Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@23:05:53 GMT

۶ هزار هکتار باغ چای در مسیر بازگشت به چرخه تولید

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۲۸۳۶۷

۶ هزار هکتار باغ چای در مسیر بازگشت به چرخه تولید

حبیب جهان‌ساز در گفت و گو با خبرنگار همشهری آنلاین اظهار کرد: در حال حاضر ۲۲ هکتار از اراضی چای شمال آماده بهره‌برداری و برداشت چین بهاره هستند و ۶ هکتار از باغ‌ها نیاز به بهسازی دارند.

وی درباره میزان باغ‌های تخریب شده گفت: تخریب باغ‌های چای سابقه چندین‌ساله دارد و مربوط به چندسال گذشته نیست.

جهان‌ساز افزود: در اوایل دهه ۷۰ سازمان چای منحل  و سرپرستی امور چای به بخش خصوصی سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجاکه بخش خصوصی تجربه لازم برای مدیریت این بخش کشاورزی را نداشت، خسارت زیادی به این صنعت وارد شد. در نتیجه تولید و برداشت چای برای چایکاران صرفه اقتصادی نداشت و آنها مجبور شدند باغ‌هایشان را رها کنند.
رئیس سازمان چای کشور توضیح داد: برخی از باغداران زمین‌های خود را تغییر کاربری دادند و آن را زیر کشت محصولی دیگر بردند. اما در مواردی دیگر زمین‌های باغی کلا نابود و در باغ‌های چای ویلاسازی شد.

وی با بیان اینکه باغ‌های چای شمال شامل دوبخش جلگه‌ای و کوهپایه‌ای می‌شود اظهار کرد: بیشترین اراضی، زیر کشت چای کوهپایه‌ای است و حدود ۲۰ درصد باغ‌ها در بخش جلگه‌ای واقع شده است که متاسفانه بیشترین تخریب‌ها، تغییر کاربری‌ها و ساخت و سازها در باغ‌های جلگه‌ای روی‌ داده که قابل جبران نیست.

جهان‌ساز متذکر شد که تا پیش از انحلال سازمان چای در اوایل دهه ۷۰ میزان اراضی زیر کشت این محصول بیش از ۳۴هزار هکتار بود که اکنون به ۲۸ هزار هکتار رسیده و ۶ هزار هکتار آن رها شده و نیازمند بهسازی است تا به چرخه تولید بازگردد.

شتاب در بهسازی

رئیس سازمان چای کشور از نقش دولت در رونق گرفتن دوباره این صنعت خبر داد و گفت: با برنامه‌ریزی‌های خوب دولت توانستیم در چند سال گذشته چایکاران را ترغیب کنیم تا دوباره به باغ‌های خود بازگردند و با بهسازی آنها تولید چای را آغاز کنند.

جهان‌ساز ادامه داد: ارائه تسهیلات ارزان برای نوسازی باغ‌ها و خرید ابزار لازم و افزایش قیمت برگ سبز درجه یک و دو باعث شد تا چایکاران به ادامه کار تشویش شوند. تمام تلاش ما طی چند سال اخیر بر این بود تا با افزایش خدمات، چایکاران بیشتری پای کار بیایند که خوشبختانه نتیجه بخش‌ بوده است.

تندی و کندی تولید در مناطق مختلف

جهان‌ساز با اشاره به روند بهسازی باغ‌ها گفت: برنامه نوسازی باغ‌ها در نقاط مختلف شمال با تندی‌ها و کندی‌هایی همراه است. چایکاران گیلانی سرعت بیشتری برای بهسازی باغ‌ها و تولید چای به خرج داده‌اند اما این روند در باغ‌های چای غرب مازندران یعنی رامسر و تنکابن کند است.

وی افزود: البته فقط ۱۰ درصد باغ‌های چای کشور در مازندران قرار دارد و دلیل اصلی استقبال کم چایکاران آن منطقه، بالا بودن قیمت زمین، ویلاسازی و خرید و فروش اراضی است که این مساله در گیلان بسیار کمتر دیده می‌شود.

خوشحالی چایکاران

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به افزایش ۴۵ درصدی قیمت برگ سبز چای گفت: با نشست‌های مختلف و رایزنی‌ها قیمتی را  پیشنهاد دادیم که در نهایت در شورا مصوب شد تا در سال زراعی جاری چای سبز درجه یک ۶۶۹۰ تومان و چای درجه دو ۴۷۸۱ تومان از چایکاران خریداری شود که این تصمیم‌گیری موجب خرسندی، رغبت بیشتر و خوشحالی کشاورزان شد.

جهان‌ساز ادامه داد: این قیمت‌گذاری بسیار کارشناسی شده‌است، زیرا باید در این زمینه به فکر جامعه مصرف و کارخانه‌داران هم بود تا همگی به نوعی در سود آن سهیم باشند. در این رابطه دولت حمایت‌های لازم را نیز انجام می‌دهد تا ضمن تعادل بخشی قیمت‌ها، ضرری هم به تولیدکنندگان اعم از باغدار و کارخانه‌دار وارد نشود.

میزان نیاز کشور به چای

رئیس سازمان چای با بیان اینکه سال گذشته ۱۳۰ هزار تن چای در کشور تولید شد و امسال پیش‌بینی ۱۳۵ هزار تنی را داریم گفت: میزان مصرف چای کشور ۱۰۰ هزارتن چای خشک است که ۳۰ هزار تن آن در کشور تولید و ۷۰ هزار تن آن وارد می‌شود. واردات چای به دلیل نیاز کشور است و طریق مبادی قانونی است که صدمه‌ای به صنعت چای نمی‌زند.

وی گفت: نوسازی کارخانه‌ها در ارتقای کیفی چای بسیار تاثیر گذاشته‌ است. به عنوان مثال در یکی از کارخانه‌ها، سرمایه‌گذاری کلانی برای کیفی‌سازی چای صورت گرفته و به دنبال آن استقبال خوبی هم از محصول  شده است، اما هزینه زیاد در سرمایه‌گذاری موجب شده تا محصول آن کارخانه با افزایش قیمت همراه باشد. به همین دلیل سعی داریم با کمک دولت و کاهش قیمت برای مصرف کنند و ارائه تسهیلات دولتی به کارخانه‌دارن، شرایط را برای هر دو بخش مناسب‌سازی کنیم.

کد خبر 593733 برچسب‌ها استان گیلان چای

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان چای رئیس سازمان چای باغ های چای هزار هکتار چای کشور جهان ساز باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۸۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • اماواگر‌های ۲ مسابقه حساس در مسیر پاریس-آلبانی برای برادران گرایی؛ انتخابی با پایانِ باز!
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • یک گرم چای سنواتی هم تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • چای سنواتی تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور