Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@18:31:31 GMT

اعمال محدودیت‌ها با اجماع عمومی

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۲۱۴۲

اعمال محدودیت‌ها با اجماع عمومی

روزنامه ایران شنبه ۲۱ فروردین در یادداشتی به قلم سعید معدنی جامعه‌شناس آورده است: در ارتباط با تصمیم‌گیری مسئولان، مردم به گونه‌ای دچار سردرگمی شده‌اند، به عنوان مثال برخی سؤال می‌کنند که وقتی مسافرت با ماشین شخصی ممنوع می‌شود، چرا با اتوبوس، قطار و هواپیما همچنان سفرها برقرار هستند؟ آیا بهتر نیست با ماشین شخصی به مسافرت برویم و این کار ایمن‌تر نیست؟ چراکه وسایل نقلیه عمومی می‌توانند خطرسازتر باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سؤال دیگر مردم این است که چرا در ساعات پایانی شب باید جریمه شوند، در حالی که می‌بینیم به دلیل همین اعمال محدودیت‌های شبانه، در ساعات عصر هنگام و غروب پیک شلوغی ایجاد می‌شود. البته سیاست‌ها هم به گونه‌ای است که اقتصاد کشور هم باید بچرخد.


 در شرایط کرونا، اقتصاد کشور کم رمق یا فلج شده، چرخه شبکه حمل و نقل، توزیع آذوقه و کشاورزی باید بچرخد و در عین حال دولتمردان نمی‌توانند به این دلایل گفته شده، بیش از این اعمال محدودیت کنند.


از سویی دیگر، در سال گذشته مردم اندوخته‌ای داشتند و توانستند در قرنطینه باقی بمانند، اما امسال شاید اقتصاد ضعیف خانواده‌ها اجازه ندهد که مردم در خانه مانده و قرنطینه شوند، به همین خاطر ما با یک نگرانی مواجه هستیم و می‌بینیم اعمال محدودیت‌ها نمی‌تواند در جامعه به صورت کامل اجرا شود، این در حالی است که برخی از مردم تصور می‌کنند این بیماری برای استعمار و استثمار ساخته شده و عوام هم چنین نظریه‌هایی را بیشتر می‌پسندند و قبول می‌کنند و فکر می‌کنند که شیوع بیماری ساخته و پرداخته امپریالیسم جهانی است تا جایی که عده‌ای از مردم هم درخصوص رعایت پروتکل‌ها بی تفاوت شده‌اند.


برخی هم تصور می‌کنند از طریق لمس کردن سطوح و اشیاء بیماری انتقال نمی‌یابد و پروتکل‌ها را به صورت کامل رعایت نمی‌کنند. مسائل اقتصادی، اجتماعی و در عین حال اطلاعات متناقض، برخی از مردم را بی خیال کرده است.


بیماری کرونا پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و مسیرش را عوض کرده و البته کرونای انگلیسی متفاوت‌تر و شدیدتر خود را نشان داده و این مسأله در گسترش بیماری نقش زیادی دارد.


اگر بخواهیم در مسیر پیش رو موفق باشیم، در وهله نخست باید وحدت نظر بین مسئولان وجود داشته باشد و شیوه‌های صحبت کردن با مردم باید رویه یکسانی داشته باشد، درخصوص مسائل اقتصادی هم، دولتمردان باید یک روش اورژانسی را در پیش بگیرند.

امروز شاهد هستیم که شوکی به همه جامعه وارد شده است، به اعتقاد من باید بیشتر از متخصصان استفاده شود و جنبه علمی و نگاه علمی پزشکان و دانشمندان به مردم گفته شود، آگاهی‌رسانی‌های تخصصی و علمی و اشراف کامل به پیچیدگی این بیماری و علل افزایش شیوع آن، سبب می‌شود تا مردم هم پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی را بیش از پیش اعمال کنند تا در نهایت بتوانیم از این بیماری در زمان کوتاه‌تری عبور کنیم.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها کرونا پروتکلهای بهداشتی مشارکت اجتماعی فاصله گذاری اجتماعی روزنامه ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا پروتکلهای بهداشتی مشارکت اجتماعی کرونا پروتکلهای بهداشتی مشارکت اجتماعی فاصله گذاری اجتماعی روزنامه ایران اخبار کنکور اعمال محدودیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۲۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور از انتشار گزارش ملی مشارکت مردمی و فرهنگ اقتصادی ایرانیان مبتنی بر جدیدترین داده‌های پژوهشی و پیمایشی در مرکز رصد فرهنگی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد اصغری در این رابطه توضیح داد: در این گزارش جامع، نگرش ایرانیان به وضعیت رفاهی جامعه، درک طبقاتی، عدالت اقتصادی، کار و سرمایه‌گذاری، دولت و بازار، مالیات، حمایت از تولید داخلی، رفاه و تجمل، سرمایه‌گذاری خارجی، اعتماد و امید اقتصادی پرداخته شده است.

وی افزود: این گزارش بر اساس جدیدترین داده‌های پیمایش‌های ملی و افکارسنجی‌های معتبر درباره مسائل اقتصادی تدوین شده و تلاش بر این بوده تا نگاهی روشن و قابل اتکاء از وضعیت نگرش‌های اقتصادی مردم ایران ارائه شود.

اصغری گفت: مهم‌ترین محورهای این گزارش ملی، شامل مواردی همچون اهمیت کار و تلاش فردی در فرهنگ عمومی، ارزش کار تولیدی در فرهنگ ایرانیان، کاهش سوددهی کار تولیدی در نگرش عمومی، حمایت هنجاری از تولید داخلی، نگرش مثبت به مالیات و نگرش منفی به شیوه مالیات‌گیری، اهمیت اقتصاد دولتی در نگرش مردم، اعتماد و مشارکت اقتصادی و در نهایت تحلیل وضعیت امید اقتصادی ایرانیان است.

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور، اظهار کرد: توجه به داده‌های نگرشی در حوزه اقتصادی می‌تواند ما را از دام کلیشه‌ها رها کند، به عنوان مثال با وجود کلیشه‌ای چون «تنبلی ایرانیان»، «دلال منشی ایرانیان» و امثال آن، اما داده‌ها نشانگر این است که کار و تلاش اقتصادی در فرهنگ عمومی ما ریشه دارد.

وی تاکید کرد: گفته می‌شود که با کاهش ارزش تولید و کار مولد، افراد مایل‌اند که کمتر کار کنند و بیشتر پول دربیاورند، حال از راه‌های واسطه‌گری، سوداگری، خرید ارز و طلا و زمین، سفته‌بازی و ... اما داده‌ها نشان می‌دهند که فرهنگ عمومی هنوز هم به‌ لحاظ اخلاقی از کار مولد و تلاش حمایت می‌کند. در یک پیمایش ملی در زمستان سال ۱۴۰۲ نیز اکثریت افراد معتقدند که برای کسب درآمد باید کار و تلاش کرد.

اصغری ادامه داد: با وجود آنکه روحیه و هنجار کار تولیدی در فرهنگ عمومی قوی است، اما داده‌های پیمایشی نشان می‌دهد تعداد زیادی از مردم معتقدند که پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران ابتدا دلالی و سپس تجارت از طریق واردات و صادارت است. همچنین فعالیت تولیدی صنعتی از نظر فقط ۱۰ درصد از افراد پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران است.

این پژوهشگر حوزه فرهنگ با اشاره به اینکه بین نگرش و عمل مردم در حوزه اقتصادی شکاف وجود دارد، اظهار کرد: مردم کار تولیدی و تلاش فردی را با اهمیت می‌دانند، اما در عمل انگیزه برای کار تولیدی و مشارکت واقعی اقتصادی پایین است. مردم به لحاظ هنجاری از کالای ایرانی و صنعت داخلی حمایت می‌کنند، اما رفتار خریدشان بیشتر بر اساس کیفیت کالا و قدرت خریدشان است و اگر کالای ایرانی با کیفیت باشد آن را می‌خرند.

وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی نقش دولت پررنگ می‌شود، بیان کرد: داده‌های پیمایش‌های ملی نشانگر اهمیت زیاد نقش دولت در تنظیم و توسعه اقتصاد کشور در ذهنیت مردم است. بر اساس برخی نظرسنجی‌ها، چیزی حدود ۸۰درصد مردم با دخالت دولت در امور اقتصادی موافق‌اند و دیدگاه عمومی این است که دولت‌ها باید در زمینه‌سازی، نهادسازی و برنامه‌ریزی اقتصاد دخالت داشته باشند. 

وی گفت: داده‌های ملی ما نشان می‌دهد که بیش از دو سوم از مردم معتقدند دولت باید بر قیمت کالاها و دستمزد کارگران نظارت داشته باشد و به فقرا با یارانه هدفمند کمک کنند. همچنین بیش از نیمی از مردم بر این باورند که اداره کارخانه‌ها باید به دست دولت باشد.

بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور اصغری در پایان افزود: توجه به داده‌های فرهنگی در حوزه اقتصاد می‌تواند به زمینه‌سازی برای تحقق منشور سال ۱۴۰۳ و پیشبرد مشارکت مردمی در تولید بیانجامد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • دستگاه قضا با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهد
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • راز عبور شورای شهر قشم از محدودیت منابع
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • اعمال محدودیت تردد در ۵محور آزاد راهی و شریانی کشور
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزیران باشد / خیزش دانشجویان و نخبگان غربی با اعمال خشونت خاموش نمی‌شود
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • اجماع شورای وحدت برای حمایت از یک نامزد دور دوم انتخابات مجلس در مشهد