Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@00:19:52 GMT

انتخابات سالم نیازمند اصول اخلاقی و قانونمداری

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۱۳۰۳

انتخابات سالم نیازمند اصول اخلاقی و قانونمداری

انتخابات، میدان رقابت برای خدمت به مردم است که این عرصه به رعایت اصول اخلاقی و قانونمداری از سوی مسئولان، کاندیدا و هواداران آن ها نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، انتخابات به عنوان یکی از ارکان دموکراسی همواره در کشورهای مختلف مطرح است تا افراد با نظر و دیدگاه های مردمی برای تصدی گری مسئولیت های اجرایی، قانونگذاری محلی و ملی انتخاب شوند و برنامه های خود را محقق سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

میدان رقابت همواره فرصتی شده تا افراد خود را معرفی و در معرض رای عموم جامعه قرار دهند و پس از اتمام این فرآیند، اشخاص مورد نظر انتخاب و دیگر مباحث رقابتی تمام و همه برای توسعه و آبادانی میهن و منطقه خود تلاش کنند.

 

سال 1400 نیز یکی از عرصه های مهم رقابتی است که مردم با حضور خود در این عرصه قرار هست تا افرادی را به عنوان نمایندگان خود در پارلمان محلی انتخاب و یک نفر را نیز برای ریاست قوه مجریه برگزینند و چهار سال سکان اجرایی کشور را به آن واگذار کنند.

برگزاری انتخابات در کشور ما بیش از چهار دهه تجربه دارد که همواره شاهد شکوه حضور مردم بوده ایم اما در این میان شاهد اتفاقات ناپداری و غیراخلاقی مثل تخریب، تهمت و توهین نیز در برخی زا مناطق و از سوی بعضی از کاندیدها بوده ایم که این سزاوار جامعه اسلامی ما نیست و باید اصلاح شود.

 

انتخابات، میدان رقابت برای خدمت به مردم است که این عرصه به رعایت اصول اخلاقی و قانونمداری از سوی مسئولان، کاندیدا و هواداران آن ها نیاز دارد که آموزش این مسائل و توجیه افراد نامزد و اطرافیان آن ها لازم و ضروری است.

 

*رقابت انتخاباتی همراه با حفظ همبستگی ملی

 

امام جمعه اصفهان با اشاره به اینکه شکوه انتخابات لازم است، گفت: رقابت انتخاباتی باید همراه با حفظ همبستگی ملی باشد و نباید موجب تفرقه و فرصت سازی برای دشمنان بشود.

 

آیت الله سید «یوسف طباطبایی نژاد» با بیان اینکه انتخابات سال 1400 برای آینده کشور و رفع بسیاری از چالش ها و روند روبه توسعه، سرنوشت ساز است تصریح کرد:  حضور و مشارکت لازم است و در این میان نباید بد اخلاقی ایجاد شود.

 

وی  که در دوران های گذشته همواره بر حفظ وحدت عمومی و دوری از بداخلاقی در انتخابات ها تذکر داده است، خاطرنشان کرد: دشمن از این شرایط برای اهداف خود استفاده می کند و نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی اهداف و برنامه های خود را به جای تخریب دیگران معرفی کنند.

*نقش روحانیون و مبلغین دینی در انتخابات با شکوه و سالم

 

امام جمعه آران و بیدگل به نقش و جایگاه فرهنگی و اطلاع رسانی برای کاهش مشکلات اجتماعی اشاره کرد و  گفت: روحانیون و مبلغین دینی در انتخابات با شکوه و سالم و اخلاق مدارانه نقش دارند تا با تبیین واقعیت ها برای مردم در این امر مشارکت کنند.

 

حجت الاسلام «ابوالفضل سلیمانی» از انتخابات به عنوان یکی از مولفه های اقتدارکشور و نظام یاد کرد و افزود: در حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رأی لازم و مبلغین دینی در این امر سهم خود را ایفا کنند و برای ترویح اخلاق و مشارکت  جوانان فعالیت و میدان انتخابات را گرم کنند.

 

وی یادآورشد:  آگاه‌سازی مردم بسیاری مهم است و هر چقدر مشارکت سالم و هدفمند مردم در انتخابات بالا برود دشمنان مأیوس تر و نا امید تر خواهد شد.

 

*نقش نظارتی مردم بر انتخابات

 

رئیس هیات بازرسی انتخابات شهرستان آران و بیدگل با اشاره به اینکه نامزدهای انتخاباتی همواره نسبت به مصادیق تخلفاتی توجیح شده اند، اظهارداشت: کاهش تخلفات به چشمان ناظر و ایفای نقش نظارتی مردم برای کاهش تخلف نیاز است.

 

«ابراهیم آقابیگی» با بیان اینکه هیات بازرسی انتخابات باید امانت دار و بی‌ طرف باشد، خاطرنشان کرد: عموم مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف و مصادیق غیرمجاز تبلیغات انتخاباتی از سوی داوطلبان، نامزدها، ستادها و هواداران می توانند موارد مذکور را به هیات نظارت گزارش کنند.

 

*اخلاق مداری فراتر از قانون و دستگاه های نظارتی

 

فراتر از وجود قانون و نهادهای نظار بر رفتار انتخاباتی، شخصیت و اصل این موضوع است که باید همگان به آن پایبند باشند تا شان و جایگاه های حفظ شود و کدورت ها و حاشیه سازی ها وحدت ملی و محلی را برای ادامه کار از بین نبرد.

تخریب شخصیت و تهمت و توهین ها جز آثار مخرب و تفرقه افکند سود و منفعت دیگری نداشته که باید در این مسیر همه به آن پایبند باشند.

 

 

پایان پیام/128

منبع: شبستان

کلیدواژه: قانونمداری اخلاق انتخاباتی اصفهان انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۱۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت:

اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آنها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.
کاسبان کاهش مشارکت
خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت‌ دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با ۵۰ یا ۶۰ هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت و عدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

۲۳۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904137

دیگر خبرها

  • خط و نشان امنا برای قالیباف /ریاست بر مجلس به پایان می رسد؟
  • تب و تاب لیست‌های انتخاباتی در واپسین ساعات مجاز تبلیغات
  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • برگزاری انتخاباتی باشکوه نیازمند کمک و همراهی اصحاب رسانه است
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • وقتی سطح کاندیداها پایین است، انتخابات به همین سردی برگزار می شود که اکنون با آن روبرو هستیم
  • هیچ مدیری به دلیل تخلفات انتخاباتی برکنار نشد
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران