق گرمسیری شامل شهر کاشان و بخش مرکزی شهرستان کاشان است و این موضوع باید مد نظر مشترکان باشد.

ساخت نیروگاه خورشیدی در پالایشگاه بیدبلند

حدادی با بیان اینکه کاشان در مقام اول نصب نیروگاه‌های خورشیدی در استان اصفهان قرار دارد، تصریح کرد: این ادعا وجود دارد که کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس رتبه نخست کشوری دارد به نحوی که 315 نیروگاه خورشیدی در کاشان نصب شده که ظرفیت آنان 6.5 مگاوات است و امسال نصب 53 نیروگاه خورشیدی نیز در کاشان در دستور کار قرار دارد‌.

انتهای پیام/801/.

دیگر خبرها

  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله نخست کشور است
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران