Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@02:48:45 GMT

ماجرای تخلیه پساب‌نفتی در رودخانه‌‌ روستای نزهه

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۰۵۱۶

ماجرای تخلیه پساب‌نفتی در رودخانه‌‌ روستای نزهه

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، روز گذشته فیلم و عکس‌های در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد پسماند‌های شرکت‌های نفتی در داخل رودخانه تخلیه می‌شود و از آنجایی که آب مورد نیاز زمین‌های کشاورزی از این رودخانه تامین می‌شود سبب پژمرده شدن مزارع و باغات شده است.

ماشین تخلیه پسماند در رودخانه، وارد شرکت نفت شد

آلبوغبیش یکی از کشاورزان روستای نزهه بخش غیزانیه است که نخیلات وی به دلیل رها سازی پسماند‌ نفت در اراضی کشاورزی‌اش پژمرده و از بین رفته‌اند در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: در مجموع سال گذشته و امسال حدود 550 نفر نخل کاشتم اما مدتی است متوجه شدم نخل‌هایی که کاشتم  به تدریح یا پژمرده یا خشک می‌شوند علاوه بر این سبزی‌هایی که در حوالی این نخیلات نیز کاشته شده بود از بین رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته بنده متوجه رگه‌های نفتی در آب رودخانه شده بودم و زمانی که  نخیلات و سبزی‌هایی که کاشته‌ بودم پژمرده شد احتمال دادم دلیل این پژمردگی از آب رودخانه باشد به همین دلیل مسیر نفت در رودخانه را دنبال کردم تا اینکه به جایی رسیدم که متوجه شدم پسماندنفتی توسط ماشین‌های شرکت نفت در رودخانه تخلیه می‌شود.

این کشاورز گفت: ماشین‌های نفت زمانی که به رودخانه می‌رسیدند عقب عقب برمی‌گشتند و کاملاً پسماند را در رودخانه تخلیه می‌کردند، اما برای اطمینان منتظر شدم تا تخلیه پسماند توسط ماشین‌ها تمام شود وقتی ماشین حرکت کرد شرشر نفتی که از ماشین روی زمین خط انداخته بود را دنبال کردم و دیدم که این ماشین وارد شرکت نفت شد.

آلبوغبیش بیان کرد: پس از اطمینان از این موضوع جریان را با بخشداری، شورا و شرکت نفت در جریان گذاشتم که شرکت نفت یک نفر از  حقوقی خود را به محل ارسال کرد و وی پس از مشاهده قضیه گفت: ما جایی را برای تخلیه مشخص کردیم، مقصر پیمانکار است که اینجا را برای تخلیه پسماند انتخاب کرده است.

 

 

وی افزود: شرکت نفت نیز  فیلم‌ دوربین‌های خود را بررسی کرد و مشخص شد که ماشین شرکت نفت هفده‌ام برای تخلیه پسماند از شرکت خارج شده است.

آلبوغبیش با تاکید بر اینکه بنده از خسارت‌هایی که به نخیلات من وارد شد نمی‌گذرم، عنوان کرد: اداره محیط زیست اهواز نیز از وضعیت نخیلات بنده بازدیدکرد و یکسری فیلم‌برداری‌هایی انجام شد.

وی گفت: خیلی از اراضی کنار ما که صیفی‌جاتی مثل خیار، بامیه، گوجه و غیر نیز کاشته بودند مزارع آن‌ها نیز از بین رفت.

از شرکت نفت شکایت می‌کنیم

علی بنی عگبه رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: هنوز مشخص نیست که مواد نفتی که در رودخانه تخلیه شده مربوط به شرکت‌های نفتی است، تخلیه توسط یک تانکر بوده که این قضیه در حال بررسی است.

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه ممکن است تانکر از جاهای دیگر اقدام به تخلیه پسماند در این منطقه کنند، افزود: احتمال زیادی می‌دهیم که این تانکر مربوط به شرکت نفتی مارون باشد اما به قاطعیت نمی‌توان آن را تایید کرد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز گفت: اگر ثابت شود که تانکر تخلیه پسماند مربوط به شرکت‌های نفتی است هم اداره محیط زیست از آن‌ها شکایت خواهد کرد و هم کشاورزانی که متضرر شدند باید از شرکت شکایت کنند.

بنی عگبه با بیان اینکه در حال اعلام این قضیه به دادستانی هستیم، عنوان کرد: شرکت نفت باید بپذیرد به مزارع کشاورزی آسیب وارد کرده ست.

اطلاعیه شرکت نفت و گاز مارون

اما روابط عمومی شرکت بهره برداری نفت و‌ گاز مارون در اطلاعیه‌ای با تایید تلویحی رها سازی پسماندهای نفت در رودخانه روستایی، گفت: راننده یکی از این خودروهای سپتیک پس از جمع‌آوری پسماندها در مجتمع صنعتی شماره یک مارون و تخلیه آن در حوضچه‌های مخصوص دفع در همان مجتمع، خودسرانه بخشی از پسماند را در سپتیک نگه داشته و متاسفانه آن را در مجاورت کانال آب کشاورزی روستاهای اطراف همان مجتمع صنعتی رهاسازی می‌کند.

در ادامه این اطلاعیه با بیان اینکه کارگروه تخصصی شرکت به سرعت وارد عمل شد و کلیه پسماندها را جمع‌آوری کرد ، افزود:افراد سودجو نیز فرصت را مغتنم شمرده، از محل تصویر برداری نموده و این تصاویر را در فضای مجازی به اشتراک گذاشتند.

وی علی رغم پاکسازی کامل افرادی جهت تحریک اذهان عمومی همچنان در حال انتشار این تصاویر هستند که شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون در حال پیگیری قضایی موضوع بوده و عاملان این رویداد را مورد پیگرد قانونی قرار داده است.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: شرکت نفت و گاز مارون 550 نخل رودخانه تخلیه محیط زیست شرکت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۰۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت خام با خط لوله نداریم

به گزارش قدس آنلاین، ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: سرقت از خطوط لوله همواره وجود داشته و به دنبال کاهش آن هستیم البته این سرقت‌ها صدماتی را وارد می‌کنند.

رحیمی ادامه داد: خوشبختانه اقدامات و فعالیت‌های تجهیزاتی در دستور کار است و اقداماتی که انجام شده نشان دهنده عملکرد موفق ما است به طوری که در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز داشتیم که ۳۵ مورد به برداشت رسیده بود در حالی که در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز به ۴۱ مورد رسیده است که ۲۵ مورد انشعاباتی بوده که به برداشت نرسیده است.

وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه آیا ترانزیتی با کشورهای همسایه وجود دارد، گفت: برای همسایگان خط لوله‌ای برای انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی وجود ندارد و زمانی که انتقال فرآورده‌های نفتی صورت می‌گرفت به وسیله نفت کش بوده است.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر اینکه چه میزان صرفه جویی از طریق انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی به خطوط لوله صورت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: میزان هزینه صرفه جویی یک‌میلیارد دلار است که تقریباً ۹.۵ برابر است، زیرا عددی که انتقال می‌دهیم بسیار ناچیز و ۷۰ تومان است که این انتقال با نفت کش ۹ تا ۱۰ برابر می‌شود.

به گفته این مقام مسؤول از مجموع این انتقالات ۷۱ میلیارد لیتر مربوط به نفت خام و ۶۶ میلیارد لیتر مربوط به انتقال انواع فرآورده نفتی است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ادامه داد: آمار گویای این است که باتوجه به اینکه در سال ۱۴۰۱، ۱۳۲ میلیارد لیتر مواد نفتی انتقال داده شده و در سال گذشته، ۱۳۷ میلیارد لیتر که نشان دهنده رشد ۳.۷ درصدی در فرآیند انتقال است که این امر نشان دهنده تعمیرات به موقع و بهتر انجام شدن عملیات است.

رحیمی خاطر نشان کرد: میزان انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده با خطوط لوله معادل تردد ۵.۵ میلیون نفتکش ۲۵ هزار لیتری است، در صورت تردد این تعداد نفتکش، سالانه ۲.۵ میلیارد لیتر گازوئیل صرف سوخت این تفتکش‌ها می‌شود در صورتیکه مصرف خط لوله ۸۰۰ میلیون لیتر سوخت است که سالانه ۱.۷ میلیارد لیتر به ارزش یک میلیارد دلار صرفه جویی در مصرف سوخت می‌شود..

وی ادامه داد: خط لوله گوره به جاسک، خط لوله‌ای است که هدف اولیه آن صادرات است که ذز اساس نامه صادرات در فیلد کاری ما نیست به همین دلیل همکاران ما اکنون به عنوان پایشگر حضور دارند و قرار بر آن است که شرکت ملی نفت این پروژه را به پایان برساند که علاوه بر صادرات یک خط انشعابی به پالایشگاه بندر عباس دارد.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اضافه کرد: خط دوم ۲۶ اینچ بندرعباس به رفسنجان تا سه ماه آینده تکمیل می‌شود و با یک خطی که در این مسیر داریم، تجمع فرآورده را در بندرعباس داریم که با بهره‌برداری از خط دوم، این مشکل برطرف خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از اهداف ما مبارزه با قاچاق سوخت است و میزان انتقال سوخت به نیروگاه‌ها بیش از ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر به ۱۹ نیروگاه بوده است که با برنامه ریزی های انجام شده به سایر نیروگاه‌ها مانند نیروگاه علی آباد متصل می‌شویم.

رحیمی خاطر نشان کرد: خط لوله تابش و خط لوله پارس هنوز وارد فاز اجرایی نشده‌اند، بلکه در مرحله طراحی هستند و به دلیل بزرگ بودن این پروژه‌ها، اینطور نیست که تا دو سال آینده انتظار بهره برداری از آنها را داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اضافه کرد: میانگین طول عمر خطوط انتقال نفت و فرآورده در جهان را ۲۵ تا ۳۰ سال است که متوسط عمر خطوط انتقال نفت خام ایران ۳۳ سال و میانگین عمر خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی کشور ۳۷ سال است اما با رسیدگی به‌موقع و بهره برداری درست، خطوط را در مدار بهره‌برداری داریم و اگر خطی با فرسودگی مواجه شود، طرح احداث خطوط لوله جایگزین تعریف و اجرایی می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • رشد ۱۵۰ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر نوشهر
  • بندبازی مرگبار برای تحصیل
  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • علت تخلیه نشدن آب و نشتی ماشین لباسشویی
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • جابه‌جایی ۱۵ هزار و ۸۳۲ دستگاه خودروی ترانزیتی
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • ترابری ۱۷۵ هزار مسافر دریایی از بنادر غرب هرمزگان