Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه تهران با بیان این‌که توسعه پایدار کشور نیازمند دانش و صنعت هسته‌ای است، گفت: صنعت هسته‌ای موتور رشد علمی در کشور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شاهین صادقی نسب در گفتگو با خبرنگار قم فردا، با اشاره به‌روز ملی فناوری هسته‌ای اظهار داشت: در اختیار داشتن فناوری هسته‌ای و رونق‌دادن به این صنعت مسئله‌ای مهمی است و چشمگیر برای هر کشوری، در واقع تبدیل به یک قدرت هسته‌ای به منزله‌ای ورود به جرگه ابرقدرت‌های جهانی است که تعداد این کشورها معدود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران جمله معدود کشورهایی است که چرخه‌ای هسته‌ای را دارد و در این زمینه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

صادقی نسب تأکید کرد: این اتفاق موجب غرور ملی و رضایتمندی بین شهروندان یک کشور می‌شود و دشمنان این موضوع را می‌دانند و در طول این سال‌ها مرتباً تلاش کرده‌اند که شیرینی و حلاوت پیروزی را تلخ کنند از طریق نظام تحریم‌ها و ... اما علی‌رغم این فشارها و تهدیدها این صنعت پابرجاست.

توسعه پایدار کشور نیازمند دانش و صنعت هسته‌ای است

وی صنعت هسته‌ای را افتخار کشور برشمرد و گفت: صنعت هسته‌ای داشتن مزایای فراوانی دارد، انرژی هسته‌ای به عنوان یک انرژی پایه‌ای در توسعه پایدار به‌حساب می‌آید چرا که انرژی پاک و تقریباً تجدید پذیراست و کاملاً مناسب و متناسب با محیط زیست و دارای مزایای فراوان است.

استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: این انرژی امروز است به‌طوری‌که بخش وسیعی از برق مصرفی کشور را انرژی هسته‌ای تأمین می‌کند.

انرژی هسته‌ای مؤلفه قدرت است

وی با بیان این‌که انرژی هسته‌ای مؤلفه قدرت است، گفت: کشوری که فناوری هسته‌ای بومی دارد مانند ایران عزیز، این کشور در زمره کشورهای قدرتمند به‌حساب می‌آید و شاید مهم‌ترین دلایلی که دشمنان قسم‌خورده تلاش دارند آن را خنثی کنند همین مؤلفه قدرت بودن است.

صادقی نسب تصریح کرد: از طرفی دیگر صنعت هسته‌ای به دلیل پیچیدگی‌های فراوان علمی که دارد می‌تواند به عنوان یک موتور محرک سایر علوم قرار بگیرد.

صنعت هسته‌ای موتور رشد علمی در کشور است

وی تأکید کرد: بسیاری از پیشرفت‌هایی که در صنایع نظامی داریم ناشی از کانون تکنولوژیک صنعت هسته‌ای است و در واقع این کانون گرمی که باعث شکوفایی سایر علوم و تکنولوژی‌ها در کشور شده است.

استاد دانشگاه تهران افزود: این پیچیدگی و اثری که به عنوان یک موتور رشد علمی در کشور دارد یکی از موارد مهم می‌باشد و از طرفی دیگر سوخت هسته‌ای که به دست می‌آید می‌تواند در صنایع مختلفی به کار بیاید به خصوص در صنایع نظامی، ناوها، هواپیمابرها این‌ها تماماً از سوخت‌های پایدار هسته‌ای استفاده می‌کنند و این باعث می‌شود که ما مرتباً قدرت مند شویم.

امروز برای بسیاری از مراحل درمانی نیازمند این فناوری هستیم

وی ابراز داشت: در صنعت پزشکی فناوری هسته‌ای کاربرد دارد به طوری که امروز برای بسیاری از مراحل درمانی نیازمند این فناوری هستیم.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: یک فناوری با چنین ظرفیت‌ها و قابلیت‌هایی نیاز امروز ایران است که باید تقویت شود.

وی برجام را موردتوجه قرار داد و ابراز داشت: با فشارها و تهدیدها و تحریم‌ها ما مجبور شدیم که بالاخره در قالب برجام پای میز بنشینیم، برجامی که بر اساس نظر رهبر انقلاب مورد تأیید نبود چرا که شروط ایشان رعایت نشد و در واقع قول و قرارهایی است که کیان ظرفیت هسته‌ای ما را نشانه گرفته است.

وی ادامه داد: آن چیزی که باید امروز به آن توجه کنیم این است که وضعیت جمهوری اسلامی ایران با 6 سال گذشته قابل‌مقایسه نیست و امروز قوی‌تر و مقتدرتر شدیم و اگر پای میز مذاکره می‌نشینیم این را باید به‌خوبی متوجه بشویم که ما هم از موضع قدرت وارد می‌شویم یا کوچک انگاری، خود ضعیف انگاری در طرف‌های بیگانه نباید این سیگنال را بفرستیم که ما نیازمند آن‌ها و مذاکرات هستیم.

نظام تحریم‌ها در پایان راه قرار دارد

صادقی نسب تأکید کرد: نظام تحریم‌ها در پایان راه قرار دارد و آینده ایران عزیز هراندازه که تحریم بکنند بی‌تأثیر یا بسیار کم تأثیر خواهد بود.

وی بیان داشت: رفع تحریم‌ها در مقطع کنونی و در راستای مانع زدایی مسئله‌ای است که باید پیگیری شود اما نه به هر قیمتی، عزت و اقتدار خودمان را باید بشناسیم و به‌طرف مقابل هم این را نشان بدهیم

استاد دانشگاه تهران ابراز داشت: کسی با دوست مذاکره نمی‌کند بلکه این دشمن است که در میز مذاکره می‌نشیند و فکر نکنیم که دوست صمیمی ما است و با لبخندهای بی‌معنی همیشگی به استقبالش برویم و این نباید چارچوب مذاکرات باشد.

وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر دولت بعدی، بایستی دولتی باشد که سرمایه‌ای اجتماعی صنعت هسته‌ای را در کشور بالا ببرد به این معنی ملت ما را در کنار این صنعت و حامی دستاوردها بکند.

صادقی نسب تصریح کرد: متاسفانه در جامعه‌ای دانشگاهی هم می‌بینیم کسانی که دهه‌ها از اساتید دانشگاه‌ها دچار بی‌بصیرتی و کوته نگری هستند و هر از گاهی صحبت می‌کنند که این صنعت را نیاز نداریم، به‌هیچ‌عنوان تحلیل هزینه و فایده جایی که پای غرور ملی و نیازهای حیاتی و ملی است معنا ندارد تحلیل‌های هزینه و فایده در مواردی که نفی عمومی به شدت تحت تأثیر است، بی‌معنی است.

وی با بیان این‌که فردای کشور باید تأمین شود و امنیت در کشور در میان است، گفت: صنعت هسته‌ای منشأ بسیاری از خیر و برکت شده است و باید با قدرت به جلو برود، هیچ کشوری نمی‌تواند برای ما تعیین تکلیف کند و میزان غنی سازی بر اساس نیازهای کشور است و باید تداوم داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استاد دانشگاه تهران صنعت هسته ای فناوری هسته ای انرژی هسته ای توسعه پایدار صادقی نسب تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۹۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد کریمی‌ثابت پیش از ظهر امروز (یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت) در نشست خبری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ گفت: این کنفرانس،‌ نشان‌دهنده بلوغ فناوری هسته‌ای در کشور است؛‌ سال گذشته در جریان دیدار کارکنان صنعت هسته‌ای با مقام معظم رهبری؛ ایشان بر گسترش همکاری‌های بین‌المللی با کشورهای همسو تاکید کردند که این موضوع در سازمان انرژی اتمی ایران هدف‌گذاری شد.

وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌‌های انجام شده، انجمن هسته‌ای ایران  پس از ۲۹ دوره کنفرانس هسته‌ای در سطح ملی؛ شرایط را برای برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای مهیا دانست که در این زمینه شاهد استقبال بسیار خوب داخلی و خارجی برای حضور در کنفرانس هستیم.

رییس انجمن هسته‌ای ایران تاکید کرد: حدود 580 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که با داوری‌های دقیق توسط اساتید بیش از 50 دانشگاه کشور، ‌این آثار بررسی شدند. حدود 420 مقاله پذیرفته شده که به‌صورت شفاهی و پوستر ارایه می‌شوند.

وی ادامه داد: 50 دانشمند از  پنج قاره جهان میهمان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای هستند. بیش از 80 سخنران از دانشگاه‌ها، صنعت ‌هسته‌ای ایران و نیز خارج از کشور در 16 میزگرد علمی و پنل‌های تخصصی به ارایه سخنرانی می‌پردازند؛ سطح استقبال از سایر کشورها بسیار خوب بوده به‌طوری‌که بیش از 50 نفر از سخنرانان را افراد خارجی تشکیل می‌دهند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ مقالات به دو شکل شفاهی و پوستر ارایه می‌شود؛ توضیح داد: این کنفرانس در 13 محور برگزار می‌شود و نیز محتواها در 4 چارچوب ارایه خواهد شد به‌طوری‌که چارچوب‌های در نظر گرفته برای این کنفرانس شامل سخنرانی‌های علمی، ارایه مقالات به‌صورت سخنرانی، ارایه مقالات به‌شکل پوستر است و در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای برپا می‌شود و به ارایه آخرین دستاوردها و اطلاعات می‌پردازیم.

کریمی‌ثابت خاطرنشان کرد: مواردی نظیر چرخه سوخت، کاربرد پرتوها، تغییرات اقلیمی به عنوان موضوعی جدید و حکمرانی هسته‌ای به محورهای این کنفرانس افزوده شده است.

وی تاکید کرد: این کنفرانس بستر مناسبی را برای حضور صنعت هسته‌ای و نیز دانشجویان حوزه هسته‌ای فراهم کرده و تلاش شده است تا دانشجویان دانشگاه‌ها، اساتید صنعت هسته‌ای و نیز علاقه‌مندان با آخرین پژوهش‌های هسته‌ای ایران آشنا شوند.

استقبال و حمایت آژانس از برگزاری رویدادهای علمی بین‌المللی
رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران عنوان کرد: 2 سال پیش و در حاشیه کنفرانس ملی هسته‌ای، موضوع برگزاری این کنفرانس در حضور مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و با همکاری این آژانس مطرح شد که آیین گشایش نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای با حضور مسوولان داخلی و نیز مدیرکل این آژانس برگزار می‌شود.

کریمی‌ثابت با اشاره به وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیح داد: وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از رخدادهای بین‌المللی برای توسعه علوم هسته‌ای است، بنابراین آژانس از برگزاری این رویداد استقبال گسترده‌ای داشت و حضور رافائل گروسی در مراسم افتتاحیه مهر تاییدی بر حمایت آژانس از رخدادهای علمی بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: مشکلات کنونی جهانی نیازمند راه حل‌های جهانی است برگزاری رخدادهای بین‌المللی یکی راه حل‌ها محسوب می‌شود.

رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران درباره چگونگی حمایت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برگزاری رویدادهای علمی توضیح داد: موضوع برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای دو سال قبل و در حاشیه برگزاری بیست‌ و نهمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیشنهاد شد که مورد استقبال قرار گرفت و وعده و قول همکاری از سوی آژانس داده شد.

وی افزود: خوشبختانه تا کنون که در آستانه برگزاری این کنفرانس در اصفهان هستیم، آژانس در این زمینه همکاری‌های بسیار خوبی با انجمن هسته‌ای ایران داشته و از حضور همکاران وسخنرانان علمی حمایت کرده و ان‌شاء‌الله این همکاری‌ها ادامه خواهد داشت و امیدوارم هر 2 سال یک‌بار شاهد برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در ایران باشیم.

وی درباره ضرورت و اهمیت برگزاری این کنفرانس در سطح بین‌المللی عنوان کرد: کشور ما با 50 سال سابقه در حوزه هسته‌ای و نیز طی کردن فراز و نشیب‌های فراوان، اکنون از نظر علم و فناوری به جایگاهی رسیده که کاملا قادر است با بسیاری از کشورهای دنیا مراوده علمی در زمینه هسته‌ای داشته باشد.

کریمی‌ثابت ادامه داد: نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد؛ کشورهای همسو و عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند که از نظر فناوری هسته‌ای یا از کشور ما عقب‌تر بوده و یا اصلا به این عرصه ورود نکرده‌اند. با توجه به نگاهی که جمهوری اسلامی همیشه نسبت به تعهدات بین‌المللی خود داشته و نیز همکاری با کشورهای همسو،‌ مقرر شد تا کنفرانس بین‌المللی محلی برای آشنایی و آگاهی از آخرین دستاوردهایی که در کشور ما به دست آمده، باشد تا شبکه علمی که مورد نیاز است، ‌شکل بگیرد و به کار بپردازد.

نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای، نشانه‌ بلوغ فناوری هسته‌ای در ایران
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای در حاشیه کنفرانس گفت: در حاشیه این کنفرانس سه روزه، نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای نیز برپا می‌شود و باید گفت برگزاری این کنفرانس و نمایشگاه دستاوردهای این صنعت را می‌توان نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران دانست.

رییس انجمن هسته‌ای ایران با اشاره به حمایت‌های فراوان سازمان انرژی اتمی ایران به‌منظور برگزاری این کنفرانس بین‌المللی خاطرنشان کرد: دلیل برگزاری این کنفرانس در اصفهان این است که این شهر دارای ظرفیت بالایی برای موضوعات هسته‌ای است؛ همچنین اصفهان یک شهر تاریخی و جذاب است که تمدنی بسیار تاریخی و قدیمی دارد بنابراین با توجه به این دو مولفه، اصفهان شهری مناسب برای برگزاری این کنفرانس در نظر گرفته شد.

گفتنی است این کنفرانس از 17 تا 19 اردیبهشت‌ماه و با محوریت کاربرد پرتوها، راکتورهای هسته‌ای، فیزیک هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های ذرات، اندازه‌گیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هسته‌ای ایزوتوپ‌های پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فناوری کوانتمی، آموزش هسته‌ای، حکمرانی هسته‌ای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای در اصفهان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای در اصفهان برپا می‌شود
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • اصفهان، میزبان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟