Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: چند روزیست توده‌ای غبار مانند به عراق آمده و در حالیکه برخی کارشناسان هواشناسی این کشور از ماهیت آن اظهار بی اطلاعی کردند، برخی دیگر آنرا توده گازی سمی می‌دانند که از آتشفشان فعال آتنا در سیسیل ایتالیا احتمالا قصد سفر به ایران کرده است.
 در چند روز گذشته توده غباری که وارد عراق شده حرف و حدیث های زیاد و نقل قول های مختلفی را برانگیخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیگیری خبرنگار ایرنا در بغداد به نتایج و پاسخ های ناهمگون منجر شد که هریک دلیلی برای اثباتش وجود داشت.
کارشناس عراقی: توده از ایتالیا وارد عراق شده
یک کارشناس هواشناسی در اقلیم کردستان عراق می گوید که توده عظیمی از گاز سمی دی اکسید گوگرد که در راه عراق است ناشی از فوران آتشفشانی اخیر در ایتالیاست.
وی بر اساس آنچه که او "نظارت نقشه های زیست محیطی" خواند ادامه داد: موج عظیمی از دی اکسید گوگرد به سمت سرزمین های شام، سپس عراق و ترکیه در حال حرکت می باشد که توسط آتشفشان آتنا در جزیره ایتالیا پرتاب شده است.
البته این کارشناس هواشناسی تاکید کرد که گاز دی اکسید گوگرد اکثرا "در صورت افزایش غلظت هوا" برای انسان خطرساز است.
خبرگزاری فرانسه: توده مزبور خطری ندارد
اما از دیگر سو خبرگزاری فرانسه این اخبار را که به گفته اش "سایت ها و شبکه های اجتماعی در سوریه، عراق و لبنان" منتشر کرده اند "گمراه کننده" خواند که "سعی می شود به کارشناسان هواشناسی نسبت داده شود".
خبرگزاری فرانسه نوشت: در کمتر از ۲۴ ساعت نشریات و مقالات از عبور توده گاز دی اکسید گوگرد ناشی از فوران آتشفشان آتنا بر فراز سوریه، عراق و لبنان خبر دادند که شامل هشدارهایی بود که خبر "عبور توده عظیمی از گاز سمی دی اکسید گوگرد طی چند ساعت آینده" به متخصصان و نهادهای علمی نسبت داده می شد.
ادامه گزارش خبرگزاری فرانسه حاکیست که "نهادهای علمی و کارشناسان سوری، فلسطینی و لبنانی اعتبار این اطلاعات را رد کردند" و همچنین از قول یک استاد دانشگاه و متخصص امور محیطی نوشت: این توده در ارتفاعاتی عبور می کند که بالاتر از سطح تنفس انسان است بنابراین بر سلامتی ما خطری مستقیم نداشته و خطر ناشی از احتمال باران اسیدی هم منطقه را تهدید نمی کند چراکه اکنون بارش باران انتظار نمی رود و ابرهای بارشی پراکنده اند.
شبکه اماراتی: توده به کشورهای عربی رسیده
اما در مقابل تارنمای اسکای نیوز عربی در این باره نوشت: عراق در انتظار ورود ابر گاز سمی دی اکسید گوگرد است که از آتشفشان آتنا در جزیره سیسیل ایتالیا ساطع می شود.
اسکای نیوز هم از قول مسوولان هواشناسی در بغداد و اربیل نقل کرد که "در تصمیم گیری در مورد این موضوع صلاحیت و تخصص ندارند و این مساله مربوط به وزارت بهداشت و محیط زیست دولت عراق و سازمان حفاظت از محیط زیست در دولت محلی اقلیم کردستان است".
تارنمای عربی این شبکه انگلیسی - اماراتی برخلاف خبرگزاری فرانسه گزارش داد که "در حال حاضر انبوهی از گاز دی اکسید گوگرد ناشی از فوران آتشفشان ایتالیا به تعدادی از کشورهای عربی رسیده است".
خبرگزاری انگلیسی رویترز هم در گزارشی اعلام کرد که خطر احتمالی ممکن است در "ابرها و توده های خاکستر" باشد که "قبلا نیز برای کشورهای عربی تحت تاثیر بادها اتفاق افتاده است".
ماجرا چیست؟
فوران گسترده آتشفشان ایتالیایی کوه آتنا حدود دو هفته پیش برای هفدهمین بار در چند ماه اخیر آغاز شد که گدازه‌ها را تا ارتفاع ۹۰۰ متری به هوا پرتاب می کرد؛ قله آتنا به گفته شاهدان عینی در نزدیکی آن، شبانه از شهرهای نزدیک به این آتشفشان، "مانند فانوسی بر فراز این شهرها می‌درخشد".
"دی‌اکسیدگوگرد" که این توده را تشکیل می دهد "یکی از دو اکسید" هایی است که در اتمسفر زمین وجود دارد. این گاز، غیرقابل اشتعال، غیرقابل انفجار و بی رنگ می‌باشد که در برخی غلظت‌های خاص در هوا ایجاد مزه می‌کند و در غلظت‌های دیگر و بالاتر دارای بوی تند و محرک می‌باشد.
اکسیدهای گوگرد در ترکیب با مواد معلق و رطوبت (مثل قطرات آب) زیان بار ترین اثرات مرتبط با آلودگی هوای اتمسفری را ایجاد می‌کنند.
همچنین تخمین زده می‌شود که به طور متوسط بین ۲ تا ۴ روز در هوا باقی بماند.
امروز با گذشت دومین روز از ورود این توده به عراق و بر اساس برخی داده های ارایه شده احتمال می رود که توده مزبور به سوی ایران و استان های مرزی با عراق برود.
اثرات بهداشتی دی‌اکسید گوگرد
در مجموع لازم به ذکر است که آنچه خطر گاز دی اکسید گوگرد را محتمل می کند این است که گاز مزبور بوی شدیدی ندارد و انسان نمی تواند آن را با چشم غیر مسلح ببیند و قرار گرفتن در معرض آن منجر به علایمی مانند تحریکات چشم و بینی می شود بنابراین آگاهی نسبت به وجود آنرا برای شهروندان سخت می کند.
به گزارش ایرنا تنگ شدن راه‌های تنفس، اسپاسم برونش، سرفه شدید، سوزش چشم و مجاری تنفسی، کاهش کارایی و کم شدن عمق تنفسی و در نهایت تشدید عوارض قلبی و عروقی و تنفسی از اثرات بهداشتی منتسب به دی‌اکسید گوگرد به شمار می‌رود.
اگر چه دی اکسیدگوگرد و دیگر اکسیدهای گوگرد بسیار مورد مطالعه قرار گرفته‌اند اما بسیاری از سوالات در مورد اثرات دی‌اکسیدگوگرد بر سلامت بدون پاسخ مانده‌اند.
کارشناسان به دلیل خطراتی که برای سلامتی مردم ایجاد می کند، نسبت به دست کم گرفتن خطرات این ابر که چندین کشور در خاورمیانه را در بر گرفته است هشدار داده و از شهروندان خصوصاً مبتلایان به بیماریهای حساسیت در سیستم تنفسی مانند آسم خواستند که حداقل برای دو روز ماسک بزنند و تا آنجا که ممکن است در خانه های خود بمانند و پنجره ها را ببندند تا گازهای این توده به داخل منازل راه پیدا نکند.
البته کارشناسان تاکید کردند که خطرات ناشی از این گاز محدود است و دلیلی برای ترس از این پدیده وجود ندارد و "هوشیار بودن با رعایت برخی اقدامات ساده پیشگیرانه برای غلبه بر این مشکل" کافی است. برچسب ها: توده هوایی

منبع: خرداد

کلیدواژه: توده هوایی گاز دی اکسید گوگرد دی اکسید گوگرد خبرگزاری فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۰۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اومودا 7 و اکسلانتیکس ES؛ دو خودرو جدید چری در راه بازار / نمایشگر بزرگی که حالت کشوئی دارد! (+تصاویر)

عصر ایران- چری در نمایشگاه بین المللی پکن از دو خودرو جدید خود که ویژه صادرات هستند، رونمایی کرد. خودرو اول اومودا 7 نام دارد و خودرو دوم اکسید اکسلانتیکس ئی اس است که در واقع همان نسخه صادراتی اکسید استرا ئی اس بازار چین است.

سابقه اولین استفاده از نام اومودا در خودروهای صادراتی چری به بازار روسیه مربوط می شود و اکنون اومودا 7 تلاش دارد تا مسیر اومودا 5 را دنبال کند. جائکو نیز دیگر برند صادراتی چری است و به همین دلیل شباهت میان طراحی خارجی و داخلی برندها مشاهده می شود.

اومودا 7 در تریم های پلاگین هیبرید و آی سی ئی روانه بازار می شود اما نسخه تمام الکتریکی آن نیز در آینده وارد میدان خواهد شد.

اومودا 7

این شاسی بلند میان سایز از منظر ابعاد برابر با 4621 میلیمتر در طول، 1872 میلیمتر در عرض و 1673 میلیمتر در ارتفاع توسعه یافته است. فاصله بین محورهای آن نیز 2700 میلیمتر است. رینگ های آلومینیومی در اندازه 20 اینچی زیر خودرو قرار گرفته اند.

در توسعه اومودا 7 از بستر اومودا 5 استفاده شده و بروزرسانی هائی مورد توجه قرار گرفته که از جمله باید به حضور سیستم تعلیق هیدرولیک دوبل و سامانه پیشرفته ترمز سیمی اشاره کرد.

جلوپنجره بسته با طرح نقطه های ماتریکسی منظره جالبی را در پروفایل دماغه ایجاد کرده است.

فضای داخل کابین براساس محصولات خانواده فولوین چری شکل گرفته و اومودا 7 مجهز به یک نمایشگر مرکزی 15.6 ایچی است که قابلیت حرکت کشوئی به سمت سرنشین جلو را نیز دارد. مشابه این فناوری را در زیکر اکس دیده بودیم. همین ساختار کشوئی در تصاویر مربوط به جائکو 7 نیز مشاهده می شود.

این نمایشگر 2.5k و میزان روشنائی 1000nit دارد. همچنین چری اشاره می کند که طراحی فرمان از جوی استیک پلی استیشن 5 الهام گرفته شده است. صندلی های خودرو نیز بی شباهت به مدل گیمینگ نیستند!

از ویژگی های دیگر کابین باید به سیستم صوتی سونی با 14 اسپیکر و سیستم خوشبوکننده هوشمند اشاره کنیم.

پیشرانه پلاگین هیبریدی افزاینده برد حرکتی اومودا 7 ترکیبی از انجین 1.5 لیتری توربو و یک موتور الکتریکی است. اطلاعات این قسمت هنوز کامل منتشر نشده اما برخی منابع خروجی پیشرانه را 154 اسب بخار و گشتاور آن را 220 نیوتن متر اعلام کرده اند که نقش ژنراتور را دارد. برد حرکتی خودرو در حالت الکتریکی کامل 95 کیلومتر است و در حالت ترکیبی به 1250 کیلومتر می رسد. متوسط مصرف سوخت برای 100 کیلومتر رانندگی در حالت ترکیبی 4.98 لیتر اعلام شده است.

تصاویر کابین مربوط به جائکو 7 است که نمایشگر کشوئی 13.2 اینچی دارد. این نمایشگر در اومودا 7 به 15.6 اینچ ارتقا یافته است. تصاویر کابین اومودا 7 هنوز منتشر نشده است. نمایشگر در حالت عمودی روی دو ریل سوار شده که براحتی می توان آن را از کنار فرمان به سمت مقابل سرنشین جلو در کنسول اصلی هدایت کرد. اکسید اکسلانتیکس ئی اس

دیگر خودرو چری در واقع نسخه صادراتی اکسلانتیکس ئی اس است که در بازار چین با نام استرا ئی اس شناخته می شود. این خودرو از نظر ظاهری با نسخه بازار چین تفاوت هایی خواهد داشت که مهم ترین آن به پروفایل دماغه و چهره خشن تر نسخه صادراتی مربوط می شود.

در تریم رینگ ها نیز طراحی اسپرت تری استفاده شده است. نمایش این خودرو با رنگ زرد نیز تاکیدی بر روحیه اسپرت و جوان پسند آن است.

این چری  از منظر ابعاد برابر با 4945 میلیمتر در طول، 1978 میلیمتر در عرض و 1489 میلیمتر در ارتفاع توسعه یافته است. فاصله بین محورهای آن نیز 3000 میلیمتر است. طراحی ائروداینامیک خودرو باعث شده تا شاخص ضریب درگ  0.205Cd  برای آن ثبت شود که عدد بسیار جذابی است.

برد حرکتی این خودرو 905 کیلومتر است. تریم پرچمدار آن براساس معماری 800 ولت الکتریکی توسعه یافته که به مفهوم بالاترین سرعت شارژ باتری است. باتری مورد استفادهاز 60.5 تا 97.7 کیلووات ساعت براساس تریم متفاوت است.

تریم پایه دارای پیشرانه الکتریکی با 248 اسب بخار خروجی و تریم پرچمدار 308 اسب بخار خروجی دارد.

تریم مجهز به سامانه تمام چرخ محرک یک موتور 165 اسب بخاری دیگر روی محور جلو دارد که در همراهی با موتور 308 اسب بخاری محور عقب یک گزینه قدرتمند را پیش روی مشتریان قرار می دهد.

اکسید اکسلانتیکس ئی اس همانند اومودا 7 مجهز به یک نمایشگر مرکزی 15.6 اینچی است که البته قابلیت اسلاید ندارد. نمایشگر اطلاعات کیلومتر پشت فرمان نیز در اندازه 12.3 اینچی استفاده شده است.

تصاویر کابین مربوط به اکسید استرا ئی اس ویژه بازار چین می شود. تصاویر کابین اکسلانتیکس ئی اس هنوز منتشر نشده اما احتمالا تفاوتی با نسخه بازار چین نخواهد داشت.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اکسید استرا ئی اس ؛ چری با یک سدان جدید و لوکس آمد! (+عکس)

دیگر خبرها

  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • ورود توده هوای ناپایدار در خراسان جنوبی 
  • فیلم/ فوران آتشفشان در اندونزی
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند
  • اومودا 7 و اکسلانتیکس ES؛ دو خودرو جدید چری در راه بازار / نمایشگر بزرگی که حالت کشوئی دارد! (+تصاویر)
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد